Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Vpoklic Mazd 3,5 in 6 - končna rešitev problema DPF?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
upwind7
Vidim, da ni še nobeden objavil, pa bo verjetno koga tole zanimalo.

Danes me je kolega razveselil z linkom, da je Mazda včeraj sporočila, da bo vpoklicala 170.000 Mazd 3, 5 in prve M6 zaradi napake v SW pri DPF filtru in posledičnem naraščanju olja.

Več lahko vidite tukaj -> LINK - auto-motor-und-sport

Za takšne kot jaz, ki znamo nemško samo piti in jesti še online prevod:

LINK (upam da bo delovalo)

To se mi zdi zelo pomembno,ker je sedaj Mazda končno priznala, da so ga nekje pobiksali in da nekaj delajo na tem.

Lepo bi bilo, da bi tukaj vodili evidenco kdo od lastnikov bo dobil dopis za vpoklic nalaganja novega SW in morebitno odpravo napak.
jures
(upwind7 @ 5 Feb 2009, 20:52) *

Vidim, da ni še nobeden objavil, pa bo verjetno koga tole zanimalo.

Danes me je kolega razveselil z linkom, da je Mazda včeraj sporočila, da bo vpoklicala 170.000 Mazd 3, 5 in prve M6 zaradi napake v SW pri DPF filtru in posledičnem naraščanju olja.

Več lahko vidite tukaj -> LINK - auto-motor-und-sport

Za takšne kot jaz, ki znamo nemško samo piti in jesti še online prevod:

LINK (upam da bo delovalo)

To se mi zdi zelo pomembno,ker je sedaj Mazda končno priznala, da so ga nekje pobiksali in da nekaj delajo na tem.

Lepo bi bilo, da bi tukaj vodili evidenco kdo od lastnikov bo dobil dopis za vpoklic nalaganja novega SW in morebitno odpravo napak.

Tud prav - jest sem tukaj:
vom Mazda 5 2.0 MZR-CD betrifft es Modelle aus dem Bauzeitraum 19.04.2005 bis 03.09.2007

Ampak mislim da nas je vecina ze resila probleme, moja ja 11/2006 in je imela problem 5/2007 in takrat rešeno do danes....

Sam tole je pa vrla nemska revija - klikni na pod link MAZDA 5......jao....a govorijo sedaj o pravi 5ki al kako????
upwind7
(jures @ 5 Feb 2009, 20:56) *

Tud prav - jest sem tukaj:
vom Mazda 5 2.0 MZR-CD betrifft es Modelle aus dem Bauzeitraum 19.04.2005 bis 03.09.2007

Ampak mislim da nas je vecina ze resila probleme, moja ja 11/2006 in je imela problem 5/2007 in takrat rešeno do danes....

Sam tole je pa vrla nemska revija - klikni na pod link MAZDA 5......jao....a govorijo sedaj o pravi 5ki al kako????

tongue.gif tongue.gif Pa res, malo so zamešali z MXom ... se zgodi.

Tudi jaz zaenkrat nimam problema, ampak se premalo vozim, da bi bil lahko vzorec v tem primeru. Bomo videli kaj bo.
jures
(upwind7 @ 5 Feb 2009, 20:59) *

tongue.gif tongue.gif Pa res, malo so zamešali z MXom ... se zgodi.

Tudi jaz zaenkrat nimam problema, ampak se premalo vozim, da bi bil lahko vzorec v tem primeru. Bomo videli kaj bo.

Mogoce imajo v mislih Campusa....
Boss
No končno se nekaj premika happy0158.gif

Mi je pa všeč Mazda 5 kabrio... otroci bi uživali happy0195.gif
Gustav
No, točno tole sem napisal da se bo dogajalo ko bodo avti stari.. Pa sploh še niso stari. tko da... ne vem kaj bo tole prineslo.

Sem vprašal na servisu in jasno - ne vedo ničesar.

Sarkazem on:

Stavim, da se od vseh 135 000 mazd niti ena ne vozi po SLO

Sarkazem Off

happy0064.gif
BOJČ
(Mikimiska @ 6 Feb 2009, 12:30) *

No, točno tole sem napisal da se bo dogajalo ko bodo avti stari.. Pa sploh še niso stari. tko da... ne vem kaj bo tole prineslo.

Sarkazem on:

Sarkazem Off

happy0064.gif

Nč sarkazem Off. Glede na odgovor ga kar pusti na On biggrin.gif
jures

Sarkazem on:

Sarkazem Off

happy0064.gif

Sarkazem AUTO ON/OFF - moja je ze taka ampak kot si rekel.... confused0059.gif servis confused0059.gif
upwind7

Mogoče je malo prehitro za naše majstre, oni zvedo po pol leta smile.gif Bom jaz poskušal dobiti kolega, ki dela na Mazdi in mu fowardirati link in bomo videli kaj bodo rekli.

A ima mogoče kdo kakšna poznanstva na Mazda servisu v Avstriji? Bi tam malo povprašali kaj oni vedo in katera je sedaj aktualna verzija SW odpravlja morebitne težave z DPF.

Če imamo te informacije, lahko potem "stisnemo" serviserje.
jures
(upwind7 @ 6 Feb 2009, 19:43) *

Mogoče je malo prehitro za naše majstre, oni zvedo po pol leta smile.gif Bom jaz poskušal dobiti kolega, ki dela na Mazdi in mu fowardirati link in bomo videli kaj bodo rekli.

A ima mogoče kdo kakšna poznanstva na Mazda servisu v Avstriji? Bi tam malo povprašali kaj oni vedo in katera je sedaj aktualna verzija SW odpravlja morebitne težave z DPF.

Če imamo te informacije, lahko potem "stisnemo" serviserje.

Ni treba stiskat, vpoklic pomeni da MMS dobi seznam prodanih mazd po VIN stevilkah in poslje lastnikom, potem pa lahko gres na katerikoli servis.
Glede avstrije pa je tako, da sem ze 2x tam servisiral pod garancijo, garancija je enaka po vsej evropi...ampak oni nimajo slovenskih VINov, edino ce je baza centralna (dvomim)
Gustav
Torej po južni kulturi, ko bodo mašine začele noreti bodo še malo počakali, ko pa bodo mašine noreli tistim, ki se ne bodo pustili akr na vratih odpraviti, se bo pa morda kaj premaknilo. Kako domače mi je vse tole....

Mazda,
VW,
Fiat,
Mercedes,
BMW,
ostali....

vse je isto - ker so tam zaposleni "naši" z našo mentaliteto - ko avto odpelješ iz salona je za njih stvar zaključena.

Balkanexpresspress.
Alex
(Mikimiska @ 7 Feb 2009, 11:11) *

Torej po južni kulturi, ko bodo mašine začele noreti bodo še malo počakali, ko pa bodo mašine noreli tistim, ki se ne bodo pustili akr na vratih odpraviti, se bo pa morda kaj premaknilo. Kako domače mi je vse tole....

Mazda,
VW,
Fiat,
Mercedes,
BMW,
ostali....

vse je isto - ker so tam zaposleni "naši" z našo mentaliteto - ko avto odpelješ iz salona je za njih stvar zaključena.

Balkanexpresspress.

Ja.Potem si samo nadležna stranka,ki nekaj teži z popravilom.Kupite si nov avto-bi najraje rekli.
Samo potem bi bilo spet ista pesem-z uveljavljanjem napak in popravilom so samo stroški.In to ni dobro za njih,ne? wink.gif
schurda
Meni so poslali pismo, da se moram oglasiti, da mi preprogramirajo čip. confused0059.gif mad.gif
Nisem še videl vsebine. unsure.gif
Sporočim. cool.gif

A ne bi boljše, da ga peljem kar na čip tuning preprogramirat? party0012.gif
qwerty
happy0158.gif danes dobili pošto za servis happy0158.gif
Gustav
V tej temi lahko sledimo, če bo še kdo dobil pošto... Sicer pa predlagam moderatorjem, da se v imenu foruma ali karkoli že zahteva neko uradno pojasnilo...

Meni, dokler dela, je vseeno, ampak ko bo pa kaj zaškrtalo bom pa nenadoma zelo neprijeten, kolikor se poznam. Sploh če bo razlog spet "balkanska" ignoranca, ker sem si avto pač pripeljal iz GER...
upwind7
Ja, tukaj javimo kdo je pošto dobil in kakšno je stanje po nadgradnji.

Nekaj se potem resnično premika na tej težavici. Zelo lepo od Mazde, da je priznala problem in še boljše, da je to odpravila po možnosti za vedno happy0158.gif
btrafela

dobil včeraj pismo za vpoklic, da bodo na novo naložili SW. Tako da očitno bodo
problem rešili. Točno to se je meni še na dizlu dogajalo, kar je na omenjenem linku napisano,
da je sistem vedno znova poskušal z regeneracijo in olje je veselo raslo....

Lp,
schurda
(btrafela @ 8 Feb 2009, 20:15) *

dobil včeraj pismo za vpoklic, da bodo na novo naložili SW. Tako da očitno bodo
problem rešili. Točno to se je meni še na dizlu dogajalo, kar je na omenjenem linku napisano,
da je sistem vedno znova poskušal z regeneracijo in olje je veselo raslo....

Lp,

Samo, če prav vidim, ti imaš bencinca. KAj ima to veze s turbo diesli?
MarkoP
(upwind7 @ 8 Feb 2009, 18:58) *

Ja, tukaj javimo kdo je pošto dobil in kakšno je stanje po nadgradnji.

Nekaj se potem resnično premika na tej težavici. Zelo lepo od Mazde, da je priznala problem in še boljše, da je to odpravila po možnosti za vedno happy0158.gif

Tudi k meni je prišla pošta, vpoklic zaradi menjave SW.
Pred 60000 km (2 leti) sem že imel menjavo SW zaradi pržiganja lučke DPF, od takrat dela BP.

LP Marko
jures
Evo niso me pozabili...

Ja tud men so to ze zrihtal, to je dokaz da nasi servisi ne belezijo teh zadev v centralni register......

Sem vam napisal zgoraj da ni panike, to dela Mazda direktno in vsi bodo obvesceni.
jures
(schurda @ 9 Feb 2009, 06:55) *

Samo, če prav vidim, ti imaš bencinca. KAj ima to veze s turbo diesli?

mislm, da je mislil na prejsnjem - tudi to se je meni dogajalo na dizlu...
Gustav
Mater mater,

ko pa jaz sprasujem svoj servis kakšna je situacija, pa ne ve nihče nič. sprašujem se ali me hočjo čim cenejš odpravit al kaj.... Popi*du bom.
jures
(Mikimiska @ 9 Feb 2009, 14:12) *

Mater mater,

ko pa jaz sprasujem svoj servis kakšna je situacija, pa ne ve nihče nič. sprašujem se ali me hočjo čim cenejš odpravit al kaj.... Popi*du bom.

Kerga mas?

Drugace pa ce ti niso poslali pa ne vpliva nate...smile.gif Al imas uvoz?? Sprintej si moje pismo k sm ga prilepu in pejd tja...nic ne omenjajo seriskih happy0064.gif
poky
Se mu piše pod avatarjem,razen če si mislo letnik. wink.gif
jures
(poky @ 9 Feb 2009, 14:17) *

Se mu piše pod avatarjem,razen če si mislo letnik. wink.gif

Servis bukselj... love0072.gif
poky
Aja,to si mislo.......se pardoniram. wink.gif
Gustav
Servis - Mazda Kržišnik Zagorje. Sem nekako upal, da bom lepo obravnavan, ker se dobro poznamo. Pa so me že odpikali ko sem spraševal za zavesice in folijo na pragih, tko da jim mal ne verjamem....

Avto je uvoz - pripeljal sem si ga iz GER, decembra. Ker imam šele 21 000 km, še ni bil v SLO servisiran. Letnik je pa 2007. Sej mi ni problema it s pismom tja. Na živce mi gre, da je treba vse nekaj dokazovat in dvojno preverjat. Pač usoda lastnega uvoza, al kaj naj rečem. Čeprav pri 300 € za povprečen servis bi se lahk mal lepš obnašal.
jures
(Mikimiska @ 9 Feb 2009, 19:52) *

Servis - Mazda Kržišnik Zagorje. Sem nekako upal, da bom lepo obravnavan, ker se dobro poznamo. Pa so me že odpikali ko sem spraševal za zavesice in folijo na pragih, tko da jim mal ne verjamem....

Avto je uvoz - pripeljal sem si ga iz GER, decembra. Ker imam šele 21 000 km, še ni bil v SLO servisiran. Letnik je pa 2007. Sej mi ni problema it s pismom tja. Na živce mi gre, da je treba vse nekaj dokazovat in dvojno preverjat. Pač usoda lastnega uvoza, al kaj naj rečem. Čeprav pri 300 € za povprečen servis bi se lahk mal lepš obnašal.

Glede na to da je iz tujine in ce spada pod to temo pisma ne bos dobil, ker verjento ne bo prisel po verigi do tebe..smile.gif
Probaj z mojim nkol ne boli, garancija pa velja povsod 100.000km ali 3 leta! Sicer pa iz Zagorja do BTCja ni dalec...za 300e se splača
Jest
(poky @ 9 Feb 2009, 16:22) *

Aja,to si mislo.......se pardoniram. wink.gif

V serivsni klnjizici imas verjetno en obrazec za prijavo spremembe lastnika... Sicer imas tam verjetno napisano, da ga poslji k lokalnemu zastopniku v drzavi, iz katere izhaja tvoja mazda... Jaz bi izpolnil to, pa te podatke potem poslal na MMS ... da bos vsaj v bazi lastnikov ... Ce nimas tega obrazca pa sporoci... bom slikal ali skeniral tega, ki ga imam v svoji servisni knjizici... pa potem te podatke poslji uvozniku (MMS)
schurda
(mazda6 @ 10 Feb 2009, 08:47) *

V serivsni klnjizici imas verjetno en obrazec za prijavo spremembe lastnika... Sicer imas tam verjetno napisano, da ga poslji k lokalnemu zastopniku v drzavi, iz katere izhaja tvoja mazda... Jaz bi izpolnil to, pa te podatke potem poslal na MMS ... da bos vsaj v bazi lastnikov ... Ce nimas tega obrazca pa sporoci... bom slikal ali skeniral tega, ki ga imam v svoji servisni knjizici... pa potem te podatke poslji uvozniku (MMS)

Ja, v ta debeli bukvici je ena stran, ki je iz kartona in perforirana. Tam vpišeš serijske in svoje podatke. Pošlješ na Mazdo motor Slovenija, Dolenjska c. 242/c, Lj
mtz1
In jaz sem danes prejel sporočilo o preventivni akciji zaščite podvozja?!
Če se do konca leta ne zglasim na servisu, mi s 1.1.2010 preneha garancija na prerjavenje podvozja.

Preventivna akcija??java script:emoticon(':whatever:',%20'smid_29')

Je še kdo prejel podobno sporočilo?
jures
(mtz1 @ 12 Feb 2009, 15:03) *

In jaz sem danes prejel sporočilo o preventivni akciji zaščite podvozja?!
Če se do konca leta ne zglasim na servisu, mi s 1.1.2010 preneha garancija na prerjavenje podvozja.

Preventivna akcija??java script:emoticon(':whatever:',%20'smid_29')

Je še kdo prejel podobno sporočilo?

blink.gif blink.gif

A so tvojga pozabili na tekočmu traku??

Letnik?
Gustav
(jures @ 10 Feb 2009, 07:36) *

Glede na to da je iz tujine in ce spada pod to temo pisma ne bos dobil, ker verjento ne bo prisel po verigi do tebe..smile.gif
Probaj z mojim nkol ne boli, garancija pa velja povsod 100.000km ali 3 leta! Sicer pa iz Zagorja do BTCja ni dalec...za 300e se splača

a v BTC ju so pa tok dobri serviserji? whatever.gif Hmmm, če preberem malo temo o srevisih...

mtz1
(jures @ 12 Feb 2009, 17:43) *

blink.gif blink.gif

A so tvojga pozabili na tekočmu traku??

Letnik?

Sem klical na servis v Celje in je napaka - sporočilo so mi poslali zaradi prejšnjega avta (Mazda 6, 2005).
Je pa to menda širša akcija, saj mi je na začetku gospod razlagal o tem, da bom moral pustiti avto pri njih do 14 dni, saj je Mazda v tistem času uporabljala nek nekakovosten material in če se je rja že globoko zažrla... In že je vrsta za ureditev...
Glede na njegove besede bi naj bilo širše pozivanje, za katerega je prišlo navodilo z Japonske.

Veseli me, da mi M5 ni potrebno voziti na te dodatne zaščite. So lani že uporabljali material drugega proizvajalca. Sem se pa dogovoril za nadgradno SW-ja.
jures
(mtz1 @ 13 Feb 2009, 08:50) *

Sem klical na servis v Celje in je napaka - sporočilo so mi poslali zaradi prejšnjega avta (Mazda 6, 2005).
Je pa to menda širša akcija, saj mi je na začetku gospod razlagal o tem, da bom moral pustiti avto pri njih do 14 dni, saj je Mazda v tistem času uporabljala nek nekakovosten material in če se je rja že globoko zažrla... In že je vrsta za ureditev...
Glede na njegove besede bi naj bilo širše pozivanje, za katerega je prišlo navodilo z Japonske.

Veseli me, da mi M5 ni potrebno voziti na te dodatne zaščite. So lani že uporabljali material drugega proizvajalca. Sem se pa dogovoril za nadgradno SW-ja.

No super, ja rja na M6 nekaj let nazaj je bil pa velik problem.....

Mene pa zanima, če je kdo že bil in kaj so mu sploh naredili, samo glavni SW menjali?

jaz sem prosil da mi to naredijo en mesec nazaj zarad totalno zmesanega prikazovanja porabe...verjetno se s tem ze tud SW na DPF poprav...
schurda
(jures @ 13 Feb 2009, 08:58) *

No super, ja rja na M6 nekaj let nazaj je bil pa velik problem.....

Mene pa zanima, če je kdo že bil in kaj so mu sploh naredili, samo glavni SW menjali?

jaz sem prosil da mi to naredijo en mesec nazaj zarad totalno zmesanega prikazovanja porabe...verjetno se s tem ze tud SW na DPF poprav...

Pravkar prišel iz servisa. Počipali. Čutit ni nobene razlike. Wil si.
Gustav
Tudi meni so uredili SW oziroma tisti update za DPF. Mimogrede je bila še narejena regeneracija (pomojem so mi skurili 10 litrov nafte),

pa še BC kaže zdaj neko noro porabo (AC 120 km/h 9,1 l current)

Kakšen tank do dva mu dam da se unese, potem bom pa BC kalibriral, če bo še naprej tok kazal.

schurda
(Mikimiska @ 14 Feb 2009, 22:02) *

Tudi meni so uredili SW oziroma tisti update za DPF. Mimogrede je bila še narejena regeneracija (pomojem so mi skurili 10 litrov nafte),

pa še BC kaže zdaj neko noro porabo (AC 120 km/h 9,1 l current)

Kakšen tank do dva mu dam da se unese, potem bom pa BC kalibriral, če bo še naprej tok kazal.

A si prej delal relacije ali si frčkal?
upwind7
(Mikimiska @ 14 Feb 2009, 22:02) *

Jaz sem zaradi zadnjega nalaganja SW v začetku januarja imel porabo 8,5 litra samo zaradi tega. Zdaj je spet normalna poraba, tako da tale regeneracija (ročna) ali pa avtomatična pobere kar nekaj goriva tja v tri dni. Zadeva je očitno izredno "ekonomična", zaradi nekih totalno brezveznih okoljskih standardov.
Gustav
(upwind7 @ 16 Feb 2009, 14:33) *

Jaz sem zaradi zadnjega nalaganja SW v začetku januarja imel porabo 8,5 litra samo zaradi tega. Zdaj je spet normalna poraba, tako da tale regeneracija (ročna) ali pa avtomatična pobere kar nekaj goriva tja v tri dni. Zadeva je očitno izredno "ekonomična", zaradi nekih totalno brezveznih okoljskih standardov.

Se strinjam glede ekonomičnosti. Kaj več pa raje ne bom, ker bo pregrdo. Če povzamem koliko TAMov se vozi okoli, jaz pa plačujem ta je*eni DPf, me kar zmrazi.

(schurda @ 16 Feb 2009, 08:35) *

A si prej delal relacije ali si frčkal?

Nisem frčkal. Vozim se vsak dan LJ - Zagorje v službo, torej cca 100 km dnevno v obe smeri.
jures
(Mikimiska @ 16 Feb 2009, 20:54) *

Se strinjam glede ekonomičnosti. Kaj več pa raje ne bom, ker bo pregrdo. Če povzamem koliko TAMov se vozi okoli, jaz pa plačujem ta je*eni DPf, me kar zmrazi.
Nisem frčkal. Vozim se vsak dan LJ - Zagorje v službo, torej cca 100 km dnevno v obe smeri.

Odkar so men to zrihtal (2 let nazaj kot receno v Puli) moja 5ka ne gre pod 7/100...prej obratno se vrti skoz 8/100
Gustav
(jures @ 16 Feb 2009, 20:55) *

Odkar so men to zrihtal (2 let nazaj kot receno v Puli) moja 5ka ne gre pod 7/100...prej obratno se vrti skoz 8/100

Ojej.... confused0059.gif
jures
(Mikimiska @ 16 Feb 2009, 21:09) *

Ojej.... confused0059.gif

Res da je pozim vecja....sam...
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6693

z0tdntknw.gif

Drugac pa tud moje predgretje webasta more kurt dost benza, ce je nominalno 2dcl na uro, jaz kurim vsaj 20 dni po 40 minut, reci pisi 15 ur x 0,2 = 3L sam vseen to ni tolk...

Pa res lepo vozim, dokaz je CX-7 ga znam spravt skor na isto... happy0195.gif
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6806

Ga pa ni tezko na 15 spravt...smile.gif S tem da se mora pristeti 1L/100km bencina vedno plinu...avto ma danes skoraj 20.000km, bencin je bil pa tankan nazadnje pri 17.300 happy0158.gif tako da poraba se bo z meseci znizala na 1L/100
igorml
Pozdravljeni,
Meni so včeraj na Autorentu (N. Gorica) naložili nov program za DPF.
Med tem mi je mehanik rekel, da bo potrebno zamenjat še palčko za meritev olja, ker imam še staro.
Po novem je v avtu 4.2l olja prej pa 5l. Če prav razumem so sedaj povečali kapaciteto za nafto, ki je šla mimo filtra.
Res bistro.
Lp
jures
(igorml @ 19 Feb 2009, 08:38) *

Pozdravljeni,
Meni so včeraj na Autorentu (N. Gorica) naložili nov program za DPF.
Med tem mi je mehanik rekel, da bo potrebno zamenjat še palčko za meritev olja, ker imam še staro.
Po novem je v avtu 4.2l olja prej pa 5l. Če prav razumem so sedaj povečali kapaciteto za nafto, ki je šla mimo filtra.
Res bistro.
Lp

Mislim da se splača počakati še par komentarjev in mogoče sploh ne iti.......
upwind7
Tudi jaz sem danes opravil nadgradnjo DPF filtra. Vmes so naredili še neko zaščito intercoolerja.
Pri prevzemu avta sem tudi jaz opazil da kaže kazalec nafte manj goriva, tako kot je že nekdo napisal pred menoj zgoraj. Po vprašanju ali pri tem postopku nadgradnje DPFja naredijo ročno regeneracijo so rekli, da ne.

Razlika med BC porabo in porabo na roko je bila pred tem patchiranjem enaka. Pred patchiranjem je kazal BC 6,4 litra, realna poraba po patchiranju in računanju na roke je 7,2 litra.

Sami serviserji mi niso dali ravno občutka, da je napaka z tam patchiranjem odpravljena, tako da imam slab občutek, upam pa na najboljše.
Gustav
Men od updatinga dalje čist preveč žre. Od obiska delavnice BC ne pokaže pod 7 l, prej mi je uspeval okol 6,5. Bom preveri lpri prvem polnjenju, koliko je porabe če peš zračunam... Če ne se mi bo pa ponovil primer kolega ki je delal update v Puli par postov nazaj. grrr
igorml
Se pridružujem komentarjem.

Tud meni po spremembi sw več žre. Meni so na servisu rekli, da mi morajo zamenjati tud palčko za olje, ker je po novem krajša. (v bistvu gre v motor manj olja, da je prostor za več nafte - res bistro).

Bomo vidli.
Lp
Carr
Po vseh komedijah s tem DPF-om lahko oblikujemo en rek:
"Rajši mam pol litra večjo porabo kot pa pol litra dizla v olju" happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif tongue.gif
Samo mimogrede. Na moji šestici (letnik oktober 2008) po dobrih 7000 prevoženih kilometrih nivo olja ni narastel niti za milimeter. Poraba je okrog 7l/100km, vendar ob vsaj 30% mestne vožnje. Svetujem uporabo "Bossovega testa". Je pa tako, da sem dosedaj moral narediti nekaj ekstra kilometrov le dvakrat. Sicer se pa rad vozim...
upwind7
(Carr @ 4 Mar 2009, 10:37) *

Po vseh komedijah s tem DPF-om lahko oblikujemo en rek:
"Rajši mam pol litra večjo porabo kot pa pol litra dizla v olju" happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif tongue.gif

To pa 100%!!!
Moje današnje opažanje po prvih 100km od upgrada. Porabo pa mo BC kaže manj kot prej z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif Verjetno bo potrebno tudi pri meni potem dodati 1l poleg porabe na BCju,da bo kazalo realno stanje.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.