Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 323F l.94
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Marjanm
Iščem hladilnik za mazdo 323f letnik 94. Ta stari mi je počil zgoraj in enkrat je že bil krpan. Sedaj pa ne bo to šlo več. A mogoče kdo ve kje bi ga lahko dobil - rabljenega seveda saj nov je najverjetneje malo predrag? A lahko dam od katerega drugega modela hladilnik?
ReDevil
Stvar je enostavna, kontaktiraš uporabnika Dando-ta, ki je tukaj na forumu in pod malimi oglasi dostkat kej prodaja, pa boš tam tut našel njegovo cifro! happy0158.gif
Don
JSt mam od MX-3 ... isti letnik, samo pozanimej se če paše.
Marjanm
(Don @ 27 Oct 2008, 15:27) *

JSt mam od MX-3 ... isti letnik, samo pozanimej se če paše.

Evo poslal mail na mazdin servis tako da sporočim ali je možno dati tudi hladilnik od druge mazde. Samo oni gledajo dele po identifikacijski številki (tako piše na prometni biggrin.gif ) tako da bi te prosil, če mi lahko pošlješ to številko in da vprašam na podlagi tega.
cleopatra
kupi si novo kopijo, ki obstaja in košta nekaj čez sto eur, drgač boš še mašino zaj.
Don
(cleopatra @ 27 Oct 2008, 17:56) *

kupi si novo kopijo, ki obstaja in košta nekaj čez sto eur, drgač boš še mašino zaj.

Jebat ga, vem da sm v tem primeru ravno prodajalec, ampak vseeno bolše original rabljeno k kopija novo ... thumbsup.gif
YavarYe X6V6
(Don @ 27 Oct 2008, 19:37) *

Jebat ga, vem da sm v tem primeru ravno prodajalec, ampak vseeno bolše original rabljeno k kopija novo ... thumbsup.gif

To je pa daleč od resnice, razlogov je vsaj milijon.
Don
Absolutno. Odvisno je kakšna je ta rabljena roba, kakšna je cena ... thumbsup.gif
Activa
(Don @ 1 Nov 2008, 10:24) *

Absolutno. Odvisno je kakšna je ta rabljena roba, kakšna je cena ... thumbsup.gif

Rabljena roba: če je nova-stara približno toliko kot avto, ti bo prejkoslej zopet crknila.
Prodajalci ponavadi za stare dele hočejo 30-50% vrednosti novega dela, kar je preveč - vsaj za nekatere dele.
Po lastnih izkušnjah, če kupiš novejši rabljen del potem ja, star ti pa tako ponavadi odpove zaradi iztrošenosti oz. enake napake.
Če misliš avto imeti še nekaj časa, je včasih bolje kupit novo.
Tako se jaz nekoč kalkuliral z grelnikom v kabini. Na koncu sem malo stisnil zobe in šel po novega.
Težava grelca je bila v tem, da je spustilo tesnilo grelnika, ki ga je nemogoče zamenjati.

lp
Symon
Cena je pa v obeh primerih ista. happy0195.gif Sori DON mogu sem. tongue.gif
Don
Hladilniki mislim, da ne crkujejo pri določenih kilometrih.

Je pa absolutno boljši nov hladilnik kot star, ki ima tut višjo ceno. Sem pa mnenja, da nova replika, ki stane cca. isto denarja k rabljen hladilnik (seveda je odvisno tudi v kakšnem stanju je) ni zanesljivešji.

Še mal pa boste zahteval da nej dam v podpis da sm včasih Hondo vozu? huh.gif
cleopatra
pleh ni problem se pobarva itd, pri hladilnikih je pa bistvo ena stvar, ta zelo tanek aluminij z leti prepari predvsem od soli, zato je kar se hladlnika tiče najbolje zamenjat novega,ta še lep ćas ne bo spustil, predvsem če predpostavljamo, da lahko zaradi hladilnika zajebeš motor.še toliko bolj pomembno je pri hladilniku-kondenzatorju klime, saj je v ospredju.tam pa nimaškaj zaj. kot da kupiš drugega in ponovno financiraš polnjenje klime, kar pa tudi ni poceni.
Marjanm
Hja, saj mi drugega ni ostalo kot da sem že naročil nov del - 170€. Starim sem tudi jaz nehal zaupati, nikoli ne veš ali ne vidiš čisto majhne razpoke zaradi katere ti čez 2 meseca gre vse skupaj v ....

Komaj čakam da jo bom spet gonil po avtocesti happy0158.gif
Activa
happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.