Mazda gazda
28 Jan 2005, 12:27
Do zdaj sem imel že tri mazde in do sedaj še pri nobeni nisem imel probleme s škripanjem. No zdaj sem dočakal tudi to.
V Mazdi6 mi nekje v števcu ali nekje okoli njega nekaj škriplje, ko se zapeljem čez kakšno luknjo ali hribček. Zdaj ko je mraz je to še bolj izrazito in nadležno. A ima še kdo ta problem in ga je mogoče že rešil?
sem že nekajkrat razkopal števec in nasprejal z silikon sprejem pa nič ne nuca.
Kaj pravte?
Lp
LabiGT
30 Jan 2005, 21:01
Jaz sem mel cricke (isti avto) sem tud mislil da je nekje iz armature ampak je blo iz pokrova volana !
Na servisu so to zrihtal, zdaj je (recimo) v redu
Blazslo
1 Feb 2005, 15:49
Meni tudi, bom dal na servis zrihtat. Črvička ko je hladno, drgač ne
torstorm
1 Feb 2005, 21:23
ugotovi kje ti škripa, pa tam ko se stikata plastiki(en del privijačen na drugega) zalepi samolepilni trak iz tanke mehke gobe.Tako sem naredil jaz ,ker je to mi čisto pokvarilo muziko v avtu,zdaj pa je vredu.
andrazzz
2 Feb 2005, 18:44
Ja pri nm tut neki škripa! Samo meni se zdi da pa prihaja škripanje od zadi iz prtlažnika?
Najprej sem mislil da škriplje rolo v partlažniku, vednar škriplje tudi ko ga ni notr?
Aja pa to se je pojavilo tut šele sedaj ko je blolj mrzlo!
Lp,andraz
SpEkTr
16 Jul 2009, 14:44
Meni se je pa pojavil en čriček na desni strani. Ne vem kako bi najlažje ugotovil. Sem mislil da je stranska šipa pa mislim da ni. Sem jo med vožno malo držal, potiskal, pa je bilo isto. Tudi če je spuščena škriplje. Pk, pk, pk, dela že ko se avto zatrese med vžigom. Ne vem kje bi lahko bil še kak tak spoj. Kaka ideja?
Se mi je pa to pojavilo po potovanju na Korziki, verjetno zibanje naloženega avta prispeva svoje?
(SpEkTr @ 16 Jul 2009, 15:44)

Meni se je pa pojavil en čriček na desni strani. Ne vem kako bi najlažje ugotovil. Sem mislil da je stranska šipa pa mislim da ni. Sem jo med vožno malo držal, potiskal, pa je bilo isto. Tudi če je spuščena škriplje. Pk, pk, pk, dela že ko se avto zatrese med vžigom. Ne vem kje bi lahko bil še kak tak spoj. Kaka ideja?
Se mi je pa to pojavilo po potovanju na Korziki, verjetno zibanje naloženega avta prispeva svoje?
Isto je v Xedoski - malo z roko drzi bunko od varnostnega pazu ali plastiko stebricka...
Ogledalo mogoče al pa kakšen od kablov, ki se skriva v vratih.
SpEkTr
16 Jul 2009, 16:19
Bom preveril, ..čeprav se sliši pk pk bolj kot nek plastičen zvok..
SpEkTr
16 Jul 2009, 16:56
Hm, ka pa vem. Sliši se to pokanje bl v notranjosti..Ne vem čudno
SpEkTr
16 Jul 2009, 20:16
Pa sem ga ubil. Na misel mi je prišlo, da sem med vožnjo malo odprl in priprl sovoznikova vrata. In pokanje je izginilo. No potem sem s crown sprejem našprical pante in ključavnico in čriček se je vdal. Simple as that. Mogoče še komu pride prav
sdspecy
22 Jul 2009, 16:20
No, zanč pa men začel rahlo cvilt, pri oz. nad volanom, med vožnjo. Pa mislim da, ko je volan čist "not", se ne oglaša. Kak mam to
SpEkTr
26 Oct 2009, 13:13
(sdspecy @ 22 Jul 2009, 16:20)

No, zanč pa men začel rahlo cvilt, pri oz. nad volanom, med vožnjo. Pa mislim da, ko je volan čist "not", se ne oglaša. Kak mam to

Pri meni se tudi sedaj, ko je malo bolj mraz oglasa en čriček nekje spredaj pri volanu. Sliši se pa kot neko pokanje..Kot da bi s šivanko predrl neko mehko plastiko..kaj vem.
A je to že kdo saniral? Pustmo to, da je treba celo armaturo podret
O tem smo pa že tolk pisali tako, da si mal poglejta stare objave. Mazda 6 Mk 1. ima težave z podmazovanjem volanskega droga in večina teh težav izvira ravno od tam še posebej ko se shladi in tista mast izgubi mazalne sposobnosti.
Rešitev je večinoma ta da se drog podmaže je pa res, da zelo pomaga tudi t.i. "telovadba" z volanom in sicer 1x tedensko premigajte volan ene 10x do konca ven in do konca noter. Pomaga za nekaj časa pa še mišice nabildaš
SpEkTr
26 Oct 2009, 13:27
Tisto je nekaj drugega. Vsaj pri meni. Tisto se sliši kot pokanje nekje v volanskem mehanizmu. Tistega sem se rešil tako, da sem volan premaknil v skrajno lego proti sebi in malce navzgor in je mir...
QUOTE(SpEkTr @ 26 Oct 2009, 13:27)

Tisto je nekaj drugega. Vsaj pri meni. Tisto se sliši kot pokanje nekje v volanskem mehanizmu. Tistega sem se rešil tako, da sem volan premaknil v skrajno lego proti sebi in malce navzgor in je mir...

Pa si dal na sveže podmazat? Notri je še en plastičen kos, ki se s časom zjebe in ga je treba zamenjat ampak mislim, da tvoj avto še nima tolk KM, da bi bila panika... razen če imaš bistveno več km kot kaže števec
SpEkTr
26 Oct 2009, 13:51
Ma kaj pa vem. Tisto sem takrat tudi čutil na volanu malo..Tole pa...se mi zdi da bo ena plastika nekje. Samo armature razstavljat ravno ne grem

Najbolj enostavno je xcarlink pa volume na 20