Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Kaj Kupiti
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
tjablonsky
Lep pozdrav vsem skupaj!

Zanimam se za nakup rabljene Mazde, zanimajo me predvsem karavani, lahko pa tudi kakšne večje limuzine. Motor do 1.8. Kupil bi rabljeno vozilo s kilometrino med 150k - 200k km. Cena do 2500€. Vozim predvsem relacijske vožnje rad bi naredil z njim še cca. 100k km. Zanima me kaj naj gledam, na kaj moram biti pozoren, recimo pri Mazda 323/626, l. 1997 ali kaj podobnega.

Da postavim vprašanje drugače.

Kaj mi najbolj priporočate, kateri avto ima najmanj izpadov, pa jasno, da ne kuri preveč bencina ipd...

Za kakršnokoli pomoč se vam najlepše zahvaljujem.
jures
Zivjo bodoči mazdaš..smile.gif

Jah takole je, za dolge poti je sigurno primernejsa serija 6. JE pa po drugi strani pozresnejsa in drazja za vzdrzevati.
Pozoren bodi na pleh in podvozje (moje mnenje, ker bos delal kilo kilometre). Nekatere starejse 6ice so imele (in imajo problem z rjo), drugace pa redno servisiran motor! Mogoce celo preko servisa potrditi in da so bili delani ta veliki servisi.

Če na avto.net dam tvojo zeljo Mazda do 2.500€ klima in diezel....vidim da je kar skoraj tezko dizla najti...ker za te km bi ti ga priporocal..

No rezultat:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2575126&show=
ali

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2307602&show=

Moje priporočilo mogocelo Xedos6, res da bo pil 10L ampak telo ti bo hvaležno, na cesti se boš peljal kot z avtom za 10.000€...

626ka pa je tale kot nova ampak tudi močan motor...

323 jaz ne bi vzel za res dolge poti, mogoče me pa lahko kdo demantira tukaj, sam je nisem imel, imel sem 626ko, in je res udobna limunzina...

Pazi se da zici ne bodo premehki za dolge poti.
mazda3fan
Če je tista Xedos dobro ohranjena je lahko vsekakor dober, zares dober nakup!
jures
(mazda3fan @ 9 Feb 2009, 13:21) *

Če je tista Xedos dobro ohranjena je lahko vsekakor dober, zares dober nakup!

Bi na tvojem mestu samo preveril letne gume....ker to je lahko novih 500€

Ker je videti avto iz Primorske (05 telefon) je temu primernu verjetno tudi ohranjen...smile.gif, navaja 1. lastnik!!!

tjablonsky
Hvala vam vsem za odgovore!

Zakaj je dobro če je avto iz Primorske? Ker je manj snega? Moram biti pozoren na avto iz recimo Štajerske? Je kakšna razlika?

HVala in LP
Boss
Še posebej, če je plaval v tisti visoki vodi, k je bla konc novembra wink.gif
JozaGulikoza
Po udobju od mazd je verjetno res vrhunec ponudbe v tistih časih serija Xedos, ki jo dobiš nekje za takšen denar! Je pa precej težko dobit posamezne dele za njo! z0tdntknw.gif

Če se hočeš poceni vozit, mislim, da je cenej benzinca kupit, pa autogas notr, pa še vedno ne rabiš poslušat traktoriziranja, pa tut kot so nekateri že ugotovili s tem cvenkom bo pr dizlih bolj "revšna" od izbire! whatever.gif
tihi63
Da ne bi odpiral podobne teme bi kar tu tud jest postavu ena vprašanje. Za hčer kupujem eno manjše vozilce-bo voznica začetnica, pa bi prosil za nasvet ali bi bila kakšna mazdica recimo 323 ali nekaj podobnega sprejemljiva za prvo vozilce in kaj svetujete ali mazdo 323 ali hondo civic hb.
JozaGulikoza
Če sm mal pristranski, bi svetoval 323 C (najkrajša izvedba 323 serije), za razmeroma mal dnarja (rečmo 1.500 EUR) dobiš kar nekaj od avta, pa s parkingom ne bo težav!

Po kvaliteti sta pa verjetno H in M precej blizu, tko da stvar okusa! biggrin.gif
Boss
Kaj pa hčerka pravi? Bi bla Mazda sploh v redu? Mislim v tem smislu, da nič ne pomaga kolk je avto dober, če ji ne bo všeč. cool.gif
tihi63
Ja v bistvu res nimam zahtevnega "otroka" nekako ima v mislih Hondo civic, eno od ta malih Mazd", ali pa ne boš verjel, za moje pojme enega grših vozil Ford KA. Men se v bistvu gre da dobi čimbolj varen voz,ker bo verjetnio kaj kmalu "obuškan" kot sama pravi.
JozaGulikoza
Hehe, Tihi, vidm da mamo podobno okus za ne-estetiko, iz česar sledi, samo KA-ja ne! happy0195.gif

Je pa že lepši kakšen Tvingec, ki je tut ful mini! Kakšen pa bi bil budget, ker pol ti bomo lažje kej svetvali? cool.gif
tihi63
ej twingeca smo pred leti že mel, ene par mesecev pa je taka koreta da glava boli, tko da se ga na daleč izogibam. No, tam do ene max. 2000 eur bi blo kar dost sej pravim da ni hudo zahtevna.
jures
(tjablonsky @ 9 Feb 2009, 16:27) *

Hvala vam vsem za odgovore!

Zakaj je dobro če je avto iz Primorske? Ker je manj snega? Moram biti pozoren na avto iz recimo Štajerske? Je kakšna razlika?
HVala in LP

Lepo zagorel...smile.gif
Pa verjetno nepobutan od parkplaca itd...manjkrat zagon motorja v -10 in manj...
to sem mislil, mam deda dol in ne rabi garaze...Seveda je to lahko tudi postojna kjer pa je povsem drugace.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.