Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nova M3 MPS
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
jures
Malo žicanja spet preden pride:

http://www.avto-magazin.si/novice/nova_maz...ideu-21715.aspx

Bolj me zanima, ker Mazda v novi M3 Sport različici uvaja motor s sistemom ugasanja in vziganja med postanki, ali to res niza potrosnjo?? Saj vsak vzig terja svoj davek???

Danes v cajtngu pise da se vedno niso razkrili koliko končkov bo v 2,3L mašini...motor 2.0 Sport bo pa stop n go...
Boss
Stop&Go je res samo za mestno vožnjo z veliko stanja pred semaforji. Je pa to bolj BS kot pa da bistveno zmanjšuje porabo prej bi rekel, da zvišuje obrabo štarterja. Sicer ne vem kako "blagodejno" vpliva to na ostale prižgane porabnike, ko motor ugasne saj avtoakustika pa še kera druga zadeva res nimajo preveč radi napetostne špice ob obremenitvah pri vžiganju motorja. Tudi sredi vročega poletja mi ni jasno kako se klima obnaša, ko je motor izklopljen saj že po kaki minuti lahko že pošteno švicaš brez prižgane klime. Ampak po moje ni glih skrbi, ker če te sistem moti se ga da tudi izklopit.
Grega_
Tale stop&go sem uporabil pri bmw trojki in morm rečt da je to meni kar neki, na križišču zgleda kot da ti crkne avto, drugače pa vse je delalo normalno, in pri ponovnem prižigu motorja se ni nič poznalo na lučeh in armarturi da bi kaj utripnilo, vse je delalo čisto normlano kot da bi bil prižgan motro. Je pa nekako takole če imaš vklopljeno to zadevo. Se pripelješ do semaforja, daš v ler spustiš sklopko in avto ugasne, ko pa stisneš sklopko se avto sam prižge. Kot sem že napisal, na elektriki se nič ne pozna,nič ne utripne ipd.
jures
(Grega_ @ 11 Feb 2009, 09:04) *

Tale stop&go sem uporabil pri bmw trojki in morm rečt da je to meni kar neki, na križišču zgleda kot da ti crkne avto, drugače pa vse je delalo normalno, in pri ponovnem prižigu motorja se ni nič poznalo na lučeh in armarturi da bi kaj utripnilo, vse je delalo čisto normlano kot da bi bil prižgan motro. Je pa nekako takole če imaš vklopljeno to zadevo. Se pripelješ do semaforja, daš v ler spustiš sklopko in avto ugasne, ko pa stisneš sklopko se avto sam prižge. Kot sem že napisal, na elektriki se nič ne pozna,nič ne utripne ipd.

Torej trpi akomulator....potem dela tudi hlajenje motorja? Se pravi vse skupaj, samo ne preko motorja...jah luči, muzika, klima itd itd to mora kar trpeti akomulator, namesto da se polni je obremenjen, vsak vžig pa še dodatna špica...

Luči morajo kar dobro utripat...smile.gif Pa ne predstavljam si kako se motor ogreje pozimi, se posebej v mestu blink.gif
BOJČ
Ne vem, če je tovrsten prihranek vreden vseh stroškov, ki ti jih tak sistem sčasom nakoplje... dry.gif
jures
(BOJČ @ 11 Feb 2009, 09:27) *

Ne vem, če je tovrsten prihranek vreden vseh stroškov, ki ti jih tak sistem sčasom nakoplje... dry.gif

Sam MPSka je pa huda, tale komentar pri testu stare M3 MPSke je verjetno izjava leta:

Grajamo

cena
poraba goriva
oblikovna pustost, predvsem v notranjosti
happy0158.gif trganje volana iz rok pri polnem pospeševanju happy0158.gif
LabiGT
ja sprednji pogon pa cel kup konjev....pac ne gre in pika

glede auto start-stop: http://www.bmw.com/com/en/insights/technol...p_function.html

jaz vedno dam v ler, ko cakam in potem se mi je ugasnil avto...pa nisem vedel da ma tega, scasoma mi je bil sistem kar vsec in poraba je bla tudi nizja (pa se zeleni so srecni)
jures
(LabiGT @ 11 Feb 2009, 09:32) *

ja sprednji pogon pa cel kup konjev....pac ne gre in pika

glede auto start-stop: http://www.bmw.com/com/en/insights/technol...p_function.html

jaz vedno dam v ler, ko cakam in potem se mi je ugasnil avto...pa nisem vedel da ma tega, scasoma mi je bil sistem kar vsec in poraba je bla tudi nizja (pa se zeleni so srecni)

Ko bo tak sistem SUBVENCIONIRAN od zelenih ali rdečih pri nakupu mi bo zelo všeč!
BOJČ
(jures @ 11 Feb 2009, 09:29) *

Sam MPSka je pa huda, tale komentar pri testu stare M3 MPSke je verjetno izjava leta:

Grajamo

cena
poraba goriva

Res je izjava leta happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif
Boss
QUOTE(jures @ 11 Feb 2009, 09:29) *

Grajamo

cena
poraba goriva

hja, kaj pa so pričakovali pri 265KM FWD .... hehe
jures
(Boss @ 11 Feb 2009, 09:40) *

hja, kaj pa so pričakovali pri 265KM FWD .... hehe

Ze v CX7 na Auto 4WD in 1,8T teže dela štalo tale agregatek, kaj šele na 3ki, to je ko R5 GT Turbo alu Uno Turbo ie včasih, mala kilaža pa lev v havbi.
BOJČ
(jures @ 11 Feb 2009, 09:47) *

Ze v CX7 na Auto 4WD in 1,8T teže dela štalo tale agregatek, kaj šele na 3ki, to je ko R5 GT Turbo alu Uno Turbo ie včasih, mala kilaža pa lev v havbi.

Joj si me spomnil... To je bil pa res avion happy0158.gif
Ampak po moje v SLO tudi 1 ni bil cel... biggrin.gif
jures
All-new Mazda3 i-stop, Mazda3 MPS to Premiere at the 2009 Geneva Motor Show

HIROSHIMA, Japan—Mazda Motor Corporation will debut two new models of the all-new Mazda3 (known as Mazda Axela in Japan) product range at the 2009 Geneva International Motor Show from March 3 through 15, 2009. The world premiere of the Mazda3 with i-stop, Mazda’s advanced fuel-saving start-stop system, will be shared with the all-new Mazda3 MPS, Mazda3’s high performance flagship model. The Mazda3 MPS (Mazdaspeed Axela) now features improved fuel economy and emissions that satisfy Euro Stage 5.

MZR2.0 DISI with i-stop All-new Mazda3
(European specification)

Mazda3 i-stop

The Mazda3 is one of Mazda’s core products, with more than two million units of the first generation produced. The design of the new model has a bolder and more dynamic stance; it is agile and confidence-inspiring, enhancing the sense of oneness between the driver and car. It also has high environmental and safety performance levels, exemplifying Mazda’s Sustainable Zoom-Zoom long-term vision to provide cars that are eco-friendly and safe while still being fun to drive.

The Mazda3 with i-stop embodies Sustainable Zoom-Zoom and adds a new eco-friendly option to the lineup. It features the i-stop system in combination with the MZR 2.0 DISI (Direct Injection Spark Ignition) engine. Together, these two Mazda proprietary technologies help the new model achieve approximately 12 percent lower fuel consumption (urban cycle) than the current European Mazda3. By providing great driving performance as well as top-class fuel economy, the Mazda3 with i-stop is a different type of eco-car that will exceed customer expectations.

Mazda3 MPS

The Mazda3 MPS sport compact pushes Mazda design further and its exciting driving performance perfectly represents Mazda’s Zoom-Zoom spirit. Carrying forward the MZR 2.3 DISI Turbo engine, Mazda3 MPS builds on the popularity and recognition of the previous model. It evolves the driving experience to an entirely new level of quality and pleasure with its emotional design and exhilarating performance.

The all-new Mazda3 Program Manager, Yoshiyuki Maeda, says, “These two models add extra value to an all-new Mazda3 lineup that has already shown strong appeal. The new Mazda3 series takes a significant step ahead in both the realms of driving performance and environmental technology to lead the way toward a new generation of motoring.”

All-new Mazda3 MPS
(European specification)

Main Exhibits

Scheduled for sale All-new Mazda3 MPS European specification (world premiere)
All-new Mazda3 equipped with i-stop European specification (world premiere)
Concept car Mazda Kiyora
Models currently on sale Mazda2, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5, Mazda CX-7, BT-50

(BOJČ @ 11 Feb 2009, 09:48) *

Joj si me spomnil... To je bil pa res avion happy0158.gif
Ampak po moje v SLO tudi 1 ni bil cel... biggrin.gif

Jaz sem kot student enga Unota Tie hotel nabavt rabljenga, pa ni bilo to sploh mogoče brez opomb (rahlo poškodovan in podobno)
YavarYe X6V6
Se je kdo vprašal kako je s turbino , ki ima še vedno vrtljaje, olja za mazanje pa ni, ker je motor ugasnjen ?
To je najpogostejš vzrok odpovedi turbin poleg hladne v obrate in ko pregrete(po konkretnem žganju), neohladimo in samo ugasnemo motor..
Symon
Samo res, Yavarye ima prav. blink.gif
Boss
Se zna zgoditi, da bo to podobna zgodba kot z DPF filtrom, le da bodo tukaj namesto izjav tipa "da DPF ni narejem za kratke vožnje" rekli, da MPS ni namenjena za mestne vožnje z veliko stanja pred semaforji.

Če bo kej narobe bomo spet uporabniki krivi, ker "ne znamo" vozit oziroma si kupujemo napačne motorje glede na namen in uporabo.

Me pa še vedno zanima, kako bo delovala Klima pri ugasnjenem motorju in kako stalno prižiganje motorja blagodejno vpliva na štarter, alternator, akumulator ter na vse takrat priključene porabnike. Turbina je v tej zgodbi verjetno samo pika na i. In ves ta hokus pokus za cca 0,1 litra prihranka na 100km pa še to samo v primeru mestnih voženj.
grasales
(YavarYe X6V6 @ 11 Feb 2009, 12:58) *

Se je kdo vprašal kako je s turbino , ki ima še vedno vrtljaje, olja za mazanje pa ni, ker je motor ugasnjen ?
To je najpogostejš vzrok odpovedi turbin poleg hladne v obrate in ko pregrete(po konkretnem žganju), neohladimo in samo ugasnemo motor..

Če se ne motim ima tole start-stop samo 2.0 motor, ki nima turbine. Al ima tudi 2.3T to zadevo?

lp, Aleš.

Alex
Se pravi,da je najboljše,da ne damo v fole pred semaforjem in ne stiskamo sklopke.
Pol ni problemov. tongue.gif biggrin.gif
upwind7
(YavarYe X6V6 @ 11 Feb 2009, 12:58) *

Kolikor jaz vem, je pri "resnih" avtih sedaj to rešeno s posebno malo črpalkico, ki laufa tudi takrat, ko avto ugasnemo. In skorajda ne verjamem, da pri Mazdi nebi poštudirali na to zadevo. Mene to nebi skrbelo. Sicer je pa ta sistem Stop&Go (Mazda) ali pa Dynalto(Citroen) in še 100 različnih imen star najmanj že 10 let, ampak nekako ne zaživi. Tudi sam dvomim,da to tisti podatki o prihranjenem gorivu realni. To je nekako tako, kot tovarniška poraba goriva ... če jo hočeš doseči moraš avto imeti posatavljen v dnevni sobi na tekočem traku tongue.gif tongue.gif
LabiGT
se 1x copy paste:
The function is not activated, for example, until the engine has reached the ideal running temperature. The same applies if the air conditioner has not yet brought the cabin to the desired temperature, if the battery is not adequately charged or if the driver moves the steering wheel.
The Auto Start Stop function is coordinated by a central control unit that monitors data from all relevant sensors, the starter motor and the alternator. If necessary for comfort or safety, the control unit will automatically restart the engine: for example, if the vehicle begins to roll, the battery charge falls too low or condensation forms on the windscreen.

sploh pa ne vem zakaj taka sekirancija, ker itak mas gumb ce ga hoces izklopit wink.gif
jures
(grasales @ 11 Feb 2009, 16:25) *

Če se ne motim ima tole start-stop samo 2.0 motor, ki nima turbine. Al ima tudi 2.3T to zadevo?
lp, Aleš.

Točno tako ne bo v MPSki. Imenovala se bo M3 Sport...2.0 masina biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.