Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Tečaj varne vožnje
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3
Grega_
Jest sem nekje bral da prenos na drugo osebo ni možen, zato vem da je folk že za druge reševal, ker baje tudi sam ne smeš iti 2x, čeprav uradno tega nisem nikjer zasledil.
Koliko časa pa traja vse skupaj? tam piše cel dan, samo glede na to da se grupe menjajo na 2 uri, mi je malo čudno to.
Ninja
Ja mene tut zanima kok časa traja. Pa a je to kvivalentno osnovnemu tečaju al je spet krneki.
Hočm bit cel dan tam, kot piše, pa še kosilo zraven, ha! biggrin.gif
Jest
(Grega_ @ 18 Oct 2010, 08:41) *

Jest sem nekje bral da prenos na drugo osebo ni možen, zato vem da je folk že za druge reševal, ker baje tudi sam ne smeš iti 2x, čeprav uradno tega nisem nikjer zasledil.
Koliko časa pa traja vse skupaj? tam piše cel dan, samo glede na to da se grupe menjajo na 2 uri, mi je malo čudno to.

Tecaj traja od 8-ih do nekje 15. ure. Prenos na drugo osebo ni mozen. To je pisalo ze tam pri prijavi nekje.... smile.gif ...

Najprej je cca. 1 uro teorije v ucilnici ... potem pa do 12-h prakticne vaje, ena ura odmora za kosilo (dobis bon za restavracijo) in potem se od 13-ih do 15-ih... Vsaka vaja se dela cca. 1 uro. Vaj pa je 5 (+ slalom za ogrevanje).

Na zacetku je slalom med stozci, da instruktor preveri pravilno sedenje in polozaj za volanom...

1. Zaviranje na polno na gladki podlagi in zaviranje z izogibanjem oviri

2. Izogibanje oviri brez zaviranja in hidravlicna plosca (odnese zadek)

3. Zaviranje na mesani podlagi po klancu navzdol

4. Varnostna razdalja (macek in mis smile.gif ) ... Je treba vozit vztric z instruktorjem in z dokaj majhno varnostno razdaljo (10-20 metrov) in ko on zabremza, se je treba ustavit tako, da ce bi vozil za njim, da mu ne bi pristal v prtljazniku smile.gif ...

5. Voznja v ovinek na spolzki podlagi (krog)
Boss
QUOTE(LabiGT @ 17 Oct 2010, 23:10) *

skupaj bova, ceprav jaz bi rajs dal to sestri, ker sem sam neki podobnega ze naredil kakih 10 let nazaj...
upam, da se to da

Sam jaz imam termin ob 13:00, kaj pa ti?
LabiGT
isto smile.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 18 Oct 2010, 10:51) *

isto smile.gif

a boš šel z MX5? smile.gif
Mraušk Mčk
Če želite bit frajerji na poligonu, potem si raje zrihtajte kakšne neugledne gajbce - enoprostorci so se najbolj obnesli. In če želite bit resnični carji, potem obvezno tja z (ozkimi) zimskimi gumami. Štirikolesni pogon je tam prej minus kot plus.

V naši skupini sta bili dve mazdi, ena cx7 in moja dizlca, in nobena se ni pretirano dobro obnesla. Pravzaprav so bili renoldi še najboljši. Imel sem eno leto stare in zelo dobro ohranjene gume potenca RE 50 pa je bila moja mazdula pri zaviranju prava naravna katastrofa klub temu, da so imeli nekateri "konkurenti" gume za na odpad. Edino pri spodnašanju zadka s hidravlično ploščo je, čeprav je inštruktor trdil, da karavani v tem niso bohvekva, bila moja lepotica povsem suverena, pa nima ESP-ja tako kot ga je imela večina "konkurentov.

Pa še ena sramota se mi je primerila. V krogu, kejr je polovica cestišča pokritega s spolzko prevleko, polovica pa ne, je izpod mojega avta priletel kos podvozja - eme 5cm velik disk. še dobro, da je bil tako totalno prerjavel, da je večina menila, da sem pač povozil na tleh ležeč kos, ki je odpadel kakšni 30 let stari stoenki. Sem imel par dni nazaj avto na dvigalu in sem videl, da je bil tisti del moj. ashamed0001.gif
YavarYe X6V6
V glavnem lani dal tečaj skozi, in to BREZ vseh(ABS-a ni mogoče izklopit) pomagal, ker če so bla vklopljena sem še vedno hitreje odreagiral kot avto sam, pol sva se pa "skregala" in je blo vrtenja in smeha.

V naši skupini je bil 6 dni star BMW530 Xdrive, in je šit od šita, tisti gladek polkrog sem jaz s samo sprednjim pogonom in eno sezono rabljenimi gumam zvozil več kot 2X hitreje. party0024.gif

Tip je mel surl odo sred zemlje, ker je zanj dal tolk kot so bli vsi ostali v skupini, skupaj vredni, peljal pa se je slabš kot ena dečva s klinčevim R5 na savi eskimo s3. devil.gif
mazdaman
jaz grem 11.3.2011 a mislite, da bo enoprostorec dobra izbira?
Mraušk Mčk
(mazdaman @ 18 Oct 2010, 20:20) *

jaz grem 11.3.2011 a mislite, da bo enoprostorec dobra izbira?
z0tdntknw.gif V naši skupini je nekdo z espace-om vozil kot profesor.
qwerty
jaz sem šel z 1.0 hyunday getz-om... ni abs, ni tc, ni dsc,... ni nič... še 12V je... in sem ustavil najbližje stožcem na mokri podlagi... če maš mal feeling se abs skrije... drgač pa smo pol mel puni hamer u rikverc pa zaviješ na polno v eno smer pa bremzo pohodiš da te obrne... drugače rečeno J turn tongue.gif za tiste ko smo mal več upal wink.gif
mazdaman
Tudi meni so tečaj prestavili na nedeljo zjutraj ob 8:00

zgleda, da so se tako dogovorili, da jih v nedeljo skozi spravijo.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.