Lp,
tudi sam imam mx3 V6 sicer šele 2 meseca, cca. 4k km.
Kupil oz. dobil v menjavo sem bolj zanemarjeno, najprej sem mislil, da bo to bolj prehoden avto. Ampak V6 me je prepričal. Motor je v izredno dobrem stanju in zaenkrat dela lepše kot marsikateri nov. Nobenih mehanskih zvokov, dobro potegne, popolnoma suh, po 4k km na palčki ni zaznati porabe olja kljub priganjanju, ker ko pohodiš, zaslišiš božanski glas. Tudi s porabo se da, če se znaš s tem avtom normalno vozit, z lahkoto shajati malo nad 8 litri, pa si še vedno med hitrejšimi v prometu.
Menjal sem končnike stabilizatorja, prednje diske, vse ploščice, olje (5W 50), dodal športni filter, obnovil izpuh, menjal sem še vse okoli zadnje police (nosilci zvočnikov, not. zadnjo tapeto in še par plastičnih kosov), tako da sedaj nimam SKORAJ nobenega šklepetanja zadaj. No, tu zadaj je pač treba malo improvizirat, priviti kam kakšen dodaten (ampak tak lep črn) vijak,pa je.Globinsko sem ga očitil znotraj, na zunaj spoliral, kolikor se je dalo in to je to. Edino, kar mi ne dela, je pumpica za pranje zadnjega stekla in pa čaka me ''popravilo'' ene od luči. Mogoče nekoč tudi ličarska obnova zaradi veliiiiiko pikic od kamenčkov. Rje ni nikjer kljub temu, da se niso veliko brigali za izgled tega avta.
Glede na vse napisano je logično, da se mi je avto prikupil in ga bom sigurno nekaj časa imel. Poglešam samo klimo (no, ne še, jo pa bom). Je pa pri hiši še en avto, večji, ki jo ima, tako da bom nekako shajal. Peesda, smo razvajeni.
Ima pa slabe izkušnje z njim moj sodelavec. 1.6 SOHC, pri 200k km mu je začel vedno bol piti olje, modro se je kadilo za njim, samo to ni pravilo, povem le, da se tudi pri teh avtih lahko to zgodi.