Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Svetovalci nakupov avta
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
jures
Ob prodaji 5ke, sem nabasal na dogodek, ki ga je treba deliti. Saj veste tiste stare fore, ko nekdo pripelje nekoga ki se spozna (kao) na vse o avtih....

No pride model, in ima s seboj takega svetovalca (mel je se zobotrebec za usesom!!!)

In gleda motor, gleda podvozje, auspuh, trese gume...nakar mi je jasno da Mazde se nikoli ni videl, kaj sele peljal.
Ker ni vedel kje naj začne (z namenom, zarad tega mors pa ceno spustit), se je obesil na drsna vrata, da nekaj skripajo in da so vodila verjetno obrabljena, nato se je lotil motorja in nasel nekaj kar je videl samo on, da so bili neki kabli menjani in da je to dokaz da je bil motor zunaj.

Ko pa sem mu razlagal, da servisne ni, ker se vse zapisuje na ključ (Keyless), ampak imam pa vse račune, ali pa se lahko zapeljemo do AC Cosmosa, ni razumel kaj govorim in začel lapat da nategujem in da avto ni se bil servisiran.

Nakar nisem hotel več poslušat in izgubljat časa in sem samo pribil:
A je kdo od vaju kdaj imel Mazdo?
Odgovor: NE

No potem pa samo povejta ce ga bosta kupila, in sicer denar na roke po ceni v oglasu....
Kupca sem očitno tako navdušil, da se je ogrel, a ker sem ranil ego njegovega svetovalca sta popokala kufre končno...

Mislm EJ!!!! wallbash.gif wallbash.gif
Tak folk hodi naokol samo zato, da mu pride ko nekomu soli pamet
Alex
(jures @ 5 Mar 2009, 15:14) *

Ob prodaji 5ke, sem nabasal na dogodek, ki ga je treba deliti. Saj veste tiste stare fore, ko nekdo pripelje nekoga ki se spozna (kao) na vse o avtih....

No pride model, in ima s seboj takega svetovalca (mel je se zobotrebec za usesom!!!)

In gleda motor, gleda podvozje, auspuh, trese gume...nakar mi je jasno da Mazde se nikoli ni videl, kaj sele peljal.
Ker ni vedel kje naj začne (z namenom, zarad tega mors pa ceno spustit), se je obesil na drsna vrata, da nekaj skripajo in da so vodila verjetno obrabljena, nato se je lotil motorja in nasel nekaj kar je videl samo on, da so bili neki kabli menjani in da je to dokaz da je bil motor zunaj.

Ko pa sem mu razlagal, da servisne ni, ker se vse zapisuje na ključ (Keyless), ampak imam pa vse račune, ali pa se lahko zapeljemo do AC Cosmosa, ni razumel kaj govorim in začel lapat da nategujem in da avto ni se bil servisiran.

Nakar nisem hotel več poslušat in izgubljat časa in sem samo pribil:
A je kdo od vaju kdaj imel Mazdo?
Odgovor: NE

No potem pa samo povejta ce ga bosta kupila, in sicer denar na roke po ceni v oglasu....
Kupca sem očitno tako navdušil, da se je ogrel, a ker sem ranil ego njegovega svetovalca sta popokala kufre končno...

Mislm EJ!!!! wallbash.gif wallbash.gif
Tak folk hodi naokol samo zato, da mu pride ko nekomu soli pamet

Takemu jaz samo rečem:če hočeš novo stvar (ali avto),veš,kje ga dobiti.In cena je taka niti centa manj.
Prej bi se še mogoče kaj glihal po takih "pacientih" pa nič več.
Podobne zgodbe sem imel pri prodaji mojih litih feltnah.So vsi ful pametovali,pa bi se glihali že po telefonu,pa bi imeli nove gume gor,pa nič taknjene feltne...
In sem lepo skinu oglas in bom imel 16-ke za zimske gume in bo mazda lepa tudi pozimi. tongue.gif
In glej ga zlomka,še vedno me kličejo in so pripravljeni dati še več kot sem vprašal zanje.In mi težijo.
Too late, much too late. biggrin.gif
BOJČ
(Alex @ 5 Mar 2009, 15:38) *

Takemu jaz samo rečem:če hočeš novo stvar (ali avto),veš,kje ga dobiti.In cena je taka niti centa manj.
Prej bi se še mogoče kaj glihal po takih "pacientih" pa nič več.
Podobne zgodbe sem imel pri prodaji mojih litih feltnah.So vsi ful pametovali,pa bi se glihali že po telefonu,pa bi imeli nove gume gor,pa nič taknjene feltne...
In sem lepo skinu oglas in bom imel 16-ke za zimske gume in bo mazda lepa tudi pozimi. tongue.gif
In glej ga zlomka,še vedno me kličejo in so pripravljeni dati še več kot sem vprašal zanje.In mi težijo.
Too late, much too late. biggrin.gif

Hehe, tako se dela Alex happy0158.gif happy0158.gif
Carr
Poznam enega res dobrega mojstra za avtoelektriko, avtoakustiko itd.
Je res v redu in se da normalno z njim zmenit tudi glede cene.
Ampak ko pa pride k njemu kakšen takle pacient in začne modrovat in cenkat, je pa vsakič, ko odpre usta, 20 EUR dražje. happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Stvar menda funkcionira in ko se je mal razvedelo okrog, ima opravka le še z bolj ali manj normalnimi. biggrin.gif

Drugač pa jaz svoje rabljene avte dam k enemu dobro preverjenemu komisijskemu prodajalcu, s katerim se že dolgo poznava, da on uredi vse. Samo pokliče, ko ima ponudbo, in če se strinjamo, podpišem papirje, pa čao... Se ne zezam s takimi idioti. Dam tiste par EUR, pa gotovo happy0158.gif
Z M A J
Vidm da si imel opravka z "mojstrom za vse", ki se na čist vse zastop, nazadnje pa si je mogoče lastil kakšen produkt famozne Crvene zastave! dry.gif happy0195.gif

Kaj pa glede jezika, ste se kokr tok zastopl (glede zobotrebc scene) al je biv potrebn kakšen tolmač, morda pa ste celo uporabljali kar "body language", se prav kretnje rok, hehe z0tdntknw.gif biggrin.gif
jures
(JozaGulikoza @ 6 Mar 2009, 14:54) *

Vidm da si imel opravka z "mojstrom za vse", ki se na čist vse zastop, nazadnje pa si je mogoče lastil kakšen produkt famozne Crvene zastave! dry.gif happy0195.gif

Kaj pa glede jezika, ste se kokr tok zastopl (glede zobotrebc scene) al je biv potrebn kakšen tolmač, morda pa ste celo uporabljali kar "body language", se prav kretnje rok, hehe z0tdntknw.gif biggrin.gif

Začuda je govoril slovensko...za poreklo ne vem z0tdntknw.gif
ja ja zobotrebc scena huda, pa se naslonu se je na roke ko je gledal v havbo pa zobotrebec v usta....

K odprava zelenega zmaja takrat....ko je old punca zakuhala....
Symon
Prodaja avta je kul ja. Izveš vse, kje in kdaj je bil karamobiran, vse okvare, ki si jih imel, ki jih imaš in, ki jih boš še imel ti na pamet povejo. Pravzaprav študiram, da bi dal svoja avta na net, da pridejo "strokovnjaki" brezplačno preveriti stanje avta pa, da točno vem v kakšnem stanju je. happy0195.gif
mazdacon3
Hmm fantje, berem tole pa sem se odločil dodat svoje mnenje.

1. Jures bravo za reakcijo na vse očitke happy0158.gif

2. Potencialni kupec ph34r.gif - mazda 5 spada med novejša vozila, prihranil bi si veliko ashamed0001.gif po odhodu z mesta ogleda, če bi prišel avto pogledat z recimo svojo lepšo polovico namesto kvazi mehanikom ter juresa prosil, da privoli recimo v preventivni AMZS pregled vozila. Verjamem, da bi bil sam po njem veliko bolj miren, 90 eur denarnice ne bi toliko bolelo, jures bi avto prodal in forum bi morebiti pridobil še enega novega člana.

3. Vsem obiskovalcem foruma, ki niste člani le-tega temveč berete poste kot gosti -> ne bojte se registrirati in pred nakupom povprašati za mnenje, nasvete, pa tudi pomoč na mestu prodaje samem. Tu je namreč nemalo lastnikov mazd, ki znajo in so pripravljeni s svojim znanjem (teorija in praksa) še kako pomagati. Seveda vse to brez zobotrebca za ušesom laugh.gif oz. kvečjemu za ceno kakšne party0027.gif ali dveh ob morebitnem srečanju.

Hvala in LP.... wink.gif
ursska

Pa saj je vseeno. Folk kupuje avte in misli, da jih bodo prodajalci prosili, da ga odpeljejo. To je njihovo izhodišče.

Ko sem prodajala mojo razsuto kripo (meni se niti ti zdela tako razsuta, ko moškemu delu znancev whatever.gif ), sta prišla dva modela. Isto kot praviš ti, celo zgodovino avta sta mi povedala, edino tega nista mogla ugotoviti kako sem lahko potrgla "lajtnge", "poklepala" prag, udrla zadnja bok in zamaknila vrata prtljažnika, hkrati pa še podn avta naluknjala. Ful sta glihala in me prepričevala, da za mojo zadnjo ceno ne bom dobila kupca. Ja, pa ja, lepo in suvereno sem jim povedala, da se jaz s takim avtom lahko vozim še naprej, da pod ceno ne grem, avto zaklenila, ju pozdravila in odšla proti stanovanja. Halo, mislila sta, da sta prišla po nov avto ne pa po staro kripo.

Konec koncev sta prišla za menoj, pustila več kot je bila moja zadnja cena in kripo odpeljala:jupiii:
Symon
(jures @ 5 Mar 2009, 15:14) *

(ursska @ 9 Mar 2009, 14:00) *
Ja, pa ja, lepo in suvereno sem jim povedala, da se jaz s takim avtom lahko vozim še naprej, da pod ceno ne grem, avto zaklenila, ju pozdravila in odšla proti stanovanja. Halo, mislila sta, da sta prišla po nov avto ne pa po staro kripo.

Konec koncev sta prišla za menoj, pustila več kot je bila moja zadnja cena in kripo odpeljala:jupiii:

happy0158.gif Pravilno.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.