Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Prihajajoči 2.2 litrski dizelski motor
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Carr
Pozdrav vsem.

Kot vemo, spomladi prihaja nov 2.2 litrski dizelski motor. Pred kratkim sem v Dnevniku bral prvi test, ki so ga opravili evropski novinarji v Španiji z Mazdo 6 Sport z 2.2 litrskim dizlom (163KM). Poleg te moči bosta na voljo še 125KM in 185KM.
V glavnem so ocene dobre, motor pa ima nekako vse odlike, ki jih ima tudi sedanji 2.0 dizel (prožnost, visoka potovalna hitrost, majhna glasnost...). Rečeno je bilo, da gre nekako le za prostorninsko predelavo sedanjega motorja. Poraba je bila seveda višja kot obljublja tovarna, a še vedno menda ugodna (točne številke se pa ne spomnim). Bo pa prvi dve leti motor izpolnjeval le Euro 4 ekološki standard (in ne Euro 5). O kakšni nadgradnji ali spremembi famoznega DPF-a nisem zasledil ničesar.

Toliko se zaenkrat spomnim.

LP A
Boss
Ja kakšen je pa pol sploh smisel novega motorja z0tdntknw.gif
Allyssa
Da kupš nov avto, ker hočeš bit boljši od soseda? z0tdntknw.gif
Boss
Sej pri Mazdi se niti ne ve, kateri motor je notri... nobenega napisa ni zadi ... tongue.gif

s tem zgleda se morajo "hvaliti" le lastniki VW-jev, Audijev, BMW-jev in Mečk. z0tdntknw.gif
Grega_
(Boss @ 27 Nov 2008, 12:31) *

Ja kakšen je pa pol sploh smisel novega motorja z0tdntknw.gif

Da ne bo na koncu tako da bo to isti motor za vse tri razrede moči in bo moč omejena le z elektronika.
Za mazdo je ceneje, ker bo imela samo en motor in ne treh različnih. Boš kupil najšibkejšega in ga lepo čipiral na 185 konjev, če bo tako happy0158.gif
Že za novo Mazdo 2 mi ni jasno kakšna je razlika v 1349 ccm motorjih, vsaj iz karakteristik nisem našel nobenega različnega tehničnega podatka razen KW. Eden ima 55KW, drugi pa 63KW, še teža in mere motorja sta enaka. z0tdntknw.gif
Allyssa
ja no,..pa ti veš,..in se počutš bolj pomembnga,..... biggrin.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 27 Nov 2008, 12:45) *

Sej pri Mazdi se niti ne ve, kateri motor je notri... nobenega napisa ni zadi ... tongue.gif

s tem zgleda se morajo "hvaliti" le lastniki VW-jev, Audijev, BMW-jev in Mečk. z0tdntknw.gif

Če kdo rabi naj samo pove bomo zrihtal. biggrin.gif
jernic
no jaz sem bral ,da spremembe so in to bistvene, tam kjer to šteje, torej na vbrizgalnem sistemu,
več lukenj na šobah,višji tlak vbrizgavanja , pa tudi dpf ima neko keramično prevlek ,zaradi katere bo lažje čiščenje in kaj vem kaj še..
nekaj že mora bit bolje, ne morejo bit konkurenčni takole po starem naprej..
sicer pa ,vse bomo počas izvedeli... smile.gif
BOJČ
(YavarYe X6V6 @ 27 Nov 2008, 12:50) *

Če kdo rabi naj samo pove bomo zrihtal. biggrin.gif

OK, 6,8 V24 happy0064.gif Može?
happy0195.gif
jernic
[quote name='Grega_' date='27 Nov 2008, 12:49' post='137625']
Da ne bo na koncu tako da bo to isti motor za vse tri razrede moči in bo moč omejena le z elektronika.

ja pa točno tako bo..
Allyssa
Blond,..zakaj pol niso počakal z novim modelom, da bi dal motorje nove not? Al pa pohitel z motorji? z0tdntknw.gif
Boss
Vprašanje... lahko bo še kaj razlike pri turbini z0tdntknw.gif
jernic
(Allyssa @ 27 Nov 2008, 12:56) *

Blond,..zakaj pol niso počakal z novim modelom, da bi dal motorje nove not? Al pa pohitel z motorji? z0tdntknw.gif

zato ,ker je pač treba do konca prodat in izkoristit do zadnjega že uveljavljeno tehnologijo...

najprej navlečjeo nove kupce z novo pleharijo, in starimi motorji , to encajt prodajajo,
ko začne prodja padat , vstaviš nove motorje in ,evotigana,imaš spet vroč sodoben konkurenčen izdelek
in so spet tu novo zagreti kupci ...čist simpl .

kapitalizem ,kajmoreš dry.gif
Boss
QUOTE(Allyssa @ 27 Nov 2008, 12:56) *

Dostikrat je tako, da najprej uporabijo preverjene motorje tud v novih modelih. Je manj možnosti, da bi šlo že na začetku kaj zelo narobe in dovolj časa, da stestirajo kako se bo nov motor obnašal v novem avtu.
Carr
(jernic @ 27 Nov 2008, 12:54) *

no jaz sem bral ,da spremembe so in to bistvene, tam kjer to šteje, torej na vbrizgalnem sistemu,
več lukenj na šobah,višji tlak vbrizgavanja , pa tudi dpf ima neko keramično prevlek ,zaradi katere bo lažje čiščenje in kaj vem kaj še..
nekaj že mora bit bolje, ne morejo bit konkurenčni takole po starem naprej..
sicer pa ,vse bomo počas izvedeli... smile.gif

Kot jaz vem, ima že sedanji sistem keramično podlogo na katalizatorju, kjer izgorevajo saje ob čiščenju... dry.gif
Očitno pa bo razlika med vsemi tremi močmi res le v elektroniki. Tko da, prihodnji kupci, vsi napise na avto, da ne bomo zamenjali koga s 125KM s tistim s 185KM... Nek se vidi... tongue.gif
Boss
happy0195.gif happy0195.gif

najboljš da dajo vsi 185KM napis gor
Allyssa
ma js bi dala kr 225 biggrin.gif ziher je ziher tongue.gif
Carr
(Boss @ 27 Nov 2008, 13:17) *

najboljš da dajo vsi 185KM napis gor

Evo YavaYe, biznisa kot hočeš. happy0195.gif
Boss
QUOTE(Allyssa @ 27 Nov 2008, 13:20) *

ma js bi dala kr 225 biggrin.gif ziher je ziher tongue.gif

zakaj bi se pa kle ustavli ... only sky is the limit wink.gif happy0195.gif
Allyssa
ma morš ostat "verjeten" biggrin.gif
Sirius

Novi motorji so okoljsko naravnani. Kaj več drugič
Carr
(Sirius @ 27 Nov 2008, 14:40) *

Novi motorji so okoljsko naravnani. Kaj več drugič

Kaj pa vem z0tdntknw.gif . Menda so ravno okoli tega velika razočaranja zaradi neizpolnjevanja Euro 5 standarda. Večina novih in prihajajočih motorjev izpolnjuje petico. Je pa res, da ni vse v Euro standardu... z0tdntknw.gif
Boss
Če je izpolnjevanje Euro5 standardov vezano tudi na samo porabo potem jih ravno zaradi čiščenja filtra sploh ni možno doseči wink.gif
Sirius
Boss preberi si TU o novem motorju.
Gre za nekaj pomembnih izboljšav, ki omogočajo zelo čiste izpušne pline. Ena od teh je nov katalitični DPF, ki rabi manj dodajanja goriva za povišanje temprature. Regeneracija ne bo tako zahtevna in predvideva se enaka poraba goriva kot pri tvoji varianti, kljub 185KM in 40Nm navora.

Mogoče bo praksa pokazala, da ni vse tako ZUM-ZUM, kot se hvalijo, vendar obeti so dobri, enaka poraba goriva, kot pri sedanji verziji 2.0 5,6 l/100km. Tudi, če bo 7, bo pri tej moči dobro.
Symon
Zdaj pa le še vso to tehnologijo vržejo v kakega 1.6 dizla z bolj zemeljsko močjo, da ne bodo kupci obubožali ob registraciji. tongue.gif 185hp pač ne rabi vsak. whatever.gif Moj fotr jamra že ker ima Mazda 90hp ko je treba registrirati ker noče dojeti, da so avti vedno težji in rabijo več konjev, da se udobno peljejo. whatever.gif
YavarYe X6V6
Čist hudo, veriga namesto zobatega jermena, pa še ena odmična gred poganja drugo, to so prvzeli od V6 Bencinskega motorja. happy0158.gif
jures
Najvecja pridobitev je to da dizel pase v CX-7, in je najavljen za 2009. Veliko ljudi se je obrnilo pri sedmici ker ni bilo te opcije, in mazda se je morala zmigat mal.

Ampak 260 konjev na zelenca je le 260 konjev...trga gate.
YavarYe X6V6
(jures @ 28 Nov 2008, 08:34) *

Ampak 260 konjev na zelenca je le 260 konjev...trga gate.

Pol imaš kar nekaj dodatnih stroškov, ker očitno je poraba gat kr huda. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
BOJČ
(YavarYe X6V6 @ 28 Nov 2008, 08:53) *

Pol imaš kar nekaj dodatnih stroškov, ker očitno je poraba gat kr huda. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

A ni pol bolš kr brez bit...? z0tdntknw.gif biggrin.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 28 Nov 2008, 08:53) *

Predelan na plin, party0024.gif stane me tok ko kak clio, performanse iste!!

En tank 60L me pride 32€, predelava se pa povrne po 12 mesecih....(1100€)
Boss
QUOTE(jures @ 28 Nov 2008, 11:04) *

Predelan na plin, party0024.gif stane me tok ko kak clio, performanse iste!!

Kaj ? performanse iste ko kak Clio? blink.gif

hehe happy0195.gif
jures
(Boss @ 28 Nov 2008, 11:27) *

Kaj ? performanse iste ko kak Clio? blink.gif
hehe happy0195.gif

huh.gif huh.gif

Ha ha dobra...smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.