Pozdravljeni.
V letošnjem letu imam v planu menjat avto, iščem zanesljivega karavana z velikim prtljažnim prostorom ki bo sposoben nekajkrat na leto gladko in udobno peljati na kako daljšo pot....in sem se nekako zagledal v Mazdo 6. Kupujem pa rabljen avto budget nekje do 10.500€. Mazda mi je po govoricah zvenela kot sinonim kakovosti in na avto.netu sem videl da se dobijo šestke precej opremljene tudi za to ceno. Malce sem prebiral forum in imam nekaj laičnih vprašanj.
1.) Kaj je bolje kupiti avto z 85.000 km pri katerem predvidevam da bo treba kmalu menjati zobati jermen in kar spada zdraven ali avto z 110.000km ki ima ta servis že za sabo. Opazil sem da se nekaj primerkov dobi za ugodno ceno ki majo manj kot 90.000 km recimo tega (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2400313&show=) ... mene spreleti misel da se to prodaja zaradi bližujočega generalnega servisa ki naj bi po nekaterih podatkih bil na 90.000km ali pa so morda kilometri pri avtomobilu zbiti za par tisočakov. Po drugi strani se dobi za podobno ceno avto ki naj bi ta servis že dal skozi in ima recimo 115.000 km recimo tale (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2498902&show=) ... torej kaj bi blo po vašem mnenju bolje ta z manj kilometri ali ta z malo več.
2.) koliko stane menjava zobatega jermena.
3.) kako je z dizel motorji a se kvarijo kaj več nad 100.000 km v primerjavi z bencinci .... sam še nimam izkušenj z dizelci sem pa je pa večina rabljinih mazd dizelcev tak oda bi rad vedel malo več kakšni si lahko stroški vzdrževanja dizel mazdinega motorja
4.) nekje sem zelo presenečen prebral da znajo mazdina podvozja malce zaruzniti...koliko je resnice v tem? Predvsem mislim tle pri modelih leta 2004 in 2005...koliko je res te rje a s oto sam omale pikice ali je kaj bolj resnega?
5.) Rad bi še slišal kako vaše mnenje o tem ali bo cena rabljenih šestic letnikov 2004/2005 še kaj padla in se zato splača počakat par mescev...per marcem itak ne mislim kupit.
6.) koliko je verjeti navedenim kilometrinam, a se kilometre na veliko zbiva ali ne? Predvidevam da so predvsem dizli precej voženi in marsikateri lastnik dizla preden ga proda najverjetneje zbije kak tisočak?
7.) zanima me že kako se spravijo sedeži in koliko prostora nastane v prtljažniku ko sedeže zvrneš, fanj bi blo kake slikce videt. Nekje sem slišal da se da celo malo na tesno sicer spati v dveh v mazdi6 če zvreš sedeže :-)
Toliko zaenkrat, hvaležen bi bil vaših mnenj...