Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Temnenje Stekel+Parkirni senzorji
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
krco22
Na mazdi bom dal pred morjem zatemnit stekla!
Pa me zanima tisti ki ze imate zatemnjena stekla kaksna je preglednost nazaj sploh ponoči ker nimam parkirnih senzorjev!

Premišljujem tudi o montazi park senzorjev original od mazde so tam 280€ brez montaže!

Zanimajo me vasa mnenja Hvala!

P.S.
H komu bi vi peljaki avto da vam zatemni stekla in ce vete kej kaksne so cene?
YavarYe X6V6
(krco22 @ 16 Feb 2009, 16:19) *

Pa me zanima tisti ki ze imate zatemnjena stekla kaksna je preglednost nazaj sploh ponoči ker nimam parkirnih senzorjev!
Premišljujem tudi o montazi park senzorjev original od mazde so tam 280€ brez montaže!

P.S.

Predrago.
urosand
Imam mazdo 6 2004.
Zatemnjena stekla imam skoraj do max..
Stekla mi je zatemnil dr. glass, cena 120 eur. +31 eur. za homologacijo.
Sprva sem bil zelo skeptičen v zvezi z vidljivostjo, za kar sem ugotovil da se znotraj vidi ven skoraj isto kot pred zatemnitvijo. Če od zunaj pogledaš notri deluje folija kot ogledalo, od znotraj pa zgleda kot blago črna.
Sam nimam parkirnih senzorjev pa mi je do sedaj ratalo obdržati avto cel.

Lep pozdrav Uroš.
krco22
A imas karavansko izvedbo mazde 6 ker to je res poceni 120€!

Pa imas sprednje tudi ker baje je zdaj zakon da ti sprednih sploh ne smejo vec temnit?
urosand

Imam karavan izvedbo, sprednjih sip ne smeš temniti, ker ne dobiš homologacije in kazen če te dobijo policaji je 500 eur.
rex99
(krco22 @ 16 Feb 2009, 16:19) *

P.S.

lep p. jaz sem peljav zatemnit že par avtomobilov v MB FRAM RAČE. Majster oblada svje delo, pa mislim da da 5let garancije ,pa v eni uri je gotov, tko da počakaš kr tam KOREN IGOR 040 662 292.
Mraušk Mčk
Mene osebno zatemnjena zadnja stekla pri službenem avtu motijo, vidljivost ponoči je slabša. Pa nimam težav z nočnim vidom. Tudi sodelavec, ki je s temnenjem šip iz pasata napavil totenwagen, priznava, da je vidljivost nazaj v temi občutno slabša. Poleg vsega je včasih situacija na slabše preglednih odsekih cest, ko pred prehitevanjem vidljivost skozi nezatemnjene šipe spredaj vozečega pride hudičevo prav. Pravzaprav so tudi uvedbo tretje zavorne luči pred leti opravičevali, da se jo da videt v koloni skozi šipe avta ali dveh pred teboj. S tega vidika temnenje šip ni samo prispevek za zmanjšanje varnosti zadnjega odbijača pač pa tudi prednjega.

Denar za lepši izgled avta se da porabit na (pre)mnoge načine, ampak okusi so definitivno različni in čisto nič ni narobe, da je tako.

Lp M
krco22
Jaz ne bom dal zatemnit sip zaradi izgleda ampak zaradi otrok in sonca sploh na dalsi voznji! biggrin.gif
Activa
Da pa otrok ne moti sem pa raje dodatna senčila kupil na servisu. Krasna ruletica, ko je ne rabiš se lepo skupaj zvije. Ko bom hodil blizu servisa bom stisnil zobe in dokupil še malce dražjo roleto za zadnjo šipo. Na prejšnjem avtu sem imel tovarniško vgrajeno in jo kar malo pogrešam, predvsem ponoči.
Zatemnjena stekla mi niso vščeč, niti ne bi kupil avta z naknadno zatemnjenimi šipami.
Boss
QUOTE(Activa @ 17 Feb 2009, 20:18) *

Zatemnjena stekla mi niso vščeč, niti ne bi kupil avta z naknadno zatemnjenimi šipami.

Zakaj ne bi kupil tazga avta? Folijo lahko dokaj enostavno odstraniš s pomočjo fena. Pazit je treba le na zadnjem steklu, da ne poškoduješ žic od gretja al pa antene.
jures
(krco22 @ 17 Feb 2009, 18:42) *

Jaz ne bom dal zatemnit sip zaradi izgleda ampak zaradi otrok in sonca sploh na dalsi voznji! biggrin.gif

Hja ce se ti gre za to, potem daj raje sencnike, temnenje šip ima bolj ali malo samo estetske vrednosti, mam jaz tudi original sencnike v 5ki za 2 froca in je nenadomestljivo, pri 5ki so celo taki da se lahko sipa neodvisno spusti in se se zrak menja (na primer ko ti zaspi v avtu), sej se jim bojo se oči pokvarile, pa vroče jim bo na soncu za znort in bos kuru klimo da jih bos prehladu...

Pa vsakic (ker omenjas morje) bos spuscal zadaj sipo dol za carinike...smile.gif

Stari odločt se bo treba al otroc al pa moškost...smile.gif
grega33
No, jaz imam ravno takšen problem. Temne šipe se mi zdijo lepe, ampak me zanima funkcionalnost: trgovec pravi, da zadrži zadosten del sončne svetlobe in toplote (čeprav ne ve, za koliko %), da bodo otroci zadaj dali mir. Razne roletice, ki se pritrdijo (bog ne daj) z vakumskimi štoflci, so mi pa totalno mimo.

Ko sem brskal po netu glede temnenja, sem našel tole: http://www.foliatec.si/stylingteam/avto_to...ascitne_folije/. Imajo kar strokoven pristop.

Lep pozdrav,
Grega
JozaGulikoza
Glede homologiranja prednjih bočnih stekel mi sploh ni jasno oz. ni pošteno, da nekdo, ki je pa to vgradil in kasneje homologiral pred denimo dvemi leti, je pa okej in mu nihče nič ne more, al zdej sploh ni več dovoljeno al kako? z0tdntknw.gif
BOJČ
Fantje, lahko rečem samo, da je to zakon. Pustimo zunajnji izgled avta, ki je tako ali tako noč in dan. Ta zadeva se v notranjosti resnično zelo pozna pri temperaturi, klimi na splošno in svetlobi, tako da resnično priporočam, pa še drago ni. happy0158.gif

P.S.: Zamočil je samo zakonodajalec s to neumnosto okrog prepovedi temnenja prednjih bočnih stekel. Zakon oz. predpis, ki je veljal pred tem je bil z vseh varnostnih vidikov popolnoma primeren, to vem iz lastnih izkušenj. Zaradi tistih nekaj % je vidljivost popolnoma neoporečna. Če pa so kot papige kopirali nemške predpise je pa druga zgodba, ampak tukaj smo (so) pa res Butalci whatever.gif
jures
(BOJČ @ 17 Feb 2009, 22:06) *

Fantje, lahko rečem samo, da je to zakon. Pustimo zunajnji izgled avta, ki je tako ali tako noč in dan. Ta zadeva se v notranjosti resnično zelo pozna pri temperaturi, klimi na splošno in svetlobi, tako da resnično priporočam, pa še drago ni. happy0158.gif

P.S.: Zamočil je samo zakonodajalec s to neumnosto okrog prepovedi temnenja prednjih bočnih stekel. Zakon oz. predpis, ki je veljal pred tem je bil z vseh varnostnih vidikov popolnoma primeren, to vem iz lastnih izkušenj. Zaradi tistih nekaj % je vidljivost popolnoma neoporečna. Če pa so kot papige kopirali nemške predpise je pa druga zgodba, ampak tukaj smo (so) pa res Butalci whatever.gif

NE vem kako je v 3ki 6ki, ampak 5ka ima original senčnike, ki se nataknejo fiksno na vrata in se sipa odpira neodvisni, to sem jaz mislil:

http://www.mazda.at/showroom/mazda5/accessories/
pod komfort / sonnenblinde

Verjetno pa je to predost drsnih kvadratnih vrat happy0158.gif
sdspecy
(jures @ 17 Feb 2009, 21:00) *

sej se jim bojo se oči pokvarile, pa vroče jim bo na soncu za znort in bos kuru klimo da jih bos prehladu...

A ste nekateri čisti antitalenti za fiziko?

Mal si preberte na netu, kakšne karakteristike sploh imajo zaščitne folije:

npr. doma za hišna okna:
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_U...nt-Window-Film/
(že prozorna obija 80% toplotne energije, tonirana nekoliok manj; UV odbija 99%, da ne boš fasu raka na levo stran telesa/lice, če se furaš več kot 1 uro na dan v avtu)

AVTO - Llumar:
http://www.llumar.com/en/AutoSolarControl.aspx

in npr.
http://www.temnenjestekel.com/?str=kaj_so_folije

...pa niso vse flance... čist banaln dokaz je, da daš roko za tonirano steklo in boš občutil bistveno nižjo sevanje/moč toplote

PS: Carinik vid tud skoz prednjo spuščeno šipo, verjemi tongue.gif

lp,
D

...in še to: ker mam na starem avtoju predne tonirane, sem se tolk navadu in poznam razliko + da maš malo več zasebnosti v avtu, da letos montiram še na mazdo na spredne šajbe ta svetlejšo folijo.
Prov je*e se mi za škife, pod nos mu bom porinu od dohterja podpisano študijo o deležu rakovih bolnikov v zadnjih 10-letjih, ker so konkretni rezultati o riziku... pa še blesavmu ministru jih bom poslal... čeprov nau nč nucal, ...upam, da mi bo vsaj odlegl dry.gif

lp,
angryD

happy0158.gif jst
love0072.gif
krco22
Sdspacy ta je bila dobra s skifi jaz bom dal tut na spredne folijo sm se odlocu sam za termin se še zmenm pri dr.glass happy0158.gif

Hvala

upwind7
(jures @ 18 Feb 2009, 10:38) *

NE vem kako je v 3ki 6ki, ampak 5ka ima original senčnike, ki se nataknejo fiksno na vrata in se sipa odpira neodvisni, to sem jaz mislil:

http://www.mazda.at/showroom/mazda5/accessories/
pod komfort / sonnenblinde

Verjetno pa je to predost drsnih kvadratnih vrat happy0158.gif

Kakšna pa je cena teh senčil za M5 ali M6?
majamartin
Bi res priporočil tiste original zavesice-rolete, ko se lahko zadnje šipe neodvisno od roletke odpirajo - ZAKON.

Jih mam na 6ki in se mi zdi dosti boljša varianta kot temnenje. happy0158.gif happy0158.gif

LP happy0158.gif
krco22
Jaz sm imel na prejsnem avtu neko roleto na zadnji sipi ker je bil coupe, sam večga sranja se nisem vidu saj tista roleta je bila ziv ku..c! Ne vem kako je z roletami za mazde ampak verjetn me noben več ne preprica v kake rolete! sad.gif
jures
(upwind7 @ 21 Feb 2009, 19:25) *

Kakšna pa je cena teh senčil za M5 ali M6?

Jest sem dal za 2 45€.....res pa da so drugacne od standardnih
upwind7
(jures @ 22 Feb 2009, 15:03) *

Jest sem dal za 2 45€.....res pa da so drugacne od standardnih

Hvala za odgovor. Tudi jaz bom naročil, ker drugače je problem pri otrocih (in ženi seveda) smile.gif
jures
(upwind7 @ 22 Feb 2009, 18:19) *

Hvala za odgovor. Tudi jaz bom naročil, ker drugače je problem pri otrocih (in ženi seveda) smile.gif

sam res ne vem ce je za 6ko v katalogu nisem videl...vprasaj.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.