Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Pregednost nazaj M6 do letnika 2007
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Gustav
Zdravo!

Opažam, da so v tem pasjem vremenu konstantno zarosena bočna stekla z zunanje strani in tudi ogledalo. Ok, ogledalo se deloma rešuje z ogrevanjem, zarošenost šip pa je zelo moteča. Praktično nič se ne vidi nazaj. Enako sem opazil tudi v suhem vremenu ko se posuši umazanija...

Mnenja? Predlogi?

Thnx
uklopko
Hmmm tudi meni se dostikrat zadne čase zarosijo stranska ogledala in pa šipe(kar na 1x) pol pa prletiš v nek vremenski val ,s5 k je use cool -se pa to rado dogaja ob jutranjih urah

Zakaj pa do tega pride pa pojma nimam. morda ker je v avtu bol mrzlo ko zunaj biggrin.gif
z0tdntknw.gif
To je za to vreme k je glupo do amena

kar se pa tiče suhega se pa tudi zarosi ko grem iz hribov v dolino in v določenem pasu res se zadeva začne rosit-vklopiš brisalce in gass
Ampak to se poredko zgodi!!
upwind7
(Mikimiska @ 21 Jan 2009, 21:13) *

Zdravo!

Opažam, da so v tem pasjem vremenu konstantno zarosena bočna stekla z zunanje strani in tudi ogledalo. Ok, ogledalo se deloma rešuje z ogrevanjem, zarošenost šip pa je zelo moteča. Praktično nič se ne vidi nazaj. Enako sem opazil tudi v suhem vremenu ko se posuši umazanija...

Mnenja? Predlogi?

Thnx

Vedno ko se ti to zgodi vklopi klimo in problem bo rešen.
Gustav
Halo če se rosi od zunaj. Ne koristi klima. Po mojem je tok svinjarije okoli ogledala in bočnih šip nerodno speljan. AMpak bomo že.
Boss
Ni problemv umazaniji ... to se dogaja zarad kondenziranja vlage na šipah. Dvomim, da se ti to dogaja, ko je motor pregret inti piha na šipe.
Mraušk Mčk
Pri meni je problem umazanija na šipah in sicer sol s ceste od katere je avto čisto bel. Zato avto kar redno enkrat tedensko sperem z visokotlačnim čistilcem. Za vzvratno vožnjo sicer nimam ultrazvočnih, uporabljam pa zvočne senzorje - ko poči pomeni da je za avtom ovira. happy0195.gif

A mogoče kdo ve zakaj toliko truda s strani proizvajalcev, da bi pri vsakem novem modelu čimbolj zmanjšali preglednost iz avta, a so to mogoče kaj v navezi s kleparji. Nekateri avti imajo zadnjo šipo že manjšo, kot so jo imeli avtomobili pred drugo svetovno vojno. huh.gif

Lp M
ducky
To tudi jaz že cel čas preklinjam... Mene jezi predvsem ta umazanost stranskih šip in ogledal, saj se mi zdi, da gre čez te šipe ... pri drugih avtih mislim da je velik bolje vse skup speljano in zaščiteno, pri m6 pa se mi takoj vse userje in nič ne vidim.. mad.gif
KAALman
(ducky @ 21 Jan 2009, 23:58) *

To tudi jaz že cel čas preklinjam... Mene jezi predvsem ta umazanost stranskih šip in ogledal, saj se mi zdi, da gre čez te šipe ... pri drugih avtih mislim da je velik bolje vse skup speljano in zaščiteno, pri m6 pa se mi takoj vse userje in nič ne vidim.. mad.gif

kje so tisti časi, ko voznikom ni bilo odveč s krpo pobrisati ključnih steklenih površin za boljšo vidljivost smile.gif

jaz vsako jutro ko je mokro, zmrznjeno ali vsrano, očistim luči, šipe in ogledala, predno se odpeljem od doma...
ta postopek vzame cele 3 minute

še posebej zdaj pozimi je v prtljažniku vedno ena "steleks" flaška z raztopino za čiščenje stekel, in pa guma za brisanje stekla... hitro, enostavno in učinkovito...

tudi na daljših potovanjih, ker me ponavadi vsake dve ure stisne na skret, se pač ustavim, pobrišem, in gasa naprej...

brat ma Hyundai Lantro, pa je isti šmorn, mati ma staro Fiesto, pa je isti šmorn, fotr ma Fiat Doblo, žena pa 323F, vsepovsod se v takem vremenu šipe umažejo... z0tdntknw.gif
jures
(KAALman @ 22 Jan 2009, 10:52) *

kje so tisti časi, ko voznikom ni bilo odveč s krpo pobrisati ključnih steklenih površin za boljšo vidljivost smile.gif

jaz vsako jutro ko je mokro, zmrznjeno ali vsrano, očistim luči, šipe in ogledala, predno se odpeljem od doma...
ta postopek vzame cele 3 minute

še posebej zdaj pozimi je v prtljažniku vedno ena "steleks" flaška z raztopino za čiščenje stekel, in pa guma za brisanje stekla... hitro, enostavno in učinkovito...

tudi na daljših potovanjih, ker me ponavadi vsake dve ure stisne na skret, se pač ustavim, pobrišem, in gasa naprej...

brat ma Hyundai Lantro, pa je isti šmorn, mati ma staro Fiesto, pa je isti šmorn, fotr ma Fiat Doblo, žena pa 323F, vsepovsod se v takem vremenu šipe umažejo... z0tdntknw.gif

Zanimivo, na mojih dveh s klimo na vetrobransko ni nobene panike...mogoce je tudi tip sipe? (Toplotna prevodnost...)

Je pa drug problem M5 ima kamero za rikverc, v tem vremenu vidis samo crn ekran...neuporabno po 5 min voznje, tud ce spucas prej, pol moras pa ven, s prstom spucat, pol pa parkirat... wallbash.gif
Grega_
Stekla je potrebno tudi z notranjosti večkrat sčistiti, sploh pozimi, ker dihamo v avto zjutraj ko je mrzlo in se še kadi iz ust happy0195.gif , če je poln avto pa sploh, v avtu toplo, zunaj hladno in stekla se rosijo. Večkrat spucat pa bo bolje. Drugače pa prižgeš klimo in se odrosijo ampak ko jo ugasneš se v momentu zarosijo, oz. full na vroče avto (samo bo prevoče), jest ga ponavadi segrejem, potem pa zmanjšam temperaturo tam na 21-22 stopinj in šipe se odrosijo. Drugače pa: na avtu so montirani park senzorji in od takrat vozim v rikverc brezskrbno in samozavestno,hehe, to se sliši kot da bi poslušak komentar izdelka iz top shopa. happy0195.gif
jures
(Grega_ @ 22 Jan 2009, 11:13) *

Stekla je potrebno tudi z notranjosti večkrat sčistiti, sploh pozimi, ker dihamo v avto zjutraj ko je mrzlo in se še kadi iz ust happy0195.gif , če je poln avto pa sploh, v avtu toplo, zunaj hladno in stekla se rosijo. Večkrat spucat pa bo bolje. Drugače pa prižgeš klimo in se odrosijo ampak ko jo ugasneš se v momentu zarosijo, oz. full na vroče avto (samo bo prevoče), jest ga ponavadi segrejem, potem pa zmanjšam temperaturo tam na 21-22 stopinj in šipe se odrosijo. Drugače pa: na avtu so montirani park senzorji in od takrat vozim v rikverc brezskrbno in samozavestno,hehe, to se sliši kot da bi poslušak komentar izdelka iz top shopa. happy0195.gif

Res je, pa ce kdo kadi notri pol je pa konec.....
Jest
(Grega_ @ 22 Jan 2009, 11:13) *

Jaz imam klimo skoz na avtomatiko ... happy0158.gif ... sem ravno pred kratkim nekje bral, da je to celo bolje za klimo, kot ce par meseceve sploh ne laufa... Sem bil navajen ze od prejsnje sestice, da je klima skoz na AUTO ...
jures
(mazda6 @ 22 Jan 2009, 13:50) *

Jaz imam klimo skoz na avtomatiko ... happy0158.gif ... sem ravno pred kratkim nekje bral, da je to celo bolje za klimo, kot ce par meseceve sploh ne laufa... Sem bil navajen ze od prejsnje sestice, da je klima skoz na AUTO ...

res je poleg tega dokazano da ne vpliva na porabo, kvecejmu bolje je za sam avto....tako kot vodni kamen v radiatorjih ce stoji voda not polet.......

Je pa pri mazdi fora 1 x AUTO = avtomatcko mesa z zunanjim zrakom ECO/AC

Pri auto ugasnes in prizges klimo s gumbom AC pa bo vedno delalo izkljucno klima ECO/AC gre samo v AC, poleti ob hudih vrocinah se opazi zelo
Gustav
a potem to poemni, da ce je na auto, pozimi kompresor ne dela? Ker meni so nekaj bluzili, da kklima pozre en liter cca. Meni se zdi to absurd ker je motor dost mocan in se to ne bi smelo tolk poznati. Recimo Stilo JTD nima nobene razlike ce je klima on ali off.
Boss
Seveda dela tud pozimi saj razvlažuje... glede porabe enga litra je pa to le v primeru, če se voziš po mestnih gnečah in je tvoja povprečna hitrost med 10-20km/h wink.gif za 100km torej rabi klima delovat od 5 do 10 ur in seveda se to bistveno pozna pri porabi v primerjavi s tistim, ki ima povprečno hirost 50km/h-100km/h, kjer je v 100km vožnje delovanje klime "le" od ene do dveh ur.
Don
Trdo milo (kocka) prste zmoči z vodo, fajn namili roke, razmaži, nič spirat, samo s suho krpo fajn obriši.

Najbolš je če je vonj po vrtnicah tongue.gif happy0158.gif
jures
Drugač pa teta z rozno majico pride na dom in spuca vse, ni umazanije ki bi se skrila..... tongue.gif
Alex
Pri notranji zarosenosti ima veliko vlogo tudi,če pušča kje noter voda v avto in se le-ta kje nabira.
Pri meni je bilo tako in sedaj ima iste probleme kolega v Seatu.Ugotovil je,da ima celo lužico pod nogami.
In vedno ima vse zarošene šipe,tako,da mora met vedno klimo na ful. whatever.gif
Jaz pa drugače v Mazdi nimam nikoli problemov z notranjo zameglitvijo in imam tudi vedno klimo naštelano na auto.
Activa
Da se na zunanjih steklih nabirajo drobne kapljice veliko k temu pripomorejo avtošamponi z voskom.

Zdravilo je razmastitev stekel, drugače pa se vsako jutro zamudiš dve minuti, da z brisalcem za stekla greš okoli avta in zbrišeš kapljice. Tudi pozimi ko se na steklih nabira led, ga ni težko odstranit.

Tako me na zjutraj ni strah, ko je še tema in megla na cesti , da bi koga spregledal in ga izsilil.

Tudi čiščenje stekel vsake dva tedna v notranjosti pripomore k manj rosenju.

Samo nekaj minut si vzami za bolj varno vožnjo. happy0158.gif happy0158.gif
Alex
(Activa @ 24 Jan 2009, 12:43) *

Da se na zunanjih steklih nabirajo drobne kapljice veliko k temu pripomorejo avtošamponi z voskom.

Zdravilo je razmastitev stekel, drugače pa se vsako jutro zamudiš dve minuti, da z brisalcem za stekla greš okoli avta in zbrišeš kapljice. Tudi pozimi ko se na steklih nabira led, ga ni težko odstranit.

Tako me na zjutraj ni strah, ko je še tema in megla na cesti , da bi koga spregledal in ga izsilil.

Tudi čiščenje stekel vsake dva tedna v notranjosti pripomore k manj rosenju.

Samo nekaj minut si vzami za bolj varno vožnjo. happy0158.gif happy0158.gif

Jaz sem moje šipe spoliral odzunaj z polirno pasto-najprej grobo in pol še z fino.In moram rečt,da je sedaj šipa kot nova-nič razmazovanja in podobnih neumnosti.Vsa nesnaga je šla dol. biggrin.gif
KAALman
(Alex @ 24 Jan 2009, 11:58) *

Pri notranji zarosenosti ima veliko vlogo tudi,če pušča kje noter voda v avto in se le-ta kje nabira.
Pri meni je bilo tako in sedaj ima iste probleme kolega v Seatu.Ugotovil je,da ima celo lužico pod nogami.
In vedno ima vse zarošene šipe,tako,da mora met vedno klimo na ful. whatever.gif
Jaz pa drugače v Mazdi nimam nikoli problemov z notranjo zameglitvijo in imam tudi vedno klimo naštelano na auto.

kje pa ti je voda puščala v avto ?
Alex
(KAALman @ 24 Jan 2009, 15:18) *

kje pa ti je voda puščala v avto ?

Ne,ne,to ni bilo v mazdi. biggrin.gif- tukaj je kaj takega skoraj nemogoče.
Puščalo mi je pri šiberdahu v Pugiju,kjer se je nabrala umazanija na odtokih in sem imel pod zadnjimi sedeži pravi bazen. happy0158.gif Še neka trava mi je začela poganjat.In so se mi rosile šipe še poleti.Pol sem to zrihtal,dva dni imel avto na burji-vsa vrata odprta in od takrat naprej je bil mir.
jernic
(Alex @ 24 Jan 2009, 14:19) *

Jaz sem moje šipe spoliral odzunaj z polirno pasto-najprej grobo in pol še z fino.In moram rečt,da je sedaj šipa kot nova-nič razmazovanja in podobnih neumnosti.Vsa nesnaga je šla dol. biggrin.gif

Polirpasto ? Za pleh?
Zanimivo...pa to ne dela kakih zoprnih odsevov pod obcestnimi lučmi..?
Ponoč sevede..
Alex
(jernic @ 24 Jan 2009, 22:22) *

Polirpasto ? Za pleh?
Zanimivo...pa to ne dela kakih zoprnih odsevov pod obcestnimi lučmi..?
Ponoč sevede..

Sej glih v tem je štos-da ni nobenih odsevov ponoči.Prej pa nisem ponoči videl nič-vse se je bleščalo.
No,ni glih navadna polirna pasta-je profi znamke Menzerna,sicer je za pleh,je pa tudi za vse ostalo-brez dodanih voskov in drugih čudes. biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.