če me spomin ne vara, sem nekoč po bedariji in nerazumljivosti policaja iz LJ dobu neke pike, ker sem na 3-pasovnici kjer je omejitev 50, vozil 60...
a mogoče kdo ve, kje bi lahko preveril moj "dolg" državi ?
kako izvedeti, če sem še zaznamovan ali je že poteklo ?
saj ne, da sem ravnokar kako hudo piz+arijo naredil, amapk me zanima čisto tak brezvezez...
Ninja
6 Feb 2009, 12:23
Če je več kot 3 leta od tega, pa ga vmes nisi nič kej preveč sral po cesti, pol se ti je zbrisalo Drugač pa emmm, kje bi se to lahko pogledalo pa tut mene zanima?
uklopko
6 Feb 2009, 12:25
tako je po 2h ali 3h letih se baje briše,sem pa tudi sam na lovu za tem-in če mene prašaš je najbolje se obrnit na kako policisko postajo,kjer bi oni pogledali v register!!!
Tak bom jaz neredu!!
lp
BOJČ
6 Feb 2009, 12:26
A ni bil včasih izbris vseh pik po 2 letih???
Boss
6 Feb 2009, 13:15
3 leta... so podaljšal mislim, da z novim ZVCP
Je pa hec... k rečejo kazenske pike... kot v šoli, k smo v prvem razredu dobivali črne pike za porednost in čebelce za pridnost
A ne bi blo torej lepo, da bi nam policaji tud dajali čebelce, če bi recimo dali stari mami prednost pri prečkanju cesste, če bi pobirali "padle" kolesarje in lepim štoparkam ponujali zastonj prevoz.
uklopko
6 Feb 2009, 13:38
Pravkar si si zaslužil čebelco
BOJČ
6 Feb 2009, 13:58
Če je tko, pol pa prodam svoj panj...
jures
6 Feb 2009, 14:11
Ksj pa upravna enota - saj mora imeti dosto, ker nekdo ki ravno naredi izpit ima lahko ze prepoved.... Po moje imajo dostop do teh informacij, ce pa zacnejo lapat o informacijah zaupnega značaja na tvoje lastno ime, potem pa bog pomagaj drzavi...
P.S. Natasa Pirc Musar je v TISu, poklic jo...
KAALman
6 Feb 2009, 14:29
(jures @ 6 Feb 2009, 14:11)
P.S. Natasa Pirc Musar je v TISu, poklic jo...
sem, pa mi ne dvigne... pras?*a
LabiGT
6 Feb 2009, 14:49
QUOTE(KAALman @ 6 Feb 2009, 12:20)
če me spomin ne vara, sem nekoč po bedariji in nerazumljivosti policaja iz LJ dobu neke pike, ker sem na 3-pasovnici kjer je omejitev 50, vozil 60...
za take vratolomne hitrosti bi te jaz dal zapret na licu mesta
grasales
6 Feb 2009, 14:56
poz!
Ockej se res da sem jaz iz štajerske (kjer sem ugotovil da imamo zraven prekmurcev še nekako najbolj razumljive palicaje (prleki so izuzeti, celjani pa so si sami krivi, ker povečinoma vozijo kot norci )) ampak mi ni jasno kak za vraga ti lahko da pike za takšno zadevo? razen če si se mogoče zmotil pa si pozabil pripisat še kakšnih dodatnih 50km/h?
Sicer pa če imaš kakšnega znanca policaja se da preverit. Nazadnje ko so me palicajci preizkovali (celjani valda ) je rabo natanko 2 minuti, da je ugotovil, da že imam 3 pike in nobene čebelice.
lp, Aleš.
Boss
6 Feb 2009, 15:23
QUOTE(KAALman @ 6 Feb 2009, 14:29)
kaj ti pa mora dvignit Bojč a ti tud tko razumeš?
LabiGT
6 Feb 2009, 15:56
aha jaz sem prebral "ne dvigne se mi"
qwerty
6 Feb 2009, 17:03
(LabiGT @ 6 Feb 2009, 15:56)
aha jaz sem prebral "ne dvigne se mi"
jz tut
jures
8 Feb 2009, 13:13
(KAALman @ 6 Feb 2009, 14:29)
A še plačat moraš usluge???
BOJČ
8 Feb 2009, 13:49
(Boss @ 6 Feb 2009, 15:23)
kaj ti pa mora dvignit Bojč a ti tud tko razumeš?
Emmmmmmmmm, ja noooooooo... Sem razumel tako, ampak ker je dotična teta sošolka moje drage ne upam...
Nooooooooooooooooooooooooooooooooot, vse razumem, tititi k noče dvignit... DU kaj češ...
adormi11
8 Feb 2009, 13:56
(KAALman @ 6 Feb 2009, 12:20)
a mogoče kdo ve, kje bi lahko preveril moj "dolg" državi ?
kako izvedeti, če sem še zaznamovan ali je že poteklo ?
saj ne, da sem ravnokar kako hudo piz+arijo naredil, amapk me zanima čisto tak brezvezez...
Baje je boljše zbirat Merkatorjeve pike.
Boss
8 Feb 2009, 16:00
QUOTE(adormi11 @ 8 Feb 2009, 13:56)
Baje je boljše zbirat Merkatorjeve pike.
A si ziher? policijske pike trajajo tri leta pa še popust je 50 procentni, če plačaš v osmih dneh. Mercator jim po teh "ugodnostih" ne seže niti do kolen
Ninja
8 Feb 2009, 16:57
Ja, se strinjam z Bossom. Mečkator nima za burek! Sploh pa potem, ko bo policija uvedla še čbelce
jures
10 Feb 2009, 09:04
No resno - naje moraš pisno podati zahtevek za 'izpisek' kazenskih točk!! Pa tudi konec leta pošiljajo (baje) izpisek stanja vsem na listi...
oddate pri varnostniku na Ministrstvu za pravosodje ali pošljete po faksu na št. 01 369 56 25 ali pa skenirano na infoke.mp@gov.si.
Carr
13 Feb 2009, 13:31
Ste me ža malo prehitel, pa vseeno, da ne bo dvoma.
22/III Zakona o prekrških (ZP-1) določa: Če voznik v času treh let doseže ali preseže 18 kazenskih točk v cestnem prometu, mu sodišče izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse kategorije motornih vozil, za katere je storilec imel dovoljenje, ko je storil prekršek, s katerim je dosegel število kazenskih točk. Izrek sankcije prenehanja ni dopusten, če pretečeta dve leti od pravnomočnosti odločbe, s katero so bile izrečene točke v cestnem prometu, zaradi katerih je storilec dosegel število točk, ki ima za posledico prenehanje.