Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
auto ovo auto no
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
jernic
me zanima ,kako se vam obnese,ste zadovoljni z delovanjem
raznih AUTO gadgetov u vašem autu..

recimo auto brisalci, pa auto luči, pa auto rikvercšpegu,
tudi klima je ,bat ofkors, auto..
še kaj ?

meni gre recimo narbol na živce delovanje brisalcev auto..

mahajo kr neki, brez ene logike.
včasih skočijo brez potrebe na par kapljic,dvakrat če je treba..
sta ble dve,valjda. tongue.gif
drugič pa že nič ne vidim skoz zalito šipo, ono auto pa kar nič in nikamor ne mrdne
je potreben ročni vklop brisalcev če želim videt kam peljem.

totalna tema tale autobris ,res..
vse v isti nastavitvi občutljivosti,da se razumemo.

tak fensišmensi auto brisalcev rade volje takoj menjam za dobri stari
brezstopenski tajmer,ki mi ga je kolega naredil za v 126p pred 30 leti..

tud auto za luči je enmamumem...
se podnevi zapeljem pod krošnje drevja in ono auto vklopi osvetlitev inštrunmentov.
okej v redu,res je mau temno ,pametno tole ,si mislim..

nato so krošnje mimo ,auto light pa ..?
nič..!
dan je enak kot pred drevjem 200 metrov nazaj ,
osvetlitev inštrumentarija pa kot ponoči še naprej..

patetično.. lahko noč.. huh.gif

in temu na rob,pričakoval sem ,da bo auto upravljal tudi stranske luči,
jih podnevi izklopil..

res ne rabim podnevi dodatne luči v ovinek..
jo mogoče kdo ?
po moje nihče seveda, tega pa autorumenčki niso vzeli ..

no sej bolš de ne,lahko vsaj sam pritisnem na knof afs off biggrin.gif

auto klima ?
kaj vem, se je nekaj pokazalo zdele,ko je zahladilo, gretje torej..

zagreje normalno,čez čas mi je že kar vroče..
potem pa naenkrat, bemti ,zebe me ..prav začutim val hladnega zraka
kaj je zdaj..?

gledam, 22 stopinj imam nastavljeno skoz,ventilator tud enko skoz,
topla in mrzla pa se menjata kot vremenske fronte zadnje čase..

sem sploh s čim zadovoljen?

ojaaa ,prav prijetno me je presenetil auto rikvercšpegu,res.. happy0158.gif
nikoli nimam občutka, da me luči odzadaj vozečih slepijo.
celo ponoči.. tongue.gif
zelo v redu..

pa mi je nepraktičen iz čisto drugega razloga
avto ne vozim samo jaz,tudi žena seveda..

in klasični staromodni preklopni špegu je kot ulit z dvema pozicijama,
za dva različno visoka osebka,eden rabi spodnjo drugi gornjo pozicijo,
nič ni treba premikat ogledala,samo klik in je v pravem položaju,za šoferja de jour..

tega auto lcd darkerja pa vedno oba vsak posebej kolneva
med uravnavanjem pogleda nazaj..

v prejšnjih avtomobilih smo rihtal dva špegla, zunanja,
zdej smo šli na bolš, moramo pa še tretjega..
napredek,res.. huh.gif

skratka ..avtomatika takva il onakva, res ni vedno dobrodošla,
še posebej, če ne deluje stoprocentno prav.

LabiGT
vse kar je auto jaz sovrazim smile.gif
drugace sem pristas nagih avtov (torej z cim manj opreme)
vse razen klime in servo volana je zame nepotrebno...

drugace ta auto ogledalo mi ni vsec, ker potem ne morem vedet kater avto zadi je provida kater pa ne smile.gif
Activa
Avtomatski brisalci v trojki so prva liga in sem zelo zadovoljen z njimi. Kot sem opazil, jih je potrebno pozimi izključiti, ker gredo drugače zjutraj s prvim kontaktom led brisat.
Tudi naša C3 ima avtomatske brisalce, ki pa se lahko vsaj 26x skrijejo proti Mazdinim.
Avtomatsko prižiganje luči pri nas ni uporabno.

Avtomatika je tako - če je dodelana je super, drugače pa je lahko sranje. Seveda ne morejo biti vsi srečni z avtomatiko.
Boss
Auto klima pri men deluje super in skoraj čisto po mojih željah - ocena 4/5

Auto zatemnitev špegla je čist neuporabna, ker mam zatemnjene šipe tako, da sploh ne vem a deluje al ne ashamed0001.gif - ocena 1-5/5 z0tdntknw.gif

Ker mam na vetrobranu namazan RainX brisalcev skoraj ne uporabljam delujejo pa pri men zelo v redu - pri fotrovi stari šestki je to veliko bolj kaotično - ocena 4/5

Auto luči - hmm, čista bedarija za naše razmere, da ne rečem, da je senzor preveč občutljiv in prehitro "peižiga" notranjo osvetlitev in zmanjšuje intenziteto osvetlitve števcev. In zakaj gumb OFF ni to kar piše na njem z0tdntknw.gif Kera bistra glava si je zmislila da morajo biti luči skoz pržgane tud takrat k zakurblaš mortor? ocena 2/5

Nisem vedel da ASF tud sred dneva deluje? No ja boli me kurac, pa naj se prižiga, če hoče lohk pa tud crkne - ne bo nobene škode - ocena 3/5

Senzorji za tlak - bedarija 3/5

BT automatika - ena boljših stvari v avtu, ki jih drugače ne bi nikoli izbral iz seznama dodatne opreme, če bi bilo za doplačilo. 4/5

DSC+TSC sploh še nisem sprobal na tem avtu - če bo tako kot na prejšnjem je OK 4/5

električen servo - presenetljivo v redu 5/5

Barkley
Mel sem P206 z vso možno opremo in tist je blo res glede ne razred avtomobila prava mala avtomatizacija na 4-ih kolesih...na žalost neposrečena...dejansko mi je šlo vse kar je blo auto pošteno na živce in sm res pogrešu en tak velik gumb na sredini konzole na katermu bi pisalo "all auto madafakers OFF".
Po drugi strani mamo doma tud novga Hondo Civic in tam deluje elektronika ko šus...najbrž zato ker je avto like 5k EUR dražji od vse konkurence dry.gif razen nemške
Kar se tiče RX-8 morm rečt, da mi je tale koncept športnega avtomobila zelo pri srcu...keep it simple and powerfull (v ta razred bi recimo dal še S2000) happy0158.gif zadeva ma elektroniko tam kjer jo potrebuje in na srečo se zno ukvarja sam avto in gre vse mimo voznika. Največjo zmago jim dam pa za ukinitev potovalnega računalnika happy0064.gif Zakaj dafak bi športni avto rabil potovalni računalnik, park senzorje, 20 colski LCD za filme gledat in 101 sistem, ki opozori tud na slabo počutje, utrujene oči in neurejeno prebavo?!?!
To je nekaj podobnega kot bi na kmečki voz montiral sistem proti zdrsu pogonskih koles in omejevalc hitrosti na 250km/h...
Pač moje skromno mnenje tongue.gif
YavarYe X6V6
Modeli nevem kako naj vam povem, sam kupte si eno staro 101 pa nebo nobenih težav z elektroniko ampak bo samo z elektriko.

Pa brez zamere, ste na vse to pomislili ko ste kupvali avto, verjetno se vam je še fino zdelo "uau še brisalci se sami uklapljajo, pa luči tud(full jih je težko sam prižgat) full hudo", pol je pa samo jamranje.

Jaz sem prej imel 14 let staro kanto, zdej imam 4 leta staro, pa vsa razlika je samo da ima novi dsc(ki ga večkrat izklopim, ker drugače se niti peljat ne da) in nima usnja, pa 2 cilindra mi manjkata ashamed0001.gif , kar pa se udobja tiče pa je stari bil petarda. happy0158.gif
Pri starem nobenih težav z elektrikov 280 kkm, pri novem v 80 kkm grelec v sedežu-merilec pretoka zraka, upam da je to vse za nekaj časa.

Carr
No, še jaz.
Odkrito rečeno, klime še nisem pošteno sprobal, ker jo uporabljam minimalno kar se da, pretežno poleti.
Auto luči so mi OK, je pa res neumno, ker AFS-a podnevi ne izklopi. Nerazumjlivo... dry.gif No, ga pač jaz z ročnim stikalom, čeprav se moraš potem navadit ene rumene lučke na armaturi (ponavadi si jih ne želimo, a ne...). Meni osvetlitev armature (izklop in vklop) deluje OK. Zna pa stvar malo nagajat, če je steklo umazano (kar je v tem času pogosto).
Auto brisalci so mi tud fajn, res si pa za v mesto nastavim malo manjšo občutljivost senzorja kot na odprti cesti happy0158.gif .
Bose je super, ni pripomb happy0158.gif .
Board computer je pri meni natančen praktično do dcl happy0158.gif .
Senzorjev za tlak v gumah nimam in sem vesel tega, ker sem pri bratovi Laguni videl, kakšno nepotrebno sranje je to blink.gif . Si vzamem čas na bencinski in preverim vsake toliko časa.
Zatemnjeno vzvratno ogledalo imam prvič v avtu in je čist OK, ker ga ni treba na roko obračat. Je pa res, da ni potreben, če imaš zatemnjena stekla. brat je pred kratkim kupil S-max in tega ogledala v kombinaciji z zatemnjenimi stekli sploh ne moreš dobit z0tdntknw.gif .
jernic
no,zanimivo,očitno nisem edini ,ki mu grejo auto dodatki na jetra. biggrin.gif

jaaa dcs sem pozabil.!
je tud en velik auto..

glede tega moram reči ,da deluje odlično v vseh funkcijah,
občutek imam ,da je celo boljši kot v stari 6ki, nekako bolj prefinjen

zadeva dejansko dobro umiri avto in ga obdrži v pravi smeri,če le ne gre prehitro.
ko sem ga prvič videl in sprobal v stari 6ki,kar verjet nisem mogel,
da lahko elektronika tako nadzira dogajnje in pravilno ukrepa..

se mi je pa v stari 6ki stalno prižigala lučka dcs
včasih se mije zdelo,da popolnoma brez vzroka..

no to se pri novi 6ki ne dogaja, zato meninm da je dcs boljši sedaj.

in zdele sem se spomnil,tcs je odpovedal totalno zadnje leto...
dejansko se je lahko eno kolo zavrtelo v prazno in mašina zaturirala do daske,
če sem vztrajal na gasu.
ko je bil avto nov, to ni bilo mogoče.

ajvarje, veškaj, jaz nisem kupil avto zarad avto brisalcev,luči in ostalega autošita...
so pač not,kwamorem,
niti vedel nisem kaj točno vse ima ,šele doma sem ugotavljal z
navodili v roki kaj je kaj in kako deluje.

in se čudil... blink.gif

tudi sam sem pristaš bolj prvinskega avtomobila, brez elektronskih pripomočkov

samo je en problem..
takih več ne delajo,anede.?

prav zato imam čedalje raje mojo staro mexi, ki nima NIČ od
te frdamane auto elektronike in prav zato je avto zabaven za vozit..

jaz hočem vozit avto ,ne da on vozi mene.

res upam, da mi ga maja na tehničnem ne zaplenijo .. happy0195.gif

avtomobili postajajo trotelzihr,tako kot fotoaparati recimo,
te zna danes uporabljat vsak.
skoraj vsak, no..so tud svetle izjeme wink.gif

če pa jim daš v roke analogno praktiko spred 40 let, bo pa malokdo znal naredit
primerno sliko z njo, ker aparat nič ne naredi sam.

torej čedalje bolj autotrotelziheravto je
in prišel bo čas, ko bojo avti sami vozili, verjemite..

vsedel se boš ,pritisnil na ekranu,
kam-služba-go in bo šel.
ne bo samo kazal kam peliji,kot garmin,tudi vozil bo.
varno,počasi,po predpisih..
dolgočasno.. huh.gif

kaj mislite koliko manjka do tega.?
tehnično menda nič...
samo interes in finance so prepreka.

carr ,midva sva si pa čist preveč podobna..tudi ti izklapljaš afs ? !
in jaz sem naročil zavesice za odspred... party0012.gif

le ni mi jasno, kako se nisva zedinila glede pogona ,ti dizel jaz benz.. z0tdntknw.gif

še en info zate,če še nisi opazil , tudi če klimo, torej hlajenje, izklopiš,
avtomatika še vedno lahko upravlja hitrost ventilatorja ,smer pihanja, moč gretja..

..
YavarYe X6V6
DCS mazde nimajo imajo pa DSC, s izklopom le tega izklopiš vsa pomagala.
Pa v stari se ta lučka prižge če ti zadnj ali sprednji del avta počno drsi, rcimo ds bi driftal brez da ti avto koplje, ko avto to zazana prižge lučko in začne popravljat smer, skratka vzame ti ves užitek. dry.gif

Pa "slabo" oziroma da ti avto koplje je največkrat vzrok SLABE STARE TRDE GUME, To ne more delat na pol, ali dela ali pa sploh ne.

Daj mi staro praktico pa ti poslikam, ni problema happy0158.gif , ker avtomatika na kopaktnežih je za pe..., DSLR-ji pa si z avtomatiko največkrat ne zna nič pametno pomagat. sad.gif

Ej a je tukaj kdo ki misli da ko pri klimi izklopiš avto potem ne dela nič več v zvezi z ventilacijo ? confused0059.gif

PS: Al sem YavarYe al pa sem skrajšano(po labijevi zaslugi) Ajvar in nič vmes, ok ?
Alex
Pri moji stari 6-ki je pa tako:
naj začnem pri Bose-ju,ki mi je trn v peti od vsega začetka.Ocena-3/5.Občutno precenjeno...
Včeč mi je usnje in gretje sedežev pozimi 5/5. happy0158.gif
Všeč mi je Webasto-5/5-pozimi zakon,takoj se segreje.
Dsc mi je v redu 4/5-se mi ne prižiga kar tja v tri dni ampak,ko je treba.Nisem ga še izključil in nisem vozil še brez njega.
Xenon-v redu-lahko bi svetilo vse skupaj malo boljše(bolj belo).Na začetku imel težave z nivelizacijo,kot marsikdo tu gor.3/5.

Klima pozimi tudi mene moti na avtomatiki-nekaj časa greje pol pa hladen piš.Tako v intervalih.Ali je ne znam
nastavit ali pa tako deluje. whatever.gif
Električno zapiranje in blokiranje zadnjih šip-super zadeva za otroke,da ne odpirajo šip po nepotrebnem.
Drugače pa,tudi meni ne diši vso to elektronsko čudo v avtomobilih...
...ker,ko se to začne kvarit,je konec komedije.Takrat začne drugi del-tragedija. wink.gif
Don
Ta elektronika naj bi služila temu, da bi imeli čim manj dela z upravljanjem raznoraznih pripomočkov. Temu, kot smo lahko ugotovili (tud,i bom rekel mlajši, ki naj bi bili vzgojeni z elektronko in nismo tako štorasti in se je kmalu naučimo ...) ni tako ...

Vozim 10 let staro, skoraj brez vsake elektronike opremljeno mazdo in moram reč, da prav ničesar ne pogrešam ...

Raznorazni senzorji so, če mene vprašate ena sama velika pizdarija. Me prav zanima kakšne bodo opombe na a.net-u čez 10 let --- danes prebiramo naprimer o tem, da je fuč ležaj, stabilizator, ne dela vžigalnik ... tongue.gif Takrat bomo POLEG TEGA prebiral še vse živo. Na koncu se boš vprašal zakaj je bil ta avto nov tako drag, če ga po desetih letih kupiš brez opreme, ki je bla takrat tako draga.

Edino kar je uporabno je avt. klima. DSC, nikakor ... sej ni čudno, da noben več ne zna vozit (če bi recimo pred 15 leti začel vgrajevat namesto AIRBAGov kovinske puščice v volane, bi bli vsi vozniki danes veliko bolj previdni ...)

Uglavnem, še vedno sem mnenja da je treba dobit RWD, 150KM, dva sedeža in se probat ne ubit ! happy0158.gif
Allyssa
aham,..se probat ne ubit,..ker si sam na cesti a ne? Al nima veze če ubiješ druge, važn da ne sebe? whatever.gif
wiperboy
glavna je klima servo in abs to pa je tudi po mojem mnenju za moje potrebe vse najpomembnejše cool.gif
YavarYe X6V6
(wiperboy @ 2 Dec 2008, 18:22) *

glavna je klima servo in abs to pa je tudi po mojem mnenju za moje potrebe vse najpomembnejše cool.gif

Za moje potrebe mora poleg tega biti še kaka sovoznica, ... biggrin.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 2 Dec 2008, 19:54) *

sem vedu, da so mi neki pozabl not dat... tole bom reklamiral happy0195.gif
Don
(Allyssa @ 2 Dec 2008, 18:12) *

aham,..se probat ne ubit,..ker si sam na cesti a ne? Al nima veze če ubiješ druge, važn da ne sebe? whatever.gif

Ni smisel "uživanja v vožnji" ubijat druge ljudi oz. spravlat sebe in druge v nevarnost. Tko kot to ni smisu delat avtomobile, ki so namenjeni za uživanje v vožnji. smile.gif
wiperboy
(YavarYe X6V6 @ 2 Dec 2008, 19:54) *

ej na to sem pa pozabil bom prejšnega lastnika poklical happy0158.gif tongue.gif
jernic
(YavarYe X6V6 @ 2 Dec 2008, 11:38) *

DCS mazde nimajo imajo pa DSC, s izklopom le tega izklopiš vsa pomagala.
++tole pa ne bo držalo ..abees dela vseeno..

Pa v stari se ta lučka prižge če ti zadnj ali sprednji del avta počno drsi, rcimo ds bi driftal brez da ti avto koplje, ko avto to zazana prižge lučko in začne popravljat smer, skratka vzame ti ves užitek. dry.gif
++se absolutno strinjam,sem ga kdaj tud izklopil, če sem bil lih tišaško razpoložen in sam v avtu..
ampak zato imam emiksa..

Pa "slabo" oziroma da ti avto koplje je največkrat vzrok SLABE STARE TRDE GUME, To ne more delat na pol, ali dela ali pa sploh ne.
++ajde slabe gume ? in po možnosti preveč napumpane, tam okol 2,8 ?
jaz sem pa mislil da njveč drsi na snegu ,šodru,in mokrem asfaltu..
s kakršnimi koli gumami.

Daj mi staro praktico pa ti poslikam, ni problema happy0158.gif , ker avtomatika na kopaktnežih je za pe..., DSLR-ji pa si z avtomatiko največkrat ne zna nič pametno pomagat. sad.gif
++lepo da obvladaš klasiko..dslrja si pa človek ne omisli ,da bi ga uporabljal z trotel avtomatiko..

Ej a je tukaj kdo ki misli da ko pri klimi izklopiš avto potem ne dela nič več v zvezi z ventilacijo ? confused0059.gif
++tu ni kja mislit,to je dejstvo..ko izklopiš auto klimo ,lahko ventilacija še naprej dela auto
ali pa čist neauto torej kot sam hočeš..

PS: Al sem YavarYe al pa sem skrajšano(po labijevi zaslugi) Ajvar in nič vmes, ok ?

++ okej , sori, pravzaprav sem hotel napisat javarje..če bi blo to v redu..nema yy..
Barkley
(Don @ 2 Dec 2008, 17:25) *

Edino kar je uporabno je avt. klima. DSC, nikakor ... sej ni čudno, da noben več ne zna vozit (če bi recimo pred 15 leti začel vgrajevat namesto AIRBAGov kovinske puščice v volane, bi bli vsi vozniki danes veliko bolj previdni ...)

Pri 170kW na zadnjih kolesih in lažji ritki kot jo ma Osenarca je DSC ZELO pametna izbira...sj si lahko 99% časa za volanom zbran...je pa dovolj en sam %, da se spozabiš in pristaneš v jarku.
Mene osebno je pred časom tole zelo izučilo...greš na deževno ležerno soboto pozno popoldan iz fitnesa...zjeban ko žival...in se po nepričakovano spolzki cesti lotiš prehitevanja Thalije (oz. kaj je že tista Francoska spaka), ki vozi 60km/h izven naselja...seveda si prej izklopu ta "brezvezni" sistem DSC (al kaj je že to za ena odvečnost) ko je hotu pač nekdo videt kako se po nepotrebnem zbija tvoj mesečni dohodek na račun kurjenja gum v 3 krasne...no v glavenm...vržeš dve prestavi dol se postaviš na levi pas in stisneš gas do konca...in potem...potem moraš met veliko sreče in nekaj izkušenj z RWD da se rešiš iz takšne zagate...ker ko začne na spolzki cesti to enkrat opletat pa maš na eni strani Thalio na drugi pa da ne rečem Grand Canyon se začneš zavedat da je v bistvu kr ql tale DSC.

Sj ne rečem...če se hočeš igrat z avtom je tole tečna zadeva oz. ti onemogoče kakršnokoli zabavo, drugače pa ni tam v avtu zarad brejih golobov...

Ampak zopet samo moje skromno mnenje... happy0158.gif
Boss
Klele lahko samo pritrdim... nimam RWD pa me je vsen DSC 1x sigurno rešil, da nisem njivo oral. Samo zato, ker se je situacija zgodila čist tko iz nule in popolnoma nepričakovano. Zato je DSC dober.
grasales
Senzorji za dež ... nimam - škoda €uerčkov
Boss - precenjen - škoda €uerčkov
Senzorji za tlak v penvmatikah - Za na suho cesto na Pohorju 2.8 - 3.0 Bar, za dež nekje 2.2 - 2.4 za po snegu 1.8 - 1.9 Bar.. Ali znajo to pričarat? ne? ... Neuporabno!

Avt. klima? 5/5. Dela super nič ne piha mrzlo pozimi (razn ko je hladn), vsaj na trojki dela super.

ABS - Na snegu in blatu, listju in suhem asfaltu pogrešam stikalo ABS OFF. Sicer pa odlična zadeva za dež. Kaj mi pomaga, ko pa je pri 31k km že drugič zvit levi disk. Ocena 4/5.

Servo? Če "spimpam" trojko do mere da bo imela 600kg - neuporabna zadeva. Vendar pri 1190kg pleha zelo uporabno in dovolj direktno da lahko rečem 5/5 (pri mazdi seveda! Opla(astro) bi vozil brez servo volana če bi ga bilo možno dobit!)

DSC in TCS - v 99% neuporabno, ampak na srečo je tam ravno zaradi tistega enega %. Seveda totalno neuporabno na snegu. Sem mislil, da je dober vsaj takrat, ko si "opit" za volanom in nisi skoncentriran. Edina pametna Haiderjeva poteza, kar jih je storil, je to, da mi je dokazal, da to ni res! Seveda zato ne pijem kadar vozim! (vedno pred in po.. ( party0027.gif))

Potovalni računalnik? Dost dobra zadeva, da ugotoviš, da avto tudi, če pije 3l ni varčna zadeva in je še vedno ceneje iti peš do oštarije po cigarete!

Komande na volanu? 5/5 definitivno.

Tempomat? ga presneto pogrešam na svoji troji! 5/5. In ja tudi z njim se da voziti dinamično!

airbagi, zračne zavese.... Zelo dobra stvar, saj vsakič, ko pridem v nevarno situacijo se potrudim, da se izvlečem brez zaletavanja, ker zna biti ta bombažni balon presneto železno trd... Ocena 5/5.

EBD - dobra zadeva!

Ugotovitve?

Kupil sem kanto, ki ima avt. klimo, komande na volanu, abs, ebd in dsc. Presneto pa mi je žal, da se zraven tako "malo" opreme ne da dokupiti tudi tempomata (seveda, brez da ti zraven prodajo še 18" felne in neko Boss ozvočenje....)

Sicer pa se strinjam, da je bila vožnja v 12Let starem Xedosu 2.5 V6 dosti udobnejša in tudi zabavna! Verjamete ali ne, vendar z očetom (ki kupuje avto) izbirava med mazdo 6 (novo iz salona) in xedosom 9 (2003, rabljen iz nemčije).

Gremo iz drugega vidika: Bjonda, 19let, vozniški izpit 1leto:
ABS - hvalabogu obvezna oprema v EU. Posebej uporabno na snegu in podobnih zadevah, kjer bi brez le tega verjetno pristala v "grabnu"

Senzorji za tlak? Zdaj vsaj ve, da je guma prazna še predno se vozi po felni!

Servo? že s tem pripomočkom, tažko manevrira v njenem dodeljenem maneverskem prostoru! le kako bi bilo brez?

Dsc? še dobro, kaj drugače bi pristala v kakšnem grabnu, ko bi se ustrašila na snegu pri vožnji 30km/h izven naseljo, ko mimo pridivja mlad voznik (za njene razmere divjak) z celih 60km/h in se ga presneto ustraši!

EBD, totalno neuporabno, kajti preden premakne njeno "desnico" iz desnega pedala na sredinskega, je tudi že mimojdoči voznik poklical 112.

avt. klima? Že zdaj je velika možnost naleta, ko mora logično povezati, vrtenje "knofa" TEMP. z prikazom na displayu TEMP. Le kako bi bilo, če bi se namesto tega morala še obremenjevati z gumbi kot so Fan Speed, Temp in neko čudno okroglo tipkovnico, kjer so podane neke čudnje japonske sexualne poze!

avt. brisalci? Še dobro da so tam...

Ugotovitev?
Kakor za koga! Definitivno, v prometu pomagajo pomagala kot so ABS, DSC in podobno!

To je samo moje mnenje! Osebe v scenariju so popolnoma izmišljene in nikakor ne kažejo na katerekoli voznike v prometu! police.gif

lp, Aleš.

Boss
QUOTE(grasales @ 3 Dec 2008, 03:10) *

Boss - precenjen - škoda €uerčkov

Hmmm, Boss pa res ni precenjen, razen če misliš na Bose tongue.gif
Alex
(Boss @ 3 Dec 2008, 10:15) *

He,he-ne vem koga ali kaj je imel v mislih? tongue.gif happy0195.gif

Če je mislil Bose,v kar ne dvomim,potem mu dam prav.Dosti šoldov za malo muzike.Za ta denar,kot stane,se da nabavit vrhunsko ozvočenje za avto. wink.gif
grasales
(Boss @ 3 Dec 2008, 10:15) *

My bad, imaš prav tongue.gif

lp, Aleš.

Barkley
(Alex @ 3 Dec 2008, 15:29) *

Za ta denar,kot stane,se da nabavit vrhunsko ozvočenje za avto. wink.gif

...in to se ne dogaja samo pri Mazdi...za original ozvočenje se bo zmer plačeval MNOGO preveč...sam je pa to davek za to da kupiš in imaš...lahko se pa sam spuščaš v ozvočenje oz. ga daš narest...sam to zahteva v obeh primerih dodaten čas, denar in živce...
Je pa res, da v protivrednosti Bosa lahko kupiš marsikaj...BOLJŠEGA wink.gif
Ni pa tok slab tale Bose...vsaj v mojem avtu ne...sicer še enkrat povem ne vreden tega denarja sam vseeno lep sistem...
Boss
Ampak je Bose v novi šestki bolje "nastavljen" kot v stari. Precej boljši sound je.
Carr
Res morate poskusit. Avseniki in Romana Kranjčan na Bose-u (izbor mojega tamalega, če hočem imet mir...). Kva to seka... tongue.gif happy0158.gif
jernic
no ,ko smo že pri tem famoznem bose-ju, jaz ga imam prvič...
je pač bil not ,kwamorem.. rolleyes.gif

zanimam me ,koliko mora bit glasen ,oziroma s kako jakostjo deluje tisti vufer v prtljažniku ?

sevede sem ga moral firbčno takoj ven potegnit in si ogledat to čudo biggrin.gif
in bil pri tem precej presenečen

namreč zadeva je komaj slišna,na uho sem ga moral naslonit ,da sem sploh slišal ,
da deluje, daje nekaj glasu od sebe..

je to v redu ?

okej ,vem da woofer daje od sebe nizke frekvence,komaj slišne,sem pa pričakoval več moči,
vibracij,kaj vem..

po drugi strani je pa zvok v avtu čist vredu, bistveno boljši kot v stari 6ki ,
ki pa itak ni mela bossa wink.gif
tako da najbrž je vse prav..
nevem ,nimam pojma ,res..

Boss
Fantje pretiravate... to ni ozvočenje namenjeno DB dragom. Woofer, daje čist dovolj za neko normalno jakost poslušanja in je popolnoma dovolj močan. Ja za kakšne dance, trance, house, rave zadeve je pa še kaj precej močnejšga premalo. Tko, da ... zame je cel komplet ozvočenja vrh glave dovolj. wink.gif
Carr
(jernic @ 4 Dec 2008, 08:40) *

no ,ko smo že pri tem famoznem bose-ju, jaz ga imam prvič...
je pač bil not ,kwamorem.. rolleyes.gif

zanimam me ,koliko mora bit glasen ,oziroma s kako jakostjo deluje tisti vufer v prtljažniku ?

sevede sem ga moral firbčno takoj ven potegnit in si ogledat to čudo biggrin.gif
in bil pri tem precej presenečen

namreč zadeva je komaj slišna,na uho sem ga moral naslonit ,da sem sploh slišal ,
da deluje, daje nekaj glasu od sebe..

je to v redu ?

okej ,vem da woofer daje od sebe nizke frekvence,komaj slišne,sem pa pričakoval več moči,
vibracij,kaj vem..

po drugi strani je pa zvok v avtu čist vredu, bistveno boljši kot v stari 6ki ,
ki pa itak ni mela bossa wink.gif
tako da najbrž je vse prav..
nevem ,nimam pojma ,res..

Nastavi base na maksimum (+6 mislim), pa nabij zvok. Pol se ga sliši... happy0158.gif
Barkley
Kot je že blo rečeno sistem je namenjen normalnim uporabnikom in je neprimerljivo boljši od povsem serijskih.
YavarYe X6V6
(Barkley @ 4 Dec 2008, 10:56) *

Kot je že blo rečeno sistem je namenjen normalnim uporabnikom in je neprimerljivo boljši od povsem serijskih.

Točno tako, se ga pa da malo tweakat, pa dobiš še več in boljše. biggrin.gif
jernic

no sej pravim..mi čist uredu špila v avtu, ni potrebe po bass +6 biggrin.gif
se pa takrat bolj zgane vufer,ja
..ma sem probal sevede.. tongue.gif
Boss
Jaz ga mam na +3 pa je dovolj
Alex
Jaz sem naredil modifikacijo na tem famoznem "subu" in imam sedaj base na 0 in je v redu.
Če dam na več,pridejo basi preveč napihnjeni in nenaravni.Sicer pa sem že enkrat omenl,da deluje vse skupaj
preveč na mid-basih.Rešitev dokaj poceni je zamenjava suba in dodaten feršterker v prtljažnik.
Sicer pa za nezahtevno poslušanje je kar O.K.
Jaz osebno ga ne bi nikoli naročil v novem avtu.

P.s-za tiste,ki ne veste,Bose je po rodu Indijec in se je specializiral za posebne sisteme (ala ta za v avto,ki deluje na 2 ohmih.)Če kar koli spremenite v tem sistemu,se slika in ekvalizacija totalno poruši.
Edino visokotonece lahko brez neke posebne škode zamenjate.Drugače pa pride v poštev vgradnja drugega suba in feršterkerja,kot sem zgoraj že omenil in pa seveda zamenjava komlet sistema-avtoradija,zvožnikov,kablov in Bose ojačevalca,ki na 4 ohm-ih sploh ne dela oz.se pregreva i hitro crkne. wink.gif
Barkley
Sicer nisem seznanjen s tem ali ta sistem res deluje na 2 ohmih ampak, če zdaj amp deluje na dveh potem na štirih vsaj še enkrat lažje diha, ker se troši še enkrat manjša moč. Nižje spuščaš ohmažo večja moč se troši, manj nadzora/kontrole ima amp. Če greš na višjo ohmažo je kvečjemu bolje za amp ampak slabše zate ker ne moreš max. iz ampa ven stisnit..no tko nekako zelo skrajšano povedan.
Alex
(Barkley @ 4 Dec 2008, 15:22) *

Sicer nisem seznanjen s tem ali ta sistem res deluje na 2 ohmih ampak, če zdaj amp deluje na dveh potem na štirih vsaj še enkrat lažje diha, ker se troši še enkrat manjša moč. Nižje spuščaš ohmažo večja moč se troši, manj nadzora/kontrole ima amp. Če greš na višjo ohmažo je kvečjemu bolje za amp ampak slabše zate ker ne moreš max. iz ampa ven stisnit..no tko nekako zelo skrajšano povedan.

Če priključiš gor večje breme 4ohm,pomeni,da logično bolj težko diha in da še manj od sebe.
Ta ojačevalec dela samo na 2 ohm in še to je vsega skupaj 4 X 25 W +25W .To niti ni klasičen feršterker ampak neke vrste booster.Na dva ohma je šel Bose prav zaradi tega,ker je potrebnih mnogo manj Watov in
se ne pregreva niti pol toliko,kot 4 Ohm.Pa še vse skupaj strpaš v malo večjo škatlico .Če priključiš gor 4 ohm- ski zvočnik,bo delal polovico bolj potiho.
Pa še drugače so "klasični"zvočniki zvočno ukrojeni.Probaj ga priključit gor,pa boš videl,da ne bo nič muzike.
In obratno.Tejle Bose zvočniki so ceneni,z kartonsko opno narejeni zvočniki,ki delujejo na točno določeni frekvenci za v prednja vrata.Tudi visokotonci,ki sem jim sam zamenjal kondenzator,da gredo malo višje,imajo
plastično opnico (in ne silk tweeter z neodium magnetom,kot kakšna boljši visokotonci),pa še brezkretnice so. whatever.gif
Barkley
(Alex @ 4 Dec 2008, 15:52) *

Če priključiš gor večje breme 4ohm,pomeni,da logično bolj težko diha in da še manj od sebe.
Ta ojačevalec dela samo na 2 ohm in še to je vsega skupaj 4 X 25 W +25W .To niti ni klasičen feršterker ampak neke vrste booster.Na dva ohma je šel Bose prav zaradi tega,ker je potrebnih mnogo manj Watov in
se ne pregreva niti pol toliko,kot 4 Ohm.Pa še vse skupaj strpaš v malo večjo škatlico .Če priključiš gor 4 ohm- ski zvočnik,bo delal polovico bolj potiho.
Pa še drugače so "klasični"zvočniki zvočno ukrojeni.Probaj ga priključit gor,pa boš videl,da ne bo nič muzike.
In obratno.Tejle Bose zvočniki so ceneni,z kartonsko opno narejeni zvočniki,ki delujejo na točno določeni frekvenci za v prednja vrata.Tudi visokotonci,ki sem jim sam zamenjal kondenzator,da gredo malo višje,imajo
plastično opnico (in ne silk tweeter z neodium magnetom,kot kakšna boljši visokotonci),pa še brezkretnice so. whatever.gif

Hm ja no...lej sej men je vseeno sam tole tvoje znanje je iz neta (pe še to narobe) prečitano...
Če bi kaj takšnega povedal na našem elektro faksu ti dajo po moje doživljensko prepoved vstopa na to univerzo...
Ne bom vsega zdej tle gor pisal, ker je dovolj pravilnih poučnih vsebin na to temo na spletu ampak tole s tvojim večjim bremenom, če je le to večohmsko zasluži pa prvo mesto v svetovnem pokalu v kotaljenju buč.
Ena izmed osnov celotne elektro vede je, da je manjohmsko breme VEČJE breme in ne MANJŠE kot pač sklepajo ljudje po prvem občutku.
Če imaš amp stabilen na recimo 2, 4 in 8 ohmih (no saj za navzgor je teoretično neomejen) in troši na 8 ohmskem bremenu moč 100W, potem troši na 4 ohmih 200W in na 2 ohmih 400W. Posledično se bo bolj grel na manjohmskem bremenu.
Poudarjam, da je to zelo grobo povedano, ker gre pri zvočniku ne samo za ohmsko komponento upornosti (oz. čisto ohmsko upornost) ampak tudi predvsem za induktivno in še nekaj kapacitivne komponente, ki naredita čisto štalo potem, še posebej zato ker je vseskup zelo frekvenčno odvisno. Če se gremo zdej v detajle spuščat bomo pomrli tukaj za PC-i.

Še hujša buča je to da so tw brez kretnic...spusti ti na tw celotni spekter frekvenc pa ti povem da boš potreboval zelo hitro štoparico da boš tiste desetinke delovanja beležil.
Kakorkoli že in kaj je zate ta kondelc drugega kot kretnica? Sicer zelo primitivna ampak vseeno. Če ti na hitro razložim je kondenzator za nizke frekvence ali pa, če gledamo limito, za DC napetost odprte sponke, se pravi, da jih ne prevaja oz. jih duši, medtem ko se prevodnost kondenzatorja z višanjem frekvence signala povišuje, se pravi da ti ta sicer ponavljam primitivna kretnica enostavno odreže spodnji spekter v tvoji predvajani glasbi.
Z zamenjavo kondenzatorja si ti dosegel le spremembo rezne frekvence te tvoje kretnice in sicer si jo dvignil in s tem razbremenil tw da bi igral frekvence, ki so zanj prenizke. Višje ti zato tw ne igra saj je kondenzator pri zelo visokih frekvencah kratek stik in nima nobenega vpliva več pač pa se ti zdi da bolje igra ker si mu zožal spekter, ki ga mora predvajat.
Če hočeš to razpredat lahko tukaj spišemo celo bukvo samo najbolja bukva ti je to, da se s tem ukvarjaš skuriš dovolj zvočnikov, kretnic in ampov, da te vseka po žepu in si to zelo dobro zapomniš...seveda tudi teoretično ozadje ne škodi...a je tako uklopko happy0005.gif
Alex
Kot kretnico jaz razumem tuljave in kondenzatorje in ne samo enega poceni kondenzatorja.Kondenzator še ni kretnica.To,da reže spodnje frekvence,ve vsak malo bolj podkovan laik.Priklopi ti visokotonc brez nič. tongue.gif

Lahko obiskuješ ne vem kakšen faks,samo boš moral še v praksi kaj prej preizkusit.Tudi pri nas v firmo so prišli "nafilani"ing.strojništva in vsi polni samih sebe...

...in jim je navaden priučen mojster pristrigel malo perutničke...

V glavnem,priklopi ti gor 4 ohm-ske zvočnke na bose ojačevalec in bomo potem vsi lepo poslušali "bolj glasno" muziko.To je poizkušal že marsikdo,verjemi.In potem prodajal nove zvočnike... wink.gif

p.s-se že dolgo ukvarjam z temi rečmi in glej ga zlomka-še ničesar nisem skuril in vse dela. whatever.gif
grasales
(Alex @ 4 Dec 2008, 17:27) *

Kot kretnico jaz razumem tuljave in kondenzatorje in ne samo enega poceni kondenzatorja.Kondenzator še ni kretnica.To,da reže spodnje frekvence,ve vsak malo bolj podkovan laik.Priklopi ti visokotonc brez nič. tongue.gif

Lahko obiskuješ ne vem kakšen faks,samo boš moral še v praksi kaj prej preizkusit.Tudi pri nas v firmo so prišli "nafilani"ing.strojništva in vsi polni samih sebe...

...in jim je navaden priučen mojster pristrigel malo perutničke...

V glavnem,priklopi ti gor 4 ohm-ske zvočnke na bose ojačevalec in bomo potem vsi lepo poslušali "bolj glasno" muziko.To je poizkušal že marsikdo,verjemi.In potem prodajal nove zvočnike... wink.gif

p.s-se že dolgo ukvarjam z temi rečmi in glej ga zlomka-še ničesar nisem skuril in vse dela. whatever.gif

Saj ti je barkley lepo napisal, da 4ohmski zvočnik igra bolj potiho, ker predstavlja MANJŠE breme in je pri istem siganlu sposoben potrošit pol manj energije kot 2Ohm zvočnik.

Je pa vse čista fizika... (če predpostavimo da so vsi elementi idealni) P = U * I, napetost je podana z signalom in če predpostavimo, ugotovimo da, če je ta napetost 10V potem pri 2R teče tok (i=u/r) 5A pri 4r pa 2.5A.
Torej po enačbi P=U*I ugotovimo, da se na 2ohm zvočniku potroši 50W=10*5, pri 4Ohm zvočniku pa 25W=10*2,5.
Ampak, ker dobro vemo da veliki tokovi predstavljajo veliko sranje, zato raje uporabimo ojačevalec, ki je prirejen za 8R in ugotovimo, da za 50W pri napetosti 20V potrebujemo le še 2.5A toka. Vemo pa, da se tukaj zatakne pri ojačevalniku, saj za dober izhodni signal pri +/- 20V oz za 100W celo +/- 40V, kar pomeni napajalno stopnjo, ki mora biti sposobna it sebe dati vsaj +/- 25V oz. +/- 45V, kar pa je drago blink.gif In če prištejemo, da za kvaliteten napajalnik tega ranga potrebujemo astabilni sinusni generator (poceni, par €ur), Mončnostne FET tranzistorje (večji tok, več trazistorjev, nezanemarljiv strošek....) in pa še kvaliteten toroidni transformator z razmerjem 1:4,16 oz 1:7,5 pri velikosti jedra vsaj 1000VAC, kar pa je velik strošek, k temu pa prištejmo še par dobrih elkotov (kondenzatorjev) in pridemo na pošten strošek.
Zato, je veliko lažje vzeti 2Ohm zvočnike, za katere rabimo dosti nižjo napetost, da iz njih stisnemo neko moč, vendar je temu primerna tudi kvaliteta.....

lp, Aleš.

Alex
(grasales @ 4 Dec 2008, 18:35) *

Saj ti je barkley lepo napisal, da 4ohmski zvočnik igra bolj potiho, ker predstavlja MANJŠE breme in je pri istem siganlu sposoben potrošit pol manj energije kot 2Ohm zvočnik.

Je pa vse čista fizika... (če predpostavimo da so vsi elementi idealni) P = U * I, napetost je podana z signalom in če predpostavimo, ugotovimo da, če je ta napetost 10V potem pri 2R teče tok (i=u/r) 5A pri 4r pa 2.5A.
Torej po enačbi P=U*I ugotovimo, da se na 2ohm zvočniku potroši 50W=10*5, pri 4Ohm zvočniku pa 25W=10*2,5.
Ampak, ker dobro vemo da veliki tokovi predstavljajo veliko sranje, zato raje uporabimo ojačevalec, ki je prirejen za 8R in ugotovimo, da za 50W pri napetosti 20V potrebujemo le še 2.5A toka. Vemo pa, da se tukaj zatakne pri ojačevalniku, saj za dober izhodni signal pri +/- 20V oz za 100W celo +/- 40V, kar pomeni napajalno stopnjo, ki mora biti sposobna it sebe dati vsaj +/- 25V oz. +/- 45V, kar pa je drago blink.gif In če prištejemo, da za kvaliteten napajalnik tega ranga potrebujemo astabilni sinusni generator (poceni, par €ur), Mončnostne FET tranzistorje (večji tok, več trazistorjev, nezanemarljiv strošek....) in pa še kvaliteten toroidni transformator z razmerjem 1:4,16 oz 1:7,5 pri velikosti jedra vsaj 1000VAC, kar pa je velik strošek, k temu pa prištejmo še par dobrih elkotov (kondenzatorjev) in pridemo na pošten strošek.
Zato, je veliko lažje vzeti 2Ohm zvočnike, za katere rabimo dosti nižjo napetost, da iz njih stisnemo neko moč, vendar je temu primerna tudi kvaliteta.....
lp, Aleš.

In kaj potem?Z vso to "znanostjo" si prišel do ugotovitve,da je tip naredil ojačevalec na 2 ohm-ih,ker je cenejše za izdelavo in ,da se ne splača menjavat zvočnikov,ker bodo igrali bolj potiho.
In kaj sem jaz napisal?Da bo glasnejši,ali kaj?

Predlagam,da odpreta z Barklejom posebno temo o elektroniki in si data duška o tem,"kako se tele veže" in kdo je kdo v elektroniki.

Jaz bi tukaj zaključil z to temo o zvočnikih gor,ferštekerjih dol. wink.gif

Pace e bene. love0072.gif
Barkley
Alex...bojda se z lastnimi dosežki ni lepo hvalt sam če se že na tak nivo spuščamo...Nek gor na zaprašenem podstrešju se v eni izmed mnogih škatel nahaja med množico drugih tud en 60 cm visok in lepo pokranclan kelih k piše gor "SPL COMPETITION-DRŽAVNI PRVAK skupnega seštevka razreda L, Grosuplje 6.9.2003" zelo prikladno, da je bla to ravno najbolj konkurenčna klasa wink.gif mogoče za nekoga kup pleha ampak zame neprecenljivo, ker vem koliko lastnega denarja, truda, švica, znanja in izkušenj sem vložil v to, da sem nesel celo konkurenco, ki je bila mimogrede finančno v nekaterih primerih tudi do 10× bolj podkovana od mene dobesedno scat...tko da prosim ne ti meni z izkušnjami...
Nočem te žalit sam iz avtoakustičnega stališča nimaš niti blage veze za kaj gre...in zdaj veš vse ker si en kondlc prilotal na svoje twitije...
Sicer pa tej tvoji "boosterji" blink.gif delajo že dolgo na 2 ohmih...še v času ko sem sam tekmoval smo brikal ampe med sabo in nekateri so bili stabilni celo na 0.5 ohma, kar je blo za tekmo pač še kako priročno, pasivne kretnice smo kar sami delal, da je blo pač ceneje ker ni blo ravno financ na pretek, za aktivne kretnice pa takrat skor noben ni denarja mel.
Pa da boš imel še nekaj znanja o tem zakaj se uporablja kombinacije kondelcov in tuljav za pasivne kretnice...tuljava ima inverzne funkcije napram kondelcu...visoke frekvence duši zaradi v grobem rečeno indukcije in s pravo izbiro elementov (C in L člena) lahko prideš do kretnice, ki ti iz celotnega spektra frekvenc izloči samo določen pas...ta pas je spodaj omejen s pravilno (seveda odvisno kateri pas hočeš iz spektra odrezat ven) izbranim kondičem, navzgor pa s pravilno izbrano tuljavo.
In ko smo sami izdeloval kretnice smo to po tvoje "neuporabno" znanje krvavo potreboval, da smo ga prelil v prakso...smo pa ob vseh tekmovanjih veliko tebi podobnih znalcev srečal...vejo vse, znajo vse, imajo vse...ampak pregrešno drag sodniški mikrofon 10 cm nad armaturko pod sprednji steklom na sopotnikovi strani je vedno in nedvoumno ločeval gobezdače in tiste, ki smo vedeli po kaj smo prišli tja...
Sicer so ti forumski spopadi največji poden, ki ga lahko doseže človek in se jih zato pošteno izogibam samo mi pa preveč na živc stopi človek, ki "vse" ve o nečem o čemer nima blage veze...pa grasales ti je mimogrede navedel lep primer kako se zelo hitro že samo s teorijo preveri zadeve...
Sicer pa če si strokovnjak dejmo debato na višji ravni nadaljevat...brez nepotrebnih besed...še dobr začel nismo ti se pa debate že otepaš biggrin.gif
grasales
(Barkley @ 4 Dec 2008, 22:49) *

... ...pa grasales ti je mimogrede navedel lep primer kako se zelo hitro že samo s teorijo preveri zadeve...
Sicer pa če si strokovnjak dejmo debato na višji ravni nadaljevat...brez nepotrebnih besed...še dobr začel nismo ti se pa debate že otepaš biggrin.gif

ne ostaja samo pri teoriji, saj že delam na izgradnji 4X100W (8 ohm stable @ THD < 0.5%) + 1X 200W (8 ohm stable @ THD < 1%), ob vsem tem pa bo še nadražje zvočno izolirat cel avto do te mere, da bom lahko rekel da je dobro izoliran.

Sicer pa vztrajam pri tem da je bose glede na to kaj nudi, hudo predrag.... Je pa vsekakor bolj priročen kot DIY ali navadno ozvočenje. Pa, da ne bo kdo mislil, da stremim k kakšnim rekordom v db, zanima me samo kvaliteta zvoka pri pravi jakosti.

@Alex, hotel sem samo obrazložit zakaj 4Ohm "špila manj" kot 2Ohm in ne vem zakaj si tako žifčen? To je slaaabo za zdravje blink.gif

@Barkley, veseli me, da si dosegel nekaj na tem področju ampak ne rabimo se tako osebno napadat, ker vsi trije z Alex-om trdimo isto, sam v obrazložitvi nam je malo zaštekalo.....

lp, Aleš.

Barkley
Gremo rajš na pir party0012.gif
happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Barkley @ 4 Dec 2008, 22:49) *

Alex...bojda se z lastnimi dosežki ni lepo hvalt sam če se že na tak nivo spuščamo...Nek gor na zaprašenem podstrešju se v eni izmed mnogih škatel nahaja med množico drugih tud en 60 cm visok in lepo pokranclan kelih k piše gor "SPL COMPETITION-DRŽAVNI PRVAK skupnega seštevka razreda L, Grosuplje 6.9.2003" zelo prikladno, da je bla to ravno najbolj konkurenčna klasa wink.gif mogoče za nekoga kup pleha ampak zame neprecenljivo, ker vem koliko lastnega denarja, truda, švica, znanja in izkušenj sem vložil v to, da sem nesel celo konkurenco, ki je bila mimogrede finančno v nekaterih primerih tudi do 10× bolj podkovana od mene dobesedno scat...tko da prosim ne ti meni z izkušnjami...

Prvo je debata o drugem. dry.gif

Drugo pa je, ni SPL tekmovanje v glasnosti, ki se sedaj imenuje DB-DRAG ? Kaj ima tukaj kvaliteta poleg ? dry.gif

Pa še pregovor "Dobra roba se sama hvali !", tako da ALEX se drži tega ti pa tudi, sta zdej oba hepi ? biggrin.gif
Barkley
Db drag in SPL competition sta bili dve ločeni tekmovanji...drug organizator, druga merilna oprema, v določenih točkah tudi druga pravila...prvi mislim da se še izvaja (nisem pa 100%), drugi pa ne.
Grega_
Barkley s katerim avtom si takrat tekmoval?? Sem tudi sam hodil po showih pa da vidim če se kej spomnim smile.gif
Barkley
Fiat Uno...v Grosuplju na finalu sem tekmoval z Brahmo, 2×Alphasonik in 2×tovornjakarski akumulatorji...
Najbrž se boš spomnil teama AudioX...zabetonirana bolha pa to happy0158.gif
Grega_
(Barkley @ 6 Dec 2008, 06:45) *

Fiat Uno...v Grosuplju na finalu sem tekmoval z Brahmo, 2×Alphasonik in 2×tovornjakarski akumulatorji...
Najbrž se boš spomnil teama AudioX...zabetonirana bolha pa to happy0158.gif

hehe eeee VINCE stara sabla, veš da vem za bolhco če sem jo pa pomagal betonirati na Viču happy0158.gif
Grega- imel takrat bel 10 let star Mitsubishi Lancer whatever.gif happy0195.gif
Barkley
(Grega_ @ 16 Dec 2008, 11:28) *

hehe eeee VINCE stara sabla, veš da vem za bolhco če sem jo pa pomagal betonirati na Viču happy0158.gif
Grega- imel takrat bel 10 let star Mitsubishi Lancer whatever.gif happy0195.gif

Pa ne me hecat no...Grega ti si...jao jao kaj se nebi spomnu happy0158.gif sj nism zlata ribica wink.gif smo jim dal vetra z Bolho ja laugh.gif edin v Nemčiji nam je mal smola ponagajala...tistga še zdej nism prebolu čist.
Kje si ti legenda? A maš zdej Mazdo po novem?
Mormo enkrat na party0012.gif na stare love0030.gif AudioX čase.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.