Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 ugaša - pomoč!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
smash
Mi lahko nekdo pomaga kaj bi bilo narobe.

Imam mazdo 6 diesel 2.0.

Avto ni bil vozen 1 dan in danes je nonstop ugašal. Prižge brez problemov, potem pa je ene 10x ugasnil v prostem teku ali pa ko sem probal dodati gas da se ogreje. Ko sem potem počakal kakšnih 20 minut, je bil sposoben narediti pot dolgo 4km, vendar zelo težko.

Namreč ko sem vozil, sem recimo prestavil v 3. prestavo, in ko sem poskušal dodati gas..je malo zagrabil, potem pa popustil, tako da sem dal v drugo, kjer je večino vlekel, pri malo višjih vrtljajih pa spet zamrl...

Predvidevam da je zaradi mraza, vendar se mi zdi, da se pri takem avtu to nebi smelo dogajat pr teh temperaturah.

Kdo ve kje je problem, oz. kaj storiti, ker nebi rad vsak dan 20 minut čepel na mrazu zraven avta.

Hvala vsem za pomoč

PS: še to..naftni filter je bil menjan letos spomladi
jures
(smash @ 5 Jan 2009, 08:42) *

Imam mazdo 6 diesel 2.0.

Avto ni bil vozen 1 dan in danes je nonstop ugašal. Prižge brez problemov, potem pa je ene 10x ugasnil v prostem teku ali pa ko sem probal dodati gas da se ogreje. Ko sem potem počakal kakšnih 20 minut, je bil sposoben narediti pot dolgo 4km, vendar zelo težko.

Namreč ko sem vozil, sem recimo prestavil v 3. prestavo, in ko sem poskušal dodati gas..je malo zagrabil, potem pa popustil, tako da sem dal v drugo, kjer je večino vlekel, pri malo višjih vrtljajih pa spet zamrl...

Predvidevam da je zaradi mraza, vendar se mi zdi, da se pri takem avtu to nebi smelo dogajat pr teh temperaturah.

Kdo ve kje je problem, oz. kaj storiti, ker nebi rad vsak dan 20 minut čepel na mrazu zraven avta.

Hvala vsem za pomoč

PA ne bi sel na servis? Koliko je stara?

To so lahko smeti, elektronika ali pa tudi turbina.....
KAALman
(smash @ 5 Jan 2009, 08:42) *

Imam mazdo 6 diesel 2.0.

Hvala vsem za pomoč

slaba kvaliteta nafte ? kje si tankal ?
YavarYe X6V6
Zamašen filter za nafto !
smash
tankam na OMV,

letnik december 2004

komplet servis spomladi 2008
Boss
Voda, ki se je verjetno nabrala v filtru za nafto je zmrznila z0tdntknw.gif

Odpri pokrov, vzemi fen, pogrej filter pa se pejt pelat, da vidiš, če je vse OK. Imaš pa v navodilih, kako se voda spusti iz filtra, še bolje pa je da se odpelješ do servisa pa naj ti še dodaten check nardijo.
upwind7
(smash @ 5 Jan 2009, 09:36) *

tankam na OMV,

letnik december 2004

komplet servis spomladi 2008

Bi se kar strinjal, da je nafta kriva. Spucaj in javi, če je bilo to to, da vemo za naprej smile.gif
IngvarL
Stvar je lahko tudi bolj resna. Meni je ugašal med vožnjo, sicer samo parkrat, ampak dokaj nerodna zadeva, sploh če se zgodi na tistih ovinkih navzdol po Rebernicah. Na servisu so ugotovili, da je problem v ventilu visokotlačne črpalke - k sreči pri nas naročijo samo nov ventil in ne tako, kot Mazda uradno pravi, da je potrebno menjati celo črpalko. Na servisu zadevo takoj vidijo na testerju.

Lp,
I.
adormi11
(IngvarL @ 6 Jan 2009, 23:28) *

Stvar je lahko tudi bolj resna. Meni je ugašal med vožnjo, sicer samo parkrat, ampak dokaj nerodna zadeva, sploh če se zgodi na tistih ovinkih navzdol po Rebernicah. Na servisu so ugotovili, da je problem v ventilu visokotlačne črpalke - k sreči pri nas naročijo samo nov ventil in ne tako, kot Mazda uradno pravi, da je potrebno menjati celo črpalko. Na servisu zadevo takoj vidijo na testerju.

Lp,
I.

kakšen je pa kaj strošek s tem ventilom?
lp
IngvarL
(adormi11 @ 7 Jan 2009, 20:36) *

kakšen je pa kaj strošek s tem ventilom?
lp

250-300EUR, če se ne motim.
smash
evo...bil pr mehankarju...poleg vode v naftnem filtru sta ble še dve svečki zanič, tako da sem zamenjal svečke in naftni filter...

upam samo da bo jutri zjutraj vse ok smile.gif

samo za informacijo..svečka(ogrevalna seveda) je na uradnem servisu (sem jih poklical) 82€ blink.gif

zaradi VIP smile.gif sem dobil iste svečke, seveda v drugi embalaži po 3x nižji ceni..vsaj nekaj

lp
Don
(YavarYe X6V6 @ 5 Jan 2009, 09:09) *

Zamašen filter za nafto !

Glede na to da ti ga mori pri višjih obratih in po celem tvojem opisu se moram tu podpisat.
smash
pa evo...ene par dni je avto delal ok..danes pa se je zadeva ponovila....v 3. prestavi ob pritisku na plin ni in ni hotel zagrabiti...v drugi je nekak še šlo..potem je kar ugasnil.....

potem se ga prižgal med vožnjo brez problemov in se nekak privlekel na parking ob cesti, kjer sem s prižganim čakal da se stvar ogreje...

ko se je ćez 5 minut začelo okoli avta kaditi (vem samo da ni bil bel dim), sem hitro ugasnil ter se pobral iz avta...klical mehanika ampak pride pogledat šele v ponedeljek

počasi imam že dost teh problemov sad.gif

lp
Boss
Kakšne vožnje pa imaš? Kratke? Če imaš samo kratke do 10km, se pri teh temperaturah dogaja, da se lahko nabere vlaga v raznih ceveh in da lahko te tud zamrznejo ter naredijo blokado iz ledu. Temperature so pač temu primerno "ugodne". Moj predlog je da ogreješ avto nato pa naredi eno daljšo turo pa AC z vsaj 100km, da "zluftaš" motor in posušiš nabran kondenz.
smash
pa evo prejšno nedeljo smo bli na morju..to je kr nekaj kilometrov..je delu brez problemov
Boss
Glede na to, da si mel vodo v filtru mogoče ne bi bilo slabo, da bi se tank spraznil... lahko da je voda tudi tam in ti dela štalo zdej ko zmrzuje z0tdntknw.gif
smash
samo zakaj bi se dons kadil iz avta?
Alex
(smash @ 10 Jan 2009, 18:12) *

samo zakaj bi se dons kadil iz avta?

Da se ti ni kadilo iz Webasta-izpuh pod avtom? whatever.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 10 Jan 2009, 18:17) *

Da se ti ni kadilo iz Webasta-izpuh pod avtom? whatever.gif

Skoraj sigurno je to auspuh od webasta happy0158.gif
smash
upam da je to res....res pa je da se do sedaj še nikol ni tko kadil smile.gif in ne vem če je to normalno...

..tudi če je webasto, še vedno ni rešen moj prvotni problem..tko da je verjetno nekaj drugega

..bomo videli v ponedeljek
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.