Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Resna tema - kako ugotoviti lastnika registracije
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
jures
Bom odprl še eno temo, sicer ni v povezavi z Mazdo, ceprav je bila tudi sama v nevarnosi..ampak je se vedno pleh.

Nekaj dni nazaj na jeprci je za mano pridivjal idiot z lučmi, meglenkami itd, jaz sem bil z družino, žena in mala 2 otroka vozil po propisima 90...
Tip se je zalimal na rit da bi senzorji piskal, ko sem ga 'prosil' da naj se umakne in ugasne proklete meglenke tako da sem dvakrat pozmukal z zadnjo meglenko, je vzgal še dolge, pred mano do Kranj nobenega lahko bi sel mimo. In postavil se je se malo levo da ja nisem videl totalno nič in sem šel še počasneje.

Kreten se zapelje mimo - vidno pijan in zadet party0036.gif , zažlajfa pred mano in vzge še zadnjo meglenko....ter upočasni na ene 10km/h s sredincem v zraku....jaz nisem šel mimo in se nisem spuščal na njegovo raven ker bi me kreten gladk mal zrinu s ceste, celo familijo...

police.gif Sedaj mene neki zanima, a se da ugotoviti kako lastnika po registraciji brez policije police.gif . Policija je nesposobna pa verjetno bi rekla, jah kaj naj naredimo ce nismo bili na licu mesta?

Moj namen je iti do kretena, njegove familije in jim povedat da zivijo s potencialnim ubijalcem....

Ustavimo alkohol na cesti!!! party0036.gif Ta vikend je šlo 5 komadov!!!!

Hvala
Grega_
Ne moreš, razen če poznaš koga na policiji da bi ti pogledal.
Marko_mx-3
Vseeno lahko narediš prijavo na policijo, registrsko verjeto veš. Pa vstrajaj, da naredijo zapisnik.

Če na tehničnem poznaš koga bi mogoče tudi znal pogledati, samo ne vem če se še da. Vem da je 3 leta nazaj za mojo registersko imel vse podatke.
jures
O tem sem razmisljal ja da bi sel na tehnicne, pa kao sem ga mal butnu pa rabim naslov z0tdntknw.gif

Jaz sem se mirno odpeljal domov, sam sem si pa mislil ne bos ti nas takole ogrozal, naj kreten odgovarja
Marko_mx-3
Naš sistem podpira take kretene in posamezniki ne vem če bi lahko kaj dosegli.

So primeri ko je kdo že 5 ljudi v različnih nesrečah ubil in še vedno veselo okoli vozi!

Kar tako na tehničnih ne bodo izdajali podatkov, zaradi zakona o varovanju osebnih podatkov
jures
(Marko_mx-3 @ 11 Dec 2008, 13:15) *

Naš sistem podpira take kretene in posamezniki ne vem če bi lahko kaj dosegli.

So primeri ko je kdo že 5 ljudi v različnih nesrečah ubil in še vedno veselo okoli vozi!

Kar tako na tehničnih ne bodo izdajali podatkov, zaradi zakona o varovanju osebnih podatkov

Ne samo alkoholike, tudi brezizpitne, neregistrirance...vse.....ta vikend je pijanc zbil 18 letnika, doma so ga nasli po dveh urah, se vedno s promili, ugotovili da nima izpita....

Kaj so naredili....predlog sodnik....bla bla bla, danes sedi v bifeju s ključi od avta brez izpita...
Sirius
Žal ni mogoče priti do podatkov o omenjenem vozniku na legalen način.

Škoda, da nisi prijavil takoj policiji o namernem primeru ogrožanja tvoje družine. Tako bi še nekako imel možnosti, da bi lahko še tisti dan police.gif ukrepali in, če je bil pijan, bi prav gotovo lahko zoper njega sprožili postopek, če ne za drugo, za alkohol. Sam prekršek, ali celo kaznivo dejanje, je težko dokazati na podlagi tistega, kar ti se je zgodilo. Mogoče bi pomagalo da nekdo od sovoznikov posname z digitalcem, ali mobilnikom nekaj posnetkov dogajanja, čeprav je kakovost takih posnetkov lahko vprašljiva. To bi lahko potrdilo vaše izjave uradni osebi, ne moreš pa dan pozneje dokazati alkohol.

Samostojno posredovanje pa ti odsvetujem. Nikoli ne veš s kom imaš posla. Tisti, ki ti je dal do znanja, da si ti tisti, ki ogroža varnost cestnega prometa, ker voziš po predpisih, prav gotovo nima vseh "zobnikov" na mestu in mogoče ti je pripravljen še kako drugače dokazati svoj prav.

Torej je le boljše, da tako stvar prijaviš police.gif, kot pa da jemlješ stvar v svoje roke, oziroma se greš detektiva in osveščanja propadlih "slučajev". Tako imaš vsaj malo možnosti, a bo proti njemu sprožen postopek, ni pa možno takih "modelov" prevzgojiti, kar tako s civilno iniciativo.

Boss
Ti samo objavi tablico in model ter barvo vozila pa kje se vozi. Pa bomo ene par različnih prijav naredili wink.gif.

In resno predlagam, da za vse KRITIČNE pizdarij, ki se dogajajo na cestah kličemo policijo. Jaz sem glih pred kratkim prijavil kamionarja, ki je zgubljal tovor na AC, ki je nato padal po avtih in ogrožal vse živo. Policaji so odgovorili, da bodo takoj ukrepali.
madmax
hmm, sam tole pa nebi bila slaba tema za odpret......... cool.gif

Pa tudi s tem da se kliče v takih primerih policijo ni slaba ideja je pa bolj problem ko pride do realizacije......če še niste opazili policije namreč po cestah skoraj več ni!
Ampak "tazgornji" praujo da jih/nas je dovolj, torej.... whatever.gif dry.gif
Catya
moj ožji sorodnik je pred kratkim skenslal policijo baje ker se mu je obrnilo in ni mogel več tam delat....tok o tem...pa ni bil navaden policajček...tko da...pazite nase na cesti, ker policaji na nas ne, samo proračun jih zanima... sad.gif
Kar se pa alkota tiče pa mora vsak posameznik pri seb popucat...tud 1 pir je že nekaj alkohola....

K
ReDevil
Jures, dej mi na ZS sporoči registrsko (če ni še kaka ukradena, hehe), mislim da mam dovolj vez, da brez polcije poizvem kater je ta "mongol"! party0024.gif happy0158.gif
Symon
(Boss @ 11 Dec 2008, 16:00) *

Ti samo objavi tablico in model ter barvo vozila pa kje se vozi. Pa bomo ene par različnih prijav naredili wink.gif.

happy0158.gif Si splača zapomniti.
ReDevil mimogrede a lahko recimo tudi ugotoviš koliko je določenih avtov registriranih pri nas? Saj veš, zanima me za 100NXa in 200SXa biggrin.gif
madmax
ReDevil si sigurn da je to prava rešitev!? z0tdntknw.gif

Za ZVOP-1 si sigurno že slišal?

No zdej pa si predstavlej tole; Juresu sporočiš kdo je in kje živi ta tip, Jures gre do njega, ga razbije ko kanto oz. tip njega nakanta kaj mu hodi na vrata, zadeva dobi sodni epilog, in vse se kot bumerang vrne tudi k osebi, ki je zaupni podatek zadevajoč tega tipa sploh izdala.....ti! Nevem če je vredno, premisli!

Vem da je to worst case scenario, ampak obstaja pa možnost z0tdntknw.gif ph34r.gif

cleopatra
jaz tako zadevo poskušam rešit na njemu enak način, da ga ob priliki prehitim in mu jaz diktiram takte muzike, bom pa jasno povedal, da je to čista neumnost, saj potem sta glede na dva norca dve nevarnosti za ostale voznike.žal mi pri takih šerifih včasih poči film in se tega zavenm šele kasneje.tudi slabo se je že končalo, enkrat zame drugič za drugega, a na srečo brez večjih žrtev.
vse to je pizdarija, verjeteno je vse posledica karakterja človeka.je najbolje da se ugrizneš v prst na desni nogi na gasu in počakaš par minut, da te ta huda mine.in živiš naprej, jutri je nov dan in vsi smo živi.hvalabogu...

mi je pa vseeno za pijanca.pijandure so golazen zase,v avtu mislim.
ReDevil
Men se je pa enkat neki zlo čudnega zgodil; se "ganjava" z nekim maherjem z Espaceom, tanovim, pa pol tm nekje nad 200 je unmu očitno zmanjkal "muzike" dry.gif , ga spustim naprej, da ga spet mal prehtim, da vidm kok bo kej živčn, če ga stara 323 GT ustrahuje, no pa se mi prbliža, me hoče s ceste rint, slalomira proti meni, pol mal kasneje stojiva na cestninski vzporedno, mi kaže, da se bova malo naprej že še srečala, pa zvleče ven nek nož (un narezan, ogromen), no u tistem jz samo po gasu, mal slaloma med kamioni, mal po odstavnem, pa me že ni blo več nikjer, še ena simpatična teta me je spustila, ko sem ji vmes razložu, zakaj tako urivanjem med kolonami, pizda sam tkt sm vidu d pa tole ni šala! dry.gif tongue.gif

Od tkt naprej, mal drugače gledam na vse skupi, ker vem da je dost ubrisanih ljudi, ki majo tut kako orožje pr sebi, pa mogoče niso vzel kake tablete za umiritev, morda so celo v fazi abstinenčne krize, nakrizirani itd., skratka ne veš s kom maš posla, nekateri ljudje pač nimajo česa izgubit, jaz imam, zato rajši malo s pametjo. Npr. pred kakimi dvemi tedni, se peljem normalno, z Brezovce, pr Paviljonu, na AC, pa proti LJ, pa se mi nekdo zalepi na rit, mi blenda ko fuknen, pa ponavad nabijem bremzo, tokrat pa sem mel slab občutek (pol ko sm vidu da ni kak znanec) se mi zdi da je bla neka alfurina 145, no pa se vključmo na AC, me je še mikal da stisnem Celičarja za njim, ampak kot sem reku, glava je ena, pazit je treba nanjo, pa kot pravjo: "bolš živa reva, kot mrtu heroj!" party0024.gif tongue.gif

Sašo - vem kaj si mi želel povedat, se kr strinjam! love0030.gif
ducky
Naslednjič si je v takem primeru treba tablice zapomnit in že takoj poklicat policijo, da po cesti divja neka pijandura, in da ga naj izsledijo in zaustavijo preden bo komu kaj naredil..
YavarYe X6V6
(Boss @ 11 Dec 2008, 16:00) *

In resno predlagam, da za vse KRITIČNE pizdarij, ki se dogajajo na cestah kličemo policijo. Jaz sem glih pred kratkim prijavil kamionarja, ki je zgubljal tovor na AC, ki je nato padal po avtih in ogrožal vse živo. Policaji so odgovorili, da bodo takoj ukrepali.

Na ta način je bratrančeva žena zbila Mazdo 6. In to na AC med šempetrom in vranskim. Seveda so takrat zbili 8 avtov, potem je prišla policija in vse popisala-poslikala, DARS pa nebo nal NIČ, ker tega nima zavarovanega. Pol si pa upajko kasirat brasci jedni !!! mad.gif
Marko_mx-3
En zanimiv članek, ki se malo nanaša na to temo. Je pa izpred 2 let

http://www.fpvv.org/viewtopic.php?f=10&t=1612#wrapheader

eye
in kaj bi mel od tega ce bi vedu lastnika tablice .. a bi kr do njega sou al kako
jures
Hvala vsem ocitno je tema zbadljiva a aktualna....

Sem za foro poklical policijo in razlozil, odgovor ( confused0059.gif :

- gospod glede na to da je vasa beseda proti njegovi morate vloziti civilno tožbo za ogrožanje
- tudi če bi ga obiskali na domu in ugotovili alkoholiziranost ne moremo dokazati da je bil udeležen, oziroma da je on vozil vozilo

dodam, ogledal sem si ga kot boga, imam pričo - ženo.

Ravno zato je beseda proti besedi, zato civilna tožba....mi ga ne moremo oglobiti, ker ga policija ni ustavila med dejanjem.

AAAAAAAAAAAAA love0030.gif love0030.gif love0030.gif love0030.gif

To je neverjetno!!!!!

Očitno se res vračamo v čas ko morajo ljudje med sabo začet obračunat (berem članke v cajtngih...)

(----- @ 12 Dec 2008, 09:45) *

in kaj bi mel od tega ce bi vedu lastnika tablice .. a bi kr do njega sou al kako

Ne sel bi do njegove druzine....., jasno mi je da kreten ostane kreten in da nima smisla.

Ampak vsakič ko se bodo vsedli v avtu z njim bodo imeli v glavi strah, in mogoče ga bodo sami spreobrnil, druge ni.

Glede na to da je imel modrega Ford Galaxyja ali WV Sharan mi govori da ni sam .......
eye
pa mau lahko se tok pridigas celi familiji pa ne bo pomagal dokler se res kej ne bo zgodil pol pa tista fora ja bolnca tabletke pa zakaj mi je tega bilo treba ... ti se pa lahko na glavo postavlas do takrat ...
jures
(----- @ 12 Dec 2008, 09:59) *

pa mau lahko se tok pridigas celi familiji pa ne bo pomagal dokler se res kej ne bo zgodil pol pa tista fora ja bolnca tabletke pa zakaj mi je tega bilo treba ... ti se pa lahko na glavo postavlas do takrat ...

Ce se njemu kaj zgodi boli me, problem je da v 90% nastrada nedolzen, ja to ti dam prov smo res nemočni..in je vse slabše

Drugac bi bil pa budala da se tle izpostavljam, so tud moje tablce na drugih forumih, pol bi ga sel pa njega al pa avo sesut..smile.gifsmile.gif
Boss
Ni problema... če najdeš naslov se gre ke in poišče ta avto pa se mu pač gume spusti - to ni zarad škodoželjnosti ampak zarad varnosti drugih udeležencev v prometu. Če policija ne more ukrepat je pač treba tako... saj pravijo naj se samozaščitno obnašamo. Zgodbo s spuščanjem gum pač še ene parkrat ponoviš zraven pa vedno pustiš sprintan papir, z opisom dogodkov in zakaj spuščaš gume. wink.gif
eye
sej je res problem teh 90% nedolznih ... treba je tele 10% spravt nekam ... jst vem da lahko zase recem da spadam med idiote pri voznikih ... tko da jst vem kje je pri men problem in toj to

sam @BOSS npr bos ti naredu ta psotopek spuscanje gum .. in ti to veselo naredis in te nehote kamera ulovi pred blokom al pa kej .. in kaj mas od tega ti pol si se v vecjem dreku ...
v ljubljani na dolenjki pri streliscu na parkeriscih ma folk nastiman avto pod blokom pod oknem pakamerca cez sipo laufa ... in nis 0 naredu vrjem razn ce se bos sou specialca pod masko ...
jures
(----- @ 12 Dec 2008, 10:43) *

sej je res problem teh 90% nedolznih ... treba je tele 10% spravt nekam ... jst vem da lahko zase recem da spadam med idiote pri voznikih ... tko da jst vem kje je pri men problem in toj to

sam @BOSS npr bos ti naredu ta psotopek spuscanje gum .. in ti to veselo naredis in te nehote kamera ulovi pred blokom al pa kej .. in kaj mas od tega ti pol si se v vecjem dreku ...
v ljubljani na dolenjki pri streliscu na parkeriscih ma folk nastiman avto pod blokom pod oknem pakamerca cez sipo laufa ... in nis 0 naredu vrjem razn ce se bos sou specialca pod masko ...

to je pa nova posebnost Slovenije, brez vednosti te na javni povrsini ali skupnih prostorih ne smejo snemati...ce je parkplac javna lastnina, ne smes, v bloku ce ni soglasja vseh, ne smes...prileti takoj Natasa Pirc Musar...

Pazi, to je bolj za osebno vednost.....

ŠE enkrat to je sLOVEnija....kjer veliki lahko ti pa ne smes...
eye
ja sej pac eni tko varujejo svojo lastnino jebi ga ... in pol ti policija pravi ja treba ga je dobit pri dejanjih in sm spet tm moja beseda proti tvoji ... dokazi in vse ostalo in konca se pr dnarju k mas "slabega" odvetnika smile.gif ... sej na koncu koncev tud pizdarij ne smes delat na cest pa se jih dela a ves ... sej zakaj pa se nebi kr v avto nastimale kamere
Boss
aha pa kaj... če me posname... a policija bo pa zdej mene lovila, k sem mu spustu gume - zrak je zastonj in nisem naredil nobene škode.

eye
sam a nebi blo logicn da je to namerno poskodovanje tuje lastnine ... pa ceprav je sam spuscanje zraka ...
Boss
nope...ni wink.gif

ker ni nastala finančna škoda in se jo ne da izmeriti z denarjem.... razni čustveni pretresi pa ne palijo več wink.gif
eye
kako da ni nastala financna skoda .. se vedno jo mors pelat k vulkanizerju smile.gif a tm je zaston vse smile.gif ... sej jo lahko sam peles na pumpo pa si jo napumpas ... a bi ti vedu da je sam zrak spuscen? ... ne mors tega vedt v taki situaciji ... tko da lepo se izpelje ceu postopek ... sej ves policija zapisnik fotke pol pa naprej prijava odvetniki in vse ostalo pomoznsti se video posnetek ... ne vem
jures
(Boss @ 12 Dec 2008, 11:32) *

nope...ni wink.gif

ker ni nastala finančna škoda in se jo ne da izmeriti z denarjem.... razni čustveni pretresi pa ne palijo več wink.gif

Spet bi te moral civilno tozit za onesnaževanje zraka....kaj če ma plin u gumah..smile.gif
Čeferin bi že najdu izgovor....če je tud treba bit neprišteven....
jures
Boss a ma tvoja GTA leder? 2006 GTA oprema mela sam recaro...zdej je pa leder... z0tdntknw.gif
Boss
A dejte no... zdej pa pretiravate... a misliš, da me kdo prepozna na fotkah iz tiste kamere. pa če se me vid v faco tega ne bi povezal na policiji... nimam ne kartoteke ne ničesar in ker je to tolk grozn zločin (spustiti gume) bi me verjetno tud interpol iskal pa CIA pa še kdo....

haha, na cesti ne more policija reda narest pa bodo iskal človeka, ki je spustu gume .... LOL happy0195.gif

QUOTE(jures @ 12 Dec 2008, 11:51) *

Boss a ma tvoja GTA leder? 2006 GTA oprema mela sam recaro...zdej je pa leder... z0tdntknw.gif

pol pol... na sredini sedala in v ledvenem delu je blago vse ostalo je pa usnje.
jures
(Boss @ 12 Dec 2008, 11:53) *

A dejte no... zdej pa pretiravate... a misliš, da me kdo prepozna na fotkah iz tiste kamere. pa če se me vid v faco tega ne bi povezal na policiji... nimam ne kartoteke ne ničesar in ker je to tolk grozn zločin (spustiti gume) bi me verjetno tud interpol iskal pa CIA pa še kdo....

haha, na cesti ne more policija reda narest pa bodo iskal človeka, ki je spustu gume .... LOL happy0195.gif
pol pol... na sredini sedala in v ledvenem delu je blago vse ostalo je pa usnje.

Sej se ze hecamo...tko kot Policija.....

aha pol je tko kt u CX-7....cool. Se en let mam operativca v firmi pol pa zamenjam za ta novo 5ko GTA 143.

S tem da tole odkupim ziher....cez en let bo po lizingu manj kot 10.000€ .... party0024.gif party0024.gif

NAsa firma ma operativne lizimge po 3h letih menja in proda zaposlenim po ceni preostalega lizinga ne trzne vrednosti...smile.gif
eye
@BOSS
sej ne bo policija iskala ... mas pa pol zasebne detektive pa to sam k pride do tega 1x se zacne veselica pa tud ne pomaga ti ce nimas kartoteke ..
in na konc koncu pride vse v stroske zarad enih spuscenih gum ti 5000e ne uide smile.gif
Boss
ma dej no, ne pretiravi... happy0195.gif happy0195.gif
Allyssa
(Boss @ 12 Dec 2008, 13:14) *

ma dej no, ne pretiravi... happy0195.gif happy0195.gif

a si mel avto za 50.000€ + pr 18ih? Nisi,..torej,..kaj pa ti veš biggrin.gif
Boss
QUOTE(Allyssa @ 12 Dec 2008, 13:27) *

nisem ashamed0001.gif še izpita ne... se posipam s pepelom huh.gif
eye
@BOSS

ne pretiravam sam predstavu sm ti da lahko zarad spuscanja gum na avtomobilu si lahko kazensko preganjan seveda ce so proti tem zbrani dokazi in moznosti za katere se lahko uporabijo... a ne in ti recem v koncni fazi so sam stroski da se ne splaca ... stroski pa niso mejhni ...

@Allyssa

jst pri 18 sm dobu fiat p126 oz "bolhhca" pri 20 sm si pa kupu VW Golf I pa tud ni bil avto 50.000,00e + tko da

zdej smo ze kr mal OT
cleopatra
jao...........stan in olly.......stanka in olly................

Allyssa, ružica si bila, sada više nisi.....

zdaj si dekle je po vodo šla.....
jures
(Allyssa @ 12 Dec 2008, 13:27) *

wtf???

Ko smo bili mi 18 avta za 50.000€ sploh blo ni...smile.gif
cleopatra
bli bli nad 100 000 mark, samo morda ne v klinčevi jugi.....tukaj so bli princi ,hrošči, zastave, zaporošci, fiat 1300 znan kot svatovska kola...
jures
(cleopatra @ 12 Dec 2008, 16:40) *

bli bli nad 100 000 mark, samo morda ne v klinčevi jugi.....tukaj so bli princi ,hrošči, zastave, zaporošci, fiat 1300 znan kot svatovska kola...

Fiat 1300 in 850 smo mel doma pa ni bil 100 jurjev mark....verjem...

a ne vids zadaj na sliki se fotrovo nostalgijo...smile.gif
poky
(jures @ 12 Dec 2008, 17:19) *

Fiat 1300 in 850 smo mel doma pa ni bil 100 jurjev mark....verjem...

Mislim,da se vi2 nista to dobro razumela. biggrin.gif
qwerty
(----- @ 12 Dec 2008, 10:43) *

I LIKE IT party0024.gif tk bi že jz šu pa še srednega mu v kamero pokažem pa grem happy0064.gif biggrin.gif ja vem.. too much video games happy0195.gif tongue.gif
Boss
QUOTE(----- @ 12 Dec 2008, 10:43) *

A bo takole v redu, če mu potrkam na vrata?

madmax
Yee haa!!!
You would make Charlton Heston and the boys at the NRA proud! tongue.gif huh.gif
poky
Boss-premalo si zamaskiran...... tongue.gif laugh.gif
Alex
...samo,Boss,si pa opremljen altroke ameriški tjulni.Oni so mačji kašelj v primerjavi z tabo. happy0158.gif
jures
Koko računaš na uro al na projekt...?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.