Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Novi SW na dizlih
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
jures
Sem rekel da kar odprem novo, ceprav smo temo že načeli v moji temi M6 dilema pri nakupu. Obljubil sem da bom sporočil spremembo po tem ko so mi naložili nov SW

Stanje s starim:
Poraba po računaliku 6,5L range s polnim 990, ob lučki pa že range 90km, medtem ko sem dejansko prevozil le 600km
www.poraba.com je ob tem dejala da je poraba od 7,5-8L
Ob tem, da ko sem tankal ni šlo v tank več kot 50L (nazivno ima 60L)

Sedaj z novim SW:
- poraba na računalniku po dveh tankih 7,0, range na začetku 850, range ob lučki 110 ob dejansko prevoženih 650km
poraba.com pravi 7,5 ampak ok, kurim Webast s predvklopom...

Stanje zelo izboljšano

Boss je tudi izboljšal 'dosežek' z novim SW, mogoče lahko ga damo copy paste, ampak bo sigurno podal mnenje.

Kot imam info, je problem le na dizlih, bencinarji naj bi bili v iber točni - res?
YavarYe X6V6
(jures @ 29 Jan 2009, 09:29) *

Kot imam info, je problem le na dizlih, bencinarji naj bi bili v iber točni - res?

Ni res, bencinarji pa kažejo domet za cca 30km +- narobe, povprečno porabo pa cca 0,5-0,7 litra preveč, glede na dejansko izračunano.
jures
(YavarYe X6V6 @ 29 Jan 2009, 09:33) *

Ni res, bencinarji pa kažejo domet za cca 30km +- narobe, povprečno porabo pa cca 0,5-0,7 litra preveč, glede na dejansko izračunano.

Super....
Na interclassu so mi rekli da so Mazdaši lahko veseli ker kaze v dobro vozniku (na primer ob nuli ima se 15L), medtem ko je pri Volvu obratno, da so tudi na cesti ze ostali zaradi tega....
Gustav
Skalibriraj si BC.....
jures
(Mikimiska @ 29 Jan 2009, 09:40) *

Skalibriraj si BC.....

Moj je sedaj ok, prej sem poizkusal tisto +/- 5%, 10%, 15% a ne prides na cisto. Vsaj pri dizlih ne ker so bili totalno off.

Za ta majhna odstopanja bi pa slo verjetno
YavarYe X6V6
Za BC, mam nadomestek ki kaže 0,02 litra napake, hitreje se odziva, pa še več parametrov mi kaže in uči me ekonomične vožnje, saj menja barvo displeja in že takoj veš da ga preveč .... (mani skozi sveti rdeče ashamed0001.gif )
Tisto kalibriranje ni ziher, ko recimo odklopiš akumulator se zgubi ali pa se mu kdaj kr na lepem odtrga in s5 narobe kaže.
jures
(YavarYe X6V6 @ 29 Jan 2009, 09:47) *

Za BC, mam nadomestek ki kaže 0,02 litra napake, hitreje se odziva, pa še več parametrov mi kaže in uči me ekonomične vožnje, saj menja barvo displeja in že takoj veš da ga preveč .... (mani skozi sveti rdeče ashamed0001.gif )
Tisto kalibriranje ni ziher, ko recimo odklopiš akumulator se zgubi ali pa se mu kdaj kr na lepem odtrga in s5 narobe kaže.

Nam zaupas to znanstveno fantastiko? whatever.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 29 Jan 2009, 10:17) *

Nam zaupas to znanstveno fantastiko? whatever.gif

Nekateri so jo ŽE videli, pri nekaterih smo jo ŽE preizkusili, jaz pa jo uporabljam redno.
Prlet 1X v loko pa bova probala, če dela na tvojem karu.
Jest
(YavarYe X6V6 @ 29 Jan 2009, 10:48) *

Nekateri so jo ŽE videli, pri nekaterih smo jo ŽE preizkusili, jaz pa jo uporabljam redno.

Kako pa to izgleda? Kaksna fotka?
jures
(YavarYe X6V6 @ 29 Jan 2009, 10:48) *

Mogoče res, moram pa poprej ene 10 tankov skurt da točno vidim kako bo.
YavarYe X6V6
(mazda6 @ 29 Jan 2009, 11:01) *

Kako pa to izgleda? Kaksna fotka?

Zgleda nč posebnga, konec plasike z displejem. biggrin.gif
Evo najdu slikco.
jures
(YavarYe X6V6 @ 29 Jan 2009, 11:13) *

Zgleda nč posebnga, konec plasike z displejem. biggrin.gif
Evo najdu slikco.

Beam me up scotty.........
Marko_mx-3
ja še tale avto bi moral imeti, poleg te škatlce happy0158.gif
Carr
Sicer sem že omenil v drugi temi, pa vendarle.
Tudi pri "ročnem" izračunu porabe je treba upoštevat, da je težko avto natankat vedno čist do iste točke. Je lahko tud liter razlike, kar lahko pomeni kakšen dober dcl/100km na tank.
YavarYe X6V6
(Carr @ 29 Jan 2009, 12:23) *

Sicer sem že omenil v drugi temi, pa vendarle.
Tudi pri "ročnem" izračunu porabe je treba upoštevat, da je težko avto natankat vedno čist do iste točke. Je lahko tud liter razlike, kar lahko pomeni kakšen dober dcl/100km na tank.

Že res, samo če vedno tankaš na isti pumpi in vedno natankaš do zamaška, pol je napaka v mililitrih.

(Marko_mx-3 @ 29 Jan 2009, 11:21) *

ja še tale avto bi moral imeti, poleg te škatlce happy0158.gif

Quga pa če so samo tepihi "mazdaspeed" ? dry.gif
sdspecy
(jures @ 29 Jan 2009, 09:43) *

Moj je sedaj ok, prej sem poizkusal tisto +/- 5%, 10%, 15% a ne prides na cisto. Vsaj pri dizlih ne ker so bili totalno off.

Za ta majhna odstopanja bi pa slo verjetno

Ene par dni se že špilam in opažam, da je tale BC na M6 CD bolj tko-tko. Običajno mi uspe (sedaj, ko se špilam) manevrerat z gasom za + - 5km/ (pri npr. hitrosti 120kmh) in da se pri tem trenutna BC poraba NIČ ne spremeni!!!
Smatram, da je že to (odčitavanje trenutne porabe) razlog za napako pri izračunu povprečne porabe BC-ja.
Tako, da bo težko prit na čisto s tem BCjem.

lp,
D
Marko_mx-3
(YavarYe X6V6 @ 29 Jan 2009, 12:44) *

Quga pa če so samo tepihi "mazdaspeed" ? dry.gif

pol so tudi samo stopalke od MPS
grasales
(Marko_mx-3 @ 29 Jan 2009, 13:02) *

pol so tudi samo stopalke od MPS

Pa samo slučajno je prešita z rdčimi (MPS like) šivi, in samo slučajno so MPS sedeži not.
Zgolj naklučja nič drugega biggrin.gif biggrin.gif

lp, Aleš.

uklopko
Da še js pokomentiram porabo!!

No uglavnem moj BC v avtu kaže čist točno!!!!
Res da sem imel nekaj problemov ko smo nadgradil računalnik na servisu ampak mi ga je ratalo lepo nazaj spravit!

Ponavadi mi BC kaže npr. 8,7 ko pa grem računat na peš pa pride 8,72 tako da js se ne bom pritoževal nad tem. Tankam pa povsot ,vse vrste bencina in seveda različne pumpe.

Kar se pa tiste yavaeye-jeve škatlce tiče je pa prav fletn pripomoček (sprobano) biggrin.gif
happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.