(zemir @ 29 Nov 2008, 12:35)

No kriv je bil Akumulator zdaj vžiga normalno in brez problemov

Matr 1 leto star akumulator je šel v k***c

Pozdravljen/i
no me veseli, da je še ena Mazda nazaj v brezhibnem pogonu...
A mi zaupaš kateri akumulator si dal notr (firma,tip).. kje si ga kupu in kolk je cena oz. nasvet kam in po kakšen akumulor.
Tud jest sm mogu dons na porivanje užigat.. kar je sicer šlo brez večjih težav, mi je pa že en teden avto "zakašljal" predn je uspel obrnt oz. vžgat, danes pa se je zgodba očitno končala. Saj sem imel namen že zamenjat.. pa nisem imel dovolj časa.. oz. sem tudi želel pred nakupom novega preveriti, če je to sploh potrebno (da ni kaj drugega)...
Kam bi lahko peljal na merjenje akumulatorja, pa da me to ne bi preveč stalo ( vem da za 40€ dobiš že merilnik akumulatorja, kar pa se mi zdi za eno merjenje preveč, naprave pa bolj pogosto (upam) ne bom potreboval).
Imam Mazdo 323F ('98), trenutno je notr Starter akumulator 64 Ah..
prostora ni sicer kaj preveč, nisem še uspel točno zmerit velikosti.. oz. koliko prostora da bi not postavil večji akumulator ?
Prosim za kakšen nasvet v zvezi z močjo oz. velikostjo, ki je še možna in smiselna za tak avto ...
Kam lahko odvržeš rabljen oz. uničen akumulator ? Opazil sem, da imajo na črpalkah posebne kontejnerje za baterije pa me zanima ali tam lahko odvržeš brezplačno ? oz. kakšne so cene za to ?
.. omenil si 1 leto star akumulator, da je šel v nič !... tudi sam sem imel že tako izkušnjo, a napaka je bila tudi moja... saj sem "nov" akumulator kupil brez da bi pogledal datum "proizvodnje" oz. polnjenja.. in tisti akumulator je že stal "na zalogi" že vsaj 1 leto .. in očitno ni bil ustrezno shranjen oz. je bila kakšna druga napaka...
Priporočam, da ob nakupu preverite datum "proizvodnje"..
Hvala za nasvete in mnenja, Gasscoin.
p.s. : Mazda je Zakon !