Zadeva se prične ob 8h zutraj in traja do 17h vmes je seveda pavza in čas za kosilo!
Program se prične z nekaj malega teorije ,več ali man o fizikalnih zakonih(sile,spoznavanje ABS,prednosti in še nekaj stvari)
Nato se teorija prenese v prakso!
Vozi se z osebnim vozilom tako da je zadeva res cool ker spoznaš dejansko zmoglivosti vozila in pomen besede DSC
Na poligonu se izvaja več vaj ,te se izvajajo po cca 1h
Pri vajah se lepo za 5 km/h stopnuje hitrost in kaj hitro občutiš limit svojega vozila(klučno vlogo tu odigrajo gume)Tu smo lahko spoznali kako važno je imeti prave gume ob pravem letnem času!
Razlika je bil očitna že pri samem zaviranju.Sam sem vozil z zimskimi gumami in sm bil kar v veliki prednosti kot nekateri z letnimi. Govora je v temperaturi ki je bila cca 11-17 stopinjami.
Tako da prave gume gor
Vse vaje se simulirajo na spolzki podlagi ki je nekako simulacija steptanega snega in tu je oprijem cca 30%
Pri neki vaji smo imeli tudi tekmovanje,ki pa je vseskozi zmagoval BMW 320d premagal 8 vozil pred mano nato pa se je vse končalo z mano premagal BMW-ja in potem še ostalih 9 vozil
Tekma je bila taka ,2 sta se lovila po spolzkem rondoju in tisti ki je privozil prednost ostane na progi ta drugi pa je zapustil stezo-vse je odvisno od tehnike in naj poudarim hitrost je bila med 25-36km/h
Seveda filemček upam da dobim,ker sem imel srečo so bili iz odaje ŠKL in vse dogajanje posneli,ker bo to v eni odaji članek-js glavni igralec
Ok dost o temu!
Zadeva je res priporočliva za vse( med udeleženci je bila tudi ženska in prav lepo se je videl njen napredek iz kroga v krog) zato ženske brez izgovorov!
Je pa mogoče malo draga zadeva ampak verjemite je vredna tega denarja, sj gre za naše življenje.
Sam sem že sklenil da se bom prijavil v nadaljevalnega,ki je nastrojen bol na race verzijo.
V začetnem pač spoznavaš pravilno obladovanje vozila v vsakdanjih situacijah ki jih, in se srečujemo z njimi!
Še nekaj hitrih fotk kako izgleda poligon.