Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Istrabenz plini znižal ceno avtoplina na 0,6€
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Sishi
Vesela novica za lastnike vozil na avtoplin. Istrabenz plini je znižal ceno iz 0,7 na 0,6€ za liter happy0158.gif
Trenutno so to le črpalke v Celju, Kopru in Mariboru. Vozniki iz teh krajev obvezno tja tankat!
Lahko bi tudi Petrol kaj v to smer naredli... dry.gif ...pa nova vlada tud dry.gif

Pa še članek:Na pot z vozilom prihodnosti!
http://24ur.com/novice/slovenija/na-pot-z-...rihodnosti.html
Symon
(Sishi @ 12 Nov 2008, 14:54) *

Vesela novica za lastnike vozil na avtoplin. Istrabenz plini je znižal ceno iz 0,7 na 0,6€ za liter happy0158.gif
Trenutno so to le črpalke v Celju, Kopru in Mariboru.
Lahko bi tudi Petrol kaj v to smer naredli... dry.gif ...pa nova vlada tud dry.gif

U 3PM kdaj bom lahko plin tankal še v Domžalah/na Viru. Potem bom resno začel razmišljati v to smer prej se mi ne splača. sad.gif
Marko_mx-3
(Symon @ 12 Nov 2008, 14:56) *

U 3PM kdaj bom lahko plin tankal še v Domžalah/na Viru. Potem bom resno začel razmišljati v to smer prej se mi ne splača. sad.gif

V Domžalah ga že lahko tongue.gif
Symon
(Marko_mx-3 @ 12 Nov 2008, 15:03) *

V Domžalah ga že lahko tongue.gif

WTF? Kje? happy0158.gif
Marko_mx-3
Petrol, pri Sparu. Samo ne vem če že deluje, napeljano imajo vse.
Sishi
Pomota - se opravičujem - VSI so znižali ceno na 0,609€ happy0158.gif happy0064.gif razen Verovškove - znižan na 0,66€ dry.gif in Kozine

Pa še: Spisek plinskih črpalk
Sishi
No edino v Ribnici niso nič znižal - ostaja 0,55€ še naprej happy0064.gif
Symon
(Marko_mx-3 @ 12 Nov 2008, 15:09) *

Petrol, pri Sparu. Samo ne vem če že deluje, napeljano imajo vse.

Glede na spisek spodaj očitno še ne. sad.gif

(Sishi @ 12 Nov 2008, 15:11) *

No saj če pogledamo spisek je videti, da za nekoga, ki potuje ČEZ sLOVEnijo je lepo poskrbljeno počasi pa vidim, da bo tudi za vse, ki niso v bližini večjih mest. happy0158.gif
ReDevil
Lepo tole slišat, grem en dan pogledat v Ribnco (pri Ilirski, da ne bo pomote) happy0158.gif

Kok pa avto na plin potihm laufa, to je pa noro, upam da bo enkat tut naša oblast ugotovila, da je zadeva ekološko neki čist druzga kot benz, ne pa da gledajo samo na lastne malhe, presneti smradi voluharski! dry.gif whatever.gif
Sirius
Cene plina so sramotno visoke. V preteklosti (davni) so bile v razmerju 1:2. Gre za zlorabe ta velikih firm, ki si s plinom dodatno popravljajo dohodke. Že to, da ima nekdo v Ribnici plin po 0,55€ pove, da so nabavne cene še vedno v nekdanjih razmerjih. Tu bi morala država nekaj narediti, saj ne gre za male nepomembne stvari. Če želimo zmanjšati emisije toplogrednih plinov, bi morala nekoliko stopiti na prste tistim, ki reklamirajo izpuste iz avtomobilskih "dimnikov" z rožicami, po drugi strani pa zlorabljajo razmere na trgu in dodatno solijo cene plina. Na Petrolu v Kopru sem nedavno videl ceno 0,726€/l plina. To prav gotovo destimulira vgradnjo plinske naprave, ki se ne izplača niti po 100.000 prevoženih km.

Očitno prodajajo tudi PRIMA PLIN mad.gif mad.gif mad.gif
Marko_mx-3
Ne spremljam cen plina, me pa zanima koliko pride kuhinjski plin? In če je to sploh smotrno početje?
Sishi
(Sirius @ 12 Nov 2008, 20:58) *

Cene plina so sramotno visoke. V preteklosti (davni) so bile v razmerju 1:2. Gre za zlorabe ta velikih firm, ki si s plinom dodatno popravljajo dohodke. Že to, da ima nekdo v Ribnici plin po 0,55€ pove, da so nabavne cene še vedno v nekdanjih razmerjih. Tu bi morala država nekaj narediti, saj ne gre za male nepomembne stvari. Če želimo zmanjšati emisije toplogrednih plinov, bi morala nekoliko stopiti na prste tistim, ki reklamirajo izpuste iz avtomobilskih "dimnikov" z rožicami, po drugi strani pa zlorabljajo razmere na trgu in dodatno solijo cene plina. Na Petrolu v Kopru sem nedavno videl ceno 0,726€/l plina. To prav gotovo destimulira vgradnjo plinske naprave, ki se ne izplača niti po 100.000 prevoženih km.

Očitno prodajajo tudi PRIMA PLIN mad.gif mad.gif mad.gif

Podpis

P.S. Mislim da so drugod po Evropi 1:2...kao neka direktiva...
RoKo
A kdo ve koliko je pa pri sosedih? Hr,It,Au,Mad.? whatever.gif
Sirius
(RoKo @ 13 Nov 2008, 08:41) *

A kdo ve koliko je pa pri sosedih? Hr,It,Au,Mad.? whatever.gif

Ina plin je po 0,4713 €/l.
Glede na to, da je gorivo na HR dražje kot pri nas, je to še en dokaz o "ekološki" usmerjenosti naših prodajalcev goriv. mad.gif mad.gif
madmax
(ReDevil @ 12 Nov 2008, 20:57) *

Lepo tole slišat, grem en dan pogledat v Ribnco (pri Ilirski, da ne bo pomote) happy0158.gif

Od dveh različnih uporabnikov plina sem slišal, da je tale "ribniški" plin malce slabši ter da ga avto malce več požre, da o slabših preformansah niti ne govorimo. z0tdntknw.gif
Deeyan
(Sirius @ 13 Nov 2008, 10:31) *

Ina plin je po 0,4713 €/l.
Glede na to, da je gorivo na HR dražje kot pri nas, je to še en dokaz o "ekološki" usmerjenosti naših prodajalcev goriv. mad.gif mad.gif

gorivo na HR je cenejše ku pri nas wink.gif
ReDevil
Se mi je zdel da imajo Kravatarji dražji benz kokr mi, pa to ne od danes, že lep cajt! party0024.gif

Ne dovg nazaj sm se prov čudu, ko sm vidu, da mamo razen Rusije, v Evropi mi najcenejš te derivate! whatever.gif tongue.gif

http://www.amzs.si/?podrocje=18
Sirius
(ReDevil @ 16 Nov 2008, 21:58) *

Se mi je zdel da imajo Kravatarji dražji benz kokr mi, pa to ne od danes, že lep cajt! party0024.gif

Ne dovg nazaj sm se prov čudu, ko sm vidu, da mamo razen Rusije, v Evropi mi najcenejš te derivate! whatever.gif tongue.gif

http://www.amzs.si/?podrocje=18
Saj v tem je poanta, da imajo HR vsa goriva dražja, le plin je cenejši. Torej je nekaj hudo narobe z ekološko zavestjo naših šeikov. Imam vtis, da jim ni preveč do tega, da bi se uporaba plina pri nas preveč razširila. mad.gif mad.gif
Sishi
V petek sem na Petrolu Barje (smer Zagreb) videl tovornjak-šleper ruske registracije, ki je tankal plin confused0059.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.