Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Novi član z "novo" Mazdo6 CD143
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
upwind7
Pozdravljeni

Evo, pa sem se po dolgih premišljevanjih in par neprespanih nočeh odločil in vzel Mazdo 6 CD 143 (ni Active)

Kupil sem letnik 2007(testno vozilo tehničnega direktorja ACOSMOSa), prevoženi skoraj 21000 km, dobil še podaljšano garancijo za eno leto, tako da imam tovarniško garancijo do sredine leta 2011. V pogodbo smo še zapisali, da če se mi slučajno pojavi, da bo olje v menjalniku naraslo na vrednost X in ga bo potrebno menjati, gre to na strošek A-COSMOSa, kjer je bil avto kupljen.

Resnično upam, da se nisem narobe odločil in da bom mirno ter brez težav sfural vsaj 120000 km, če pa bo dobro delala in ne bo rjavela (to me najbolj skrbi in zaradi tega sem tako kolebal) pa mogoče celo 250000 km.

Se zagotovo kaj slišimo v prihodnosti, ko bom imel kakšna vprašanja, še posebej pa takrat, ko bo možno ta "prokleti" filter trdih delcev odstraniti smile.gif
poky
Dobrodošel,pa dobra izbira avta. wink.gif
RoKo
Pozdrav, pa čestitke ob novi pridobitvi, happy0158.gif mislim, da si dobro izbral! Veliko varnih km... yahoo.gif
Jest
Cestitke k pridobitvi in dobrodosel... happy0158.gif
suicidal
Dobrodošel. Upam, da ti bo dolgo služila in da boš užival v vožnji z njo. Če se pa že moram kaj pritožit, pa naj bo: kakšna slikca ne bi škodila biggrin.gif
upwind7
(suicidal @ 20 Dec 2008, 22:04) *

Dobrodošel. Upam, da ti bo dolgo služila in da boš užival v vožnji z njo. Če se pa že moram kaj pritožit, pa naj bo: kakšna slikca ne bi škodila biggrin.gif

Hvala vsem

Slikice bom dal gor, takoj ko jo pripeljem domov, to pa bo takoj po novem letu. Danes sem dal nanjo aro in dal notri stari avto. Ga bodo skušali prodati po malce višji ceni kot po eurotaxu, če pa ne bo šel, mi bodo dali pa pač po eurotaxu.

Tudi jaz upam, da bo vse OK in da ne bom razočaran.
suicidal
(upwind7 @ 20 Dec 2008, 22:18) *

Slikice bom dal gor, takoj ko jo pripeljem domov, to pa bo takoj po novem letu.

party0024.gif juhej happy0064.gif
Alex
Dobrodošel.Upajmo,da ti bo šla Mazdica kot raketa brez problemov in da bo malo pila. wink.gif
upwind7
(Alex @ 21 Dec 2008, 07:44) *

Dobrodošel.Upajmo,da ti bo šla Mazdica kot raketa brez problemov in da bo malo pila. wink.gif

Če ne bo OK, bo pa šla od doma, pa pride drugi favorit domov smile.gif
poky
(upwind7 @ 21 Dec 2008, 09:24) *

Če ne bo OK, bo pa šla od doma, pa pride drugi favorit domov smile.gif

Ta pa je bil? smile.gif
upwind7
(poky @ 21 Dec 2008, 09:59) *

Ta pa je bil? smile.gif

Citroen C5 2.0 16v EXCLUSIVE, ampak je bila cena večja kot za Mazdo6.

Prisegam absolutno na hidravliko in Hdi motorje (zelo dobre osebne izkušnje), ampak vedno mi je bila M6 zelo všeč in ker sem dobil garancijo na avto, ni bilo več dvoma. Bomo "potrpeli" trdoto smile.gif

Me je pa negativno presenetilo pisanje tukaj na forumu o Mazdi in rjavenju. Za mene je bila Mazda še tisti zadnji japonski zanesljivež, pa žač ni več tako. No. saj tudi C5 ni več tisto kar je bila včasih Xantija, tako da je vse skupaj več ali manj isto.
jures
Prisegam absolutno na hidravliko in Hdi motorje

Kmalu ne bos vec...

dobrodosel! yahoo.gif happy0158.gif
poky
Po moje si se dobro odločil. biggrin.gif
upwind7
(jures @ 21 Dec 2008, 18:57) *

Prisegam absolutno na hidravliko in Hdi motorje

Kmalu ne bos vec...

dobrodosel! yahoo.gif happy0158.gif

Verjamem to, razen tega, da bom vedno pogrešal hidravlično vzmetenje. Tisti, ki ga ni imel mogoče ne razume tega, ampak do sedaj še nisem srečal osebo, ki bi imela v preteklosti hidravliko in bi rekel, da to fantastično vzmetenje nič ne pogreša. Poznam pa precej ljudi, ki so bili zaradi takega ali drugačnega razloga jezni na Citroen in so šli na drugo znamko in so potem samo zaradi hidravlike prišli nazaj na Citroen.

Jaz sem realen človek in se zavedam tega, da ima vsaka tovarna svoje prednosti in slabosti. Nikoli nisem in nikoli ne bom slepo zagovarjal eno znamko, zato sem tudi sedaj vzel Mazdo. Citroen ima svoje prednosti, Mazda svoje in gradita imidž na vsak svojem področju in prav je tako.

jures
(upwind7 @ 21 Dec 2008, 19:34) *

Verjamem to, razen tega, da bom vedno pogrešal hidravlično vzmetenje. Tisti, ki ga ni imel mogoče ne razume tega, ampak do sedaj še nisem srečal osebo, ki bi imela v preteklosti hidravliko in bi rekel, da to fantastično vzmetenje nič ne pogreša. Poznam pa precej ljudi, ki so bili zaradi takega ali drugačnega razloga jezni na Citroen in so šli na drugo znamko in so potem samo zaradi hidravlike prišli nazaj na Citroen.

Jaz sem realen človek in se zavedam tega, da ima vsaka tovarna svoje prednosti in slabosti. Nikoli nisem in nikoli ne bom slepo zagovarjal eno znamko, zato sem tudi sedaj vzel Mazdo. Citroen ima svoje prednosti, Mazda svoje in gradita imidž na vsak svojem področju in prav je tako.

Imel prej HDI 2.0 (res da peugeot) problems, problems, problems.

Me zanima kaj bos porekel o mazdi, ker PSA avti so mehki in plavajo, zici mehki da se zasedis in rabis odmore, medtem ko je mazda totalna kontra. Kompaktno podvozje ze lep primer
Alex
...tudi pri meni,resda benzinarji,2 Peugeota-problems na kvadrat. dry.gif
Pri meni ne bo več Francozov parkiranih.No,tega ,ki še imam,bom zgural do tilta,samo olje bom menjaval,drugo pa če vse crkne,ne zamenjam nič več.Za po mestu bo po mojem v redu.
Sreča,da sem srečal "Japonca". biggrin.gif
upwind7
(jures @ 21 Dec 2008, 19:39) *

Imel prej HDI 2.0 (res da peugeot) problems, problems, problems.

Me zanima kaj bos porekel o mazdi, ker PSA avti so mehki in plavajo, zici mehki da se zasedis in rabis odmore, medtem ko je mazda totalna kontra. Kompaktno podvozje ze lep primer

Se vidi kako smo ljudje različni ...

Zanimivo moje izkušnje ravno obratne ... Hdi 320.000 km in še vedno dela kot urca. V teh kilometrih je bila izredna le okvara jermenice (90.000km) in pa črpalka nafte v tanku goriva (160.000). Oboje je serijska napaka, ki pa jo PSA seveda ne prizna smile.gif. Drugače pa je bila menjana sklopka, diski, olje in enkrat zadnji levi ležaj. Doma pa je še en avto z hidravliko in ima za seboj 450.000 km ampak se sedaj ne vozi, ker ga bom imel za "dušo".

Ampak se zavedam kilometrina, ki jih ima avto za seboj in ker se je ponudila prilika sem seveda vzel M6.

Meni pa recimo mehkoba podvozja izredno odgovarja, sedeži so bili gleda na ostalo franzoce trdi in jaz sem resnično brez problema naredil preko 1000km na poti in prišel ven čisto nič utrujen. Lahko pa samo pritrdim tvojemu mnenju glede M6 in počutja. Tašča je imela prej Primero in je bila precej bolj mehka kot M6 in jo to sicer moti,mi je pa zadnjič priznala, da jo je v Primeru začel boleti križ, tukaj pa s tem nima več težav happy0064.gif

Kompaktno podvozje pri M6 pa ni tako grobo trdo, da bi bilo moteče in se ga človek navadi.
upwind7
(suicidal @ 20 Dec 2008, 22:21) *

party0024.gif juhej happy0064.gif

Evo, objuba dela dolg. Nekaj malega, je spodaj, pravi "photo session" pa bo ko bo lepše vreme smile.gif

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.