Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
pomoč pri nakupu rabljene mazde 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
simonC
Pozdravljeni.

V letošnjem letu imam v planu menjat avto, iščem zanesljivega karavana z velikim prtljažnim prostorom ki bo sposoben nekajkrat na leto gladko in udobno peljati na kako daljšo pot....in sem se nekako zagledal v Mazdo 6. Kupujem pa rabljen avto budget nekje do 10.500€. Mazda mi je po govoricah zvenela kot sinonim kakovosti in na avto.netu sem videl da se dobijo šestke precej opremljene tudi za to ceno. Malce sem prebiral forum in imam nekaj laičnih vprašanj.

1.) Kaj je bolje kupiti avto z 85.000 km pri katerem predvidevam da bo treba kmalu menjati zobati jermen in kar spada zdraven ali avto z 110.000km ki ima ta servis že za sabo. Opazil sem da se nekaj primerkov dobi za ugodno ceno ki majo manj kot 90.000 km recimo tega (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2400313&show=) ... mene spreleti misel da se to prodaja zaradi bližujočega generalnega servisa ki naj bi po nekaterih podatkih bil na 90.000km ali pa so morda kilometri pri avtomobilu zbiti za par tisočakov. Po drugi strani se dobi za podobno ceno avto ki naj bi ta servis že dal skozi in ima recimo 115.000 km recimo tale (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2498902&show=) ... torej kaj bi blo po vašem mnenju bolje ta z manj kilometri ali ta z malo več.

2.) koliko stane menjava zobatega jermena.

3.) kako je z dizel motorji a se kvarijo kaj več nad 100.000 km v primerjavi z bencinci .... sam še nimam izkušenj z dizelci sem pa je pa večina rabljinih mazd dizelcev tak oda bi rad vedel malo več kakšni si lahko stroški vzdrževanja dizel mazdinega motorja

4.) nekje sem zelo presenečen prebral da znajo mazdina podvozja malce zaruzniti...koliko je resnice v tem? Predvsem mislim tle pri modelih leta 2004 in 2005...koliko je res te rje a s oto sam omale pikice ali je kaj bolj resnega?

5.) Rad bi še slišal kako vaše mnenje o tem ali bo cena rabljenih šestic letnikov 2004/2005 še kaj padla in se zato splača počakat par mescev...per marcem itak ne mislim kupit.

6.) koliko je verjeti navedenim kilometrinam, a se kilometre na veliko zbiva ali ne? Predvidevam da so predvsem dizli precej voženi in marsikateri lastnik dizla preden ga proda najverjetneje zbije kak tisočak?

7.) zanima me že kako se spravijo sedeži in koliko prostora nastane v prtljažniku ko sedeže zvrneš, fanj bi blo kake slikce videt. Nekje sem slišal da se da celo malo na tesno sicer spati v dveh v mazdi6 če zvreš sedeže :-)

Toliko zaenkrat, hvaležen bi bil vaših mnenj...
LabiGT
1. jermen se menja pri 120.000 (dizel)
2. servis pri 120.000km me je stal cca. 700 eur (januar 2007)
3. moj dizel ima vec kot 180.000km in vse probleme sem imel pred 120.000km...od takrat naprej BP (je pa res, da moja je predmet pravega mucenja, npr. voznja po kosovskih unicenih cestah ali pa nonstop voznja pa nemskik avtocestah nad 200km/h)
4.podvozje je pri tem avtu 1A - brez pripomb.
5. to pa ne vem
6. glej 5.
7. moja je 4 vratna pa sva spala 2 brez tezav smile.gif
simonC
(LabiGT @ 23 Jan 2009, 16:32) *

2. servis pri 120.000km me je stal cca. 700 eur (januar 2007)
3. moj dizel ima vec kot 180.000km in vse probleme sem imel pred 120.000km...od takrat naprej BP (je pa res, da moja je predmet pravega mucenja, npr. voznja po kosovskih unicenih cestah ali pa nonstop voznja pa nemskik avtocestah nad 200km/h)

hvala za info, kake probleme si pa imel pred 120.000?
krco22
Jaz mam zdej prevozenih cirka 94000km pa nobenih problemov glede voznih lastnosti in masine samo redni servis na vsakih 20000km menjava olja filtrov itd. happy0158.gif

Men sam mal nagaj displej za potovalni racunalnik! sad.gif
ducky
6. odvisno od prodajalca do prodajalca... in od sreče.. pred nakup pelji na strokovni pregled, da ti vsaj malo pogledajo kako in kaj znjim.. dry.gif

7. nisem probal, sam v 5-vratni različici bo se verjetno res dalo spat brez problema, saj ko podreš sedeže imaš ful placa zadaj..

krco22
V karavanski izvedbi mazda 6 2004 se dakamot spat zadaj cepodres zice happy0158.gif

Jaz sm vozu pojstlo dolgo dva metra (seveda rastavljeno iz ikea v gradci) brez problemov tako da se da tut spat notar 2 kamot biggrin.gif
simonC

hvala za info

kaj pa glede rje? je kdo od vas imel kake probleme...sej najverjetneje tudi ce je kaj rje je ni prav dosti sploh pri 4-5 let starih avtih

kaj pa poraba....kok je kej zejna tale masina?
KAALman
(simonC @ 24 Jan 2009, 13:27) *

hvala za info

kaj pa glede rje? je kdo od vas imel kake probleme...sej najverjetneje tudi ce je kaj rje je ni prav dosti sploh pri 4-5 let starih avtih

kaj pa poraba....kok je kej zejna tale masina?

od 2002 do 2005 je rja serijski pojav (žal tudi pri avtih, ki so stari 3-5 let), ki ga ponavadi v garanciji tudi odpravijo (menjava robov na zadnjih blatnikih) garancija na prerjavenje je 12 let.

porabijo pa odvisno od noge od 6 pa do 8+ litrov:

http://www.poraba.com/average_car.php?searcht=582
simonC
kakšni so pa kaj splošni stroški vzdrževanja redni servisi in morda kaki rezervni deli...en mehanik mi je rekel da je vzdrževanje precej drago...predvsem če ti gre kaj pri motorju...a ima kdo kake izkušnje s tem?
KAALman
(simonC @ 10 Feb 2009, 21:29) *

kakšni so pa kaj splošni stroški vzdrževanja redni servisi in morda kaki rezervni deli...en mehanik mi je rekel da je vzdrževanje precej drago...predvsem če ti gre kaj pri motorju...a ima kdo kake izkušnje s tem?

servisi so cca 240 do 320 EUR, običajni servisi na 20.000 km z menjavo olja ipd...

vprašaj ti tega mehanika, kateri avto istega letnika je pa poceni za vzdrževat, če gre kaj pri motorju..

je najlažje nekomu nekaj kar tako povedati, če zadev ne poznaš...

če boš še malo pobrskal po forumu, boš našel za 6ko ogromno informacij, tudi s cenami itd...

moje izkušnje z avtom
http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat...true#Post571188

cene mojih servisov:

na 20k km - 264 EUR
na 37k km - 412 EUR z menjavo zavornih oblog in struženjem diskov ( 160 EUR )
na 58k km - 283 EUR
na 74k km - 274 EUR (tule sem bil že jaz lastnik)
trenutno ma avto 89k km
YavarYe X6V6
(KAALman @ 11 Feb 2009, 10:56) *

trenutno ma avto 89k km

Mater, jaz imam tudi tolk kilometrov.
KAALman
(YavarYe X6V6 @ 11 Feb 2009, 13:00) *

Mater, jaz imam tudi tolk kilometrov.

ka pa tvoja Mazda ? cool.gif
YavarYe X6V6
(KAALman @ 11 Feb 2009, 13:04) *

ka pa tvoja Mazda ? cool.gif

ashamed0001.gif saj to sem mislu ashamed0001.gif .
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.