Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Bencin OMV ali Petrol
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4
jures
Zanima me vase mnenje o kvaliteti Dizla in zelenca na OMV in Petrolu. Veckrat sem slisal da je na Petrolu 'gnojnica'

Je kdo opazil razliko??
KAALman
yp

dizl na petrolu: avto ropota ko star traktor, razlika se občuti v dimljenju in pospeških
dizl na OMV: sprejemljiv:
dizl na MOL-u: ok, avto teče mirneje in manj kadi
dizl na SHELL: V-power v AT: avto gre ko sneta sekira, manj kadi in mirneje teče

to so izkušnje po skoraj 20k km prevoženih z različnimi gorivi seveda

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4355
Carr
Če se ne motim, po temle forumu bolj hvalijo Petrol kot OMV unsure.gif . Odkrito rečeno, jaz med njima bistvene razlike ne opazim dry.gif . Drugje pa ne tankam - zaenkrat...
BOJČ
Jaz zadnje čase tankam samo Petrol in v zadnjih dneh so se mi pojavili neki čudni zvoki v motorju... V nizkih obratih imam za trenutek občutek kot da je pod pokrovom motor od golfa 2, traktor. Avto sicer popolnoma normalno vleče in takoj po malce višjih obratih se umiri in utiša, ampak vseeno...

Bom sedaj nekajkrat poskusil s čim drugim in bomo videli ali je to Petrol diesel ali kaj drugega... dry.gif
YavarYe X6V6
(Carr @ 10 Dec 2008, 10:02) *

Če se ne motim, po temle forumu bolj hvalijo Petrol kot OMV unsure.gif . Odkrito rečeno, jaz med njima bistvene razlike ne opazim dry.gif . Drugje pa ne tankam - zaenkrat...

Prvo se MOTIŠ.

Razlika pa je velika, že pri samem bencinu, da o 100 oktanih sploh ne govorim, petrolov 98 je isti kot 95 na OMW.
Boss
Ojej... spet tema, kjer bo vsak na svoje vleku. sad.gif

Na mojih tankanjih se vidi, da je poraba na Petrolu enaka tisti na OMV glede na to, da vozjo iz istih skladišč je to razumljivo - če kdo ne verjame tega naj vpraša kakšnega prevoznika te robe.

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=816

Na prejšnjem avtu ni bilo nobenih težav z glasnim tekom, al pa kej podobnega... lahko pa samo rečem, da je zdejšnjemu Petrol malo bolj všeć kot OMV... ampak še vedno ne bom zato rekel, da je pa Petrol boljši. whatever.gif
Marko_mx-3
pomoje je veliko tudi odvisno od same pumpe, koliko je stara in kakšni so rezervoarji (koliko je nečistoč notri)
Boss
QUOTE(Marko_mx-3 @ 10 Dec 2008, 11:31) *

pomoje je veliko tudi odvisno od same pumpe, koliko je stara in kakšni so rezervoarji (koliko je nečistoč notri)

bolj se ne bi mogel strinjat happy0158.gif
jures
Ja po moje ne mores Petrol LOM jug primerjat s Petrolom LOM sever.....to je Slovenija.....
pa se kak sivi uvoz na kaki manjsi pumpi....smile.gif
KAALman
(BOJČ @ 10 Dec 2008, 10:07) *

Jaz zadnje čase tankam samo Petrol in v zadnjih dneh so se mi pojavili neki čudni zvoki v motorju... V nizkih obratih imam za trenutek občutek kot da je pod pokrovom motor od golfa 2, traktor. Avto sicer popolnoma normalno vleče in takoj po malce višjih obratih se umiri in utiša, ampak vseeno...

Bom sedaj nekajkrat poskusil s čim drugim in bomo videli ali je to Petrol diesel ali kaj drugega... dry.gif

x 2
pa svinjsko dimi smile.gif

p/s: naj se jasno razume, da ne govorim o porabi, ampak o delovanju motorja in osebnih občutkih pri vožnji wink.gif
jures
NA moji 5k je webasto in zato mal vprasam, ker se vedno s toplim motorjem odpeljem, zasledil sem pa da neprimerno lepše lavfa moj 650ccm Suzuki na OMV100 kot pa katerakoli zelena brozga s Petrola, res prede....
Grega_
Jest tankam na 24/7 samopostrežnem bencin servisu, pa še najbližje ga imam. Bencin je molov, prešaltal sem na 95 ker imajo v ponudbi samo 95 bencin in diesel. Bencin je pa MOL-ov. Hmm,ne morem reči nič glede porabe,ker sedaj pozimi je mestna vožnja 10,5 litra whatever.gif , res da je relacija do službe 7km tako da pomoje je zaug nonstop vpaljen. Moram pa rečt da avto ni več tako občutljiv in ne cuka v nizkih obratih kot je z OMV-100tko,smo pa o tem na forumu že govorili. Bom pa še za vsak slučaj mal gume napumpal,ker poraba je ogromna.
Barkley
(Grega_ @ 10 Dec 2008, 14:37) *

Bom pa še za vsak slučaj mal gume napumpal,ker poraba je ogromna.

tr00 tr00 dry.gif res jo zelo visoko zanaša confused0059.gif
uklopko
Za moje pojme je vse skup en bull shit!

Tankejte na pumpah kjer je veliko prometa,kjer se gorivo obrača pa ne bo problemov!!
Kar se pa tiče same porabe in kvalitete med proizvajalci je pa mojih izkušnjah ta:

Ne glede kje sm tankal npr. 95 sm slab bencin dobil na OMV in tudi na Petrolu,enako je sevada z dobrim bencinom- poraba je ostala enaka.
Je pa nekaj malega razlike med 95 in 98 ami 100.

Jaz mislim da je tukaj odvisno samo od pumpe koliko se pač bencin obrača!
grasales
(Boss @ 10 Dec 2008, 11:06) *

Ojej... spet tema, kjer bo vsak na svoje vleku. sad.gif

Na mojih tankanjih se vidi, da je poraba na Petrolu enaka tisti na OMV glede na to, da vozjo iz istih skladišč je to razumljivo - če kdo ne verjame tega naj vpraša kakšnega prevoznika te robe.

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=816
Na prejšnjem avtu ni bilo nobenih težav z glasnim tekom, al pa kej podobnega... lahko pa samo rečem, da je zdejšnjemu Petrol malo bolj všeć kot OMV... ampak še vedno ne bom zato rekel, da je pa Petrol boljši. whatever.gif

Ker imam slučajno dober vpogled na zadeve (2 leti dela na omv) mislim, da lahko povem kje je ta frka. "Petrol" je "naša državna" firma, ki ima na vesti tudi našo nacionalno rezervo goriva. Te zaloge je treba na vsakih 5 let obnovit. In ker to počnejo sproti, dizel, bencin .. pride v Luko in omv ga razvozi na servise petrol pa v rezervoarje državnih zalog. Iz državnih zalog (ki so ponavadi stare med 3 in 5 let in so "dotrajane" v "dotrajanih" rezervoarjih, petrol nato gorivo razvozi po servisih. 90% te zaloge obnavjla Petrol preostanek pa ostali. Zato, se zna zgodit, da se v gorivu pojavi voda ali svinjarija. Pravtako je res, da iz luke (kjer je večinski lastnik rezervoarjev istrabenz, ki je v navezi z OMV), prve cisterne (svinjarija s tal...) razvozijo na petrol potem pa komaj na OMV. Zato se dogaja,da je v večini gorivo na OMV zadovoljivo na petrolu pa loterija. Ali tankaš sveže, čisto gorivo iz Luke ali pa 5 let stare (gnile) državne rezerve. So pa tukaj še druge izjeme. Recimo OMV vozi super 100 naravnost iz laggerja Graz in je kvaliteta boljša kot naša. Recimo Agip pa vozi tako Dizel kot tudi N95 iz Italije in je gorivo ravno tako ZELO kvalitetno, dočim N98 pa jemlje od Petrola. Najbolj pa ga naj****jo, manjše "privat" pumpe kot so Tuš in podobno, ki jemljejo gorivo mešano od petrola in omv-ja, vendar jima obojni vozijo gorivo iz dna rezervoarjev (svinjarijo).

Kar pa se tiče prevoznika, pa malo vprašaj tega, ki pozaš zakaj so izgubili 80% posla z OMV-jem in jim sedaj namesto Bubničke vozi Tramperca? Čeprav so bili tile šoferji videti pošteni, so ravno zaradi njihovih bedarij in laži ta posel izgubili. V vsako cisterno se stoči veliko aditivov, ki skrbijo za primernejše lastnosti. Največja mera teh aditivov je ravno sedaj ko imata ta alpin dizel in podobno. Tudi čez leto se aditivi razlikujejo in tukaj se Petrol veliko preveč špara spljoh pri nafti....

lp, Aleš.

RoKo
Ja, tuki zna bit dost resnice.... z0tdntknw.gif
Mraušk Mčk
OMW se je pohvalil: "Prenovljeno zimsko dizelsko gorivo ima dodan poseben aditiv, ki še dodatno izboljšuje delovanje vozila in zagotavlja nemoten zagon vozila tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh."

Ne morem zaprmejduš trdit, da je za dogodek tik pred novim letom krivo OMW-jevo gorivo. Dejstvo pa je, da ga je bilo v moji 6ki skoraj poln rezervar, ko zadeva pri borih -7º C ni vžgala v prvem poizkusu. Šele po dveh minutah konstantnega vrtenja zaganjača je motor s precej obotavljanja in močnega tresenja speljal - če bi imel samo malo slab aku, bi bil v pi... Trenutno imam noter petrolov dizel in ni moč opazit niti najmanjših težav ob zagonu pri -10º C. Ima kdo kakšno podobno izkušnjo?

Lp M

BOJČ
(Mraušk Mčk @ 5 Jan 2009, 09:53) *

OMW se je pohvalil: "Prenovljeno zimsko dizelsko gorivo ima dodan poseben aditiv, ki še dodatno izboljšuje delovanje vozila in zagotavlja nemoten zagon vozila tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh."

Ne morem zaprmejduš trdit, da je za dogodek tik pred novim letom krivo OMW-jevo gorivo. Dejstvo pa je, da ga je bilo v moji 6ki skoraj poln rezervar, ko zadeva pri borih -7º C ni vžgala v prvem poizkusu. Šele po dveh minutah konstantnega vrtenja zaganjača je motor s precej obotavljanja in močnega tresenja speljal - če bi imel samo malo slab aku, bi bil v pi... Trenutno imam noter petrolov dizel in ni moč opazit niti najmanjših težav ob zagonu pri -10º C. Ima kdo kakšno podobno izkušnjo?

Lp M

Jaz danes zjutraj... Vžgala šele iz 2. poskusa pri -16C whatever.gif . Treslo in ropotalo kot traktor, ampak samo prvih nekaj sekund... Gorivo je Petrolovo.
LabiGT
jaz sem tud na poti nazaj tankal na petrolu (pri hrvaski meji) in res trese kot traktor...
definitivno mojemu avtu petrol ne ustreza
mirkot
Sem imel prejšnji teden težave na Kronplatzu z mojo M6 diesel 136KM. Zjutraj pri -14 je avto komaj vžgal, med vožnjo v klanec je pa full cukal, da sem komaj prišel do smučišča. Tankal sem na Hrušici na Petrolu. Ko se je ozračje segrelo je bilo OK.
Boss
Jaz imam tud OMV-ja notri trenutno in pri -12 sem rabil kar kakšno sekundo do dve dlje verglat, da je vžgal. Pol pa je imel čist traktorski zvok, do AC. Res pa da je avto stal skoraj tri dni tako, da je možno tudi to. z0tdntknw.gif

Naslednjo zimo bo šel notri še kakšen nano premaz (QMI, Metabond, ipd) pa obvezno spet nadgradnja za Webasto in daljinca.

Zgleda, da nas globalno segrevanja tako segreva, da nas bo zebl k svina wink.gif
upwind7
(Boss @ 5 Jan 2009, 12:06) *

Naslednjo zimo bo šel notri še kakšen nano premaz (QMI, Metabond, ipd) pa obvezno spet nadgradnja za Webasto in daljinca.

Pa so ti premazi pametna izbira? Jaz sem kar precej bral o tem, da to ni dobro, da na dolgi rok škoduje motorju itd. Sam nimam izkušenj ampak sprašujem kaj je res dobro.
jures
(upwind7 @ 5 Jan 2009, 12:16) *

Pa so ti premazi pametna izbira? Jaz sem kar precej bral o tem, da to ni dobro, da na dolgi rok škoduje motorju itd. Sam nimam izkušenj ampak sprašujem kaj je res dobro.

Jaz imam to ze 2 leti na dizelci 5ki - lahko ti samo povem BOMBA! segreje motor in notranjost, pri -15 je motor na 60C ko ga vzges! Samo speljes, mrzlega pa sam ves kako ga lahko zje**s...

racunaj pozimi le malo vecjo porabo.....ker pac pije, ampak se splača...splača, splača.....

Najbolj bo ce parkiras poleg sosedov......zjutri bojo vsi drgnl, ti pa prides ves nasmejan, se vsedes reces dobro jutro sosed in gres... party0024.gif party0024.gif
Boss
QUOTE(jures @ 5 Jan 2009, 12:20) *

Jaz imam to ze 2 leti na dizelci 5ki - lahko ti samo povem BOMBA! segreje motor in notranjost, pri -15 je motor na 60C ko ga vzges! Samo speljes, mrzlega pa sam ves kako ga lahko zje**s...

racunaj pozimi le malo vecjo porabo.....ker pac pije, ampak se splača...splača, splača.....

Najbolj bo ce parkiras poleg sosedov......zjutri bojo vsi drgnl, ti pa prides ves nasmejan, se vsedes reces dobro jutro sosed in gres... party0024.gif party0024.gif

biggrin.gif hehe... prav dobro poznam to, ker sem imel nadgradnjo in daljinca na prejšnji šestki in je to res zakon. Letos sem pa pač na novem rekel, da počakam to zimo, ker je blo že tako al tako preveč stroškov, pa še cel čas strašijo kako hudo je globalno segrevanje, da sem upravičeno pričakoval, da bo najnižja temperatura pozimi vsaj +10°C happy0195.gif happy0195.gif
Don
cca. 1.2l/100km večja poraba s petrolovim bencinom. rolleyes.gif
Alex
Imam noter OMW in zjutraj je bilo pri nas -7°C confused0059.gif .
Da ki globalno segrevanje-mogoče na soncu ja.Upalil iz prve,kot raketa(nov 100 Ah aku tongue.gif ),malo po traktorsko zaropotal in po 500 m že neslišen.Mislim,da ko je tak ali še večji mraz nima veze,kakšno diesel gorivo imaš noter-vse je isto ali malo slabše.Kaj čmo-globalno segrevanje pač. wink.gif
Aja,dodal nek dodatek za pozimi v rezervoar.Ne vem,če kaj pomaga ali ne. z0tdntknw.gif
Symon
Imam Petrol 98, OMV bixxol olje, pri -9°C sem zalaufal v prvo brez kakšnih čudnih ropotov (razen cviljenja servo jermena dry.gif ) ter se odpeljal v službo. happy0195.gif
Boss
QUOTE(upwind7 @ 5 Jan 2009, 12:16) *

A je kdo napisal kakšno pametno razlago zakaj bi škodovalo z0tdntknw.gif Še vsak, ki je o tem pisal je nekaj motovilil, ker tukaj je idealno področje za drek zmešat pa da večina ne opazi BS-ja. tongue.gif

Meni je bilo najbolj všeč to, da motor ni nikoli več zalaufal na "suho". Se pravi, da je ta nanos vedno držal kovinske dele namazane. Zanimivo koliko manj moči je bilo potrebno, da je štarter zalaufal motor. Sem najprej mislil zamenjati akumulator potem sem pa to not vlil in sem podaljšal delovni vek akumulatorja še za leto in pol od tistga, k so rekli na servisu, da bi blo počas za zamenjat, ker pozimi ne bo več vžgal.
Ninja
Moja lubica pa kar lepo pije Petrol, sej druzga ne dobi biggrin.gif
Tko da ne morem rečt, če kej trese, cuka itd... zaradi bencina.
BOJČ
(Ninja @ 5 Jan 2009, 17:08) *

Moja lubica pa kar lepo pije Petrol, sej druzga ne dobi biggrin.gif
Tko da ne morem rečt, če kej trese, cuka itd... zaradi bencina.

... zaradi bencina happy0158.gif happy0195.gif
jures
Pri vsem tem pozabljamo na akomulatorje, verjetno imamo vsi dodatno v avto malo morje stromarije, ki se vkljuci ob vzigu, pa se te proklete dnevne luči. Sedaj ob zelo nizkih temperaturah pa jim je vžig toliko težji

Meni je danes že 3ič crknil akomulator in spet kabli, ampak problem je da mi je mulo pustil lučko pa dvd not špilat, in se mi je 3 tedne nazaj cist spraznil, od takrat ga ne morem k seb spravt.

Kaj hočem povedat - no akomulator je bil res bogi in vžig je tud trajal sekundo ali dve. danes sem ga zamenjal končno ker je bil verjeli ali ne na Petrolu tezko dobit minimum 75Ah akomulator....
No sedaj vzge se preden obrnem gumb do konca zjutri pri > -10 .....ob istem petrolovem dizlu...smile.gif
jures
(Boss @ 5 Jan 2009, 17:03) *

A je kdo napisal kakšno pametno razlago zakaj bi škodovalo z0tdntknw.gif Še vsak, ki je o tem pisal je nekaj motovilil, ker tukaj je idealno področje za drek zmešat pa da večina ne opazi BS-ja. tongue.gif

Meni je bilo najbolj všeč to, da motor ni nikoli več zalaufal na "suho". Se pravi, da je ta nanos vedno držal kovinske dele namazane. Zanimivo koliko manj moči je bilo potrebno, da je štarter zalaufal motor. Sem najprej mislil zamenjati akumulator potem sem pa to not vlil in sem podaljšal delovni vek akumulatorja še za leto in pol od tistga, k so rekli na servisu, da bi blo počas za zamenjat, ker pozimi ne bo več vžgal.

Šefe, a maš ti dizelco? Ce ja a si preprican da ni Webasto ze notri, v moji CD 143 GTA je bil ze notri - ne mores falit saj ves dela hooooooo... biggrin.gif Poleg tega se je avto segrel v 5 min kar mi je dalo vedeti da je notri ze po defaultu.
Pri Beji na Webastu - Zavrh so mi le urco in daljinski vklop dodatno vgradili....
YavarYe X6V6
(jures @ 7 Jan 2009, 08:20) *

Šefe, a maš ti dizelco? Ce ja a si preprican da ni Webasto ze notri, v moji CD 143 GTA je bil ze notri - ne mores falit saj ves dela hooooooo... biggrin.gif Poleg tega se je avto segrel v 5 min kar mi je dalo vedeti da je notri ze po defaultu.
Pri Beji na Webastu - Zavrh so mi le urco in daljinski vklop dodatno vgradili....

Model dizel mazde 6 brez webasta NI, ne stare in ne nove, pa ima lahko nič oprme in najmamanj konjev lahko pa vso opremo in najmočnejši motor, ki ga vgrajujejo.
Boss
QUOTE(jures @ 7 Jan 2009, 08:20) *

Kdaj pa sem napisal, da ga ni notri z0tdntknw.gif V vsaki dieselski šestki je Webasto predgrelec vendar nima obvodne črpalke tako, da deluje le, ko motor laufa.

Za izkoristit vseh dobrobiti webasta pa je treba dogradit obvodno napeljavo in dodatno črpalko ter elektroniko, da lahko na tajmer vžiga gretje in štarata ventilatorje za ogrevanje kabine. Daljinec je še ena stopnja več in ti omogoča pač vklopi iz varnega tplega zavetja doma. Opcija pa je tud priklop preko GSM-ja.
jures
(Boss @ 7 Jan 2009, 10:09) *

Kdaj pa sem napisal, da ga ni notri z0tdntknw.gif V vsaki dieselski šestki je Webasto predgrelec vendar nima obvodne črpalke tako, da deluje le, ko motor laufa.

Za izkoristit vseh dobrobiti webasta pa je treba dogradit obvodno napeljavo in dodatno črpalko ter elektroniko, da lahko na tajmer vžiga gretje in štarata ventilatorje za ogrevanje kabine. Daljinec je še ena stopnja več in ti omogoča pač vklopi iz varnega tplega zavetja doma. Opcija pa je tud priklop preko GSM-ja.

Jah men so jo zrihtal - res da je bila na servisu 14 dni ampak jim je ratalo (predvsem da je elektronika sprejela), plačal sem 180€.....sedaj imam na GSM.
Tich
Se strinjam s staro objavo gresalesa - da morajo prazniti državne zaloge. Nek vir pravi, da so viri dobave isti - tako da tu ne bi smelo bit problemov. Ampak kot je že v tistem odogovoru napisano se pojavi dosti vode in svinjarije.

Poleg tega - začetno vprašanje - če je kaj na tem? Em...da je nekaj na tem, potrjuje masovno crkovanje Renojevih diesel motorjev pred leti. Na sodišu je Petrol prevzel delno krivdo za to in jo tudi plačal!
Gustav
Bom še jaz povedal. Petrol je zanič, pomojem. kot prvo, ga nalijem precej več kot pri ostalih (tudi do 3 ali 5 litrov razlike pri enakih pogojih), tank ima deklarirano 54 litrov, na MOL u še nisem tankal več kot 56, na petrolu pa celo 62 !!! nesprejemljivo, sem rekel da bom naredil enkrat raziskavo kolk nam na tank pokradejo.

Drugo - kolega ima firmo z 20 imi 1,5 DCi cliov v enem mesecu so 16 im crknili injektorji razlog: nafta Petrol. Brez besed so plačali za vse v kompletu cca po 3500€ na avto.

Mene Petrol ne vidi. Najraje imam MOL, a mi je zelo od rok. kompromis je OMV a sumim, da je isti šmorn kot Petrol.

Tolk. Glede rezerv pa tko. Nekako razumem da morjo krožit. ampak lahko bi te rezerve peljal čez kak dodaten filter, saj je cena enaka kot za dobro nafto. Itak spet navaden Janez najebe. kot vedno v naši vrli državi.
Tich
OMV ni slaba izbira. Sploh pa ne njihova 100ka. Zame je mogoče boljši samo Agip 98 z0tdntknw.gif
Z M A J
Tudi sam imam zelo dobre izkušnje z AGIP benzom, sicer ne opazim nikakršne razlike med 95 in 98, je pa tudi odvisno kje ga tankaš, tako vsaj pravijo drugi, da npr. ni ista kvaliteta na Rudniku ali pa na Letališki! z0tdntknw.gif
grasales
(Tich @ 7 Jan 2009, 19:22) *

OMV ni slaba izbira. Sploh pa ne njihova 100ka. Zame je mogoče boljši samo Agip 98 z0tdntknw.gif

Dobavitelj za agipov 98 Oktanski bencin je Petrol. Samo toliko v vednost. 95 pa vozijo direktno iz italije.

lp, Aleš.

Kaneda
Hja, nekaj bo res na tem benzu. Zdaj malo spremljam tole z benzom in sem recimo po moji statistki ugotovil, da imajo najkvalitetnejši benz 100 na OMV Brezovica (povprečna poraba okoli 8) in Petrol 95 v Petrolu Kranjska gora.

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6257

Sirius
Evo ponovno reklama za določeno firmo, ki ima statistično gledano največ reklamacij na gorivo. TU Lahko preberete najnovejšo "reklamo".

Da je nekakovostno gorivo lahko drag špas, je razvidno iz cen sestavnih delov gorivnega sistema. In še enkrat opozorilo: uporabljajte aditive. Katere? To je stvar vaše izbire. In še to hranite račune za nekaj rezervoarjev za nazaj. Če vam se zgodi kaj nepredvidenega izčrpajte 1 liter goriva za analizo. Najbolje je, če bo to opravila tržna inšpekcija, kot neodvisna inštitucija, ker bo naftna kompanija naredila vse, da bo svojo krivico zameglila. Že v članku se vidi, da se gorivo "kontrolira". Kontrola enkrat na leto, ob taki porabi goriva, kot je pri nas, je metanje peska v oči.

Zanimiv je postopek kontrole cistern, ki pripeljejo gorivo na črpalko. Ali cisterna na črpalki miruje najmanj 20 min, da se gorivo loči od vode. Najverjetneje NE. happy0195.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Sirius @ 20 Jan 2009, 14:33) *

Evo ponovno reklama za določeno firmo, ki ima statistično gledano največ reklamacij na gorivo. TU Lahko preberete najnovejšo "reklamo".

Da je nekakovostno gorivo lahko drag špas, je razvidno iz cen sestavnih delov gorivnega sistema. In še enkrat opozorilo: uporabljajte aditive. Katere? To je stvar vaše izbire. In še to hranite račune za nekaj rezervoarjev za nazaj. Če vam se zgodi kaj nepredvidenega izčrpajte 1 liter goriva za analizo. Najbolje je, če bo to opravila tržna inšpekcija, kot neodvisna inštitucija, ker bo naftna kompanija naredila vse, da bo svojo krivico zameglila. Že v članku se vidi, da se gorivo "kontrolira". Kontrola enkrat na leto, ob taki porabi goriva, kot je pri nas, je metanje peska v oči.

Zanimiv je postopek kontrole cistern, ki pripeljejo gorivo na črpalko. Ali cisterna na črpalki miruje najmanj 20 min, da se gorivo loči od vode. Najverjetneje NE. happy0195.gif happy0195.gif

To je za "traktoriste", mi večji porabniki nimamo takih težav, vsaj za enkrat ne.
Sirius
(YavarYe X6V6 @ 27 Jan 2009, 12:12) *

To je za "traktoriste", mi večji porabniki nimamo takih težav, vsaj za enkrat ne.
Imaš samo pogojno prav. Res, da so "traktoristi" bolj ranljivi zaradi visokotlačne črpalke, vendar pa tudi bencinci niso imuni na vodo v gorivu in zato se ni preveč zanašati, "nas se pa ta težava ne tiče".
KAALman
(Sirius @ 20 Jan 2009, 14:33) *

uporabljajte aditive. Katere? To je stvar vaše izbire.

ker vem, da bom dobil razumljiv in pameten odgovor... svetuješ kaj posebnega ?

namreč, jaz sem dosedaj samo 1x not vlil en aditiv za kao čiščenje sistema

pa ni bilo neke razlike
Symon
(YavarYe X6V6 @ 27 Jan 2009, 12:12) *

Sodelavec, ki se ima navado voziti na rezervo je imel zadnjič (ko so bili rekordni minusi smile.gif) težave zaradi vode v tanku. Imel je skoraj prazen tank, tankati je mislil zjutraj pred službo. Zjutraj, ko je zalaufal svojega Civica VTi je bilo vse OK. Se ogreje, hoče speljati pa avto samo crkne. Ponovi vajo, zalaufa, da gasa in avto crkne. Potem je šel v službo z drugim avtom, Civic pa je popoldne spet normalno vžgal, ko se je "otoplilo".
LabiGT
QUOTE(Symon @ 27 Jan 2009, 16:10) *

Sodelavec, ki se ima navado voziti na rezervo je imel zadnjič (ko so bili rekordni minusi smile.gif) težave zaradi vode v tanku. Imel je skoraj prazen tank, tankati je mislil zjutraj pred službo. Zjutraj, ko je zalaufal svojega Civica VTi je bilo vse OK. Se ogreje, hoče speljati pa avto samo crkne. Ponovi vajo, zalaufa, da gasa in avto crkne. Potem je šel v službo z drugim avtom, Civic pa je popoldne spet normalno vžgal, ko se je "otoplilo".

premal gasa je dal
to je civic vti, moras do konca dat gasa...pol pa gre
Symon
happy0195.gif Dokler se nisva bolje poznala sem imel tudi jaz zadržke do njega ampak je tip kr OK in ni tipičen Hon-n-n-daš. happy0158.gif
YavarYe X6V6
Obstaja neka tekočina ki jo vliješ v poln tank in potem skupaj veže vodo in bencin, potem pa vse skupaj "pokuriš" in NI vode v bencini in tudi ne v filtru. Spotoma pa še "očisti in podmaže" celoten sistem.
To dodam vsako jesen na 2 tanka in še NIKOLI nisem imel težav niti pri -22 in zunaj parkranem avtu.
uklopko
jah honda lavfa na VT-ec obratih zato jo nizki mal zajeb.... happy0195.gif
Joke!!

Tud men je poznan ta aditiv za čiščenje celotnega sistema za benz in kao očisti šobe in saje iz batov itd.
Kok pa je to res pa pojma nimam.
bi blo treba naredt preizkus. razdret do ventilov pa jih pogledat kaki so pol pa nalit aditiv in nato še 1x pogledat če se je kj očistilo!

No kdo bo se žrtvoval za nam v korist ??? happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.