Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Resetiranje ure in ropot
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
chercc
Torej imam dve težavi.
Prva je resetiranje ure v armaturki, vsakič ko zaženem avto. Akumulator je eno leto star, tko da mi ni glih nič jasno, Vse ostalo kar je povezano z elektroniko dela.

Druga stvar pa je ropot(niam pojma česa- nekje spredaj pri mašini) vsakič ko zjutraj zaženem avto in zapeljem v ovinek. traja pa samo ene par sekund, potem pa mine.

Če kdo ve za kaj se gre, prosim za nasvet!
Marko_mx-3
Varovalke so vse dobre? Se je kaj števec ven vzemal?

Ropot je pa lahko homokinetični zglob, pojdi na kak večji prostor in do konca zavij najprej v eno in nato v drugo smer in se počasi pelji, ter poslušaj če ropota
chercc
Varovalke so vse vredu(vsaj tiste ki so v kabini, števca pa nisem nikoli ven jemal.
Mal sem se prejle narobe izrazu, ropot je že zaradi zgloba in ga mam tak namen menjat, je pa še neko brušenje, ki se ravno tako zjutraj pojavlja. Nekaj so mi kolegi omenili, da je možno, da imam zrak v servo pumpi.
YavarYe X6V6
Stalni + imaš nekje zje..., zato se ti ura skozi resetira.
chercc
(YavarYe X6V6 @ 7 Nov 2008, 10:07) *

Stalni + imaš nekje zje..., zato se ti ura skozi resetira.

in kak lahko to rešim?
Marko_mx-3
če nisi vsaj malo štromarja boš sam zelo težko.

za brušenje pa ne vem kaj bi bilo z0tdntknw.gif
grasales
(chercc @ 7 Nov 2008, 10:39) *

Torej imam dve težavi.
Prva je resetiranje ure v armaturki, vsakič ko zaženem avto. Akumulator je eno leto star, tko da mi ni glih nič jasno, Vse ostalo kar je povezano z elektroniko dela.

Druga stvar pa je ropot(niam pojma česa- nekje spredaj pri mašini) vsakič ko zjutraj zaženem avto in zapeljem v ovinek. traja pa samo ene par sekund, potem pa mine.

Če kdo ve za kaj se gre, prosim za nasvet!

Meni je na m3-ki "brusil" zvit zavorni disk. Za uro pa poglej accu kleme, če so dobro pritrjene in če niso preveč zamaščene. Najbolje je da + in - vzameš dol, malo očistiš, na novo gor pa dobro zategneš.

lp, Aleš.

chercc
A kdo ve, kakšna servo tekočina gre v mazdo mx-3 in kje jo lahko nabavim, pa kolko približno je cena
KAALman
(chercc @ 25 Nov 2008, 11:12) *

A kdo ve, kakšna servo tekočina gre v mazdo mx-3 in kje jo lahko nabavim, pa kolko približno je cena

jaz sem dolival čisto navadno olje za servo volan, 1l stane okrog 8 EUr... mislim da
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.