Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Porba Mazda 3, 1.4 (bencin)
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
kopit
A je že kdo 3-ko spravil na tako nizko porabo, 6,3l/100k.

Poraba je ročno izračunana, obakrat tankal na isti pumpi, na isti tank šteli. Natočil sem 46,03 litra 95 oktanskega, prevozil pa 729 km.

Na cel tank je bilo cca 100 km avtoceste, ostalo pa lepa relacijska voda. Na pa malo bolj na rely način odpeljana trasa Ajdovščina - Col - Podkraj - Kalce ....priporočam. : )

Boss
QUOTE(kopit @ 28 Oct 2008, 07:23) *

Na pa malo bolj na rely način odpeljana trasa Ajdovščina - Col - Podkraj - Kalce ....priporočam. : )

hehe, moja priljubljena dirkalna steza happy0158.gif
uklopko
Lepa poraba!
sm-1
Helow

Ker je ravno tema o porabi - zanima me, ali mazda 3 (bencinarji) res toliko pijejo? Malce berem in veliko jih "šimfa" porabo le-teh. Zanimam se pa za letnik do 2006, torej tiste, ki še niso imele "remake-a" al kako se že temu reče...

Aja, bolj me zanima 1.6 motor? Kakšni so nasplošno ti bencinski motorji v mazdah napram tistim v drugih japoncih - kakšni hondi, toyoti,...?
grasales
(kopit @ 28 Oct 2008, 07:23) *

A je že kdo 3-ko spravil na tako nizko porabo, 6,3l/100k.

Poraba je ročno izračunana, obakrat tankal na isti pumpi, na isti tank šteli. Natočil sem 46,03 litra 95 oktanskega, prevozil pa 729 km.

Na cel tank je bilo cca 100 km avtoceste, ostalo pa lepa relacijska voda. Na pa malo bolj na rely način odpeljana trasa Ajdovščina - Col - Podkraj - Kalce ....priporočam. : )

No ja. Niti nimaš tako lepe porabe če mene vprašaš. Moj rekord je z 1.6 benc. nekje 5.5-5.7 na cel tank. Voženo Mb-gornja radgona, Mb - Ormož, Mb - celje stara cesta. Niti ne tako mrtva vožnja, kar dinamična ampak nežna noga.
Gorivo pa točeno pri Agipu.

lp, Aleš.

Grega_
(sm-1 @ 28 Oct 2008, 18:06) *

Ker je ravno tema o porabi - zanima me, ali mazda 3 (bencinarji) res toliko pijejo? Malce berem in veliko jih "šimfa" porabo le-teh. Zanimam se pa za letnik do 2006, torej tiste, ki še niso imele "remake-a" al kako se že temu reče...

Aja, bolj me zanima 1.6 motor? Kakšni so nasplošno ti bencinski motorji v mazdah napram tistim v drugih japoncih - kakšni hondi, toyoti,...?

Moja je 1.6 ampak remake letnik 2006 in so manjši popravki na motorju glede porabe (oz. naj bi bili), pije pa 8,5 l/100km s tem da je 95% mestne vožnje. Baje naj bi imele starejše malenkost višjo porabo, samo verjetno ne kakšnih ekstremnih povišanj.
max2401
Mazda 3 1.6 letnik 2005. Men povprečno porabi 8.5l/100km.

Odkar sem med Ljubljano in Kranjem na avtocesti (140km/h plus minus 10) poraba pogleduje malo bolj proti 9. Prej po tastari je bilo kar bližje 8. Rekord je bil 10 ampak to samo enkrat, ko sem cel tank stiščal po avtocesti s prižgano klimo. Pod 7.5 pa ne pomnim porabe. Mogoče pri kaki relaciji.
Allyssa
oooo pol sva pa na isti AC happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.