Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 3 & Toyota Auris
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
format
Pozdravljeni!
Kupjem novi avto. V najožji izbor sta prišla Mazda 3 sport 1,4i TE Plus 62 kw/ 84 KM 16.672,57€ in Toyota Auris 5 vrat Luna motor 1,4 VVT-i, 1398 ccm, 71 kW (97 KM) 16.360,00€. Pri Mazdi imajo popust 1000€ pri Toyoti pa 900€. Zanima me vaše mnenje,katerega naj izberem in zakaj.
Hvala za odgovore
z0tdntknw.gif confused0059.gif
LabiGT
imam izkusnje z obema:
na kratko
auris ima boljsi motor, mazda se lepse pelje
Alex
(LabiGT @ 18 Oct 2008, 18:20) *

imam izkusnje z obema:
na kratko
auris ima boljsi motor, mazda se lepse pelje

...in Mazda lepše zgleda.Vsaj zame. biggrin.gif
mazdacon3
Tudi sam sem se najprej (v pričetku leta) odločal za nakup novega avta, med ožjimi kandidati sta bila tudi omenjena modela. Sicer sem testiral le dizelske različice a kljub vsemu - vodljivost je vsekakor boljša pri Mazdi, poraba motorja nekoliko bolj na strani Aurisa, ki je tudi močnejši. Izolacija hrupa motorja je pri obeh zadovoljiva (če velja za dizle, potem pri bencinarjih ne bi smelo biti drugače), vendar se v Aurisu sedi dosti višje kot pri trojki. Pri notranjosti sta oba svojevrstna, mogoče Auris nekoliko izstopa z noviteto sredinske konzole, ki pa zna tudi moteče vplivati na desno koleno višjih voznikov (občutki na testni vožnji). Pri garanciji naj bi bila oba pri 3 letih (nisem 100%), kar pa se tiče kvalitete laka oz. morebitne protikorozijske zaščite bi še vedno nekako bolj zaupal Toyoti. Ekonomičnejša poraba je na strani Aurisa, tudi ob težji nogi. Tudi servisne storitve so po mojem mnenju pri Toyoti (vsaj kar se tiče LJ in okolice) generalno bolj vestne in odgovorne. A bo vzdrževanje kljub temu nekoliko cenejše pri Mazdi (razlika v pogonu motorja: M3 - veriga, Auris bencin - jermeni).

Si morda razmislil o Mazdinem 1.6 bencinskem motorju? Poraba ne bo opazno večja glede na 1.4 litrski motor, se pa bo še kako poznalo na moči (še posebej ob prižgani klimi!) in užitku v vožnji sploh. Glede na majhno razliko v ceni bi bilo vredno razmisliti. Navsezadnje kupuješ avto za 16.ooo eur + ...

Lp.
...pa oglasi se s fotkami, če se odločiš za Mazdo rolleyes.gif .
Deeyan
Js sm za Mazdo wink.gif Fotke pa useen objav, tut če nebo Mazda wink.gif
Boss
Oba motorja 1.4 sta na žalost preveč podhranjena in ne sodita v moderne avtomobile. Vzemi raje motor 1.6 pri katerem imaš tako pri Toyoti kot pri Mazdi še več možnosti glede opreme. Cena se ne poveča bistveno (cca 2.000€) in če se lahko toliko stegneš se dej, ker po moje se splača.

Je pa tako, da je Mazda 3 za cca 20cm več avtomobila kot je Toyote. Motor je zmogljivejši v Toyoti jo pa matra to, da jo delajo v veliki britaniji in kot sem slišal je kvaliteta bolj v stilu Roverja kot pa Toyote in pregovorna kvaliteta je tukaj resno na preizkušnji.
mazdacon3
Japonci so imeli nemalo težav pri prenašanju svojih delovnih smernic in navad že na kader v Franciji (proizvodnja Yarisa l.2000-), zaradi česar so se hitro pokazala odstopanja od leto starejših, na Japonskem izdelanih omenjenih malčkov. Kljub temu so se z izgradnjo milijardo eurov vredne tovarne v Turčiji in obrati v Veliki Britaniji odločili nadaljevati s proizvodnjo v Evropi, navkljub razlikam v natančnosti ter predanosti japonskih in evropskih delavskih rok. Dejstvo, ki je resnično na že omenjeni preizkušnji.
Toyota, kot vodilni svetovni proizvajalec avtomobilov, trenutno očitno daje naklonjenosti Evropske Unije (edinstveno dovoljenje za izdelavo štirih namesto dveh dovoljenih modelov tujega proizvajalca na njenih tleh) prednost pred zagotovitvijo 100% kvalitetne enakosti evropskim kupcem ph34r.gif .

Tudi s tega vidika se je pametneje ozreti za emblemom v obliki črke M wink.gif .
Symon
(mazdacon3 @ 19 Oct 2008, 01:01) *

navkljub razlikam v natančnosti ter predanosti japonskih in evropskih delavskih rok.

Problem je predvsem v tem, da imamo Evropejci prevelike roke, Japončki pa majhne torej laže skup dajejo majhne natančne kose. happy0195.gif happy0195.gif (mislim, da je tale fora kar iz Monthy Phytona). Ni pa TToyota edini proizvajalec na EU tleh, Nissan ima tovarne v Španiji, v UK, Mazdo 2 so tudi delali v Španiji, pomoje da jo tudi zdajšnjo (ne bom 200% trdil), Suzuki dela Swifta na Madžarskem pa še kaj bi se našlo.
Mi je pa zanimiv podatek, da Auris nima ketne ampak jermen kar bistveno podraži servis, ki je pri Toyoti pomoje že tako dražji. z0tdntknw.gif Po drugi strani je Mazda 3 relativno utrujen model (pripravlja se nova), Auris je pa svež.
Boss
To je res, kar pravi Symon, da je trojka že "utrujena" in če imaš možnost počakat še kakšne pol leta bo zunaj že nova trojka, ki bo vsaj po slikah sodeč prava oblikovna bomba.

Glede nove Mazda 2 pa mislim, da se ne dela več v Evropi zaradi slabe kakovosti prejšnje dvojke z0tdntknw.gif
format
Hvala za vaše odgovore.
Aurisa sem vozil v petek (17.10), bil je diesel 1,4 in sem z njim zadovoljen. Tudi z menjalnikom sem bil zadovoljen, estetsko mi je tudi všeč. Testno Mazdo moram počakati še par dni, ker so staro prodali, oziroma jo prodajajo. Vse to gledam v Mariboru. Pomankljivost pri Toyoti je prodajalec, ki je "trd" in noče se pogajati za nič, kar pri Mazdi ni tako, in so mi obljubili kar nekaj "daril" kar je še en velik plus za Mazdo. Za kateri model se bom odločil bom sporočil in pokazal fotografije, ko ga kupim.
Lep pozdrav
Robert
happy0064.gif party0012.gif
LabiGT
aha se to, peljal sem tudi 4vratnega aurisa (corolla) 1.4dizel in je motor svetlobna leta pred 1.4 bencinarjem...(boljs vlece, bolj miren, vlece on nizkih vrtljajev konstantno in poraba je tudi nizja)
ce kaj pomaga info
Boss
QUOTE(LabiGT @ 19 Oct 2008, 11:30) *

aha se to, peljal sem tudi 4vratnega aurisa (corolla) 1.4dizel in je motor svetlobna leta pred 1.4 bencinarjem...(boljs vlece, bolj miren, vlece on nizkih vrtljajev konstantno in poraba je tudi nizja)
ce kaj pomaga info

To je dober podatek, da ne bo potem razočaranje, ko bo bencinar pri hiši - pač več kot 13 sekund do 100km/h je bolj nepremičnina, kot pa normalno dinamičen avtomobil.
Alex
(Boss @ 19 Oct 2008, 18:56) *

To je dober podatek, da ne bo potem razočaranje, ko bo bencinar pri hiši - pač več kot 13 sekund do 100km/h je bolj nepremičnina, kot pa normalno dinamičen avtomobil.

Ha,ha,bem,če bi ga imel pred 10 leti bi bil dober. biggrin.gif tongue.gif
Grega_
Živjo, Mazdo 3 vzemi bencinarja 1.6 obvezno, bo vredno svojega denarja, ima 105 konjev tako da ni lih športnik, avto pa potegne ko je treba, klima se rahlo pozna ampak ni krize, teh 20 konjev se mora dosti poznati, tudi pri porabi, avto ni glih lahek. Kot so napisali je pa res da Mazda 3 prihaja drugo leto nova, cena pa še ni znana in tudi bog ve koliko časa se bo čakalo nanjo pri naročilu. Če se ti ne mudi in si želiš nov model počakaj, oz. vzemi trojko ki je sedaj, tele zadnje so tudi zelo zelo dobro opremljene za ta denar ki ga daš zanjo. happy0158.gif Najbolje da jo stestiraš in se potem odločiš, če maš možnost testiraj pri Mazdi oba motorja, 1.4 ti bo 100% preslaboten.
Drugače je pa za moje pojme tole visoka cena za 1.4 motor, poglej tele dve:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2070323

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2279851 skoraj nova, ampak glede nato da jo dobiš 2000 EUR ceneje zato ker ima 5500km več kot čisto nova, mislim da nimaš kej falit.
format
Sedaj imam Xsaro 1,4 75KM in sem s tem motorjem čisto zadovoljen. Porabo imam nizko, s 50 litri naredim poleti približno 900-950 km, pozimi pa 800-850 km. Nisem kakšen divjak zato ne potrebujem ravno avta, ki bi od 0 pa do 100 potreboval 6 ali 7 sekund. Potrebujem zanesljiv avto z malo porabo in tokrat sem se odloćil za japonca in ne za evropejca ali američana. Tudi sam spremljam avto.net in videl sledeča oglasa. Ko bom stestiral Mazdo 3, bom se lažje odločal o modelu in motorju.
Robert
happy0158.gif happy0064.gif
LabiGT
koliko kil ima xsara koliko mazda/toyota, kaksne gume ima xsara serijsko /mazda...
itd itd
ceprav, ce ti je ta xsarin motor vsec (sem vozil C3 kot nadomestni avto s takim motorjem in se mi je zdelo, da celo s kolesom imam boljse pospeske) potem ti najbrz bo vsec tudi pri mazdi/toyoti...
kopit
Jest imam 3-ko z 1,4 motorjem....

Vse zgoraj povedano drži, avto se res dobr pelje, mi je pa žal da nisem takrat odkartal 2k € več in bi se vozil z 1,6 motorjem. Po ravnem gre 1,4 zadovoljivo, ga pa malo hriba ali poleti klima kar dobr upočasni.

Skratka če se boš odloču za mazdo vzemi 1,6!!!!!!!!!
format
Xsara in Mazda 3 imata približno enako težo, Xsara ima gume 195/55/15 pri Mazdi sem pa gledal da so 195/65/15, Toyota Auris pa 205/55/16. Auris pa je približno 200 kg težji od Mazde 3 in Xsare. Avto vozim pri niskih obratih pri 70 že imam v peti prestavi.
Grega_
Če boš kupoval Mazdo 3 in bo to po letniku 2006 (remake) in 1.6 motor so gume že v originalu 205/60/16.
Drugače pa meni pije 95% mestno vožnjo 9 litrov. Drugače pa po testih povsod piše da motor več porabi kot pri konkurenci sam jest pravim, liter gor al pa dol če vem da se v kvalitetnem avtu vozim.
Boss
Ne vem od kod tebi podatki ampak po uradnih specifikacijah ima Mazda 3 1.4 1190kg ali več (odvisno od opreme), Toyota z 1.4 motorjem začne svojo težo pri 1220kg in naprej.

Citroen Xsara z 1.4 motorjem pa ima "le" 1020kg. To je skoraj 200kg manj oz. za lažjo predstavo je to toliko razlike kot če si Xaro vozil sam ali pa ste se v avtu vozili štirje.

Pa še to:

razmerje Mazda 14,7kg/KM
razmerje Toyota 12,5kg/KM
razmerje Xsara 13,6kg/KM

Sicer je pa res, da če si zadovoljen s tem in se nikoli ne spravljaš prehitevat počasnežev se boš lepo peljal tudi s tem motorjem - tukaj te samo hočemo opozoriti zdaj predno si se sploh odločil za nakup.

Če bi se jaz odločal zase in bi izbiral v tem segmentu vozil ne bi izbral ne enega ne drugega ampak bi za 13.300€ dobil 1.4 motor s 109KM (11,5sekund do 100km/h) in 7 let garancije. wink.gif Ampak to je samo moje mnenje in bohnedej, da ga upoštevaš happy0195.gif
Alex
(Boss @ 20 Oct 2008, 15:08) *

Ne vem od kod tebi podatki ampak po uradnih specifikacijah ima Mazda 3 1.4 1190kg ali več (odvisno od opreme), Toyota z 1.4 motorjem začne svojo težo pri 1220kg in naprej.

Citroen Xsara z 1.4 motorjem pa ima "le" 1020kg. To je skoraj 200kg manj oz. za lažjo predstavo je to toliko razlike kot če si Xaro vozil sam ali pa ste se v avtu vozili štirje.

Pa še to:

razmerje Mazda 14,7kg/KM
razmerje Xsara 13,6kg/KM

Sicer je pa res, da če si zadovoljen s tem in se nikoli ne spravljaš prehitevat počasnežev se boš lepo peljal tudi s tem motorjem - tukaj te samo hočemo opozoriti zdaj predno si se sploh odločil za nakup.
Če bi se jaz odločal zase in bi izbiral v tem segmentu vozil ne bi izbral ne enega ne drugega ampak bi za 13.300€ dobil 1.4 motor s 109KM (11,5sekund do 100km/h) in 7 let garancije. wink.gif Ampak to je samo moje mnenje in bohnedej, da ga upoštevaš happy0195.gif

...in to sploh ne bi bila Kia. rolleyes.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 20 Oct 2008, 15:26) *

...in to sploh ne bi bila Kia. rolleyes.gif

ah neee, kje pa... le kako si na to pomislil happy0195.gif happy0195.gif
poky
Kie pač ni mislo.... tongue.gif happy0195.gif
format
Danes (20.10.) sem testiral-vozil Mazdo 3 1,4 motor. Od znotraj je solidna, ročna je nareta za sovoznika in ne za voznika. Pedalke za sklopko, zavoro in plin so mi preblizu skupaj, ker sem vsakič ko sem dal nogo iz plina na zavoro ter nato nazaj na plin vedno "zahaklal" zavoro tako da je avto malce poskakoval. Meni je drugače bil motor dovolj močan, samo ko ga je vozila žena je bil zanjo "prešvoh". Sedaj še čakama, da dobijo testno vozilo z 1,6 motorjem. Trgovec je bil zelo prijazen brez pogajanj je že ponudil nekaj brezplačne dodatne opreme. Trenutno je moj vtis bolj na strani Toyote, lepša, udobnejša, lažje vodljiva vendar je tudi dražja ter trgovec brezvezen.
z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif
mazdacon3
(format @ 20 Oct 2008, 19:55) *

Danes (20.10.) sem testiral-vozil Mazdo 3 1,4 motor. Od znotraj je solidna, ročna je nareta za sovoznika in ne za voznika. Pedalke za sklopko, zavoro in plin so mi preblizu skupaj, ker sem vsakič ko sem dal nogo iz plina na zavoro ter nato nazaj na plin vedno "zahaklal" zavoro tako da je avto malce poskakoval. Meni je drugače bil motor dovolj močan, samo ko ga je vozila žena je bil zanjo "prešvoh". Sedaj še čakama, da dobijo testno vozilo z 1,6 motorjem. Trgovec je bil zelo prijazen brez pogajanj je že ponudil nekaj brezplačne dodatne opreme. Trenutno je moj vtis bolj na strani Toyote, lepša, udobnejša, lažje vodljiva vendar je tudi dražja ter trgovec brezvezen.
z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif

Na ročno, še posebej pa na stopalke bi se (v primeru nakupa seveda) v kakem mesecu-dveh že lepo navadil (lastne izkušnje). Sicer sem tudi sam ljubitelj večinoma umirjene vožnje, ampak omenjenih 70km/h v 5.prestavi ??? Ne vem, če bi 1.4 motor pri mazdi ravno toleriral vožnjo v tako (pre)nizkih obratih. Bolje bi to šlo od rok 1.6 motorju. Čeprav mi se tudi nasploh 5.prestava pri tej hitrosti zdi nepotrebna.
LabiGT
ce ne mislis pospesevat (torej konstantna voznja po ravnini) je cist ok, ce mas v najvisji prestavi.
In noben avto ne bo "jamral" zaradi tega...
pri 1000rpm imajo vecina v 5. prestavi okol 40-50km/h
Boss
QUOTE(LabiGT @ 20 Oct 2008, 21:34) *

ce ne mislis pospesevat (torej konstantna voznja po ravnini) je cist ok, ce mas v najvisji prestavi.
In noben avto ne bo "jamral" zaradi tega...
pri 1000rpm imajo vecina v 5. prestavi okol 40-50km/h

Za diesla to drži, da je 1000 obratov cca 50km/h v 5 prestavi.

Bencinar je pa mnogo nižje oz. tam nekje pri 35km/h. Se pravi je pri 70km/h kar zdravih 2.000 obratov v 5. prestavi.
ReDevil
Format - mislim,da če ti "konjaža" od 1.4 motorjev ustreza, pol pač primerji 1.4 in 1.6 in če te 1.6 ne navduši, seveda vzameš 1.4, pri katerem bo po vsej verjetnosti tudi poraba nižja. Kolkor vidim si zelo varčen voznik, kar pomeni, da rdečega polja tvoj avto ni videl nikoli! party0024.gif

Glede trgovca oz. prodajalca, pa se jaz niti ne bi preveč z njim ukvarjal, greš pač v sosednji večji kraj, npr. v LJ regiji imamo Toyota Lovše, pa Toyota Center, pa še kaj bi se našlo, skratka jaz sigurno ne bi tja rinil, kjer nikakor ne odstopajo in pri katerih ni kupec - kralj! tongue.gif

Je pa stvar taka, da glede na to, da si vprašal za mnenje med Mazdaši, si dobil še precej objektivno mnenje glede nakupa, ne pa zgolj dviganje v višave lastne znamke, ter teptanje konkurenčne! yahoo.gif

P.S. - Boss, se zelo strinjam s tvojim predlogom, a naj pač vsak vozi kar mu ustreza najbolj! happy0158.gif
Symon
(ReDevil @ 21 Oct 2008, 07:00) *

Format - mislim,da če ti "konjaža" od 1.4 motorjev ustreza, pol pač primerji 1.4 in 1.6 in če te 1.6 ne navduši, seveda vzameš 1.4, pri katerem bo po vsej verjetnosti tudi poraba nižja.

V tole močno dvomim, da bo bistveno nižja poraba. Zakaj? Teža je praktično ista in 1.4 in 1200kg nekako ne gre skupaj. Medtem, ko bo 1.6 veliko laže peljal teh 1200kg in boš veliko laže naložil potnike /kak tovor v avto in boš vedel, da boš brez težav šel v vsak klanec, vedno speljal brez težav in sledil prometu. Govorim iz izkušenj saj imamo Fabio karavan in 1.4 motor in, če je avto poln komaj vleče v klance vsakič, ko pospešuješ se poraba poviša kot b imeli 1.8 ne 1.4. blink.gif Če sem odkrit glede na to, da imamo kar nekaj klanca pred domom imamo porabo preko 8 litrov najmanjšo porabo na relaciji se pa dobi okoli 7 litrov. Verjamem, da bi ime isto porabo lahko tudi z 1.6 le peljal, bi se bolj udobno.
Včasih, ko so avtomobili tehtali od 800 kg (kak Clio) do eno tono jim 1.4 in 8v ni delalo težav, tile novi avti, natrpani z elektroniko, ojačani zaradi varnosti so se pa tako zredili, da enostavno rabijo močnejše motorje, da se normalno pelje. Vrejamem, da boš lepo vozil ampak verjami nam, da ti ne bo žal tiste 2 deci več tankati (dvomim, da je kaj dosti več razlike) ker se boš peljal bistveno bolj udobno z manj prestavljanja. wink.gif Ne glede na znamko avtomobila za katerega se boš odločil. 1.4 dizel je pa sploh slišati dobra ideja.

(ReDevil @ 21 Oct 2008, 07:00) *

Je pa stvar taka, da glede na to, da si vprašal za mnenje med Mazdaši, si dobil še precej objektivno mnenje glede nakupa, ne pa zgolj dviganje v višave lastne znamke, ter teptanje konkurenčne! yahoo.gif

Res je. happy0158.gif Očitno so Mazdaši bolj prijazni in manj vzvišeni kot Toyotaši. Tako ljudje, kot na servisu kar je tudi zanimiv podatek. tongue.gif
format
(Boss @ 20 Oct 2008, 15:08) *

Pa še to:

razmerje Mazda 14,7kg/KM
razmerje Xsara 13,6kg/KM

Ravnokar sem naredil tehnični pregled na Xsari, podatek o teži pa je sledeč: 1116 kg in ne 1020 kg.
Masa Mazde 3 1,4 I (62kw/84KM) 1190 kg, Mazda 3 1,6I (77kw/105KM) 1190-1220 kg. Podatki od Mazde sem prepisal iz kataloga o Mazdi 3.
mazdacon3

Glede trgovca oz. prodajalca, pa se jaz niti ne bi preveč z njim ukvarjal, greš pač v sosednji večji kraj, npr. v LJ regiji imamo Toyota Lovše, pa Toyota Center, pa še kaj bi se našlo, skratka jaz sigurno ne bi tja rinil, kjer nikakor ne odstopajo in pri katerih ni kupec - kralj! tongue.gif

Format ti dejstvi si kar dobro zapomni wink.gif .
Grega_
Jest niti 1x nisem imel problemov s stopalkami, res pa da sem iskal dobro pozicijo sedeža zelo zelo dolgo pa še zdej mislim da ni tako kot je potrebno.
Meni se stopalke ne zdijo preblizu:
Nathan

Predkratkim sem bil sam v podobni dilemi. V igri je bilo nekaj več avtomobilov sicer. Vendar sta bila Mazda3 in Auris v ožjem izboru.
Ok. Nevem zakaj vendar je meni trgovec Toyote zelo ponosni rekel, da imajo vsi Toyotini avtomobili verigo in ne jermena in so primerjlivi z Mercedesi, BMW itd...
Pri M3 sploh ni bilo dvoma v temu kaj jo poganja wink.gif

Testna vožnja M3 me je pripričala v nakup ker sem se z avtom dobesedno zlil v eno. Pri Toyoti sem imel občutek, da sem se vsedel v neko škatlo. Visoko nameščen menjalnik mi prepara živce in celotna armatura se mi je zdela nefunkcionalna.
Na koncu je bilo tako. Salon Mazde je bil prvi, ki sem ga šel pogledat bolj iz firbca kot pa resnega nakupa po 10ih ostalih salonih sem se vrnil v k Mazdi wink.gif

Drugače mislm, da med dvema modeloma ni slabega...samo eden ni Mazda tongue.gif

Sedaj nervozno čakam na mojo...januar 2009 biggrin.gif

lp
nathan
LabiGT
sem mal iskal kaj sem takrat napisal glede vtisov smile.gif

QUOTE(LabiGT @ 31 Dec 2007, 13:37) *

Danes sem peljal za dve uri toyoto corollo sedan 1.4dizel...
dizastr od avta
bjak

QUOTE(LabiGT @ 31 Dec 2007, 13:50) *

Preseneca me toyota, ker je to cist nov avto in je tok trd na avtocesti, da skoz poskakuje...neverjetno...
razlika med mazdo 3 sedan in to toyoto je k traktor pa avion...

Ninja
Nathan

Jest sem želela vozit Toyoto (sicer Yarisko) za vozniški izpit, ker je japonec in naj bi bila najbolj podobna mazdi. Sicer ni bil moj stalni avto, ampak sem jo vseeno imela možnost enkrat peljat. In lahko rečem samo, da nisem našla nobene podobnosti z mazdo. Sploh. whatever.gif

Mazda
lesko
jaz sem za mazdo, ker jo imam tudi sam in sem pred nakupom tudi
cincal med toyoto. imam 1.6 motor poraba je 7,3 do 7,8 ceste se pa drži
kot kurba postelje. party0036.gif
Deeyan
happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
mazdacon3
(Deeyan @ 23 Oct 2008, 01:42) *

happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif

Primerjava zelo ustrezna! happy0158.gif

Le da Mazdi ni potrebno vsakič plačati za vse njene usluge laugh.gif .
Alex
(mazdacon3 @ 23 Oct 2008, 14:10) *

Primerjava zelo ustrezna! happy0158.gif

Le da Mazdi ni potrebno vsakič plačati za vse njene usluge laugh.gif .

Ne pa,kdo pa jo tanka? tongue.gif
Deeyan
najhuj je elektrika

je edina kurba ku se ne sti šlatat, plačat jo morš pa useen biggrin.gif
mazdacon3
(Alex @ 23 Oct 2008, 15:05) *

Ne pa,kdo pa jo tanka? tongue.gif

V mislih sem imel bolj vsakodnevno zanesljivost.
Kurbe se ne hrani preden se jo nategne happy0195.gif laugh.gif happy0195.gif .
poky
(mazdacon3 @ 25 Oct 2008, 10:53) *

Kurbe se ne hrani preden se jo nategne happy0195.gif laugh.gif happy0195.gif .

A ja? z0tdntknw.gif Sn mislo,da duševna hrana šteje...... happy0195.gif

mazdacon3
Guys...smo že mal off-topic. Gremo nazaj pomagat formatu pri odločitvi unsure.gif .
format
Hvala za vse informacije, ki ste mi jih napisali. Vsekakor odločitev ne bo lahka, vendar se sedaj bolj nagibam Mazdi. Videl sem že nekaj slik nove 3 in od zunaj je fenomenalna. Možno je, da počakam na novo 3 in se potem odločim za nakup. Če kdo zasledi kakeršnikoli članek ali sliko nove 3, lako da povezavo sem.
happy0064.gif happy0158.gif love0030.gif
Boss
Če se ti ne mudi, raje počakaj, ker po slikah sodeč je trojka bomba. Če bo še kvalitetni preskok takšen kot med staro in novo šestico ne moreš zgrešiti.

Predlagam ti, da si kupiš zadnji Avto magazin, kjer je kratek opis z nekaj odličnimi slikami.

No v tem AM je tudi primejalni test kjer je med primerjancimi tudi Auris. So ga pa močno pograjali in da se 1.6 motor ne obnese najbolje (prešvoh - le kakšen je šele 1,4 blink.gif ), slab menjalnik in švoh materjali v notranjost vključno s čudno namestivijo ročne zavore in gumba potovalnega računalnika.

Za las je osvojila predzadnje mesto in premagala Hyundaija I30, ki je celih 4.000€ cenejši. Pa še to samo zaradi tega, ker je bil v I30 1,4 motor.

Eden od testerjev je celo zapisal, da si v Aurisu ne predstavlja moškega starejšega od 50 let - ta stavek mislim, da pove vse happy0195.gif
Alex
(Boss @ 29 Oct 2008, 18:51) *

Če se ti ne mudi, raje počakaj, ker po slikah sodeč je trojka bomba. Če bo še kvalitetni preskok takšen kot med staro in novo šestico ne moreš zgrešiti.

Predlagam ti, da si kupiš zadnji Avto magazin, kjer je kratek opis z nekaj odličnimi slikami.

No v tem AM je tudi primejalni test kjer je med primerjancimi tudi Auris. So ga pa močno pograjali in da se 1.6 motor ne obnese najbolje (prešvoh - le kakšen je šele 1,4 blink.gif ), slab menjalnik in švoh materjali v notranjost vključno s čudno namestivijo ročne zavore in gumba potovalnega računalnika.

Za las je osvojila predzadnje mesto in premagala Hyundaija I30, ki je celih 4.000€ cenejši. Pa še to samo zaradi tega, ker je bil v I30 1,4 motor.

Eden od testerjev je celo zapisal, da si v Aurisu ne predstavlja moškega starejšega od 50 let - ta stavek mislim, da pove vse happy0195.gif

Vozil Aurisa-bljak.To ni za nas mlade tongue.gif .

Boss-ne kot kvaliteten preskok med staro 6-ko in novo.Stara je bolj rockerska-špotna,nova je bolj nobel in "fina"-tipo limuzina.Tako.Da ne bo kdo mislil,da je stara za na odpad nova pa za na razstavo.
Obe sta dobri. happy0158.gif

Drugo primerjavo najdi. tongue.gif
nisde
Važn je da so v avtomagazinovem testu primerjal Pežoja in Hondo za 23K€, Hyundai pa stane 13K€, in pol praujo da je boljši. NO ŠIT šrlok, sj je 10K€ cenejši od teh dveh wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif
Keri idioti, res so omejeni v glavo.
Boss
OK, naj ti bo ... se strinjam s tvojo primerjavo wink.gif

Sam je pa vseeno 6 let razlike med modeloma pa se to mora nekje poznati, a ne?

Saj bom kmalu napisal primerjalni test. biggrin.gif

QUOTE(nisde @ 29 Oct 2008, 19:27) *

Važn je da so v avtomagazinovem testu primerjal Pežoja in Hondo za 23K€, Hyundai pa stane 13K€, in pol praujo da je boljši. NO ŠIT šrlok, sj je 10K€ cenejši od teh dveh wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif
Keri idioti, res so omejeni v glavo.

Ja to je res, dva hyundija dobiš za eno hondo. Je pa res, da smo premajhen trg in je težko dobit točno želeni avto (oprema, motor) za test in je vseeno tale test dobrodošel, ker je to bolje kot bi ga sploh ne bilo.

nisde
Zakaj pol niso uzel 1.6 dizla, al pa 2.0 bencinarja (ali dizla)? Mislm kera primerjava. Najbl da naslednjič uzamejo na test Hyundaija i20 k ga poganjajo hrčki pa ga primerjajo z omejeno verzijo Veyrona dry.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.