Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda6 CD 185
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Tomaz6
Sem novinec na tem forumu, zato bi na kratko povedal, da do sedaj nisem bil še nikoli lastnik Mazde. Imel sem od Lagune, do Astre, Roverja,... Letos pa sem se odločil prodati mojo 8 let stato astro confort in zamenjati. Rezerviral sem Mazdo 6 CD185 GT, pa me zanima, če ima kdo od vas kake izkušnje s temle avtom. Ne mislim, na motor, saj je nov. Zanima me, zadovoljivost armaturke, razni poletni črički, splošno udobje, vožnja,... no malo vsega.

Hvala za informacije!

Lp.

Tomaz6
Jest
(Tomaz6 @ 25 Jan 2009, 11:34) *

Sem novinec na tem forumu, zato bi na kratko povedal, da do sedaj nisem bil še nikoli lastnik Mazde. Imel sem od Lagune, do Astre, Roverja,... Letos pa sem se odločil prodati mojo 8 let stato astro confort in zamenjati. Rezerviral sem Mazdo 6 CD185 GT, pa me zanima, če ima kdo od vas kake izkušnje s temle avtom. Ne mislim, na motor, saj je nov. Zanima me, zadovoljivost armaturke, razni poletni črički, splošno udobje, vožnja,... no malo vsega.

Hvala za informacije!

Lp.

Tomaz6

Glede motorja verjetno se ni nobenega, ki bi imel kaj dosti izkusenj... to si itak ze sam ugotovil... glede ostalega pa je ze kar nekaj napisanega... smile.gif ... zato bodo najbolj dobrodosla konkretnejsa vprasanja smile.gif ...

Glede crickov, splosnega udobja, voznje... jaz nimam pripomb...
jures
(mazda6 @ 25 Jan 2009, 16:50) *

Glede motorja verjetno se ni nobenega, ki bi imel kaj dosti izkusenj... to si itak ze sam ugotovil... glede ostalega pa je ze kar nekaj napisanega... smile.gif ... zato bodo najbolj dobrodosla konkretnejsa vprasanja smile.gif ...

Glede crickov, splosnega udobja, voznje... jaz nimam pripomb...

Iz izkusenj ti lahko povem da so me dosedanje mazde pripeljale da sem se ogrel za enak avto M6 CD185 cez pol leta....GTA....

Cestitam - zaupas ceno, si se kej zdilal, jaz močno upam da bo nova M3 aprila prisilila mazdo da spusti ceno 6-ke da je ne ogorozi...? happy0158.gif
upwind7
Najprej čestitke za nakup, pa hitro povej kakšna je bila uradna cena in potem kaj si ti dosegel smile.gif

Motor je nov, izkušenj pa očitno res še nobeden nima, ampak verjetno bo vse OK.

Kar se tiče udobja je pa tako kako si navajen in kakšno podvozje imaš rajši. Če imaš rad bolj trdo in športno, potem ti bo za GT po možnosti še z 18' platišči izjemno všeč. Če pa si bolj umirjen in ne športen voznik, kjer prisegaš na gladko, mehko vožnjo potem ti bo to (pre)trdo. Jaz spadam v zadnjo kategorijo (prej in še zdaj vozim Xantijo), tako da me v stari M6, še posebej pa v novi konkretno pretrese, ampak se človek navadi.
Je pa podvozje kar se tiče pobiranje lukenj in jam lepo zadušeno in nemoteče. Mogoče te bo motilo zvok kamenčkov na kolotekih in šum vode, vendar to ni nič, razen če nisi ekstra občutljiv.

Sicer si pa gotovo že to vse preizkusil in ti M6 odgovarja, drugače bi gledal kakšno Citroenovo C5.

V celoti gledano je dober avto, za dobro ceno(na žalost) in upajmo da ni močno pokvarljiv blink.gif blink.gif
Tomaz6
(upwind7 @ 25 Jan 2009, 20:36) *

Najprej čestitke za nakup, pa hitro povej kakšna je bila uradna cena in potem kaj si ti dosegel smile.gif

Kar se tiče udobja je pa tako kako si navajen in kakšno podvozje imaš rajši. Če imaš rad bolj trdo in športno, potem ti bo za GT po možnosti še z 18' platišči izjemno všeč. Če pa si bolj umirjen in ne športen voznik, kjer prisegaš na gladko, mehko vožnjo potem ti bo to (pre)trdo. Jaz spadam v zadnjo kategorijo (prej in še zdaj vozim Xantijo), tako da me v stari M6, še posebej pa v novi konkretno pretrese, ampak se človek navadi.
Je pa podvozje kar se tiče pobiranje lukenj in jam lepo zadušeno in nemoteče. Mogoče te bo motilo zvok kamenčkov na kolotekih in šum vode, vendar to ni nič, razen če nisi ekstra občutljiv.

Sicer si pa gotovo že to vse preizkusil in ti M6 odgovarja, drugače bi gledal kakšno Citroenovo C5.

V celoti gledano je dober avto, za dobro ceno(na žalost) in upajmo da ni močno pokvarljiv blink.gif blink.gif

(upwind7 @ 25 Jan 2009, 20:36) *

Iskreno povedano sem dodobra stestiral tako passata 2.0TDI Higline, Mondeota 2.0 TDCI Titanium x in pa tudi novega C5 2.0 HDI exclusive in seveda Mazdo 6 CD 2.0 TE in GTA. Nekje v tem zaporedju sem tudi rangiral te avte glede udobja na avtocestni vožnji, kjer preživim vsaj uro na dan (150km). Vendar, če v izbiro vključimo še ceno, porabo goriva in pa ceno pri prodaji rabljenega vozila po 5-ih letih, se 6-ka npr. nima kaj skrivat pred Passat-om. Po osebni statistiki z različnih avto oglasnikov dosega vsaj enako ali celo višjo povprečno ceno. In če upoštevamo še veliko verjetnost, da je bila nakupna cena celo nižja od passata, je to pravi šparovček. java script:emoticon(':bravo:',%20'smid_8')

Zadnje dni pa se mi je pojavil na muho en Mondeo 2.0 Titanium x z le nekaj manj opreme kot jo razpolaga 6-ka in to za popolnoma isti dnar... Hmmm, kaj bi ti?java script:emoticon(':ne%20vem:',%20'smid_17')
upwind7
Se strinjam s tabo. Edino jaz bi absolutno na prvo mesto po udobju postavil C5. Tukaj nobeden od teh avtov ne pride niti blizu petici. Ampak potem pa kot si že ugotovil sam je navečji minus vsaj pri C5 padec cene. Seveda popolnoma neupravičen, ampak tako pač je. Fajn za tistega, ki kupi rabljen avto, ker dobi enkraten avto za smešno ceno in slabo za tebe, ki si kupil novega in veliko izgubil.

Te čisto razumem, razmišljaš logično in trezno. Jaz sem isto vzel M6 letnik 2007, poleg pa je stala C5 isti letnik, oboje testno vozilo, praktično novo. Full sem cincal in študiral in bil 100% vzel C5, če nebi dobil na Mazdo6 3 lete garancije, zastonj service do 100.000km itd.

Če sem naredil prav bomo videli kasneje. Sigurno jo bom prodal lažje in za večji denar kot C5. Čeprav ko sem se včeraj vsedel takoj iz Xantije v "novo" Mazdo in se odplejlal naprejsem si sam pri sebi rekel "ufff trrrrddddoo" smile.gif smile.gif

Alex
(upwind7 @ 27 Jan 2009, 11:49) *

Se strinjam s tabo. Edino jaz bi absolutno na prvo mesto po udobju postavil C5. Tukaj nobeden od teh avtov ne pride niti blizu petici. Ampak potem pa kot si že ugotovil sam je navečji minus vsaj pri C5 padec cene. Seveda popolnoma neupravičen, ampak tako pač je. Fajn za tistega, ki kupi rabljen avto, ker dobi enkraten avto za smešno ceno in slabo za tebe, ki si kupil novega in veliko izgubil.

Te čisto razumem, razmišljaš logično in trezno. Jaz sem isto vzel M6 letnik 2007, poleg pa je stala C5 isti letnik, oboje testno vozilo, praktično novo. Full sem cincal in študiral in bil 100% vzel C5, če nebi dobil na Mazdo6 3 lete garancije, zastonj service do 100.000km itd.

Če sem naredil prav bomo videli kasneje. Sigurno jo bom prodal lažje in za večji denar kot C5. Čeprav ko sem se včeraj vsedel takoj iz Xantije v "novo" Mazdo in se odplejlal naprejsem si sam pri sebi rekel "ufff trrrrddddoo" smile.gif smile.gif

No,no,sej avto mora bit trd. tongue.gif Za udobje so tu kavči in fotelji. biggrin.gif
Tomaz6
(upwind7 @ 27 Jan 2009, 11:49) *

Sej vse kaže, da bom tudi sam naredil podoben poskok. Upam pa, da ne bom skakal vse nadaljne kilometre. ;/;/ java script:emoticon(':whatever:',%20'smid_29')
upwind7
(Alex @ 27 Jan 2009, 15:40) *

No,no,sej avto mora bit trd. tongue.gif Za udobje so tu kavči in fotelji. biggrin.gif

Al pa ta veliki Citroeni smile.gif

Saj vem, sem že tečen s tem Citroenom, ampak ljudje bi morali res probati, pa bi potem razumeli zakaj se nam kolca po hidravliki smile.gif

(Tomaz6 @ 27 Jan 2009, 17:30) *

Sej vse kaže, da bom tudi sam naredil podoben poskok. Upam pa, da ne bom skakal vse nadaljne kilometre. ;/;/ java script:emoticon(':whatever:',%20'smid_29')

Eh jaz mislim da ne bo problema z zanesljivostjo, da bi kje obstal, mogoče kakšne malenkosti, to jih imam jaz tudi pri moji M6. Ampak, to rešujemo in še bomo reševali, zato pa je garancija smile.gif
icewoman12
upwind, js se kr strinjam s tabo glede udobja C5, ni primerjave...
Res težka odločitev al M al C biggrin.gif , oboje čist hudo love0030.gif happy0064.gif
upwind7
(icewoman12 @ 27 Jan 2009, 20:14) *

Res težka odločitev al M al C biggrin.gif , oboje čist hudo love0030.gif happy0064.gif

No pa nisem osamljen "jezdec" tongue.gif
Ampak pazi C5 je manj udobna kot Xantia, Xantija pa je nova Mazda 6 z 19' platišči proti Citroen XMu (res je, da nista v istem razredu, samo za primerjavo sem dal). Ko pa probate Citroen XMa (prejšnji vikend sem šel z očetovim v Izolo) pa se vprašate kakšno sranje od avtov dela sedaj Citroen in kakšen ničvredni klump so ostali avti.

Vožnja v XMu je pa resnično nebeška. XM še vedno drži absolutno prvo mesto v testu Driving cross USA ali nekaj podobnega, kjer vsako leto testirajo (že ime pove kaj) v Ameriki najboljše potovalne križarke od MB S klase, BMW 7, RR itd. In XMa so testirali mislim da leta 95 (delali so ga od leta 90 do 2001) in je še vedno nepremagljiv. Za tiste čase gledano tudi iz tehničnega vidika res ni imel konkurence niti pri MB S klasi in podobnim.

Nekateri pravijo, da je njegova šibka stran zasičenost z elektroniko, ki je v primerjavi z današnjimi avti še vedno res neverjetna. Čeprav moje izkušnje z njim so zelo dobre. Prvi XM 90 letnik ima narejenih preko 450.000km in se resnično ne spomnim, da bi kdaj imel okvaro, da bi kje obstal na cesti, drugi pa je imel ta teden ravno 200.000km in edina sploh okvara je bila izrabljene ščetke ventilatorja gretja.

Zato pa pravim, da če bo meni M6 šla tako dobro kot Cji, potem kapo dol. Drugače pa čez 4 leta, prešaltam nazaj na XMovega naslednika - lepotca C6, je itak smešno poceni rabljen. love0030.gif

V glavnem pa, nova M6 bo čisto fejst avto, samo vožnja po pameti (185 konjiček je veliko), pa čim manj takšnih in drugačnih nesreč love0072.gif
Gustav
Ti pa tvoj Citroen smile.gif v vsak post ga nekako vgradiš. mora bit pa res velika ljubezen.... No, saj nimam nič proti, le pogumno. love0076.gif
jures
(icewoman12 @ 27 Jan 2009, 20:14) *

Vseeno konec koncev ko gledamo zanesljivost postane M veliko vecji kot C....

Sestrin C5 jojmene sami problemi, od turbine na HDIju, cevke snete, senzor za obrabo bremz pri 4.000km, skratka škropotalo celo....

Alex
(jures @ 28 Jan 2009, 14:13) *

Sestrin C5 jojmene sami problemi, od turbine na HDIju, cevke snete, senzor za obrabo bremz pri 4.000km, skratka škropotalo celo....

He,he,in spet bo vik in krik. tongue.gif biggrin.gif
Boss
Hja sej čedalje bolj sem prepričan, da tole ni Mazda forum ampak, da je Citroen forum. No vsaj neki skupnega je pa le - pri Cosmosu prodajajo tako Mazde in Citroene v istem salonu tongue.gif

Bom šel mal anketo narest k njim, da mi povejo s katerimi avti je manj težav. wink.gif happy0195.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 28 Jan 2009, 16:01) *

Hja sej čedalje bolj sem prepričan, da tole ni Mazda forum ampak, da je Citroen forum. No vsaj neki skupnega je pa le - pri Cosmosu prodajajo tako Mazde in Citroene v istem salonu tongue.gif

Bom šel mal anketo narest k njim, da mi povejo s katerimi avti je manj težav. wink.gif happy0195.gif happy0195.gif

Pa daj spotoma še za BMW vprašaj. biggrin.gif biggrin.gif
Alex

V današnji Motoreviji je zanimiv podatek,da je bilo prodanih več novih Mazd 6 -349 kosov in je mimogrede na visokem 5. mestu med avti višjega srednjega razreda,kot pa C5-teh so prodali le 352 kosov in je na 8. mestu.
Torej,zdi se,da imajo ljudje na splošno raje "trše". tongue.gif
LabiGT
Jaz sem slucajno pogledal top lista najbolj prodanih avtov v Nemciji pa sem bil kar sokiran
ok na prvem mestu itak golf ampak potem pridejo avti kot serija 3, mercedes C, audi A4...noro
ceprav je tud res, da je na cestah teh zelo zelo velik...
poky
(YavarYe X6V6 @ 28 Jan 2009, 16:02) *

Pa daj spotoma še za BMW vprašaj. biggrin.gif biggrin.gif

Sem slišal ja,da majo še bavarce po novem zraven. biggrin.gif
Marko_mx-3
(poky @ 28 Jan 2009, 17:33) *

Sem slišal ja,da majo še bavarce po novem zraven. biggrin.gif

nimajo jih še tongue.gif

aprila bo tist mesec biggrin.gif
upwind7
(jures @ 28 Jan 2009, 14:13) *

Šlamparija da ni večje, saj pravim.

Mislim, da je jasno kaj se bolj kvari je pokazal ADAC statistika vse

(Alex @ 28 Jan 2009, 16:28) *

V današnji Motoreviji je zanimiv podatek,da je bilo prodanih več novih Mazd 6 -349 kosov in je mimogrede na visokem 5. mestu med avti višjega srednjega razreda,kot pa C5-teh so prodali le 352 kosov in je na 8. mestu.
Torej,zdi se,da imajo ljudje na splošno raje "trše". tongue.gif

Če so res prodalih toliko C5 je to zelo veliko. Sam bi rekel, da mogoče maksimalno 200 komadov. Bi pa pričakoval, da bo Mazda6 še višje. Glede trdote ... tisti, ki se res ogromno vozi bo raje vzel hidravliko, to je splošno znano dejstvo.
upwind7

Oprosti Boss, ampak ali kot lastnik obeh avtov ne smem povedati kaj slabega ne čez Mazdo ne čez Citroena? A ju niti ne smem primerjati? Za Citroena sem že na začetku rekel, da sedaj delajo polizdelke in da je Mazda še zame zadnji proizvajalec avtov, ki je normalnemu človeku dosegljiv in zaupanja vreden.

Če rečem kaj slabega čez Mazdo je to upravičeno in tudi sam veš, da je sedanja Mazda daleč od Mazde, kot smo jo vsi poznali.

Eden ima nekaj dobro, drugi drugo. Eden se žal bolj kvari, drugi pa rjavi. Oboje je sramotno za današnji čas, ko trdo delamo, plačamo precej denarja za avto, dobimo pa kvaliteto tipa Zastava.

Alex
Hm-sem malo falil za Mazdo 6-prodali so namreč 394 kosov in ne 349 ashamed0001.gif

Trdota je pa relativna-moj nečak je imel na A4 20 colske feltne,znižan do podna pa še mu ni bil dovolj trd med vožnjo. wink.gif
Z Mazdo 6 lahko naredim 1000 km pa pridem ven spočit,kot da sem gledal televizijo.To mi je važno.
Ni vse v hidravliki in "mehki" vožnji.
upwind7
(Alex @ 28 Jan 2009, 18:44) *

Hm-sem malo falil za Mazdo 6-prodali so namreč 394 kosov in ne 349 ashamed0001.gif

Trdota je pa relativna-moj nečak je imel na A4 20 colske feltne,znižan do podna pa še mu ni bil dovolj trd med vožnjo. wink.gif
Z Mazdo 6 lahko naredim 1000 km pa pridem ven spočit,kot da sem gledal televizijo.To mi je važno.
Ni vse v hidravliki in "mehki" vožnji.

Seveda tu se 100% strinjam, to je jasno, ampak brez zamere, ko boš imel in če boš imel (verjetno ne, ker praviš da ne maraš francozov in mehkobe) boš lahko povedal kaj je boljše in kje si bolj spočit. Verjemi meni in tistim, ki vozijo hidravličarje (mislim, da ima še eden tukaj enako Mazdo in hidravljičarja) in delajo res ogromno kilometrov letno (po 60.000km in več) in so prešalatli iz hidravlike na "fadre", da se jih je 90% vrnili nazaj na hidravliko. Res ne brez razloga, kljub temu, da novi Citroen ni tako zanesljiv kot Mazda, BMW, Audi itd.

Kot sem že rekel, meni je M6 čisto fajn za vozit, rad jo vozim, bolj je dinamična, bolj agilna, skratka "fun to drive", ampak na res dolgih relacijah, pa žal ni in ne more biti na nivoju Citroena (hidravljičarja). To moram priznati, pa moja Mazda6 gor ali dol.

poky
(Marko_mx-3 @ 28 Jan 2009, 17:56) *

nimajo jih še tongue.gif

aprila bo tist mesec biggrin.gif

Ups.....my bad. ashamed0001.gif Slaba informiranost. tongue.gif
Carr
Tale forum je res fenomen. Nikjer drugje ne kritizirajo "svoje" znamke tako kot tukaj. Kot bi bral kakšen "nemškutarski" forum... tongue.gif tongue.gif tongue.gif Ravno zato mi je kar všeč happy0158.gif
Glede Citroena je pa tko. Komur je všeč, ga težko zamenja, komur pa ne, ga pa ne bi kupil za nič. Tud ob testu novega C5 zadnjič v Delu so bli takega mnenja. Pred nakupom ga je treba obvezno fajn sprobat, ker je možno, da ti ne ustreza. Meni pač ne. Sem enkrat vozil Xantio. Razumem pa, da je to marsikomu všeč. Poleg tega sem pri sosedu v delavnici videl preveč napak na njih, včasih že po nekaj 10k prevoženih kilometrih.
Žal pa vidimo, da ima tud Mazda svoje probleme. Tako kot vsi. Jaz ne pričakujem, da sem kupil 110% zanesljiv avto. Sploh ne za ceno, ki je kar nekaj 1000 EUR nižja od konkurence. Upam pa na to... love0076.gif Mater, da se ne bom grizel v jezik...
Aja, pa še to. Danes tankal, poraba po izračunu 7,0l/100km, po BC 6,8l/100km. Je pa povsem možno, da ne naliješ vedno polnega tanka do istega nivoja in je hitro tud kak liter razlike, tko da tudi "ročni" izračun ni nujno čisto natančen dry.gif
upwind7
(Carr @ 28 Jan 2009, 19:24) *

Tale forum je res fenomen. Nikjer drugje ne kritizirajo "svoje" znamke tako kot tukaj. Kot bi bral kakšen "nemškutarski" forum... tongue.gif tongue.gif tongue.gif Ravno zato mi je kar všeč happy0158.gif

Meni gre na živce, da ljudje po forumih samo hvalijo in hvalijo avte, niso pa tako realni,
da bi povedali tudi relane kritike. Ne leti to izključno na ta forum, saj so vsi isti. Če je nekaj slabo ali ni tako kot bi moralo biti, je treba po povedati na, ne pa skrivati pred drugimi, kot da se tega sramujejo. To je tipično slovensko ... kar imam jaz je najboljše, vse ostalo je pa klinc vredno. Saj pa ne vozimo VW in Audi, kjer se je zgodovina avtomobilizma po njihovem začela z tem dvema tovarnama. In trditi, da je en avto najboljši v vseh zadevah je otročje.Eden ima bolje to, drugi to, idealnega pa itak ni, tako kot pri vsaki drugi stvari.

Dosti z moje strani o tem, da se ne bomo kregali, ni vredno love0072.gif
Tomaz6
(Carr @ 28 Jan 2009, 19:24) *

Glede Citroena je pa tko. Komur je všeč, ga težko zamenja, komur pa ne, ga pa ne bi kupil za nič. Tud ob testu novega C5 zadnjič v Delu so bli takega mnenja. Pred nakupom ga je treba obvezno fajn sprobat, ker je možno, da ti ne ustreza. Meni pač ne. Sem enkrat vozil Xantio. Razumem pa, da je to marsikomu všeč. Poleg tega sem pri sosedu v delavnici videl preveč napak na njih, včasih že po nekaj 10k prevoženih kilometrih.
Žal pa vidimo, da ima tud Mazda svoje probleme. Tako kot vsi. Jaz ne pričakujem, da sem kupil 110% zanesljiv avto. Sploh ne za ceno, ki je kar nekaj 1000 EUR nižja od konkurence. Upam pa na to... love0076.gif Mater, da se ne bom grizel v jezik...
Aja, pa še to. Danes tankal, poraba po izračunu 7,0l/100km, po BC 6,8l/100km. Je pa povsem možno, da ne naliješ vedno polnega tanka do istega nivoja in je hitro tud kak liter razlike, tko da tudi "ročni" izračun ni nujno čisto natančen dry.gif

Gospoda, Mazda 6 185 GT, ki sem naročil še vedno zamuja, kolega pa mi ponuja Mondeota 2.0 Titanium X z vso opremo za isti dnar. Mi kdo pomaga? kaj bi vi?
Carr
(upwind7 @ 28 Jan 2009, 19:57) *

Meni gre na živce, da ljudje po forumih samo hvalijo in hvalijo avte, niso pa tako realni,
da bi povedali tudi relane kritike. Ne leti to izključno na ta forum, saj so vsi isti. Če je nekaj slabo ali ni tako kot bi moralo biti, je treba po povedati na, ne pa skrivati pred drugimi, kot da se tega sramujejo. To je tipično slovensko ... kar imam jaz je najboljše, vse ostalo je pa klinc vredno. Saj pa ne vozimo VW in Audi, kjer se je zgodovina avtomobilizma po njihovem začela z tem dvema tovarnama. In trditi, da je en avto najboljši v vseh zadevah je otročje.Eden ima bolje to, drugi to, idealnega pa itak ni, tako kot pri vsaki drugi stvari.

Dosti z moje strani o tem, da se ne bomo kregali, ni vredno love0072.gif

Ne, ne... Sej se ne kregamo. Mislim točno tako kot ti. love0072.gif love0072.gif Zato sem na tem forumu, drugač ne bi časa stran metal.

(Tomaz6 @ 28 Jan 2009, 20:10) *

Gospoda, Mazda 6 185 GT, ki sem naročil še vedno zamuja, kolega pa mi ponuja Mondeota 2.0 Titanium X z vso opremo za isti dnar. Mi kdo pomaga? kaj bi vi?

Počakaj na Mazdo. Ford bo bankrotiral. Kje boš pa potem dele iskal? biggrin.gif
upwind7

Jaz bi počakal na Mazdo.Kaj pa je razlog da še ni prišla?

Pred cca 3 tedni sem na nemškem forumu bral nekaj o tem, da je potrebno v nemčiji čakati na ta novi motor 2.2 "kao" 4 mesece. Ker nemško ne znam, sem online prevajal v angleščino in če sem pravilno razumel je nekdo, ki je blizu mazde govoril o neki blokadi za ta motor, ter da to 4 mesece ne drži. Če sem prav razumel so govorili nekaj o 2.5 ali pa 2.3 bencinarju, češ da je boljše vzeti tega, da naj celo trgovci ponudijo tega.

Saj pravim to je prevedel online slovar in ne me držati za besedo.
Tomaz6
(upwind7 @ 28 Jan 2009, 22:11) *

Pred cca 3 tedni sem na nemškem forumu bral nekaj o tem, da je potrebno v nemčiji čakati na ta novi motor 2.2 "kao" 4 mesece. Ker nemško ne znam, sem online prevajal v angleščino in če sem pravilno razumel je nekdo, ki je blizu mazde govoril o neki blokadi za ta motor, ter da to 4 mesece ne drži. Če sem prav razumel so govorili nekaj o 2.5 ali pa 2.3 bencinarju, češ da je boljše vzeti tega, da naj celo trgovci ponudijo tega.

Saj pravim to je prevedel online slovar in ne me držati za besedo.

Ne vam zakaj, vendar neki notranji glas mi pravi, da tale Mazda6 ni tisto, kar je bila prejšnja uspešnica... Kar pomeni, da se lahko vsaj na začetku izkaže tudi s porodnimi težavami na motorju. Jutri grem do salona, se ponovno vsesti tako v 6-ko kot v Mondeota. Sporočim.
Boss
QUOTE(upwind7 @ 28 Jan 2009, 18:42) *

Oprosti Boss, ampak ali kot lastnik obeh avtov ne smem povedati kaj slabega ne čez Mazdo ne čez Citroena? A ju niti ne smem primerjati? Za Citroena sem že na začetku rekel, da sedaj delajo polizdelke in da je Mazda še zame zadnji proizvajalec avtov, ki je normalnemu človeku dosegljiv in zaupanja vreden.

Če rečem kaj slabega čez Mazdo je to upravičeno in tudi sam veš, da je sedanja Mazda daleč od Mazde, kot smo jo vsi poznali.

Eden ima nekaj dobro, drugi drugo. Eden se žal bolj kvari, drugi pa rjavi. Oboje je sramotno za današnji čas, ko trdo delamo, plačamo precej denarja za avto, dobimo pa kvaliteto tipa Zastava.

easy man, sej ti nič nočem ... moraš mal med vrsticami brat... wink.gif čeprav se večkrat prav čudim, da takole udrihaš čez Mazdo za vsako malenkost in hvališ Citroene in to v stilu, da je 10 let stara Xantia boljša od nove Mazde... zakaj si pol sploh šestko kupil? A ne bi bilo bolje vzet še eno Xantio pa full ceneje bi bilo. z0tdntknw.gif

Recimo jaz sem zelo zadovoljen tako s prejšnjo šestko, s tole pa še bolj. Pa verjemi, da sem vozil veliko različnih avtomobilov in mi je kr dobro jasno kaj je dobro, kaj malo manj in kaj slabo. In šestka spada sigurno v prvo grupo.

Kar se pa mehkobe tiče pa vseeno prisegam na na to, da mora bit avto malo bolj trd, raje kot mehek... vsaj kar se športne vožnje tiče, zato sem dal zadnji avto pred Mazdami tudi tršat pa nisem ravno fan tunninga in predelave vozil.
upwind7
(Boss @ 28 Jan 2009, 23:59) *

easy man, sej ti nič nočem ... moraš mal med vrsticami brat... wink.gif čeprav se večkrat prav čudim, da takole udrihaš čez Mazdo za vsako malenkost in hvališ Citroene in to v stilu, da je 10 let stara Xantia boljša od nove Mazde... zakaj si pol sploh šestko kupil? A ne bi bilo bolje vzet še eno Xantio pa full ceneje bi bilo. z0tdntknw.gif

To pa ni res kar si napisal. Jaz sem pokritiziral tisto, kar je velika napaka (sramota) mazde: rja, DPF filter. Za udobje oziroma trdoto pa sem napisal svoje mnenje. Če boš prebral nekaj postov nazaj, sem tudi napisal, da se bolj trdega vzmetenja človek tudi privadi in ni tako hudo moteče, ker je tisto nabijanje lukenj dobro zadušeno. Nikoli nisem rekel, da je celokupno Xantia boljša od Mazde! Govoril sem samo o udobju in tukaj ne moreš oporekati. Tako, kot ne morem jaz tebi oporekati, da je Xantia športno nastavljen avto, če pa ni. Napisal pa sem tudi, da tovarni gradita image na dveh različnih temeljih. Mazda6 hoče in je biti športna, dinamična, Citroen pa pri večjih avtih absolutno na udobju.

Tako da nič ne pljuvam splošno po Mazdi, samo pokritiziram pa tisto, kar res ni OK. Enako kot za Citroena in njegovo sramotno šlamparijo.

(Tomaz6 @ 28 Jan 2009, 22:24) *

Ne vam zakaj, vendar neki notranji glas mi pravi, da tale Mazda6 ni tisto, kar je bila prejšnja uspešnica... Kar pomeni, da se lahko vsaj na začetku izkaže tudi s porodnimi težavami na motorju. Jutri grem do salona, se ponovno vsesti tako v 6-ko kot v Mondeota. Sporočim.

Samo otroške bolezni so pri vseh novih zadevah, pa naj bo to motor, podvozje, menjlanik .... Potem moraš vzeti ali staro Mazdo6, mogoče Accorda. Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi šlo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj naučili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

Jaz bi vseeno ostal na Mazdi, pa ne govorim tega zaradi lastništva Mazde doma.
jures

Pojdi probat menjalnik, samo prej pojdi v fitnes......
grasales
(jures @ 29 Jan 2009, 10:33) *

Sem s kolegom pri avto Šerbinek gledal v salonu novega Ford Focusa karavan, v bencinski izvedbi, pa me je ob prvem stiku z menjalniško ročico minlo. V desno proti 5. prestavi je bila fajn toga in se je takoj vračala v nevtralno pozicijo. Iz smeri 1. prestave pa kot da bi pol mehanizma manjkalo in se je vračala zelo "medlo" in počasi. Prodajlka se je sicer nasmejala moji, kritiki, ampak taka šlamparija je pa lidl tu much. Sej ne da je ravno meni raztrgalo menjalnik na prafaktore ampak so vsaj porihtali in dela tak kot treba.

kar pa se tiče "porodnih težav" pa mislim, da te nima bit kaj dosti strah za bit. Motorji od mazde so BOMBA, kar pa se tiče okvar, pa v garanciji porihtajo zadeve. Vsaj jaz imam takšne izkušnje z njimi.

lp, Aleš.
upwind7
(jures @ 29 Jan 2009, 10:33) *

Kaj tako težko se prestavlja ali kaj drugega?
Boss
QUOTE(upwind7 @ 29 Jan 2009, 07:47) *

To pa ni res kar si napisal. Jaz sem pokritiziral tisto, kar je velika napaka (sramota) mazde: rja, DPF filter. Za udobje oziroma trdoto pa sem napisal svoje mnenje. Če boš prebral nekaj postov nazaj, sem tudi napisal, da se bolj trdega vzmetenja človek tudi privadi in ni tako hudo moteče, ker je tisto nabijanje lukenj dobro zadušeno. Nikoli nisem rekel, da je celokupno Xantia boljša od Mazde! Govoril sem samo o udobju in tukaj ne moreš oporekati. Tako, kot ne morem jaz tebi oporekati, da je Xantia športno nastavljen avto, če pa ni. Napisal pa sem tudi, da tovarni gradita image na dveh različnih temeljih. Mazda6 hoče in je biti športna, dinamična, Citroen pa pri večjih avtih absolutno na udobju.

Tako da nič ne pljuvam splošno po Mazdi, samo pokritiziram pa tisto, kar res ni OK. Enako kot za Citroena in njegovo sramotno šlamparijo.

ok, ok očitno sem narobe razumel... ker pač če si do zdaj v vseh svojih postih 25x omenil Xantio in 20x Citroen (obe številki sta resnični in ju lahko vsak prever v searchu wink.gif ) in vedno kritiziral Mazdo 6 tud o stvareh, ki jih sam še nisi doživel (kakor vem imaš šestko šele točno en mesec) ampak si o njih samo bral, kot rja, pa DPF filter, pa vlečenje v levo al pa desno, potem se pač človeku poraja, da z Mazdo nisi zadovoljen in da bi bilo bolje, da jo prodaš, ker je nevarno, da te stres pobere, saj je baje pri šestki tolk stvari narobe in da je čist en navaden klump navkljub izredno visokim uvrstitvam na merjenjih kakovosti in stresnih testih (recimo autobild in LabiGT Prishtin racing driver tongue.gif )

Očitno pač tisti, ki ne kritiziramo Mazde oziroma jo kritiziramo zmerno smo pač tipični slovenceljni, ki zaradi tega, da bi nam bili drugi fouš raje prikrivamo napake naših avtov. whatever.gif To, da pač vsaj meni recimo avto služi že ta drug odlično in da res nimam v teh dobrih štirih letih do zdaj nobenih večjih pripomb (trkam na les) pač nismo realni in da je z nami očitno nekaj hudo narobe. Da recimo ne slišimo nekih zvokov tipa trrrrr pri prestavljanju pa da nam avto ne omahuje pri pospeševanju je pač le posledica tega, da si očitno zatiskamo oči, ušesa in vsa čutila. happy0195.gif happy0195.gif

Hočem povedati to, da neko posploševanje oziroma kritiziranje kar tako malo za zabavo, ker nam je dolgčas pač ni glih produktivno sploh pa če 100% ne drži in v bistvu smo tukaj izredno skuliran folk in pač stojično prenašamo vsakršna možna pluvanja čez znamko, katere ime je v naslovu tega foruma in s katerimi izdelki smo v večini zelo zadovoljni. Seveda se najdejo napake... ja kera znamka jih pa nima, sam vseeno so nekje meje in res ne moreš skoraj čist vsak post spremenit v neko grozno kritiziranje in strašit morebitne nove lastnike MAzde, kakšen strašen jajc je Mazda in kolk so druge znamke boljše.

Mogoče so, mogoče pa niso in tud prav je da se morebitno zainteresiranim omenijo morebitne težave in kaj je treba pazit pri nakupu rabljene, ampak da se pa kritizirajo izdelki, ki so komaj dobro prišli v prodajo in kjer nihče niti še ne ve al bodo imeli težave z DPF, rjo, ipd, je pa mal prehuda, a se ti ne zdi?

Čakam pa že kar nekaj časa, da o tvoji Mazdi 6 napišeš kaj vspodbudnega, kaj pozitivnega s čimer te navduši in da se z veseljem usedeš vanjo in tudi kam zapelješ, ne pa samo to, da imam občutek, da sploh ne veš zakaj jo točno imaš (3 letna garancija z0tdntknw.gif )in da za dolge vožnje vzameš raje 10 let starejši avto s 350.000km. blink.gif No sej se ti opravičujem, če imaš kakšne zdravstvene težave ali bohnedaj okvarjeno hrbtenico pa je MAzda pol res pretrda ampak hudiča no, pa sej sem jaz pri skoraj 40 letih prevozil tud po 500, 600 in več kilometrov v enem kosu brez ustavljanja pa mi čisto nič ni falilo tako, da 200km pa res ne bi smel bit problem - A ne Labi, ti se pri teh kilometrih komaj dobro ogreješ wink.gif

Še enkrat, tale post res ni namenjen kreganju in prepucavanju ampak je čist dobronamerne narave. biggrin.gif
LabiGT
ahahah prishtin racing driver happy0158.gif zmaga happy0195.gif

jah z mazdo me v soboto caka 1400-1500km (zjutri bom sel najprej v amsterdam in potem v LJ)

s citroeni bi blo kaj tazga nemogoce, ker:

1. bi razpadli po 300km happy0195.gif
2. bi jaz znorel od tistega puding filinga

happy0195.gif (hecam se, da ne bo vojne zdaj)

sdspecy
(LabiGT @ 29 Jan 2009, 17:13) *

ahahah prishtin racing driver happy0158.gif zmaga happy0195.gif

jah z mazdo me v soboto caka 1400-1500km (zjutri bom sel najprej v amsterdam in potem v LJ)

s citroeni bi blo kaj tazga nemogoce, ker:

1. bi razpadli po 300km happy0195.gif
2. bi jaz znorel od tistega puding filinga

happy0195.gif (hecam se, da ne bo vojne zdaj)

U, 1500km confused0059.gif Poznam to, sm polet vozu u Španijo na dopust, dolga je dolga cool.gif
Čimbolj udobno in varno pot wink.gif

lp,
D
grasales
(sdspecy @ 29 Jan 2009, 17:19) *

U, 1500km confused0059.gif Poznam to, sm polet vozu u Španijo na dopust, dolga je dolga cool.gif
Čimbolj udobno in varno pot wink.gif

lp,
D

Saj nima citroena. Bog te blagoslovi na tej trdi poti in kljub zaspanemu dizlu, da ti na poti uspe prehitet vsaj kakšnega tovornjakarja. Pa muziko vsekakor do konca na glas, da med prestavljanjem ne boš slišal: Trrr-trrr. confused0059.gif happy0195.gif happy0195.gif

lp, Aleš.

Alex
Pa povštrček obvezno pod rit na sedež,da ne bi dobil žuljev slučajno. tongue.gif
upwind7
(Boss @ 29 Jan 2009, 16:53) *

Hočem povedati to, da neko posploševanje oziroma kritiziranje kar tako malo za zabavo, ker nam je dolgčas pač ni glih produktivno sploh pa če 100% ne drži in v bistvu smo tukaj izredno skuliran folk in pač stojično prenašamo vsakršna možna pluvanja čez znamko, katere ime je v naslovu tega foruma in s katerimi izdelki smo v večini zelo zadovoljni. Seveda se najdejo napake... ja kera znamka jih pa nima, sam vseeno so nekje meje in res ne moreš skoraj čist vsak post spremenit v neko grozno kritiziranje in strašit morebitne nove lastnike MAzde, kakšen strašen jajc je Mazda in kolk so druge znamke boljše.

Mogoče so, mogoče pa niso in tud prav je da se morebitno zainteresiranim omenijo morebitne težave in kaj je treba pazit pri nakupu rabljene, ampak da se pa kritizirajo izdelki, ki so komaj dobro prišli v prodajo in kjer nihče niti še ne ve al bodo imeli težave z DPF, rjo, ipd, je pa mal prehuda, a se ti ne zdi?

Oprosti ampak a si samo nepismen ali se delaš norca iz mene?
Kdaj sem jaz rekel nekomu, da naj ne kupi Mazdo, da je klump itd? Tole mi prvo pokaži, drugače pa bodi tiho.

Preberi še enkrat tokrat res zelo počasi:

V celoti gledano je dober avto, za dobro ceno(na žalost) in upajmo da ni močno pokvarljiv

Naprej:

Eh jaz mislim da ne bo problema z zanesljivostjo, da bi kje obstal, mogoče kakšne malenkosti, to jih imam jaz tudi pri moji M6. Ampak, to rešujemo in še bomo reševali, zato pa je garancija

Še naprej:

V glavnem pa, nova M6 bo čisto fejst avto, samo vožnja po pameti (185 konjiček je veliko), pa čim manj takšnih in drugačnih nesreč

In:

Kot sem že rekel, meni je M6 čisto fajn za vozit, rad jo vozim, bolj je dinamična, bolj agilna, skratka "fun to drive", ampak na res dolgih relacijah, pa žal ni in ne more biti na nivoju Citroena (hidravljičarja). To moram priznati, pa moja Mazda6 gor ali dol.

In:

In:

Samo otroške bolezni so pri vseh novih zadevah, pa naj bo to motor, podvozje, menjlanik .... Potem moraš vzeti ali staro Mazdo6, mogoče Accorda. Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi šlo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj naučili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

To je samo od te teme in ti meni govoriš, da jaz nekomu govorim da naj Mazde ne kupi in da je klump.

Kar se tiče trrkk pri stiskanju sklopke sem vprašal ali se to dogaja tudi drugim in nekdo je odgovoril da ne in je stvar zaključena. Rekel sem še to, da je mašina bolj glasna in da se sliši padanje peska na podvozje, ampak da to ni motoče kot govorijo novinarji.

Glede DPF filtra in rja pa nisem napisal groznega, ker je to splošno znano dejstvo po celem svetu. Saj si pameten in si poglej nemške forume, pa ti bo jasno, da ima daleč največ težav s tem Mazda. In kaj naj potem napišem, da to res ni problem?

Zdaj pa ne vem ali sem jaz tisti čuden ali pa je kdo drugj

(Alex @ 29 Jan 2009, 17:33) *

Pa povštrček obvezno pod rit na sedež,da ne bi dobil žuljev slučajno. tongue.gif

Mislim, saj ne morem verjet kakšni otroci so tukaj love0030.gif
jures
(upwind7 @ 29 Jan 2009, 19:22) *

Kdaj sem jaz rekel nekomu, da naj ne kupi Mazdo, da je klump itd? Tole mi prvo pokaži, drugače pa bodi tiho.

Preberi še enkrat tokrat res zelo počasi:

V celoti gledano je dober avto, za dobro ceno(na žalost) in upajmo da ni močno pokvarljiv

Naprej:

Eh jaz mislim da ne bo problema z zanesljivostjo, da bi kje obstal, mogoče kakšne malenkosti, to jih imam jaz tudi pri moji M6. Ampak, to rešujemo in še bomo reševali, zato pa je garancija
Še naprej:

V glavnem pa, nova M6 bo čisto fejst avto, samo vožnja po pameti (185 konjiček je veliko), pa čim manj takšnih in drugačnih nesreč

In:

In:

In:

To je samo od te teme in ti meni govoriš, da jaz nekomu govorim da naj Mazde ne kupi in da je klump.

Kar se tiče trrkk pri stiskanju sklopke sem vprašal ali se to dogaja tudi drugim in nekdo je odgovoril da ne in je stvar zaključena. Rekel sem še to, da je mašina bolj glasna in da se sliši padanje peska na podvozje, ampak da to ni motoče kot govorijo novinarji.

Glede DPF filtra in rja pa nisem napisal groznega, ker je to splošno znano dejstvo po celem svetu. Saj si pameten in si poglej nemške forume, pa ti bo jasno, da ima daleč največ težav s tem Mazda. In kaj naj potem napišem, da to res ni problem?

Predlagam vama en DRAG RACE, mi bomo pa merili trdoto in poslušali komu dela TRRR....
Boss
QUOTE(upwind7 @ 29 Jan 2009, 19:22) *

Očitno res, da vsak, ki se ne strinja s tabo je pač čuden. Bi pa pričakoval malce bolj normalen in zrel odnos ne pa da se na vsako silo poskušaš skregati. Glej, pri meni ti ne bo ratalo, tako da res ni treba vztrajat. Lahko pa vseeno malo dvigneš nivo komunikacije pa ne glede, da je to samo forum in da si varno skrit za tipkovnico in ekranom.

Da pa ne bom ostal sam pri besedah ti bom pač odgovoril in ti pokazal tvoj citat, ker očitno bi se nekdo drug tukaj moral vprašati o nepismenosti.

QUOTE(upwind7 @ 27 Jan 2009, 22:43) *

Ampak pazi C5 je manj udobna kot Xantia, Xantija pa je nova Mazda 6 z 19' platišči proti Citroen XMu (res je, da nista v istem razredu, samo za primerjavo sem dal). Ko pa probate Citroen XMa (prejšnji vikend sem šel z očetovim v Izolo) pa se vprašate kakšno sranje od avtov dela sedaj Citroen in kakšen ničvredni klump so ostali avti.

Vožnja v XMu je pa resnično nebeška. XM še vedno drži absolutno prvo mesto v testu Driving cross USA ali nekaj podobnega, kjer vsako leto testirajo (že ime pove kaj) v Ameriki najboljše potovalne križarke od MB S klase, BMW 7, RR itd. In XMa so testirali mislim da leta 95 (delali so ga od leta 90 do 2001) in je še vedno nepremagljiv. Za tiste čase gledano tudi iz tehničnega vidika res ni imel konkurence niti pri MB S klasi in podobnim.

Uporabil sem samo tvoje besede in beseda klump (oz. celo še huje "ničvredni klump") je zrastla pri tebi in z njo si označil čisto vse avte, ki niso Citroen... da TUDI MAZDO 6 GT 185KM, ki jo bo morebitno kupil novi član.

Ok, torej pokazal sem ti in zdaj upam, da mi dovoliš, da lahko govorim. Hvala.

Tudi o tem si pisal, da so današnji avti k Zastave po kvaliteti pa ne vem kaj še vse. Res ne vem kje take pobiraš. Mislim no to so izjave, ki so rahlo smešne ampak zgleda je to zate edina resnica in da mnenja ostalih več ali malo manj zadovoljnih uporabnikov pač ne štejejo nič in da je samo tvoje tapravo. Pri tem, da imaš šestko le en mesec v svoji lasti.

Recimo za primerjavo: imel sem šestko diesel skoraj 4 leta in 140.000km (vsi moji), fotr ima šestko bencinarja faceliftano in zdaj imam novo šestko diesel Mk. II tako, da verjetno vem o čem pišem in da so mi poznane zadeve okrog šestic malo bolj kot tebi, a ne?

No in da se vrnem malo nazaj. Z ničvrednim klumpom daješ bodočemu morebitnemu lastniku res lepo popotnico in sliko pri izbiri avta. In to tazga z novim motorjem o katerem ne vem nič ne jaz ne ti in verjetno nihče na tem forumu. Kako lahko kar predvidevaš, da bo nekaj narobe... pa dejmo it optimistično naprej in upat v to, da bo vse cool, da so dodelali DPF in da je avto bomba, kar po moje tudi je in da je bistveno boljši kot Zastava al pa Lada in da ni ničvredni klump. wink.gif

Pa malo več optimizma no in manj nerganja... sej doma verjetno tud ne prideš na kosilo pa te čaka tenstan krompir in še predno ga poskusiš že govoriš kolk je zanič, pa trd in neokusen. Sicer res, da ga še nisi probal ampak sosed Franci je rekel, da je pri njemu bil tak. In k te vprašajo zakaj ne ješ sej si si zaželu tenstan krompir pač rečeš, da so špageti boljš tud, če so postani in prekuhani ter, da so boljši od krompirja ker so bolj mehki. Vržmo torej krompir stran pa naredmo špagete in to za vse, kaj bi se sploh matral s tenstanim krompirjem, če pa so špageti tolk boljši. wink.gif
upwind7
Škoda vsakega komentarja, ker dobesedno iščeš nekaj, dal pa sem ti polno postov, kjer priporočam Mazdo.

Očitno si narobe razumel vse skupaj, čeprav je lepo napisano in moraš brati v celotnem kontekstu.

Še enkrat:

Ko pa probate Citroen XMa (prejšnji vikend sem šel z očetovim v Izolo) pa se vprašate kakšno sranje od avtov dela sedaj Citroen in kakšen ničvredni klump so ostali avti.
Za tiste čase gledano tudi iz tehničnega vidika res ni imel konkurence niti pri MB S klasi in podobnim.

Gre za primerjavo, kako napreden in dober avto je bil sredi 90tih let XM in kakšen klump sedaj dela Citroen in posledično da so danes avti VSI skupaj navaden klump, ker se kvarijo 100 krat več kot so se stari, ker rjavijo, kot recimo stare Mazde niso (tako ste povedali tukaj) itd. Če te je zmotilo "ostali" potem se opravičujem, ampak če bi prebral 3 besede prej kaj menim o Citroenu bi ti bilo jasno.

In ja, vsi smo kritizirali Zastave, kako se kvarijo kako rjavijo itd, ampak poglej kaj se dogaja danes pri vseh avtih. Zato čisto upravičeno pravim, da je kvaliteta na nivoju Zastave. Če tega nočeš videti, potem lahko 100krat napišem to, pa še ne boš priznal.

Če bi jaz poveličeval Citroena, potem nebi pisal kakšno sranje delajo, kako so sramotno šlampasti itd.

Če si pa ti rad zatiskaš oči, kako kvalitetni so danes avti si pa kr daj.

Pa ti znaš brati vse ali samo tisto kar tebi paše? Poglej kaj si ti napisal zgoraj in kaj jaz spodaj:

(Boss @ 29 Jan 2009, 20:59) *

In to tazga z novim motorjem o katerem ne vem nič ne jaz ne ti in verjetno nihče na tem forumu. Kako lahko kar predvidevaš, da bo nekaj narobe... pa dejmo it optimistično naprej in upat v to, da bo vse cool, da so dodelali DPF in da je avto bomba, kar po moje tudi je in da je bistveno boljši kot Zastava al pa Lada in da ni ničvredni klump. wink.gif

To pa sem napisal jaz:

Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi šlo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj naučili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

Pokaži mi kje jaz predvidevam (tako pišeš ti) da bo nekaj narobe in kje jaz nisem optimistečen.

Daj ne biksaj ga več, pa se ne norca delat.

icewoman12
PA VIDVA PA STA MALO PRTEGJENA, ČE MENE PRAŠAŠ!!!
TIP BO JA SPIZDIL NA LJUDSKI FORUM, KO VIDI KAKO JE TU!
MISLIM, ITA MOŠKI EGO NEKAM DRUGAM KAZAT whatever.gif

P.S. MAZDA+CITROEN= love0076.gif
jures
(icewoman12 @ 29 Jan 2009, 21:56) *

PA VIDVA PA STA MALO PRTEGJENA, ČE MENE PRAŠAŠ!!!
TIP BO JA SPIZDIL NA LJUDSKI FORUM, KO VIDI KAKO JE TU!
MISLIM, ITA MOŠKI EGO NEKAM DRUGAM KAZAT whatever.gif
P.S. MAZDA+CITROEN= love0076.gif

Resitev je samo ena.... party0016.gif
Pa brez C ali M - taxi!
Ninja
Jest sem delala izpit na C3. In je wub.gif ...sicer ne tok kot mazdica, ampak ok biggrin.gif
jures
(Ninja @ 29 Jan 2009, 22:30) *

Jest sem delala izpit na C3. In je wub.gif ...sicer ne tok kot mazdica, ampak ok biggrin.gif

Jaz pa nazadnje na Kawasaki Er-5... tongue.gif
sdspecy
(upwind7 @ 29 Jan 2009, 21:31) *

Škoda vsakega komentarja, ker dobesedno iščeš nekaj, dal pa sem ti polno postov, kjer priporočam Mazdo.

Očitno si narobe razumel vse skupaj, čeprav je lepo napisano in moraš brati v celotnem kontekstu.

Še enkrat:

Ko pa probate Citroen XMa (prejšnji vikend sem šel z očetovim v Izolo) pa se vprašate kakšno sranje od avtov dela sedaj Citroen in kakšen ničvredni klump so ostali avti.
Za tiste čase gledano tudi iz tehničnega vidika res ni imel konkurence niti pri MB S klasi in podobnim.

Gre za primerjavo, kako napreden in dober avto je bil sredi 90tih let XM in kakšen klump sedaj dela Citroen in posledično da so danes avti VSI skupaj navaden klump, ker se kvarijo 100 krat več kot so se stari, ker rjavijo, kot recimo stare Mazde niso (tako ste povedali tukaj) itd. Če te je zmotilo "ostali" potem se opravičujem, ampak če bi prebral 3 besede prej kaj menim o Citroenu bi ti bilo jasno.

In ja, vsi smo kritizirali Zastave, kako se kvarijo kako rjavijo itd, ampak poglej kaj se dogaja danes pri vseh avtih. Zato čisto upravičeno pravim, da je kvaliteta na nivoju Zastave. Če tega nočeš videti, potem lahko 100krat napišem to, pa še ne boš priznal.

Če bi jaz poveličeval Citroena, potem nebi pisal kakšno sranje delajo, kako so sramotno šlampasti itd.

Če si pa ti rad zatiskaš oči, kako kvalitetni so danes avti si pa kr daj.
Pa ti znaš brati vse ali samo tisto kar tebi paše? Poglej kaj si ti napisal zgoraj in kaj jaz spodaj:
To pa sem napisal jaz:

Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi šlo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj naučili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

Pokaži mi kje jaz predvidevam (tako pišeš ti) da bo nekaj narobe in kje jaz nisem optimistečen.

Daj ne biksaj ga več, pa se ne norca delat.

dobro, dobro, sej smo vaju zastopl smile.gif Imela sta malo nesporazuma, ...je problem čist realno izrazit svoje občutke preko besed na forumu ...oblika, barva, teža, dolžina, jasno vreme in tko... wink.gif

V glavnem, avti niso več to, kar so bli (kar je jasno), če pa bo nova M6 obdražala ali celo presegla sloves predhodnice, pa še toliko bolje whatever.gif Bomo videli...(je djal slepi)

lp,
D
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.