QUOTE(sdspecy @ 28 Jan 2009, 17:35)

Tole z ventilacijo in klimo je pa itak bol v piz*i pr M6. Bi človk pričakval, da bojo mal bolj življensko naredl zadevo.
Pozim me predvsem pizdi, ker ne morm ogrevat sočasno vseh treh "zadev": noge, roke, šipe; slednje se takoj zarosijo, če dam na pihanje v noge in roke, vse troje pa ne potegne

Pol pa nonstop prekljaplat med dvema kombinacijama...
Polet pa običajno, če nastavim nekje na zmerno hlajhenje, mi začne v noge že toplo pihat, ko zgorn del še hladi - bedarija v glavnem, sej lahk človk pihanje v noge izklopi, če noče ke pihaja

Nism še vidu, da bi kater rad v faco hladil, pa v noge grel!!
Aja, še to, posameznih šob, ki pihajo v roke, ne moreš kontrolirati - pr novi M6 jim je le kapnal, da bi bilo to primerno v takem avtu ... piz*a, še moj ta star fičo ma to
lp
No no, tukaj zgleda da se pa ti ne znajdeš najbolš.
Pri M6 se da kar lepo skombinirat sušenje šipe in ogrevanje sprednjih potnikov.
Rešiš tako, da vklopiš pihanje na šipo in v noge, al pa že zadostuje pihanje pod noge in hkrati v roke(telo). Moraš pa istočasno imet vklopljeno še klimo, da ti lepo vlago v kabini suši in potem ni problema. To lepo deluje, razen, če se vas v še mrzel avto naloži poln avto zasoplih in prešvicanih potnikov.
Poleti pa jaz nikoli ne uporabljam avtomatske klime, ker avtomatika dela drugače kot meni paše. Prestavim na ročno in usmerim zrak v srenje šobe, ki naj bi pihale v telo, vendar jih usmerim od sebe stran. Pri stari šestici so tiste okrogle šobe boljše, ker pihanje lahko usmeriš kamorkoli in stran od sebe, so bolj fleksibilne (pri novi M6 ne moreš tega) potem pa fizika dela svoje, ker gre mrzel zrak zmeraj dol pod noge. Zato ne rabiš ohlajenega zraka usmerjat v noge ker bo že itak sam padel dol.
Pri vsaki ventilaciji in ogrevanju ali hlajenju je treba upoštevat dejstvo, da topel zrak potuje gor, hladen pa dol in vedet je reba, da klima zrak suši. Če to veš, se da kar lepo pomagat.