Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda li kaj drugega?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
artist1
Zdravo!

Sem ponosni lastnik najbol zmajane xedos6 v6 da je vozna in registrirana v SLO.
Naredu sem 50k km v enem letu in sem 17k čez veliki servis.
Jermena ne bom menjal, ker razmišljam ob izdihu avta na drugega!

Ko sem avto kupu je bil lep, čeprav so z njim dragal na nitrotu (100KM + ) dve leti.
Zaradi terenskega dela spuščena mazda stalno drgne po tleh (na kolovozih), podvozje frči po zraku (zdaj nima več kaj odpast) in se vidi da nisem najbolši lastnik.

Avto še zmeri leti ko strela, malo žvižga po avtocesti ker ni aerodinamike več, gre pa naravnost, optika štima, bremze primejo, luksuz in adrenalin sta še tu, le estetika peša.

Nad vozilom sem fasciniran, saj je res najvišjega razreda z vso dodatno opremo (razn ASR kar itak ne maram) in ko sediš not ti je takoj jasno kaj ponuja najvišji razred.
Japonci se niso zezal v 90-ih. Edini minus je poraba, pri moji vožnji 11,5l/100km.

Zdaj pa k stvari!

Pripravljam se na najhujše, da bom rabu drug avto v roku enega leta.

Odločam se med:

-opel kadet letnik 78
-peugeot 106 rally
-spet mazda xedos6 v6

Kje je moja polemika?

Če kupim starega kadeta, moram vanj implementirat mašino od bmw-ja, zamenjat podvozje, not stlačt zaščitno kletko, narest novo armaturo, skratka ostane le školjka.

Če kupim pug106 rally, je lahek avto k gre ko strela, vendar me moti ker vem, da bom vsako leto menjal končnike in bremze, zadnja prema je rizična ker ne zdrži mojega načina vožnje prav dolgo. (sem že imel ta avto) Na koncu je še zmeraj le igračka za adrenalin, na dolgih vožnjah začne človek trd ratavat.

Xedos 6 me mika, ker imam zabarano eno škatlo z 80k na števcu. In to za male pare. Lastnik je ata ki ne vozi več. Žal je avto avtomatik, kar bi jaz obvezno eliminiral.
Seveda imam v mislih tudi tunning motorja, ker ima zelo malo kilometrov.
Eibach fedre in trde amortizerje bi prastavil z moje mazde na novo.
Spet me moti le poraba, a če bo benz pocen vsaj tok kot zdaj, je ta problem minimalen.

Kaj mislite vi o tem, sem idiot, sanjam, nimam pojma?
Svetujte mi..

Lp..
poky
Nisi idiot,si pa artist....... tongue.gif
jures
(artist1 @ 4 Jan 2009, 13:35) *

Zdravo!

Sem ponosni lastnik najbol zmajane xedos6 v6 da je vozna in registrirana v SLO.
Naredu sem 50k km v enem letu in sem 17k čez veliki servis.
Jermena ne bom menjal, ker razmišljam ob izdihu avta na drugega!

Ko sem avto kupu je bil lep, čeprav so z njim dragal na nitrotu (100KM + ) dve leti.
Zaradi terenskega dela spuščena mazda stalno drgne po tleh (na kolovozih), podvozje frči po zraku (zdaj nima več kaj odpast) in se vidi da nisem najbolši lastnik.

Avto še zmeri leti ko strela, malo žvižga po avtocesti ker ni aerodinamike več, gre pa naravnost, optika štima, bremze primejo, luksuz in adrenalin sta še tu, le estetika peša.

Nad vozilom sem fasciniran, saj je res najvišjega razreda z vso dodatno opremo (razn ASR kar itak ne maram) in ko sediš not ti je takoj jasno kaj ponuja najvišji razred.
Japonci se niso zezal v 90-ih. Edini minus je poraba, pri moji vožnji 11,5l/100km.

Zdaj pa k stvari!

Pripravljam se na najhujše, da bom rabu drug avto v roku enega leta.

Odločam se med:

-opel kadet letnik 78
-peugeot 106 rally
-spet mazda xedos6 v6
Kje je moja polemika?

Če kupim starega kadeta, moram vanj implementirat mašino od bmw-ja, zamenjat podvozje, not stlačt zaščitno kletko, narest novo armaturo, skratka ostane le školjka.

Če kupim pug106 rally, je lahek avto k gre ko strela, vendar me moti ker vem, da bom vsako leto menjal končnike in bremze, zadnja prema je rizična ker ne zdrži mojega načina vožnje prav dolgo. (sem že imel ta avto) Na koncu je še zmeraj le igračka za adrenalin, na dolgih vožnjah začne človek trd ratavat.

Xedos 6 me mika, ker imam zabarano eno škatlo z 80k na števcu. In to za male pare. Lastnik je ata ki ne vozi več. Žal je avto avtomatik, kar bi jaz obvezno eliminiral.
Seveda imam v mislih tudi tunning motorja, ker ima zelo malo kilometrov.
Eibach fedre in trde amortizerje bi prastavil z moje mazde na novo.
Spet me moti le poraba, a če bo benz pocen vsaj tok kot zdaj, je ta problem minimalen.

Kaj mislite vi o tem, sem idiot, sanjam, nimam pojma?
Svetujte mi..

Lp..

Brez zamere ampak ali iščeš avto za dirke ali za cesto (brez dirk)? Kako lahko ob vseh mislecih predelavah mislis na porabo bencina? To je ko stan pa olio.... happy0158.gif happy0158.gif yahoo.gif

Drugace pa mogoce starejsa 3ka?? Mogoce celo stara 626f ce isces nostalgicen luxus??

Povej nam vec o zeljeni uporabi.......
poky
626f?? biggrin.gif
jures
(poky @ 4 Jan 2009, 19:28) *

626f?? biggrin.gif

ups....typo

mislu sem
1988 Mazda 626 GT

tole:
http://www.dragtimes.com/Mazda-626-Timeslip-8316.html
JozaGulikoza
Ponudil si nam zelo razične avte v izbor, skupno jim je le, da imajo vsi 4 + rezervno kolo! dry.gif happy0195.gif z0tdntknw.gif
Symon
(JozaGulikoza @ 4 Jan 2009, 19:57) *

Ponudil si nam zelo razične avte v izbor, skupno jim je le, da imajo vsi 4 + rezervno kolo! dry.gif happy0195.gif z0tdntknw.gif

No a je tako, ReDev.. ups, Predjam... aja ne JozaGulikoza? tongue.gif

Res je tole jaka izbira. Povej za kaj točno bi ti avto uporabljal in, če so samo ti trije ali si odprt še za kakšne predloge. wink.gif
artist1
Res so trije totalno različni avti.
Seveda kaka nova ideja je tudi dobrodošla.

Avto se bo uporabljal za vsakodnevno vožnjo, kratke fure, dolge fure..
Zakaj sem navedel ravno te tri avte? Ker so cenovno zelo ugodni!

Največ dela bi blo s kadetom, stara klasika ki zažiga, sploh če ma pod pokrovom kaj več od originala.
Rihtal bi ga že zdaj in v pol leta bi bil skoraj pripravljen za cesto. Avto bi bil frajerski, hiter, za kr neki časa.
Edina neznanka bi bla lega na cesti, ker morda kombinacija nebi bila posrečena.
Kadet je max 1000€, material od bmwja je z odpada, delo je free, barvanje tudi.. Motor pa cca 500€.

S 106-ko nebi blo nobenga dela, vizualno mi je všeč, performanse tud, ostalo sem že omenu prej.
Pač pocen adrenalin. Ta avto me mika le, ker v štartu ni dela z njim in je 2,5k € max.

Mazda je pa pač to, kar mam zdaj. Je neuničljiva, udobna, gre fajn, drži se dobr na cesti, ima od opreme vse not kar si lahko želim.
Ker ga rad prtiskam čez rob, gre moja premalo. Zato avto z manj kilometri in tunning!

Low cost image street race!
recesija pač smile.gif
Marko_mx-3
kaj pa mx-3 V6 in swap motorja na 2.5?
artist1
Rajš mx3 swap na 2,3 v6 miller cycle
Žal ga je tešk dobit..

Mx3 je tešk dobit ohranjeno in poceni..
Je pa bla mx3 že prej na spisku pred xedosom k ga mam zdej, sam cena in ohranjenost nista ugodna.
Symon
Najprej moje področje. ashamed0001.gif
-Tole? Saj še spusti ceno za nekaj €. Glede na to, da je notri zmetal več denarja kot je avto je v bistvu poceni. blink.gif No realno gledano je pa smešna cena. Tako za prodajalca (prepoceni) kot za kupca. happy0195.gif
-Tole je nekako v istem rangu kot Xedos 6 2.0. Edina napaka so akse, ki rade počijo.

-Ne vem kako izkušen voznik si (se malo slabše drži kot P106) ampak za male pare se dobi tudi Suzuki Swift GTi. Če daš spodaj 1.6 blok imaš najmanj 120 konjev. Druga varianta bi bila dobiti starega Swifta 4x4 in poskusiti s kakšnim 1.6 blokom in GTi glavo ali pa kakšne takšne kombinacije. Mini Impreza. happy0158.gif Drugače japonski Swift (Cultus) GTi je imel 4x4 in 120 konjev (1.3 motorček, da se razumemo). Več informacij (pravzaprav vse kar rabiš) dobiš na Suzuki Swift GTi strani.
-Aja v istem rangu bi bila lahko tudi Micra K11. Kupiš 1.0, dobiš 13 motor iz italijanskih odpadov, dodaš športen kolektor in cel izpušni sistem, CAI, mogoče še obdelaš glavo, namontiraš Sunnyeve bremze (hlajene, ker serijsko so enojne), spustiš, dodaš kakšne dobre gume pa imaš najmanj 90 konjski 800 kilogramski avtoček ki gre kot sneta skirca. Pa še res poceni je vzdrževanje. Več o Micrah dobiš na avstralski strani kjer imajo fantje tudi čez 130 konjev s turbino na skoraj serijskem motorju.
-Še ena fajna zadeva v tem rangu je tudi P205 GTi.

To so moji favoriti. Ostale zadeve so pa itak znane. Še kakšen Clio 16V, Honda Civic VTi (bah happy0195.gif ) itd...
icewoman12
(Symon @ 5 Jan 2009, 17:40) *

Najprej moje področje. ashamed0001.gif

happy0195.gif happy0195.gif
artist1
Swift gre fajn ja, sam na cesti pa ni in teško dobrga dobiš, isto honde ne dobiš cele.
Nissani mi niso všeč, razn tastr terrano.

Kdo od vas je tunnov v6 od mazde?
Rabu bi mal infota kva vse se da z najman komplikacij in s kakšnimi stroški.
Kok konj se da na lahk še potegnt vren pa kok z vrnih posegom?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.