Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
eno vprasanje
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
iceman22
zanima me ali bi sle na novo mazdo 6 gume dimenzije 235/60/18,original so 225/40/18.ker sem najdu ene take zimske ugodno,ker ne mislim nove letos kupovat..hvala za odgovor.

sej nevem ce ta tema pase tukaj..

lp..
poky
Malo široke za zimake....... biggrin.gif
Carr
Tega ne počni blink.gif . Obseg 235/60 16 je bistveno večji kot pri originalnih (števec bo lagal itd...). Pa še kazen te lahko doleti, ker nimaš homologacije za to dimenzijo (tudi dobiti je ne boš mogel). Poleg tega je brez zveze dajat tako široke zimske gume, ker je zanje bolje, da so nekaj ožje.
Boss
Tole je full razlike.... toi bo še po blatnikih stružilo, ko bo kolo obrnjeno v ovinek...

Pozabi na te gume, ker so res popolnoma neprimerne in daleč od homologacijsko določenih.
LabiGT
da ne omenjamo, da je taka guma za terence (235/60, to je 14.1cm stranske visine) smile.gif
jstdoma
Za Mazdo 6 (prejšni model) imaš tukaj podatke kakšne gume maš lahko gor -
http://www.brock.de/verwendung/Mazda/6%20T...%20%2B%20GY.pdf
Carr
Zdele sem videl na parkingu. 235/60 R18 je dimenzija za Volvo XC 90!!! blink.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Alex
(jstdoma @ 1 Dec 2008, 12:42) *

Za Mazdo 6 (prejšni model) imaš tukaj podatke kakšne gume maš lahko gor -
http://www.brock.de/verwendung/Mazda/6%20T...%20%2B%20GY.pdf

Jaz bi imel tiste predzanje mere. happy0158.gif biggrin.gif
Sorti
(iceman22 @ 1 Dec 2008, 01:06) *

zanima me ali bi sle na novo mazdo 6 gume dimenzije 235/60/18,original so 225/40/18.ker sem najdu ene take zimske ugodno,ker ne mislim nove letos kupovat..hvala za odgovor.

sej nevem ce ta tema pase tukaj..

lp..

Tkih gum ne devaj na avto ker nimaš homoligirane, lahko plačaš kazen in plus tega, če se kdo zaleti vate ne dobiš nič povrnjeno od zavarovalnice.
iceman22
ok hvala ya odgovore potem odpadejo te gume..

gremo v akcijo naprej..

iceman22
boss lahko poves katere feltne morem kupit ker ET,ker sem cisto zmeden pomojem je edina k se ne razumem o avtih je ta o feltna in njihovih dimenzijah..pa raymak men luknjami itd..kr vse spada zravn..

hvala...lp
LabiGT
ET je od 45 do 55
razmak 5x114.3
sredinjska luknja 67.1 mm

iceman22
(LabiGT @ 2 Dec 2008, 09:09) *

ET je od 45 do 55
razmak 5x114.3
sredinjska luknja 67.1 mm

kaj pa so potem tiste mere 4.5J 5.0J,5.5J itd.
LabiGT
QUOTE(iceman22 @ 2 Dec 2008, 09:52) *

kaj pa so potem tiste mere 4.5J 5.0J,5.5J itd.

ce vzamemo 5.5J to je sirina feltne v inchih, ali pa 5.5*2.54 in dobis cm (v tem primeru 13.97cm)
J je pa oblika zakljucka roba feltne (J-enojni rob, JJ dvojni rob, potem mas se H2 itd itd)
iceman22
(LabiGT @ 2 Dec 2008, 09:56) *

ce vzamemo 5.5J to je sirina feltne v inchih, ali pa 5.5*2.54 in dobis cm (v tem primeru 13.97cm)
J je pa oblika zakljucka roba feltne (J-enojni rob, JJ dvojni rob, potem mas se H2 itd itd)

in je to kj pomembno ce kupujem feltne..ali morem gledat sam na raymak med vijaki..
LabiGT
recimo, da kupujes zimske gume dimenzij 205/60 16

feltna, ki pase je:
5x114.3
ET 45-55
sirina od 6 do 7.5 (6 ne priporocam, 7 ali 7.5 je ok)
tko da sirina je v bistvu zelo pomembna smile.gif

Sirius
Da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašal.
Kupujem monitor velikosti 22" in me zanima LCD tehnika.

LCD sem imel že v lasti nekaj let nazaj, bil je IIyama 19" in sem ga vrnil prodajalcu. Bil sem nezadovoljen z premočno osvetlitvijo beline (neonski efekt) in še posebej s prikazom teksta. Bil je "kosmat" nekatere črke so zgledale kot bi bile polite z vodo. Zato sem na koncu pristal pri CRT Samsung SyncMaste 959NF, ki je prekosil CRT IIyama 21".
Torej pri LCD me zanima kvaliteta teksta, slike so že itak pri vse vseh relativno dobre.
Ker se tu na forumu "potika" kar nekaj strokovnjakov bi prosil za sugestije.

Lahko začnete zdaj.
YavarYe X6V6
(Sirius @ 16 Dec 2008, 14:05) *

Da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašal.
Kupujem monitor velikosti 22" in me zanima LCD tehnika.

LCD sem imel že v lasti nekaj let nazaj, bil je IIyama 19" in sem ga vrnil prodajalcu. Bil sem nezadovoljen z premočno osvetlitvijo beline (neonski efekt) in še posebej s prikazom teksta. Bil je "kosmat" nekatere črke so zgledale kot bi bile polite z vodo. Zato sem na koncu pristal pri CRT Samsung SyncMaste 959NF, ki je prekosil CRT IIyama 21".
Torej pri LCD me zanima kvaliteta teksta, slike so že itak pri vse vseh relativno dobre.
Ker se tu na forumu "potika" kar nekaj strokovnjakov bi prosil za sugestije.

Lahko začnete zdaj.

Pri lcdjih pride do tega efekta, če ni nastavljena prava ločljivost grafike, ponavadi je prenizka, saj mora LCD monitor imeti nastavljeno na mximalno število pik, drugače imajo črke sence in podobne zadeve, pa tudi frekvenca osveževanja je tudi pomembna.
Drugače pa se trenutno LCD 22" z zvočniki gibljejo tam okoli 200€.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.