Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Motor 2.0 Diesel
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Gustav
Zdravo!

Mene pa zanima, čigav je motor v Mazdi 6 diesel, pa naj bo to 89 kW ali pa 100 kW ali celo 105 kW. Kubikov ima 1998, vrtina x gib je 86 x 86 mm, kar je identično motorju v Mondeu. Je to torej Ford? V homologaciji sicer piše da je proizvajalec motorja japonska a vseeno je podobnost precejšnja.

LP
LabiGT
mazdin motor je
KAALman
(LabiGT @ 9 Jan 2009, 11:13) *

mazdin motor je

uporabljajo pa ga v podobni ali celo enaki obliki in zasnovi pri Fordu in pri Volvotu
LabiGT
tudi opel vectra (2.0i 16v) iz leta 1995 ima 86x86 in 1998 in 100kW...in po tej logiki je ta mazdin tud?

mazdin dizel iz nasih 6 je samo mazdin (je prakticno isti motor kot prejsnji ditd)
upwind7
(LabiGT @ 9 Jan 2009, 14:22) *

tudi opel vectra (2.0i 16v) iz leta 1995 ima 86x86 in 1998 in 100kW...in po tej logiki je ta mazdin tud?

mazdin dizel iz nasih 6 je samo mazdin (je prakticno isti motor kot prejsnji ditd)

Kolikor sem jaz zasledil je osnova motorja PSA-in Hdi. Mazda ga je malo dodelala sebi primerno in je potem kot paket "Mazdin". Saj kje pa Ford dobiva dizelsko tehnologijo ... PSA seveda, tako da bo to kar držalo.
LabiGT
QUOTE(upwind7 @ 9 Jan 2009, 15:25) *

Kolikor sem jaz zasledil je osnova motorja PSA-in Hdi. Mazda ga je malo dodelala sebi primerno in je potem kot paket "Mazdin". Saj kje pa Ford dobiva dizelsko tehnologijo ... PSA seveda, tako da bo to kar držalo.

to velja samo za 1.6 motor

2.0 je druga zgodba

lahko si pogledas tuki tukaj mal:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Diesel_engine
upwind7
(LabiGT @ 9 Jan 2009, 15:32) *

to velja samo za 1.6 motor

2.0 je druga zgodba

lahko si pogledas tuki tukaj mal:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_Diesel_engine

Dober link, hvala. Še pred 2 mesecema sem govoril z kolegom, ki dela na Mazdi in mi je tudi on povedal, da osnova motorja izvira iz PSAja. Saj ni tako pomembno, jaz bi bil čisto zadovoljen, če bi bil od PSAja, zelo dobre izkušnje pač. love0076.gif love0076.gif
jures
(upwind7 @ 9 Jan 2009, 15:59) *

Dober link, hvala. Še pred 2 mesecema sem govoril z kolegom, ki dela na Mazdi in mi je tudi on povedal, da osnova motorja izvira iz PSAja. Saj ni tako pomembno, jaz bi bil čisto zadovoljen, če bi bil od PSAja, zelo dobre izkušnje pač. love0076.gif love0076.gif

Kar se tice forda, vedi da ga ima Mazda 20% v lasti (ceprav zeli prodati delez) in so si vsi modeli zelo sestrski...Mazda 5 ima podaljsano podvozje C-Maxa. nova fiesta je v bistvu Mazda 2 z malo sprememb itd itd...

Ti povem se en banalen primer - prtljaznik za mojo CX-7 ki je mucho poseben patent z nekimi navojnimi palicami in distančniki paše le še na Forda....
upwind7
(jures @ 9 Jan 2009, 20:22) *

Kar se tice forda, vedi da ga ima Mazda 20% v lasti (ceprav zeli prodati delez) in so si vsi modeli zelo sestrski...Mazda 5 ima podaljsano podvozje C-Maxa. nova fiesta je v bistvu Mazda 2 z malo sprememb itd itd...

Ti povem se en banalen primer - prtljaznik za mojo CX-7 ki je mucho poseben patent z nekimi navojnimi palicami in distančniki paše le še na Forda....

Če sem jaz prav razumel je ravno obratno. Forda ima 20% Mazde, ki ga je kupil, ko je bila Mazda v krizi. Zdaj so si opomogli očitno, Fordu pa gre slabo in baje naj bi japonci odkupili njegov delež
Gustav
Aha, torej je le PSA motor.... Seveda kot sem uspel prebrat z major technical adjustment by mazda.... Kul. Predvsem je M6 druga okol ventilov in pogona le teh....

Samo ta je**ni DPF..... ;=)
upwind7
>z major technical adjustment by mazda....

Ja "major" so brkali tam, kjer ni potrebe in zjebali celoten motor z tem DPF filtrom tongue.gif
Pustili bi oziroma vzeli bi sistem od PSA, pa bi bilo manj problemom in manjša blamaža.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.