Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
"Premium" avtomobilske znamke
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Carr
Pozdrav vsem.

V zadnjem času v naši "strokovni literaturi" pogosto opazim pojem "premijska avtomobilska znamka". Kaj je to? Kdo je to? Zakaj je to? BMW, Mercedes, Audi...? Mogoče to pomeni, da so premije (leasing, kreditne, zavarovalne...) pri teh avtih večje tongue.gif biggrin.gif happy0195.gif

LP A
Boss
happy0158.gif bi znalo biti tongue.gif

Al pa so to tiste znamke kjer je samo značka na avtu vredna več 10k€ ... le kdo bi vedel wink.gif
jernic

Premium ? Vidim in slišim tud jaz to ...
In vedno pomislim na .. party0012.gif
JozaGulikoza
Heh, če je Bemeve (Brezvezna Maksimalna W-oslarija) premijska znamka, kaj je pol Jaguar, Aston, al pa Bentley, verjetno so to potem korete za po krtinah! z0tdntknw.gif happy0195.gif
jures
(Carr @ 3 Feb 2009, 10:35) *

Pozdrav vsem.

V zadnjem času v naši "strokovni literaturi" pogosto opazim pojem "premijska avtomobilska znamka". Kaj je to? Kdo je to? Zakaj je to? BMW, Mercedes, Audi...? Mogoče to pomeni, da so premije (leasing, kreditne, zavarovalne...) pri teh avtih večje tongue.gif biggrin.gif happy0195.gif

LP A

A mislis da sami vedo, prestiz je samo ordoje za pridobivanje denarja od neumnih bogatašev??

Symon
Kolk smo nestrpni do drugih avtomobilskih znamk. blink.gif happy0195.gif
Carr
(Symon @ 4 Feb 2009, 15:36) *

Samo do "premiumskih"... tongue.gif happy0195.gif
JozaGulikoza
A Mazdi 2 pa ni lansk let noben čestitu! dry.gif tongue.gif
poky
(Symon @ 4 Feb 2009, 15:36) *

A ne da.... biggrin.gif
jures
(JozaGulikoza @ 4 Feb 2009, 16:21) *

A Mazdi 2 pa ni lansk let noben čestitu! dry.gif tongue.gif

Niso mogli, ker jim manjka Congratulation from......že dolg niso dobili nič da bi vstavili....
eye
tocno se ve kdo so "svetovni liderji" tko da brezveze delat en problem iz tega biggrin.gif tongue.gif
YavarYe X6V6
Ma včeraj sem sam sebe zalotil pri razmišljajnju, saj vem da se čudno sliši, pa vseeno. ashamed0001.gif

Nimam namena kaj pogrevat samo tako pač je, kao premium znamke so predvsem nemška vozila, samo dajmo se vprašat, so res toliko boljša kot so dražja od znamk iz drugje po svet(ne mislim japoncev ampak na splošno), jaz osebno mislim da niso vredne nič več, samo ker si lahko to na podlagi vcepljanja tega v glave ljudi, da švaba je pa Uber alles, tud če je 2X dražji od enga korejca, pa nima popolnoma nič več samo ime.

Druga stvar, nihče med nami(nisem 100%), ni preživel 2. svetovne vojne, pa se človek spet zamisli, kolk slovencev in ostalih ljudi so umorili, zdej jim pa še denar dajemo, ker se kupuje njihove avte. Vem da sem mogoče preveč posplošil pa vseeno, se je kdo kdaj vprašal kaj takega ?
Vem tudi da je to bilo dolgo nazaj, samo vseeno pa je to 1X to bilo in jaz kot človek ni NE odpušča tako z lahkoto, jim pač tega ne morem in ne bom pozabu.

Sem čuden ? confused0059.gif confused0059.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 23 Feb 2009, 10:32) *

Ma včeraj sem sam sebe zalotil pri razmišljajnju, saj vem da se čudno sliši, pa vseeno. ashamed0001.gif

Nimam namena kaj pogrevat samo tako pač je, kao premium znamke so predvsem nemška vozila, samo dajmo se vprašat, so res toliko boljša kot so dražja od znamk iz drugje po svet(ne mislim japoncev ampak na splošno), jaz osebno mislim da niso vredne nič več, samo ker si lahko to na podlagi vcepljanja tega v glave ljudi, da švaba je pa Uber alles, tud če je 2X dražji od enga korejca, pa nima popolnoma nič več samo ime.

Druga stvar, nihče med nami(nisem 100%), ni preživel 2. svetovne vojne, pa se človek spet zamisli, kolk slovencev in ostalih ljudi so umorili, zdej jim pa še denar dajemo, ker se kupuje njihove avte. Vem da sem mogoče preveč posplošil pa vseeno, se je kdo kdaj vprašal kaj takega ?
Vem tudi da je to bilo dolgo nazaj, samo vseeno pa je to 1X to bilo in jaz kot človek ni NE odpušča tako z lahkoto, jim pač tega ne morem in ne bom pozabu.

Ne sam fojbe maš...smile.gif
pa čist prav...jaz sem dolgo vozil Seata, isto sranje samo da sem dajal za avto po 3000€ manj in na servisih po 100€ manj ker sem plačeval S na maski in ne VW
Carr
(YavarYe X6V6 @ 23 Feb 2009, 10:32) *

S prvim delom tvojga razmišljanja se povsem strinjam. Vse je v glavah. Danes ni problem naredit dobrega avta za 50.000 EUR, problem pa ga je naredit za 25.000 EUR. Avto je pač (sploh pri nas) še vedno tudi statusni simbol in nekateri ogromno dajo na to. Tudi veliko sestavnih delov je že "univerzalnih", tako da nemški avto ni več le nemški avto.
Dobro, tisto glede zgodovine te pa sicer razumem, ampak je pač enkrat treba iti čez to. Današnja Nemčija in njeni ljudje večinoma nimajo več nič s tisto izpred več kot 60 let. Pa še tako je. Kriza njihove avtomobilske industrije neposredno vpliva na delovna mesta pri nas. V teh časih to zelo dobro vidimo. Jebiga, globalizacija pač... blink.gif z0tdntknw.gif
Boss
Malo pretiravaš, ker današnji Nemci v veliki večini nimajo nič s tistimi iz 2. svetovne vojne. Jaz jim vseeno štejem v plus, da so se edini v Evropi pokesali za svoje grehe in priznali krivdo za tisto kar so počeli pred eč kot 60 leti. Italijani, Avstrijci, NDH in raznorazni drugi sodelavci nacizma in fašizma tega niso nikoli storili in nikoli niso razčistili s svojo preteklostjo tako, da zdaj stresati srd na današnje Nemce ni pošteno saj večina teh z grehi svojih staršev in dedov res nima nič.

To je nekako tako, kot če bi recimo tvoj oče naredil kakšno veliko svinjarijo ti bi pa zaradi tega kasneje nosil njegove grehe v družbi.

Zakaj pa se danes nekateri avtomobili lahko prodajajo po takih cenah pa pri tem niso toliko boljši od drugih "nepremium" znamk smo pa večino krivi potrošniki oz. kupci sami. Dokler smo pripravljeni dajati denar za to bodo premium znamke uspešno obstajal, ko pa se bo 1x hohštaplerski odnos spremenil in bodo ljudje ugotovili, da za ta denar lahko dobiš skoraj dva Hyundaia ali pa dve Kiji bodo tudi premium znamke morale postati nepremium, da bodo lahko preživele. Se pa trenutno že dogaja in ena taka premium znamak je že na tem da izgine... govorim o SAAB-u, če kdo še ni slišal.
LabiGT
nemci so zakon (kot ljudstvo mislim) in so lahko drugim po svetu samo vzor...
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 23 Feb 2009, 17:47) *

Kolikor imam jaz opravka z njimi so zame eni navadni šalabajski, mogoče nimam sreče in nabašem same take.
Carr
(LabiGT @ 23 Feb 2009, 17:47) *

Prošla su ova vremena... tongue.gif
Aja, kateri pa so pravi Nemci? Turki, pol Balkana... party0024.gif
Jaz presojam vsakega človeka posebej, pa ni važno, kaj je. Tiste pravljice o "narodnih" značilnostih so zgodovina z0tdntknw.gif Tako pri ljudeh kot pri avtomobilih blink.gif .
LabiGT
jaz sem zivel bolj ali manj povsod...in v nemciji se pocutis najboljs
nobene zajebancije, ljudje tolerantni 100 na uro, zadeve funkcinirajo ni jebanja v glavo itd itd
jures
Kot sem ze nekje omenil sem četrt italijana (dedk je bil čistokrvni...)

In sam to vam rečem, ostante pri Nemcih....perce Italiani sono il disastro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kot narod in kot ....raje ne napisem da fotr ne vid ker vozi od 19 leta Fiate....pa ga še ni izučil pri 60-ih...
Alex
(jures @ 23 Feb 2009, 21:31) *

Kot sem ze nekje omenil sem četrt italijana (dedk je bil čistokrvni...)

In sam to vam rečem, ostante pri Nemcih....perce Italiani sono il disastro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kot narod in kot ....raje ne napisem da fotr ne vid ker vozi od 19 leta Fiate....pa ga še ni izučil pri 60-ih...

Sej ni tako hudo,no.Imajo tudi Ferrarija. wink.gif

Bdw-ne piše se perce ampak perche .Če smo že na pol italijani. tongue.gif
madmax
No ko smo že pri narodih in kašni so oz. naj bi bili, naj še jst pristavim svoj piskrček.
Poklicno se vsakodnevno srečujem z ljudmi iz celotne evrope, in lahko vam povem da rek "što južnije to tužnije" drži kot pribit tudi pri ljudeh, s tem da je tukaj par izjem in to so Italijani in Francozi. Ta dva naroda brez konkurence prekašata vse kar leze in gre v nesramnosti, nerazgledanosti, prepotenci, neorganiziranosti, izgubljenosti in še bi lahko našteval. Skratka če mene kdorkoli vpraša take "gamadi" kot so Italijani in Francozi ni na tem delu sveta.
Od "južnih" narodov, pa so svetla izjema bosanci, topli, ustrežljivi in prijazni ljudje da jih moraš iskati.

To so samo moje izkušnje....lahko da se motim! z0tdntknw.gif wink.gif
jures
(Alex @ 24 Feb 2009, 14:22) *

Sej ni tako hudo,no.Imajo tudi Ferrarija. wink.gif

Bdw-ne piše se perce ampak perche .Če smo že na pol italijani. tongue.gif

Samo četrt, s pisavo se nisem nikoli ubadal..smile.gif Drugace pa so sorodniki v Lago di Como - 5km od švicarske meje, tam je prleška italijanščina, milančani, ki so 50km stran so čist bosi tam prot domačinom...smile.gif
Alex
(jures @ 24 Feb 2009, 16:15) *

Samo četrt, s pisavo se nisem nikoli ubadal..smile.gif Drugace pa so sorodniki v Lago di Como - 5km od švicarske meje, tam je prleška italijanščina, milančani, ki so 50km stran so čist bosi tam prot domačinom...smile.gif

Vem.Tolčejo narečje,da se kar kadi.Blizu je tudi Gardaland. biggrin.gif
jures
(Alex @ 24 Feb 2009, 16:58) *

Vem.Tolčejo narečje,da se kar kadi.Blizu je tudi Gardaland. biggrin.gif

No ja....niti ne tok, v bistvu kok je 200km za koga...smile.gif
Alex
(jures @ 24 Feb 2009, 18:58) *

No ja....niti ne tok, v bistvu kok je 200km za koga...smile.gif

Hja,res je bliže Lago di Gardi,samo-dandanes kaj pa je 200 km? wink.gif
JozaGulikoza
Tisto je vrjetno Lago di Garda! dry.gif tongue.gif

Medtem pa me še vedno na cesti ustrahujejo šoferji premijskih znamk, sploh Ojdl, matr kok sovražm to firmo! dry.gif ph34r.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.