Zvezdice pomenijo moje osebno zadovoljstvo
Najprej moji avtomobili...
1.) Jugo 45 1981 (lastnik od 1991 do 1994) - hja kaj ste pa pričakovali s čim si lahko začel v začetku devetdesetih - Ok malce modificiran - pobrušeni valji -ocenjena moč okoli >60KM - po števcu je po ravnem brez pomoči zaveterja ali klanca dosegal 170km/h. **
2.) Peugeot 305 1980 (lastnik od 1994 do 1996)- precej podhranjen motor 1.1 (60KM) in prevelika teža - sicer pa zelo mehek in udoben **
3.)
4.) Kia Clarus 1.8 116KM (1999-2004)- avto s katerim sem naredil daleč največ kilometrov (160.000) - avto je precej podcenjen za tisto kar ponuja in ponuja veliko. Narejen je po Mazdi 626 in tudi precej tehnologije je kopirano od Japoncev. V glavnem za malo denarja ogromno avtomobila, nobenih večjih težav v vseh petih letih razen prednjih diskov (originali so bili iz premalo "uležanega" jekla in so tresli pri zaviranju), crknjena vžigalna tuljava (pri 120.000km), zamenjava dela cevi pri izpušnem sistemu vključno s izpušnim kolektorjem in seznam se konča. Na svojo željo sem zamenjal še za moj okus premehke amortizerje s tršimi in uživancija v ovinkih je bila nepopisna - "skandinavian flip" za šalo dokler se nisem umiril in začel razmišljati o udobju in manjši porabi ter sem si kupil ****
5.) Mazda 6 (2004- )
Pa še službeni, nadomestni in avto od moje drage
1.) Proton 315 - mali avto športnega izgleda z 90KM - punce, ki so manj avtomobilsko izobražene so se kar lepile nanj ***
2.) Subaru Forester (4WD/2.0 Boxer/125KM - reduktor, pa kaj češ lepšga - pol terenec pol karavan - samo malce pretežak in posledično temu primerno (ne)poskočen. ****
3.) Škoda Felicija Combi (1.3/68 KM - ima štiri kolesa + rezerva ) *
4.) Opel Omega 2.0 caravan - zadnji pogon, spolzka cesta - lot of fun - prešibak motor za tako velik in težek avtomobil - ogromno prostora - pri 180.000km mu je vrglo bat skozi glavo motorja - letnik 98 pa brez klime - to si lahko zmislijo samo Nemci ***
5.) Renault Kangoo 1.2 - dostavnik - 60 konjev - kolega je poskusil če se ga da peljati tudi po strehi - ugotovitev: gre samo ne daleč **
6.) Hyundai Lantra 1.6 - 114KM - izpolnjuje vsa pričakovanja - zelo soliden motor v privlačni obliki ***
7.) Hyundai Lantra 1.8 - 138KM - glede v primerjavi z 1.6 je to še pika na i ****
8.) Renault Laguna 1.8 - solidna zadeva in poskočna - samo non stop je bila na servisih - ni bilo stvari, ki se ni pokvarila ***
9.) Mitsubishi Colt - 90KM - ni kaj Japonec - presenetljivo poskočen avto **
10.) Opel Astra 94 letnik - 1.6/75KM - Za upokojence še posebej če je bele barve **
11.) VW Polo 95 letnik - 1.0/45KM - Katastrofa - Škoda Felicija je raketa za to drvarnico na štirih kolesih *
12.) VW Lupo 1.0/50KM - Malo manjša katastrofa kot Polo - ampak tako nemočne motorje tlačiti v "sodobne" avtomobile - konstruirano od sadistov za voznike mazohiste *
13.) VW Golf IV (1.6/105KM) (Soliden avto - s precej površno izdelavo - dober za divjanje po ovinkih še posebej če gre navzdol, ker 1.6 je vseeno malce prešibak za to težo. ***
14.) Reanult 5 five 1.4/60KM - pet prestav za naprej, eno za nazaj in v kabino piha pri vseh koncih in krajih. **
15.) Audi A4 1.8T quattro 150KM - pričakoval sem vseeno malo več od motorja kot pa se na koncu izkaže. Po občutkih gre Lantra 1.8 bolje samo pri gonjenju v klanec se poznajo prednosti 4wd in tam ta Audi popolnoma prepriča. ****