(mazdacon3 @ 10 Jan 2009, 22:41)

Proti golfom sem osebno vedno imel nekakšen stalni respekt, ne glede na to kaj sem sam vozil. Zato jih ne bi podcenjeval pa tudi ne vem kako hvalil.
Sem razmišljal tudi o nakupu petice, a so me pri M3 prepričale predvsem "japonske roke", mnogo bolj atraktiven videz, nekaj boljših servisnih "dejstev", tako rekoč ničelna kvota rizika kraje v primerjavi z VW, ipd.
No, ko smo že pri zunanjih primerjavah...slučajno se je našla tudi fotka:

Vsake oči imajo sicer svojega malarja a mislim, da tu ni debate

.
Press. Seveda ni debate, golf je najtabulši!
LabiGT, glede kvalitete bi si skoraj upal, ne strinjati s teboj. Približno istočasno sva s kolegom kupila avtomobila (njegov je cca. 2mes mlajši.) Jaz mazdo 3 on pa Golfa 5. Nobeden od naju ne špara in oba "nabijama" kilomtrino kot za šalo. On ima prevoženih cca. 29k km moj pa skoraj 35k km. (kupljen 29.11.2007)
Jaz imam 1.6 bencinara on pa 2.0 dizla.
Boljše:
Mazda:
Motor
Podvozje
Udobje
oprema/denar
golf:
Poraba
bunker feeling
In čeprav je meni do zdaj pri 7500km "razpizdlo" difirencial, pri 15k km - bremze prvič v ku**c - servis! 25k km - bremze drugič v kurcu! (servis? NE! poleti pride gor brembo kit, če ne bom avta prej prodal)
Na golfu: Ima sedaj pozimi težave s hladnim štartom - zjutraj vergla ko tele - zbudi celo vas. Pri cca. 5k km - abs lučka (napaka na senzorju) pri 10kkm zlo nadležni črički sedežev, ki so še vedno slišni. imel je tudi težave s električnim pomikom stekel in uspel je - kot jaz uničit bremze v 25k km.
Torej je imel in še ima (štart) več težav kot jaz.... Tak, da mislim, da sta tukaj dokaj izenačena.
imam še sicer na zalogi primerjavo pravtako iz mojih izkušenj, golf IV 1.9TDI '00 prevoženi:145k VS Xedos 9 2.5 '96 prevoženi:301k kjer v primerjavi pri golfu sploh ne moremo govorit o kvalliteti čeprav je realno 4 leta mlajši in modelno če se ne motim cca 5 let?
Res pa je, da je tu pa tam kakšen kiks v kakšni seriji mazdure - to pa zato, ker smo za zunanjo avtomobilsko industrijo pičk*n dim, ker prisegamo le na lastno - EU kvaliteto in se proizvajalci raje trudijo na trgih kjer so dobrodošli. Recimo v ZDA in AUT so japanari prave zvezde, o raznoraznih vw - wagnih pa je bolj malo sledi (sploh v avstraliji). Pa če mene kdo vpraša ima najlepši "vozni park" ravno avstralija zatem amerika.....
lp, Aleš.