Evo, zdej sem pa uradno (ne)VARNA voznica. Še mal pa tut nič več mlada
Bilo je naaaaaaaaajboljš na celem svetu! Spala že 3 dni nisem nič, ker sem komi čakala današnji dan.
Torej...
Na Vransko smo prišli ob 8:33, kjer je blo že maljon folka. Cele familije mladih voznikov itak. Plus tete, strici, babice, dedki...
Nas tečajnikov je bilo vse skupaj 40, 4 skupine po 10. Najprej začeli s teoretičnim delom, bla bla, ABS, taprave gume...
Potem je pa sledil praktični del na poligonu.
1. vaja: slalom med stožci
2. vaja: zaviranje v sili
3. vaja: zaviranje v sili po klancu navzdol + sprotno umikaje oviram
4. vaja: vožnja v ovinek
5. vaja: umikanje vodnim oviram
6. vaja: hidravlična plošča (yeah!)
Že takoj na začetku smo ugotovil, da tisti brez ABS-a ne bojo meli šans oziroma bojo melo mnogoooo več dela na beli podlagi. V naši skupini sta bila dva, tardeč C3 in pa siv ford.
Čez cel tečaj je bilo govora več al manj samo o gumah. Tisti z zimskimi (M+S) so imeli veliko več prednosti na spolzki podlagi (do 5m krajša pot ustavljanja), samo vsi vemo, da bi na suhi podlagi ruknl na celi črti.
In pa še ena zelo pomembna stvar, kakšne gume imaš spredaj/zadaj. Trije smo bili taki, ki smo imeli zadaj boljše gume kot spredaj (malenkost več profila) kar se je najbolj poznalo pri vožnji v ovinek. Jest sem se morala kar ornk pomatrat, da mi je rit ven vrglo, ker sem večino časa izgubljala samo oprijem sprednjih koles. Kar je v resni situacijo boljše.
Vožnja po klancu navzdol je bila zame b.p., zaustavila sem se pri prvi vodni oviri (22m pri 30 km/h), medtem ko so nekateri leteeeeli skoraj do bankine 100m nižje. Je bila pa fora, ker teli mladi vozniki še niso najbolj vešči speljevanja z ročno. Nekateri so meli prav rock'n roll na klancu

Najbolj kül je bila pa hidravlična plošča. Tam je pa suvereno vse obrnilo, ker rukne res na hard. Sem mela filing, da je inštruktor potem omilil sunek, ker v drugo pa ni blo take panike. Ene trem nam je uspelo lepo obdržat smer, ostali so pa mislili, da so še zmer na ringlšpilu

Tko da meni je bilo fenomenalno in grem absolutno še, še, še!

Sem za zakon, da bi moglo bit tole obvezno za vse, ki naredijo izpit. Majkemi.
Mogoče kdo ve, a grem lahko jest zdej direkt na nadaljevalnega ali moram najprej še na osnovnega? Ker ne vem, za kaj se šteje ta VV za mladega voznika.
Foto&video dokumentacija prihaja...