Marija
24 Dec 2008, 21:50
Ziv!
Ima mogoče kdo probleme z novo M3 Activko?? Meni je namreč nekaj zelo sumljivo.
Ko jo štartam zjutraj mam včasih občutek, da bo neki vn iz motorja skočilo. Pravzaprav že od vsega začetka je en tak čuden občutek, kot da neki ni vse OK. Res da nima bohve kakega motorja, samo nekam "opehana" se mi zdi. Me samo zanima, če ima kdo iste probleme, al pa celo mogoče, da je isti avto vrnil nazaj prodajalcu in sem ga potem jez pokasirala???? Mam pa seveda namen jo pelat v Gamo po novem letu in se bom glede na stanje odločila, če bom šla na inšpekcijo.
lpm
YavarYe X6V6
24 Dec 2008, 22:07
Bi lahko po domače povedala kaj te dajeoziroma mazdo ?
Kako misliš upehana? Kaj slabo gre, nima pospeškov?
Kako se pa sliši tisto, k štartaš avto... malo bolje opiši. A potem je pa v redu, motor normalno teče, čudnih zvokov ni več?
Marija
24 Dec 2008, 22:15
eh...
se mi zdi da nima nekih pospeškov.
namreč sestrin Colt z 1,3 motorjem jo piči u primerjavi z mojo mazdo.
ko jo zalaufam je pa glasna ko traktor. Dons pa ko sem jo štartala je začela "skakat" - mislm, avto se je zamuvu konkretno - kej takega še nism dožvela.
Res da ga nism pelala na priporočljiv servis po 2000km, sam še zmer no...
pa na cesti mam občutek, da jo zanaša... da o škripanju čez ležeče polcaje sploh ne govorim.
ah

razočarana....
p.s.: a vi na ta vaša srečanja sprejemate novince???
a ja še to...
sej pol ko jo zalaufam pa šaltam v 2 je z mašino OK... mislm ne traktorira več.
lpm
QUOTE(Marija @ 24 Dec 2008, 22:15)

p.s.: a vi na ta vaša srečanja sprejemate novince???
o seveda, vedno in povsod si dobrodošla, da se nam pridružiš na izvenforumskih aktivnostih...
Glede na avto pa predvidevam, da ti nekje kabli prebijajo al pa je kakšna svečka z nepravilnim luftom na anodi. Zgleda kot, da bi ti kakšen od valjev ne vžigal ob zagonu in zato motor podrhtava. Možno je tudi, da kakšna vžigalna tuljava ne daje dovolj iskre in je zopet problem pri vžigu v valju. To bi znal obrazložit tudi slabše performance.
Je pa lahko razlogov še mali milijon od preluknjanih cevkic, senzorja pretoka zraka, slabe kompresije (zelo malo verjetno), težave s črpalko za gorivo, zamašen filter, umazane svečke, itd itd
Kolk kilometrov pa ima avto že za sabo?
Kar se tiče zanašanja pa je možno, da imaš premalo napolnjene gume ali pa da so le te kakšne čunga lunga znamke
Marija
24 Dec 2008, 23:12
ajme... sem se zdej čist zgrozila ko sem tole prebrala.....
ja gume so valda čunga lunga - so jih dal v salonu gor.
avto ma frišnih 3 000km je šele en mesec star...
a to je garancija???
Brez strahu... vse zgoraj našteto razen gum

je v garanciji tako, da kr lepo zapelji avto na servis pa naj ga pogledajo... obvezno jim pa čimbolj natančno povej kaj vse avto počne oziroma česar ne počne pa bi načeloma moral
grasales
25 Dec 2008, 02:12
(Marija @ 24 Dec 2008, 23:12)

ajme... sem se zdej čist zgrozila ko sem tole prebrala.....
ja gume so valda čunga lunga - so jih dal v salonu gor.
avto ma frišnih 3 000km je šele en mesec star...
a to je garancija???
poz!
Punca upam, da se zavedaš, da tako frišnega avtomobila ni priporočljivo gnati preko 3000 obratov na minuto?
Sicer pa če gre za bencinarja, imajo zjutraj malenkost glasnejši zvok, vendar na kratko pohodiš gas, da zapoje do ene 2500 obratov pa utihne. (samonastavljanje ventilov) Sicer pa do ene 10.000km ne pričakuj nekih velikih performanc, ker:
1. Avta tako ali tako ne smeš obremenjevat, da se motor uteče kot treba
2. Avto je v fazi utekanja, ko še gre bolj "rodo"
Nikakor pa ne priganjaj hladnega in nasloh neutečenega vozila!
lp, Aleš.
Marija
25 Dec 2008, 11:11
sej da nebi kdo mislil, da ga ženem ko pr norcih.
sem se pelala ko po jajcih prvih 2 000 km (tako kot so v salonu rekl).
vseeno ga bom po novem letu pelala na servis če bo še kej jamral.
pa kakor Aleš prau... "po jajcih do 10 000 km"

pa lepo božično kosilo želim vsem skupaj,
lpm
Activa
25 Dec 2008, 19:53
S enakim modelom sem naredil že okoli 6000 km, pa laufa brez problema

. Ne cvili, ne škripa, ceste se drži kot pribita, pravi užitek je vožnja z njo. Pa upam da bo še dolgo tako.

Drugače pa ima avto 3 leta garancije. Če je res kaj narobe, daj najprej servisu priložnost, da odpravijo morebitno napako, če pa to ne bo šlo potem pa so navoljo še druge poti. Res pa ni prijetno, da daš celo premoženje za nov avto, potem pa ne dela tako kot bi mogel, pa še čas zabijaš s servisi.
Vozi se nekaj tisoč kilometrov po pameti, če ga pa kdaj za kratek čas stisneš do konca (seveda segretega), ga pa tudi ne bo hudič vzel.
Jaz bi ti rekel da ne odlasaj s servisom, ce je nov garancija in basta!
Da se ti ne bi zgodila se hujsa napaka zaradi trenutne, bejž (v lepem smislu) na servis opiši težave in bodo pogledal.
Drugace pa, ce imas slucajno dizla potem sedaj ko je mraz vedi da najprej ropota ko traktor, in da potrebuje vsaj 10 min voznje da se ogreje, takrat pa tudi dela tako kot je treba.
Za foro ga enkrat zalavfi pocak da se ogreje in pol probi s prvo....vsekakor pa servis ce tako naprej
Barkley
29 Dec 2008, 15:23
Samo kot zanimivost naj povem, da smo ob nakupu nove Honde Civic dobili navodila od vodje servisa, ki nam je predal avto v uporabo, da so vsi motorji že tovarniško utečeni in "cjazenje" na začetku kvečjem naredi več slabega kot dobrega. Rekel je, da je to navodilo iz tovarne in da ljudje zgleda ne morejo pozabit časov, ko si kupil novega Fičota in so ti ga potem po določeni kilometrini "odklenil" na vso (

) moč...kot da bi jo res kej mel
Isto se je glasil tudi odgovor vodiča na ogledu Revoza že nekaj let nazaj, ko je eden od obiskovalcev postavil to vprašanje. Rekel je celo tko, da kot kupcu novega avtomobila ti mora bit zagotovljeno, da lahko uporabljaš avto od samega začetka z vsemi njegovimi zmožnostmi brez nastanka kakršnekoli škode na vozilu...no ja na koncu je sicer sarkastično dodal da to ne pomeni, da je treba vseh 8-ih airbagov sprobat na prvem drevesu ko se iz salona odpeleš. Rekel je, da je začetno "utakavanje" avtomobila iz strani kupca že dolgo v realnosti v avtomobilski industriji ena sama traparija.
Če po pravici priznam tud mene še zmer boli nov avto tiščat.
Najbolj pomembno, je da prvih 1000 km, ne voziš s tempomatom in da čim več menjaš obrate. To je po moje vse kar je treba pazit... no ja pa do blokada ga pa tud ni treba tiščat pa bremze do konca probavat, ker tud rabjo par 100km da se pravilno "uležejo" .
Grega_
29 Dec 2008, 15:39
Tudi novi Pežejo imajo že utečene motorje in kot mi je pravil sodelavec, naj bi celo olje bilo že 1x zamenjano pred samo vgradnjo v avto
Marija
29 Dec 2008, 21:06
......."da to ne pomeni, da je treba vseh 8-ih airbagov sprobat na prvem drevesu ko se iz salona odpeleš"
a je kdo od vas peljal mazdo na tisti "priporočeni servis" po 2000km. Seveda gre ta servis na svoje stroške in ne stroške servisa. A je ta servis res tok smiseln, kot to opevajo v salonu???
Mazdica je kot zakleto pridna! mislm, da je začutla, da jo hočem k mehankarju pelat (kot jez ko je govora o zobarju)... Ko je ogreta lepo prede.
pa še to... KR DUŠKO... 10 min prej ustat, pa nau treba trapat po avtocesti!!
Jaz sem obe svoji Mazdici peljal na servis pri 2kkm. Ma ne vem.. boljši filing se mi zdi.
Allyssa
29 Dec 2008, 22:49
Tud moja mazdica je vidla servis na prbližn 1500km
grasales
29 Dec 2008, 23:40
poz!
Moja pa ni videla servisa na 2k km, pa me nič ne boli za to (ker so serviserji na naši sceni tako ali tako preleni, da bi nardili kaj koristnega). Kar pa se tiče utekanja, je res, da so motorji že do neke mere utečeni, vendar to ni to. Ker že če kupiš rabljen, zaležan avto s 200k km, ki je utekanje že "kdavno" dal skoz, ga je pravtako potrebno utečt. Materiali, pač z časom in obremenitvami spreminjajo svoje lastnosti in na to se je potrebno prilagodit. So pa prijateljici recimo rekli v salonu. da je obvezna menjava olja na 3k km, zaradi morebitnih opilkov od utekanja motorja (WTF!), kar priča o tem, da še motor ni utečen (okej, bol kot ne se gre za reklamo in prodajo olja). Gre pa se a hyndaj Getza. Tako, da jaz novi avto še vedno utečem, ker nič ne boli če ga šparaš prve 3 mesece in šele potem gas do daske. In ja, lahko rečem, da se pozna da avto pridobi pospeške, po dovolj prevoženih kilometrih. Enako izkušnjo sem imel sam. Pri 2000km je bil avto pravi lenuh, sedaj, ko pa ima prevoženih 33k km, pa gre ko sama pra**a.
lp, Aleš.
Activa
30 Dec 2008, 08:57
Tudi jaz sem na 1500 km peljal menjat olje. Delo ki ga opravijo je menjava olja, kontrola nekaterih vijakov nato pa sem plačal okoli 50€ za olje in sem srečen lahko odšel, ker ni bilo več opilkov v olju.

Računajo pa samo olje, tesnilo, za filter pa nisem prepričan.
jernic
30 Dec 2008, 10:42
tudi jaz sem dal nardit tisto famozno priporočeno menjavo olja pri nekaj čez 2000..
bolj zato da mi slučajno potem,če bi šlo kej narobe ne bi to očitali...
jaaa gospud ,ste spustili NUJNI priporočeni prvi pregled..
sicer pa menim ,da nimajo biti nikakršni opilki in podobne marnje v prvem olju...
imajo motorji oljne filtre ,al ne ?
se pa avto uteka v prvih par tavžent ,nedvomno
hočem reči ,da je sedaj vseeno bolj poskočen kot pa čist nov..
sam novega probam uvozit čimbolj živahno,ga takoj peljat na kako daljšo relacjio,
po možnosti čez kake hribe, ne po avocesti,da se režim delovanja skoz menja.
da motor zavira ,da delajo zavore..
in nikakor ne samo do 3000 obratov, ma da se zavrti na kratko tud do rdeče..
to se mi zdi narbol primerno.
Allyssa
30 Dec 2008, 10:59
Am,..Ok čist moje BLOND mnenje,..posodo tud pomiješ predn jo uporablaš za kuhat a ne? Zakaj bi blo pr motorju kej drugač? Pač se tistih 1000km "pomiva" z oljem, tko kukr posodo pomiješ s Prilom
Al pa nove obleke tud opereš predn jih oblečeš,..
Ok, vem da je glupa primerjava ampak,..upam da ste dojel poanto
Bom tih
format
31 Dec 2008, 11:21
Pred kratkim sem kupil Hondo Jazz,

in ni nobenega servisa na 2000 km.

Servis je čez eno leto. Trgovec mi je svetoval, da motorja ne šparam ampak naj vozim kakor hočem pod visokimi obrati ali niskimi. Če bo kaj z motorjem narobe je pa itak 3 letna garancija. Naredil sem 1500 km pa prede "kot mali mucek". Nobenih čudnih zvokov ali kakeršni koli drugega nepotrebnega zvoka. Večina kilometrov sem naredil po avtocesti kjer je hitrost 130 km/h, vendar sem ga takoj sprobal na 180 in še malo čez. Zaenkrat sem zadovoljen z avtom poraba pa je 6.2 l na 100km (po računalniku)
1. Na mojih obeh Mazdah je bil priporočeni servis 1500km narejen in je brezplačen. Zatorej ne oklevajte.
2. Glede tovarniško ogretega - utečenega motorja pa je en VELIK LARIFARI!
Ali tovarna laže pa ima motor že 10.000km preden ga vgradijo, ali pa to pravijo na podlagi testnega.
Vsak nov motor je sestavljen iz kovinskih delov ki se pod prvimi vecjimi napori - temperaturo - se raztezavajo, krcijo in se iscejo svojo lego.
To je neizpodbitno dejstvo, ki ga je treba upostevati. Na zacetku se material se 'drgne' drug ob drugega, nato zacnejo pleasati skupaj.
ravno zato pregled na 1500km, kjer vidijo ali se še 'vse drzi skupaj, kot se mora' in zato tudi vsak nov avto smrdi po plastiki izpod haube, ker se tudi plasticni pokrovi prilagajajo finalni poziciji.
tudi gume so prve 1000km skorajda neuporabne, ker se morajo utecti in izrabiti do uporabnega sloja!!!
Torej pozor, ker kriv je na koncu le voznik, ne glede na različna navodila!
QUOTE(jures @ 4 Jan 2009, 16:07)

1. Na mojih obeh Mazdah je bil priporočeni servis 1500km narejen in je brezplačen. Zatorej ne oklevajte.
2. Glede tovarniško ogretega - utečenega motorja pa je en VELIK LARIFARI!
Ali tovarna laže pa ima motor že 10.000km preden ga vgradijo, ali pa to pravijo na podlagi testnega.
Vsak nov motor je sestavljen iz kovinskih delov ki se pod prvimi vecjimi napori - temperaturo - se raztezavajo, krcijo in se iscejo svojo lego.
To je neizpodbitno dejstvo, ki ga je treba upostevati. Na zacetku se material se 'drgne' drug ob drugega, nato zacnejo pleasati skupaj.
ravno zato pregled na 1500km, kjer vidijo ali se še 'vse drzi skupaj, kot se mora' in zato tudi vsak nov avto smrdi po plastiki izpod haube, ker se tudi plasticni pokrovi prilagajajo finalni poziciji.
tudi gume so prve 1000km skorajda neuporabne, ker se morajo utecti in izrabiti do uporabnega sloja!!!
Torej pozor, ker kriv je na koncu le voznik, ne glede na različna navodila!
1. Od kdaj je brezplačen

Če nimaš kakšnega posebnega dogovora o tem ni nič brezplačno ne materjal (olje, filter) niti delo
2.) Nič ne gledajo, če se "še vse drži skupaj" ampak zgolj zamenjajo olje in je to vse. Tisto kar pa zasmrdi izpod pokrova pri novem avtu pa ni plastika ampak so raznorazni namazi, konzervans ipd, ki se zaradi visokih temperatur zdaj zapečejo in oddajajo tak značilen vonj. To je tudi dokaz, da motor po vgradnji ni nikoli segret do delovne temperature.
Tudi pri gumah se ne bi strinjal, ker ne obstaja neuporabni in uporabni sloj, kvečemu guma z obrabo zgublja na oprijemu in dobrih karakteristikah. Edina stvar, ki bi jo pri namestitvi novih gum omenil je le to, da je treba paziti vsaj kakšen dan dva, da se ne štartuje na silo, saj se lahko feltna obrne v gumi in s tem se podere centraža. Velja, tudi za tiste, ki imate samo ene feltne in vsakič menjavate samo med letnimi in zimskimi pnevmatikami.
Sem se kar stresel, ko sem prebral prvi post. Sam sem namreč še vedno v pričakovanju 3ke.
Mislim, da je bilo odgovorov že dovolj upam, da zdej vse štima.
Če bi bil problem samo pri zagonu...nevem zgodaj zjutraj -10, pržigana klima, radio in vsa ostala možna elektrika se zna avto malo pomatrat.
Kako ste lastniki ta nove Activ mazde zadovoljni?
in pol nej clovk kup nov avto

... sej mas vec dela kot pa z rabljenim
(Nathan @ 6 Jan 2009, 11:11)

Sem se kar stresel, ko sem prebral prvi post. Sam sem namreč še vedno v pričakovanju 3ke.
Mislim, da je bilo odgovorov že dovolj upam, da zdej vse štima.
Če bi bil problem samo pri zagonu...nevem zgodaj zjutraj -10, pržigana klima, radio in vsa ostala možna elektrika se zna avto malo pomatrat.
Kako ste lastniki ta nove Activ mazde zadovoljni?
Active je enaka kot vse ostale samo da je full oprema (ker se mazda 3 poslavlja) in spomladi pride nova.
Drugače pa v neki drugi temi sem napisal da mi je trojka pri -10 vžgala v prvo, takoj sem dal na gretje in fentilator do fulla in še vklopil gretje zadnje stekla in ogledal in vse je štimalo kot bi moralo, display je malenkostno počasneje delal, podatki so bili pa vsi ok, tudi nobenih čričkov ipd....tako da nimaš se kaj bati, seveda se pa tudi pri Mazdi lahko zgodi da ti kaj nagaja,pač tudi japonci pri montiranju kaj kiksnejo oz. se lahko zgodi da je kaj narobe.
moja je s prve vzgala tudi potem, ko je bla pokopana v snegu 2 dni pri -17 (na smucanju)
pri takem hudem mrazu meni ponavadi nagajajo vrata ker rata tista gumica zelo trda in je treba vrata zapret kot pri zastavi...drugih problemov ni
Sej v bistvu se ne sekiram in dejstvo, da ti lahko "najboljši" avto crkne pa ni važno kdo kaj je skup šfraufal.
Vseen je pa vredu, da se prej malo pozanimaš ... sicer je načeloma prepozno ker je avto naročena in ga čakam že cca 3 ali 4 mesece. Ampak na kvaliteto je potrebno počakat
(Boss @ 4 Jan 2009, 17:01)

1. Od kdaj je brezplačen

Če nimaš kakšnega posebnega dogovora o tem ni nič brezplačno ne materjal (olje, filter) niti delo
2.) Nič ne gledajo, če se "še vse drži skupaj" ampak zgolj zamenjajo olje in je to vse. Tisto kar pa zasmrdi izpod pokrova pri novem avtu pa ni plastika ampak so raznorazni namazi, konzervans ipd, ki se zaradi visokih temperatur zdaj zapečejo in oddajajo tak značilen vonj. To je tudi dokaz, da motor po vgradnji ni nikoli segret do delovne temperature.
Tudi pri gumah se ne bi strinjal, ker ne obstaja neuporabni in uporabni sloj, kvečemu guma z obrabo zgublja na oprijemu in dobrih karakteristikah. Edina stvar, ki bi jo pri namestitvi novih gum omenil je le to, da je treba paziti vsaj kakšen dan dva, da se ne štartuje na silo, saj se lahko feltna obrne v gumi in s tem se podere centraža. Velja, tudi za tiste, ki imate samo ene feltne in vsakič menjavate samo med letnimi in zimskimi pnevmatikami.
Meni na Interclassu na obeh Mazdah niso zaračunali nič pri 1500km......
Ce jih citiram: Servis je del garancijskih pogojev mazde!
Kar se tiče gum, pa mi je vulkanizer letos pri novih rekel da potrebujejo vsaj 500km da se utečejo in delujejo (tako kot bremze...)
QUOTE(jures @ 6 Jan 2009, 16:30)

Meni na Interclassu na obeh Mazdah niso zaračunali nič pri 1500km......
Ce jih citiram: Servis je del garancijskih pogojev mazde!
Pa so ti menjali olje? Če je bil sam vizuelni pregled pol niso kej dost naredl.
(Boss @ 6 Jan 2009, 16:32)

Pa so ti menjali olje? Če je bil sam vizuelni pregled pol niso kej dost naredl.

Dotočili so ga, to vem, pa hladilno tud mal....vitrex je bil tudi....čakal sem 1,5 ure....
Aha... pol pa razumem, da niso računal... Jaz sem naredil menjavo olja in filtra pri 2.000km in to ne spada pod garancijski poseg zato ga zaračunajo.
Ko sem ga jaz peljal na ta famozen servisni poseg na 1500 km so mi menjali olje, filter in tesnilo, kar sem tudi plačal. Brezplačno je bilo delo in pregled nevem česa. Pregledali naj bi zategnjenost vijakov na kolesih in še kaj na podvozju. Za servis so mi pri nakupu avta rekli, da je priporočljiv, ni pa obvezen.
Bolje je da olje, kjer naj bi bil tudi kakšen opilek menjam, in se nadaljne kilimetre vozim s čistim oljem.
Tako se tudi naredil in sedaj sem srečen, ker je v avtu čisto olje.
upwind7
6 Jan 2009, 22:05
Lahko potrdim, da je taščina Mazda 6 bila na servisu za 1500 km in je le ta bil zastonj. Menjava olja, filtra, preverjanje zategnjenosti podvozja itd.
(upwind7 @ 6 Jan 2009, 22:05)

Lahko potrdim, da je taščina Mazda 6 bila na servisu za 1500 km in je le ta bil zastonj. Menjava olja, filtra, preverjanje zategnjenosti podvozja itd.
Kar pomeni da določeni servisi mal kasirajo direktno.......
QUOTE(Nathan @ 6 Jan 2009, 15:14)

Sej v bistvu se ne sekiram in dejstvo, da ti lahko "najboljši" avto crkne pa ni važno kdo kaj je skup šfraufal.
Vseen je pa vredu, da se prej malo pozanimaš ... sicer je načeloma prepozno ker je avto naročena in ga čakam že cca 3 ali 4 mesece. Ampak na kvaliteto je potrebno počakat

Nič bat... avto je drugač superca! Jaz naj bi jo čakala tud 6 mesecev, sam sem jo 2 meseca prej dobila, tko da bodi pripravljen, da te pokličejo že zelo kmalu
tole z garancijo pa servisom bom pa jaz natančno preiskala.
če kej pametnega izvem takoj poročam!
.
Nathan
12 Jan 2009, 13:26
(Marija @ 7 Jan 2009, 19:32)

Nič bat... avto je drugač superca! Jaz naj bi jo čakala tud 6 mesecev, sam sem jo 2 meseca prej dobila, tko da bodi pripravljen, da te pokličejo že zelo kmalu
tole z garancijo pa servisom bom pa jaz natančno preiskala.
če kej pametnega izvem takoj poročam!
.
Niso še klical!!!

Sam da niso kakšni Somalijski pirati ladje zavzel

Glede rednega (prvega) servisa je tako...nisem še slišal, da bi ti dali olje zastonj not. Delo ne računajo samo za material pa nevem, če ga kar šenkajo...
Meni so pri 1500 km zamenjali olje in filter, kar sem tud plačal, delo je blo pa zastonj

.
Kar se pa tiče modrovanj o nepotrebnosti tega servisa in utekanja vozila, se pa lastniki novih ne zanašajte na takšna zagotovila prodajalcev. Omenjeno res ni obvezno, je pa vsekakor zelo priporočljivo (tako so rekli meni). Danes je pač tako, da je vsakega evra za vzdrževanje škoda in da je vsaka previdnost pri uporabi "user nefriendly...". Ko pa stvar crkne (po možnosti kakšen mesec po izteku garancije), je pa za vse kriva neprimerna uporaba vozila. Imam pri ženinem Cliotu redne servise na 30.000 km, ampak moram v tem času noter zlit vsaj pol novega olja, ker ga požre (pa drugač ni slab avto...).
(format @ 31 Dec 2008, 11:21)

Pred kratkim sem kupil Hondo Jazz,

in ni nobenega servisa na 2000 km.

Servis je čez eno leto. Trgovec mi je svetoval, da motorja ne šparam ampak naj vozim kakor hočem pod visokimi obrati ali niskimi. Če bo kaj z motorjem narobe je pa itak 3 letna garancija. Naredil sem 1500 km pa prede "kot mali mucek". Nobenih čudnih zvokov ali kakeršni koli drugega nepotrebnega zvoka. Večina kilometrov sem naredil po avtocesti kjer je hitrost 130 km/h, vendar sem ga takoj sprobal na 180 in še malo čez. Zaenkrat sem zadovoljen z avtom poraba pa je 6.2 l na 100km (po računalniku)

Pa še to.
Če bi meni prodajalec prijavil kaj takega, bi se obrnil in šel takoj ven. Pri takem norcu še časopisa ne kupim