Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Vaša mnenja o nakupu
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
soleil
Lep pozdrav.
Sem nova, sem že zaarala, sem skeptična...
Torej vaše mnenje... v novembru je bila M 1000 eur ceneje, letos je 2500 eur ceneje.
Kaj mislite, da se bo dogajalo v aprilu letos. Se splača čakati in pustiti aro ali kaj...?
Glede na to, da so nove šestke v Nemčiji 19.000 eur? Bo taka tendenca tudi pri nas?
Dajte no, malo vedeževanja prosim!

Rabim čim več mnenj, saj mi tole živčke kravžlja... sad.gif
BOJČ
(soleil @ 14 Jan 2009, 08:02) *

Lep pozdrav.
Torej vaše mnenje... v novembru je bila M 1000 eur ceneje, letos je 2500 eur ceneje.
Kaj mislite, da se bo dogajalo v aprilu letos. Se splača čakati in pustiti aro ali kaj...?
Glede na to, da so nove šestke v Nemčiji 19.000 eur? Bo taka tendenca tudi pri nas?

Mislim, da je tole tema za našega Bossa oz. "Bossove zvezde" tongue.gif
jures
(soleil @ 14 Jan 2009, 08:02) *

Lep pozdrav.

Zna biti da bo morala M zaradi nove 3 tudi malo ceno na 6 spustiti da je ne bi ogrozila....ni lahko vprašanje..

sicer pa ima M6 zelo dober image in tisti ki jo hoce se mogoce ne ozira na 3ko.

Zaarala si kateri model? Pa ni mi jasno to, da pravis da si zaarala v novembru - a se ni avta, al je kak po naročilu in cakas 3 mesece? Potem probaj malo pritisniti da dajo zdajsno ceno, danes se mogoce celo da da reces da bos pustila aro in sla drugam ker se ti bolj splača. Recesija pa to..smile.gifsmile.gif
Boss
Kolk pa si dala are?
Grega_
Napiši za kateri avto se gre, kakšna je cena bila takrat s popustom in kakšna cena je s tem popustom ki je sedaj. Kot vidim je sedaj razlika v ceni še 1500 EUR, če je are manj potem nimaš kaj razmišljati. Samo verjetno bi se dalo zmeniti da naj ti dajo še več popusta,odvisno od prodajalca.
jures
(Grega_ @ 14 Jan 2009, 10:29) *

Napiši za kateri avto se gre, kakšna je cena bila takrat s popustom in kakšna cena je s tem popustom ki je sedaj. Kot vidim je sedaj razlika v ceni še 1500 EUR, če je are manj potem nimaš kaj razmišljati. Samo verjetno bi se dalo zmeniti da naj ti dajo še več popusta,odvisno od prodajalca.

Točno tako, če ne drugega greš v drugo avtohišo po predračun in prideš nazaj k originalnem...in lepo pokažeš dejstvo, bolj se mi splača iti tja in vam pustim aro, ali pa boste dali enak popust.

Fight the power!! ph34r.gif
soleil
Zaarala sem konec novembra in čakam samo mesec in pol! M6 TE, pa še prazniki so bili.
Saj sem pritisnila na prodajalca, pa se ne pusti tako zlahka...

Mene samo skrbi, da ne bo slučajno v aprilu nora akcija:
Mazda 6 minus 4500 eur, pridite in se prepričajte, Mazda še nikoli ni bila tako ugodna... bla.. bla..bla

In to me zanima kaj mislite, kakšne bodo cene naprej.
LP
BOJČ
(soleil @ 15 Jan 2009, 13:29) *

Zaarala sem konec novembra in čakam samo mesec in pol! M6 TE, pa še prazniki so bili.
Saj sem pritisnila na prodajalca, pa se ne pusti tako zlahka...

Mene samo skrbi, da ne bo slučajno v aprilu nora akcija:
Mazda 6 minus 4500 eur, pridite in se prepričajte, Mazda še nikoli ni bila tako ugodna... bla.. bla..bla

In to me zanima kaj mislite, kakšne bodo cene naprej.
LP

Odvisno od prodaje, zalog, načrtovanih akcij... Kakšna pomladanska akcija bo zagotovo. Že sedaj teče akcija "brez pologa", je pa res, da gre za leasing...

Pa kaj se tako sekiraš, raje se veseli tongue.gif biggrin.gif
Carr
Mazda je bila do sedaj ena od najbolj "skopušnih" tovarn kar se tiče komercialnih popustov. Zdi se mi, da bo tako tudi v prihodnje kljub recesiji. Tako da tistih 4500 EUR popusta po moje ni najbolj realno pričakovat. Saj ni Citroen ali Peugeot biggrin.gif Tvoja čakalna doba je še v redu, jaz sem na svojo šestico čakal dobrih pet mesecev. Ampak se je splačalo happy0158.gif .
jures
(Carr @ 15 Jan 2009, 13:52) *

Mazda je bila do sedaj ena od najbolj "skopušnih" tovarn kar se tiče komercialnih popustov. Zdi se mi, da bo tako tudi v prihodnje kljub recesiji. Tako da tistih 4500 EUR popusta po moje ni najbolj realno pričakovat. Saj ni Citroen ali Peugeot biggrin.gif Tvoja čakalna doba je še v redu, jaz sem na svojo šestico čakal dobrih pet mesecev. Ampak se je splačalo happy0158.gif .

Jebela a je to res?

Meni poteče leasing novembra to leto, in imam v mislih Mazdo 6 Combi CD185 GTA happy0005.gif yahoo.gif sign0066.gif

Ampak a ga moram naročiti sedaj????????????

V bistvu cincam med novo 5ko CD140 GTA ali tole 6ico z novo dizelco, samo pri dveh mulcih je 5ka zakon z drsnimi vrati...mal sem v dilemi wallbash.gif

6ka je zakon zame, samo manj uporabna za vse skupi.....
Evo nove teme..smile.gif
JozaGulikoza
Soleil - kaj pa če bi odšla kar v Švabarijo po novga stroja, konec koncev smo sedaj znotraj Šengna, tko da verjetno ne bi smelo biti nekih ovir! z0tdntknw.gif

Več ti bo verjetno vedel povedati LabiGT! party0024.gif
Alex
(jures @ 15 Jan 2009, 15:56) *

Jebela a je to res?

Meni poteče leasing novembra to leto, in imam v mislih Mazdo 6 Combi CD185 GTA happy0005.gif yahoo.gif sign0066.gif

Ampak a ga moram naročiti sedaj????????????

V bistvu cincam med novo 5ko CD140 GTA ali tole 6ico z novo dizelco, samo pri dveh mulcih je 5ka zakon z drsnimi vrati...mal sem v dilemi wallbash.gif

6ka je zakon zame, samo manj uporabna za vse skupi.....
Evo nove teme..smile.gif

Majn uporabna?Z toliko prostora zadaj?Iz lastnih izkušenj ti povem,da je prostora in uporabnosti v stari 6ki še preveč.Verjetno je v novi isto. tongue.gif
In ni toliko "kombijevska" vožnja-vsaj zame v 6-ki.Vsak ima svoj okus.Jaz ne bi recimo nikoli imel teh monovolume sistemov.
jernic
(Alex @ 15 Jan 2009, 19:24) *

Majn uporabna?Z toliko prostora zadaj?Iz lastnih izkušenj ti povem,da je prostora in uporabnosti v stari 6ki še preveč.Verjetno je v novi isto. tongue.gif
In ni toliko "kombijevska" vožnja-vsaj zame v 6-ki.Vsak ima svoj okus.Jaz ne bi recimo nikoli imel teh monovolume sistemov.

jaz pa lahko iz lastnih izkušenj povem ,da je nova 6ka manj uporabna kot stara..
čeprav je večja..
pa o tem sem že jamral..je pa lepa ,ja.. biggrin.gif

jures
(jernic @ 15 Jan 2009, 19:58) *

jaz pa lahko iz lastnih izkušenj povem ,da je nova 6ka manj uporabna kot stara..
čeprav je večja..
pa o tem sem že jamral..je pa lepa ,ja.. biggrin.gif

Fantje govorim o M5 in M6 ne o novi ali stari M6....
Verjemite da je M5 veliko bolj uporabna.....

Jah drugace pa za novo M6 lahko recemo le za lepoto je treba trpeti...smile.gif
jures
(Alex @ 15 Jan 2009, 19:24) *

Drugac ti pa povem da 5ka GTA sploh ni kombijevska voznja...sportno podvozje jo drzi na cesti da se lahko primerjas s katerikoli limuzino...avto je zakon, sam ni tok šmekerski, pri ta novi 6ki se ti kar sline cedijo...ta prav avto za pleh pičke...

Drsna vrata v 5ki se ne morejo primerjat s čimerkol, parkiras kjer ces, otroc ti ne butajo vrata, pozimi ti sneg ne pada not, odpre se ti cela odprtina za velike zadeve brez omejitve (fotrov hladilnik je sel počez notr)dobesedno razvadle so me...

Le na Krasu ob burji malo bolj surfaš s 5ko....
upwind7
Ko sem tole prebral, da dobiš novo M6 za 19.000, mi je kar mrak padel na oči, ker sem bil jaz zelo zadovoljen, da sem dobil leto in pol staro M6 za 15.000€, pa vem, da je bila "poceni".

Potem sem šel pogledat res cene v Nemčiji in videl, da je res cena 19.000€, vendar je poleg napisano MwSt. ausweisbar, kar kolikor jaz vem topomeni, da notri ni vštet DAVEK. To potem pomeni cca 23.000€,kar pa je normalno.

Potem sem pogledal kakšna je cena takšna kot je moja, se pravi M6, letnik 2007, 21.000 prevoženih km, 143 KM in se cena giblje med 17.000 in 19.000€.

(jures @ 15 Jan 2009, 20:32) *

Fantje govorim o M5 in M6 ne o novi ali stari M6....
Verjemite da je M5 veliko bolj uporabna.....

Jah drugace pa za novo M6 lahko recemo le za lepoto je treba trpeti...smile.gif

Res je, ampak včasih je to malce preveč. Po enem tednu vožnje z novo M6 GT oprema je sicer vse OK, ampak 18' platišča naredijo avto resnično neudoben (verjetno je 16col precej boljše). Sicer se človek navadi, ampak si ne predstavljam, da bi imel takšen avto in bi delal recimo vsak dan 200 km ali pa celo še več. Avto te namreč na naših jamah preveč preruka.

Ko sem se vsedel v mojo staro M6 sem mislil, da ima "hidravliko", takšna je v primerjavi z novo M6, pa je vseeno bolj trdo nastavljena. Je pa res nova OBČUTNO bolj tiha kot stara, ki je pravi mali traktor tongue.gif
JozaGulikoza
Včeraj sem videl neke reklame za Mondeo, ki naj bi bil že od 19.000 € dalje, kar pomeni, da se bo tudi mazda zagotovo kaj pocenila. Mi je pa osebno Mondeo celo lepši, sam je pa Ford, kar pa spet ni neko čudo od avtomobila! dry.gif z0tdntknw.gif
jures
(JozaGulikoza @ 16 Jan 2009, 07:02) *

Včeraj sem videl neke reklame za Mondeo, ki naj bi bil že od 19.000 € dalje, kar pomeni, da se bo tudi mazda zagotovo kaj pocenila. Mi je pa osebno Mondeo celo lepši, sam je pa Ford, kar pa spet ni neko čudo od avtomobila! dry.gif z0tdntknw.gif

Pucajo zelo staro zalogo....frend je ravnokar kupu focusa karavan l.2007 (se pred faceliftom) 1.6 TDCI za 13.000€ na summitu

(upwind7 @ 15 Jan 2009, 23:19) *

Res je, ampak včasih je to malce preveč. Po enem tednu vožnje z novo M6 GT oprema je sicer vse OK, ampak 18' platišča naredijo avto resnično neudoben (verjetno je 16col precej boljše). Sicer se človek navadi, ampak si ne predstavljam, da bi imel takšen avto in bi delal recimo vsak dan 200 km ali pa celo še več. Avto te namreč na naših jamah preveč preruka.

Ko sem se vsedel v mojo staro M6 sem mislil, da ima "hidravliko", takšna je v primerjavi z novo M6, pa je vseeno bolj trdo nastavljena. Je pa res nova OBČUTNO bolj tiha kot stara, ki je pravi mali traktor tongue.gif

Ko sem jaz dobil CX-7 sem mislil da bom na Jeprci dozivel pretres mozganov, ampak danes se mi pa zdi ta cesta Jozefa Stefana s tem avtom kot da ima nov asfalt, vse se navadis, ker sportni avti so trdi ampak ima podvozje druge prednosti. Nikoli ne bo zaplaval ko kak mehek francoz, in raje mam tako...

Kaj je sploh razlika GT in GTA (samo odbijaci??) Nisem se se poglobil....kero masino pa mas pacek? tongue.gif
Boss
Tudi jaz ne vem, ampak a sem se navadil al je s cca 7.000km avto ratal malo mehkejši in ni več tako trd.

Je pa super filing ker kakšna je razlika v občutku, ko točno čutiš, da ti vodiš avto po cesti in ne da si kot jadrnica na morju, kjer so problemi, ker informacij s ceste ne dobivaš ne na volanu ne na riti.

Zato pač tud tolk jamram čez Astro, ker to je avto za bolj slow driverje saj je ta mehkoba že kar nadležna. OK, lahko da so tud gume krive ampak vseeno celoten paket je pač izredno medel in neprepričljiv, čisto druga zgodba pa je Mazda 6 happy0158.gif

GT ima za razliko od GTA popolnoma usnjene sedeže na elektriko in s spominom. Gta pa ima ta "športni" paket z drugima odbijačema, pragovi, malim spojlerjem na prtljažniku ter zatemnjenimi stekli zadaj.

Drugih razlik pa mislim, da ni vsaj pri ta novi ponudbi ne... lanski modeli GTA in GT niso imeli parkirnih senzorjev (GT je ieml), alarma, pametne kartice, RMV (radar za pomoč pri menjavi pasu).
upwind7
(jures @ 16 Jan 2009, 11:49) *

----ker sportni avti so trdi ampak ima podvozje druge prednosti. Nikoli ne bo zaplaval ko kak mehek francoz, in raje mam tako...

Ne smeš mešati mehko vzmetenje (fedrov) in mehko vmetenje hidravlike. To sta dve povsem ločeni zadevi. Samo za primerjavo. Pred nekaj leti so v nemčiji testirali Xantijo in Golfa GTI, kjer je Xantija "zmagala" proti športnemu golfu. Ni vse kar je mehko zanič in obratno smile.gif
Gustav
(upwind7 @ 15 Jan 2009, 23:19) *

To potem pomeni cca 23.000€,kar pa je normalno.

tongue.gif

ne pozabi na DMV oz davek na motorna vozila, pri tej vrednosti okol 9 ali 11 procentov.
JozaGulikoza
Kaj, potem lahko SLO državljan iz Dojčlandije, povsem regularno uvozi kakšen nov avto, ali ne, ker cene naj bi bile za določene modele kar nekaj nižje! z0tdntknw.gif
upwind7
(Mikimiska @ 16 Jan 2009, 21:44) *

ne pozabi na DMV oz davek na motorna vozila, pri tej vrednosti okol 9 ali 11 procentov.

Ja točno imaš prav, še dražje pride kot sem napisal. Jaz še vseeno pravim, da nikjer tudi v Nemčiji ne bo dal avto (dober avto) izpod cene. Imam kolega, ki je iz Nemčije pripeljal E klaso, staro 2 leti za 22.000€. Nekaj zagotovo ni OK, vprašanje pa je kaj. Če so preverteni kilometri je to še najmanj.
Mraušk Mčk
(jures @ 15 Jan 2009, 20:58) *
Le na Krasu ob burji malo bolj surfaš s 5ko....
Odpreš oboja drsna vrata pa gre burja skoz. happy0158.gif biggrin.gif

Uporabnost karavanov napram enoprostorcem je relativna, pač odvisno, kaj ti je pomembnejše. Meni osebno visoki avti niso všeč, ker če hočeš naložiti bicikel na strešni nosilec potrebuješ za to dovolj visok pločnik ali pa manjšo lojtrco v prtljažniku. V 6ki bicikel sicer vozim v avtu (izdelal pritrdilo za na dno prtljažnika).

Tole sem našel na avtomobilizem.com:
Netto export price - to je cena brez davka
MwSt ausweisbar - davek vracunan v ceni

Ali primer rabljenega avtomobila:
39.500 EUR MwSt ausweisbar
, Netto Export möglich . 33.600.-

Naj me kdo popravi če ni tako, MwSt ausweisbar zraven cene bi pomenil, da je DDV že vključen v ceno. Plačaš ga v državi EU kjer kupuješ, pri nas na to ceno plačaš še DMV. Če je to res, potem so v Nemčiji nekateri novi avtomobili res precej cenejši. Ampak kar težko verjamem.

Lp M

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.