(jures @ 26 Nov 2008, 12:11)

V moji 5ki je mikrofon gor pri lučkah, več kot viden. Ja samo sparis telefon in dela...
Ali imas desno od prestavne ročke cca 5x3 cm ploscico za glasnost in dvig? Ce ja mava enakega - vsaj tega so mi 2 leti nazaj dal na mazdi not.
A imaš kakšno fotko tega tvojega mikrofona? Pri katerih lučkah? Na stropu? Edina lokacija, ki je podobna mikrofonu je na armaturni plošči, levo zgoraj zraven ekrana za radio.
Desno od prestavne ročke nimam nobene ploščice za glasnost in dvig...
Mazda 5 je namreč letošnji model in ima pri opremi TX Plus Bluetooth že v osnovni opremi, in sicer je gumb za sprejem in prekinitev klica na volanskem obroču (levo), gumb za glasnost pa se nahaja zraven in je isti, ki se uporablja tudi za uravnavanje glasnosti radia.
Meni je angleški in nemški.
Smešno je to, da mi niti serviser na Mazda servisu ni znal povedati, kje je mikrofon. Da ne govorim o tem, da ni nikjer nobenih navodil za nastavitev in uporabo glasovnega Bluetootha. Navodila bi namreč morala biti že v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, pa ni ne SLO ne ANGL, da ne govorim o tem, da je prodajalec celo povedal, da jih ni in da se jih ne da dobiti.....
Če se vozim počasi, izklopim ventilacijo, potem me sogovorniki precej dobro slišijo. Takoj ko se gre za vožnjo izven naselja ali na avtocesti, se zadeva drastično poslabša.
Mogoče sem res preglasno govoril, ko sem paril telefon in ko sem opravil "glasovni" trening. Bom poskusil še enkrat nastaviti vse od začetka.