Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Obnašanje lastnikov nekaterih znamk
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Carr
Pozdrav vsem.

Pred kratkim sem slišal rezultate ene raziskave (več o njej ne vem), po kateri se vozniki oziroma lastniki BMW-jev v prometu najbolj objestno obnašajo. Moram reči, da so tudi po mojih opažanjih v prometu vsaj tričetrt konfliktnih situacij v zadnjem času povzročili vozniki BMW-jev in Audijev.
Kaj menite o tem in kakšne so vaše izkušnje? Ali je kaj resnice na tem ali je to le še ena tistih brezveznih in zavajajočih raziskav?
Pa še to. Tema ni usmerjena zoper nikogar izmed vas, ki imate BMW-je in Audije. Res ne. Tudi sam ne maram posploševanja. Zanimajo me samo vaše mnenje in izkušnje?

LP A
LabiGT
isci mal, je boss naredu raziskavo (na podlagi meritev)

evo: http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=4612&st=0
Carr
Mater, sem iskal, pa zgrešil z0tdntknw.gif . Hvala za opozorilo biggrin.gif .
Symon
Zanimiv je un vic o tem, da je Slovenec kupil Audija in umrl od lakote. tongue.gif V službi imamo enega, ki je imel prvo generacijo A3 brez vse opreme (ne niti klime) ampak mel je pa Audija. No zdaj je pa nabavil zadnji model A3 in očitno nima za original ratkape ker ima ene grde u 3pm. Ko ga je sodelavc vprašal zakaj jih nima je izjavil, da jih nimajo na zalogi ker ima 16 col, največji hec pa je, da se je taisti sodelavec zanimal so mu rekli, da za 15 col nimajo, 16 pa.
Ampak ma pa Audija. love0030.gif tongue.gif
eye
in umrl od lakote biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
R_sport
(Carr @ 18 Nov 2008, 12:29) *

Pozdrav vsem.

Pred kratkim sem slišal rezultate ene raziskave (več o njej ne vem), po kateri se vozniki oziroma lastniki BMW-jev v prometu najbolj objestno obnašajo. Moram reči, da so tudi po mojih opažanjih v prometu vsaj tričetrt konfliktnih situacij v zadnjem času povzročili vozniki BMW-jev in Audijev.
Kaj menite o tem in kakšne so vaše izkušnje? Ali je kaj resnice na tem ali je to le še ena tistih brezveznih in zavajajočih raziskav?
Pa še to. Tema ni usmerjena zoper nikogar izmed vas, ki imate BMW-je in Audije. Res ne. Tudi sam ne maram posploševanja. Zanimajo me samo vaše mnenje in izkušnje?

LP A

Moram reči, da tudi sam že dlje časa opažam isto pa tudi nočem posploševat. Po objestnosti prednjačijo vozniki BMW-jev in Audijev oz. vsaj sam imam take izkušnje. Če je pa tudi raziskava to potrdila, potem pa že mora bit nekaj na tem... unsure.gif

Poznam pa osebno kar nekaj voznikov z omenjenima znamkama, ki so pa čist vzorni oz. jih ne bi uvrstil med omenjene objestneže. smile.gif
suicidal
K obema znamkama bi dodal še skoraj vse krave - SUV-je. Ti vozniki vidijo ostale soudeležence v prometu samo takrat, ko jih gledajo <1m pred sabo na AC, na prehitevalnem pasu, z utripanjem dolgih luči.
Catya
Nekdo mi je enkrat reku, da tisti, ki nimajo okusa in preveč denarja si pač kupjo BMW ali pa Audija preprosto zarad tega, ker pomenita nek statusni simbol...verjetno je nekaj na tem, je pa zihr še več na tem, da ko tam pritisneš verjetno tista ketna notr kr poskoč.....tko da tko kot nam kdaj neka stvar da posebno “moč“ tko mogoče tisti, ki kupjo te avtomobile iz tega razloga, da se počutijo bolj pomembne izražajo svoje travme in potem divjajo in blendajo na cesti...se pravi nekako izražajo zaničevanje do “kmetov“ ki nimajo dost denarja za take avtomobile ali pa so “debili“ in ga ne gonijo....eeeeemmmmmm....who's the idiot here!? prav privoščljivo se smejem divjakom, ki jih ustavjo minute po tem ko skoraj 200 mimo mene prgonjo in še prej objestno blendajo, da človk s svojih bogih 150 na uro še normaln prehitet ne more brez da bi adrenalin pumpal kdo se bo v rit zagonu....skratka v današnjem svetu je pa itak tolk zafrustrirancev okol nas tko da se ne čudim če je velik izmed teh ravno velik del nestrpnih voznikov.
Je pa res da maš idiote pri vseh znamkah....vsak zna na gas pritiskat, zame je pa dober voznik le tisti, ki zna v očeh svojih sopotnikov pridobit spoštovanje in vzbudit neprecenljiv občutek varnosti.....k vsem kravam pa bi dodala še eno cvetko- na Jesenicah sem opazila pazte to- hummerja...XXXX neki registracija...izgleda, da je gangster situacija res huda, da mamo tok raz**** ceste, da bogi lastnik tistga avtomobila mora pač na tisto makino prešaltat...res, huda đungla je tuki na gorenjskem....
icewoman12
Js bi še dodala sam voznike VW-ov... Enkrat je mazda zarad butla v štirki letela s ceste, ampak obstala na vseh štirih, drugič pa js zarad passata v drevo z motorjem mad.gif mad.gif

Tak da ja, golfarji pa passatarji so groooooza!
suicidal
(Catya @ 18 Nov 2008, 20:59) *

... skratka v današnjem svetu je pa itak tolk zafrustrirancev okol nas tko da se ne čudim če je velik izmed teh ravno velik del nestrpnih voznikov. ...

pa mislim, da niti ne toliko zafrustrirancev, kot pa 'samozvanih' pomembnežev. Njihov moto je: "JAZ JAZ JAZ". To je vse kar je pomembno. Niti zakoni ne veljajo za njih. Mogoče napisani ne, fizikalnim pa ne morejo uiti devil.gif .
LabiGT
QUOTE(Catya @ 18 Nov 2008, 20:59) *

Nekdo mi je enkrat reku, da tisti, ki nimajo okusa in preveč denarja si pač kupjo BMW ali pa Audija preprosto zarad tega, ker pomenita nek statusni simbol...

ja ce si balkanc (slovenija do turcije)
tukaj je skor vsak tretji avto bmw serije 3 in ni noben status simbol in nc ne gonijo,
zanimivo da si audijevci isti kot v sloveniji - torej agresivci

s svojih bogih 150 na uro še normaln prehitet ne more

nazadnje, ko sem bil v SLO (sred septembra) sem z 150 prehitel vse po vrsti, izgleda, de se je vmes situacija spremenila

.....k vsem kravam pa bi dodala še eno cvetko- na Jesenicah sem opazila pazte to- hummerja...XXXX neki registracija...izgleda, da je gangster situacija res huda, da mamo tok raz**** ceste, da bogi lastnik tistga avtomobila mora pač na tisto makino prešaltat...res, huda đungla je tuki na gorenjskem....

mogoce je hummer zanjga sanjski avto? vec k pol ljudi ne kupuje avte racionalno ampak emocionalno...

mi k mamo mazde spadamo v prvo kategorijo in zato mogoce ne razumemo tega smile.gif
Ninja
(LabiGT @ 18 Nov 2008, 21:31) *

mogoce je hummer zanjga sanjski avto? vec k pol ljudi ne kupuje avte racionalno ampak emocionalno...

mi k mamo mazde spadamo v prvo kategorijo in zato mogoce ne razumemo tega smile.gif

Jest sem pa na mojo mazdico prou čustveno navezana, da veš sad.gif wub.gif

Drugač pa ja... Jest bi tut izpostavla predvsem bmw driverje. Pa nej bojo to stare gare od bmw-ja al pa najnovejša 7ka. Raj jih brezkompromisno spustim naprej al pa kamorkoli, pa nej se.... no, bojo vsaj prvi pri v drevesu biggrin.gif
ReDevil
Hondaške cvetke ste pa pozabl, pa makar je 20 let str Civic, ki ga samo prah še skupej drži, važn da ma VrTEC pod havbo in osla za krmilom! tongue.gif happy0195.gif love0072.gif
ice
ja marsikaj je bilo napisanega glede. dozivim precej takih situaci ko se vozim po ac 120 in prehitevam kamion pol pa prileti mojster z novim bmwjem in mi zacne blendat naj se umaknem in ko prehitm kamijon ga spustim pol pa za njim se pa pri 180 userje ne upa vec.... ce mi nebi blendal pa nebi sel za njim

sicer naceloma vozim po predpisih, pa ne da se imam za vzornega voznika, tud men se kdaj strga pol pa res veljajo samo se fizikalni zakoni
YavarYe X6V6
(ice @ 19 Nov 2008, 00:00) *

ja marsikaj je bilo napisanega glede. dozivim precej takih situaci ko se vozim po ac 120 in prehitevam kamion pol pa prileti mojster z novim bmwjem in mi zacne blendat naj se umaknem in ko prehitm kamijon ga spustim pol pa za njim se pa pri 180 userje ne upa vec.... ce mi nebi blendal pa nebi sel za njim

sicer naceloma vozim po predpisih, pa ne da se imam za vzornega voznika, tud men se kdaj strga pol pa res veljajo samo se fizikalni zakoni

Tudi jaz tistim ki blendajo vračam milo za žajfo in jim pol pri 150+ km/h blendam naj se umaknejo ker sploh ne vedo niti da ima avtocesta 2 vozna pasove in da levi NI rezerviran samo zanje.
Carr
Vidim, da imate podobne izkušnje blink.gif .
Mene je k pisanju vzpodbudil ponedeljkov dogodek na ljubljanski obvoznici, ko je mladenič v zgodnjih dvajsetih z Audijem A3 2.0 TDI z najmanj 18 "colaki" veselo cik cak prehiteval vse pred sabo - malo po levi, malo po desni. In to v času prometne konice. Da smo se mu vsi umikali in se pri tem že skoraj drsali ob ograje, ga seveda ni niti najmanj motilo blink.gif blink.gif confused0059.gif
Meni se zdi, da je vse skupaj tudi malo posledica sprostitve uvoza rabljenih avtov, saj se iz tujine da dobiti BMW-je, Audije in podobne zadeve (v kakršnemkoli stanju že) za relativno malo denarja. Tako lahko že "skoraj vsak" pride do "luksuznega" avta "premijske znamke" (ta izraz je tudi ena velika neumnost). Potem je pa treba na cesti pokazat, da se vidi razkošje... confused0059.gif
LabiGT
no, ce vam blendajo in se pustite pol v take "duele" niste nc boljsi...
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 19 Nov 2008, 09:07) *

no, ce vam blendajo in se pustite pol v take "duele" niste nc boljsi...

Ej prehitevš kogarkoli pri 140 na uro in ti blenda, si že tako ali tako prehiter, pa če tipu ni jasno da maš še nekoga pred sabo in NE moreš iti hitreje in se umakniti, pol je pa res enako, kot pa če nima nobenega pred sabo in pelje 160 na uro pa prehitevalnemu in voznem pasu, jaz pa za njim in mu poblendam. confused0059.gif
LabiGT
jaz se s tem ne strinjam, naj on vozi tud 200 ce hoce, jaz bom fural moj tempo in se nimam kaj jezit glede tega...
ce mi blenda se mu bom ob prvi priliki umaknil...ni to nek big deal
Boss
Zelo zaleže zatemnjeno zadnje steklo in samodejna zatemnitev vzvratnega ogledala pa sploh več ne vidim da blendajo

what a relief... happy0195.gif
LabiGT
sam zdaj ko pomislim meni noben nikol ne blenda
verjetno je kaksen vzrok za to ph34r.gif
Carr
(LabiGT @ 19 Nov 2008, 09:27) *

Rojstvo pod "srečno" zvezdo morda... tongue.gif
BOJČ
(LabiGT @ 19 Nov 2008, 09:27) *

K te vidjo kako vozš je čist logično, da se ne upajo... ph34r.gif
LabiGT
QUOTE(Carr @ 19 Nov 2008, 10:08) *

Rojstvo pod "srečno" zvezdo morda... tongue.gif

to pa se mogoce tudi to:
IPB Image
KAALman
jaz bi na tole debato dal eno svojo globoko misel, da pač ni avto(sploh pa ne znamka vozila) kriv, kak ga lastnik/šofer vozi!

izbiro znamke pa tudi ni mogoče oceniti glede na eno anketo med 300 ljudmi

je pa res, da vsak svojo kobilo hvali

dajmo raje vsak pri sebi razmislit, kolikokrat so drugi vozniki zaradi nas v nevarnosti, in se potrudimo, da se bomo nevarnim situacijam vedno poizkusili izognit

žal sem do sedaj doživel že več kriznih situacij in na žalost tudi dve prometni nezgodi, vendar nikakor ne gre posplošit, da je pa zaradi tega kriva veriga voznikov ene določene znamke in njihovo obnašanje

ta stereotip obstaja samo v naših glavah! in dokler bo tako, bo vozniška kultura bolj slaba kot dobra

namesto, da pričakujemo, da se bo okoliški promet prilagodil nam, se raje mi potrudimo in se prilagodimo njemu wink.gif stane manj živcev

pa obilo prijetnih kilometrov brez nesreč in težav še naprej
YavarYe X6V6
Se strinjam samo kaj ko je vse več modelov ki si mislijo boli jih đon če je un to naredu bom pa še jaz in se jim kratkomalo je.. za vse ostale.

Če bi vask samo nase in svoje vozilo pazil bi že takrat bilo manj piz..., zdej pa ni panike ga zbijem grem po druzga bo fotr plačal.
BOJČ
(YavarYe X6V6 @ 19 Nov 2008, 12:27) *

Se strinjam samo kaj ko je vse več modelov ki si mislijo boli jih đon če je un to naredu bom pa še jaz in se jim kratkomalo je.. za vse ostale.

Če bi vask samo nase in svoje vozilo pazil bi že takrat bilo manj piz..., zdej pa ni panike ga zbijem grem po druzga bo fotr plačal.

Ej, ampak res. Sedimo včeraj v Bufu in se pred lokalom parkira nov srebrn CLS, ven pa poskačejo 4 trenirkasti ćapci, noben 100% nad 22 let... whatever.gif
YavarYe X6V6
(BOJČ @ 19 Nov 2008, 12:36) *

Ej, ampak res. Sedimo včeraj v Bufu in se pred lokalom parkira nov srebrn CLS, ven pa poskačejo 4 trenirkasti ćapci, noben 100% nad 22 let... whatever.gif

Nisem imel v mislih samo takih.
Alex
(BOJČ @ 19 Nov 2008, 12:36) *

Pri nas je pa v modi,da si taki kupujejo Porsche-je.Kar množijo se po KP. whatever.gif
Tich
BMW in Audi vozniki so načeloma res pa popizdit biggrin.gif

Najbolje je pa blo s mx-3 iz križišča biggrin.gif Vsi vozniki 530d so popizdevali yahoo.gif
eye
jst lahko zase rečem da sm zadnje čase obupn voznik ...
Mraušk Mčk
Ko na cesti naletim na kakšnega prepotentneža si rečem, da sem v vsakem trenutku sposoben dokazat, da sem lahko večji kreten kot on. In potem tega ne dokazujem. Večinoma. happy0195.gif
BOJČ
(Alex @ 19 Nov 2008, 17:27) *

Pri nas je pa v modi,da si taki kupujejo Porsche-je.Kar množijo se po KP. whatever.gif

Ne kapiram od kje takim smrkavim trenirkarjem tolk dnarja...? Kraje, droga,... kaj? z0tdntknw.gif
madmax
Ever heard of leasing z0tdntknw.gif

Neki malga pologa, pol pa 10 let po 250€ na mesec al pa še kej več, pa je!
Doma pa kupus, pa krompir vsak dan happy0195.gif

BOJČ
(madmax @ 20 Nov 2008, 12:58) *

Sem, sem, ampak za CLSja je way of 250€... Tud za kupus in krompir ne ostane, oz. rabiš še za to leasing happy0195.gif happy0195.gif
Allyssa
happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Boss
QUOTE(madmax @ 20 Nov 2008, 12:58) *

Mnogo premalo si rekel 250€ prej bi rekel 1000€ . happy0195.gif
Allyssa
in js spregledam tak avto,..jao meni happy0195.gif
ice
pred iskro(srednja sola) v kranju je imel en na veliko napisan na novem kliotu: hvala fotr za avto
to bi jest nalepu usakmu taku ki je maljsi od 22 in ima avto vreden vec kot 15K€
eye
ja tko morm se mal oglasit na tele komentarje ... kao 22 let pa že fura CLS ... Lejte da se vse lahko že pri 18h vožiš avto ki je vredn tud 50k € + in to brez kakršne kol pomoči staršev in to ne da se da dobit samo z prodajo droge itd da se vse lepo legalno ... in lahko vam povem da sm vidu na lastni koži kako to gre ... in lahko vam zaupam da se ...
Allyssa
in če veš kako to gre, zakaj nimaš tud ti avta za 50k€ + ,..al je to posebna ponudba samo pr 18-ih in potem velja priložnost zamujena,.... z0tdntknw.gif
ReDevil
(BOJČ @ 20 Nov 2008, 11:46) *

Ne kapiram od kje takim smrkavim trenirkarjem tolk dnarja...? Kraje, droga,... kaj? z0tdntknw.gif

Kaj pa razna "varovanja" pred ravno temi domnevnimi varuhi, pa izsilijevanja, za velke dnarje, no imamo pa tudi še mlade osebke, ki so SINOVI po poklicu! biggrin.gif happy0195.gif

Ne bi bil prepričan, da se razni orng stroji lih na lizing, ker to so pa taki obroki, da tut če ma mulc 1000 EUR plače, si tut slučajn ne more take mašince prvoščit, ker tut npr. poslovni najem je krepko dražji za Porša al M3 pa tko. Maš pa še Fužine sistem, se prav ko od nekoga fotr nabav nov voz, pa mu ga pol sine ponoč spizdi, pa si ga pol od sinkota sposodjo razni kolegi, da grejo mal nižat svoje komplekse, s tem ko se pokažejo pred množico, pa še kej bi se našlo, hehe tongue.gif

Skratka s svojim (legalnim) delom, da je mulc pr 22-ih nabavu avto za 100.000 EUR ali več, tacga ni, pr nas že ne. whatever.gif
BOBI
dry.gif samo kaj ce mas pol samo avto in druga nic,pa se samski so verjetno,nima babe,nima otrok,nima hise,ne rabi vode placat ne elektrike ker doma zivi itd.....
eye
@Allyssa

hm ja dobro vprasanje:

mam ze nekak plane narejene ( za lajf ) pa tud prevec sm kmeta za tako visoko sceno .. po drugi strani sm pa tud zamudu neke vrste priložnost ... lahko ti pa rečem da mazda r0x v primerjavi z kaksnim Lamborghini, Hummer, in k se spomne pa si gre kupit BMW m6 za zimo in to kabrio ker mu je ta druzga avta skoda ... in ko sm se pogovarju z takimi ljudmi vrjem da 0 nimajo od lajfa ... to ni tko k pr men se spomnem dons mam pa dan sam zase pa se vsedm v avto pa se zapeljem do morja in uzivam na obali oz morskem zraku ... te ljudje prakticno delajo 24h na dan za benz zapravjo tud vut več 1000€ in še ti lahko naštevam ... in men dejansko do tega lajfa ni in do oblekc ki presegajo 700€ mam raj trenirko pa superge ...
Allyssa
@ črtasti,..sej teli frajerji so bli tud v trenirkah (baje,..nism vidla, sm igrala križce in krožce se mi zdi takrat smile.gif ),..tko da,..si useen lahko uzameš frej dan, in maš trenirko in jebački avto,...

Lahko pa tud nas razsvetliš kako to gre,..ker verjetno ti frajerji ne pucajo WC-jev 24ur na dan,..ali pač? z0tdntknw.gif
eye
@Allyssa

Js sm pač odgovoru a se da met pr 22 letih avto cenovnega razreda kot ga imajo teli "trenirkarji" in da se ... kako se pa pride to dega nej pa ostane skrivnost... in ja lahko si vzameš frej dan in imaš trenirko in jebački avto in vendar morš bit dosegljiv na fon jst ga pa rad ugasnem in mam mir
LabiGT
jaz sem pri 18 ze imel jebacki avto - zastava 128
(ne vem kaj vi mislite z "jebacki avto")
smile.gif
Allyssa
a ti nč ne bereš,...50k€ in višje biggrin.gif

pa sam skoz morš bit dosegljiv na telefon pa si zmagu biggrin.gif
LabiGT
aja jaz sem mislu avto v kerem jebes pa to...
no, po tvoji definiciji zdaj vidim, da nisem mel jebackega avta sad.gif
Boss
Ne nisi imel jebački avto... ampak jaz sem tud dosegljiv na telefon pa milijoni nič ne letijo... kaj delam narobe z0tdntknw.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.