Zdravo!
Sem ponosni lastnik najbol zmajane xedos6 v6 da je vozna in registrirana v SLO.
Naredu sem 50k km v enem letu in sem 17k čez veliki servis.
Jermena ne bom menjal, ker razmišljam ob izdihu avta na drugega!
Ko sem avto kupu je bil lep, čeprav so z njim dragal na nitrotu (100KM + ) dve leti.
Zaradi terenskega dela spuščena mazda stalno drgne po tleh (na kolovozih), podvozje frči po zraku (zdaj nima več kaj odpast) in se vidi da nisem najbolši lastnik.
Avto še zmeri leti ko strela, malo žvižga po avtocesti ker ni aerodinamike več, gre pa naravnost, optika štima, bremze primejo, luksuz in adrenalin sta še tu, le estetika peša.
Nad vozilom sem fasciniran, saj je res najvišjega razreda z vso dodatno opremo (razn ASR kar itak ne maram) in ko sediš not ti je takoj jasno kaj ponuja najvišji razred.
Japonci se niso zezal v 90-ih. Edini minus je poraba, pri moji vožnji 11,5l/100km.
Zdaj pa k stvari!
Pripravljam se na najhujše, da bom rabu drug avto v roku enega leta.
Odločam se med:
-opel kadet letnik 78
-peugeot 106 rally
-spet mazda xedos6 v6
Kje je moja polemika?
Če kupim starega kadeta, moram vanj implementirat mašino od bmw-ja, zamenjat podvozje, not stlačt zaščitno kletko, narest novo armaturo, skratka ostane le školjka.
Če kupim pug106 rally, je lahek avto k gre ko strela, vendar me moti ker vem, da bom vsako leto menjal končnike in bremze, zadnja prema je rizična ker ne zdrži mojega načina vožnje prav dolgo. (sem že imel ta avto) Na koncu je še zmeraj le igračka za adrenalin, na dolgih vožnjah začne človek trd ratavat.
Xedos 6 me mika, ker imam zabarano eno škatlo z 80k na števcu. In to za male pare. Lastnik je ata ki ne vozi več. Žal je avto avtomatik, kar bi jaz obvezno eliminiral.
Seveda imam v mislih tudi tunning motorja, ker ima zelo malo kilometrov.
Eibach fedre in trde amortizerje bi prastavil z moje mazde na novo.
Spet me moti le poraba, a če bo benz pocen vsaj tok kot zdaj, je ta problem minimalen.
Kaj mislite vi o tem, sem idiot, sanjam, nimam pojma?
Svetujte mi..
Lp..