Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
AVTOPLIN
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Barkley
(Sirius @ 12 Nov 2009, 07:52) *

Si mogoče pomislil, da bi v tem poslovanju bilo lahko kaj narobe?????

Narobe v kakšnem smislu?
JozaGulikoza
Da je protizakonito, vrjetn misli, v kar ne dvomim! dry.gif tongue.gif
Barkley
Kdo pa sočustvuje z mano, ko grem na Petrol in tam pustim 65 EUR?!
Če je to res (kar najbrž je) potem je pač sodobni Robin Hood smile.gif vzemi velikim daj majhnim smile.gif v tem primeru mu dam še za pir...
Moje prepričanje je, da je treba pumpe in zavarovalnice je*at kolikor se jih le da...tko da tuki mam čisto vest happy0158.gif
jures
(Sirius @ 12 Nov 2009, 07:52) *

Si mogoče pomislil, da bi v tem poslovanju bilo lahko kaj narobe?????

Sirius lahko je vse OK, mene so ze fantje k mam SP nagovarjal k temu....trošarine dobiš nazaj po neki poti

(Barkley @ 12 Nov 2009, 10:42) *

Kdo pa sočustvuje z mano, ko grem na Petrol in tam pustim 65 EUR?!
Če je to res (kar najbrž je) potem je pač sodobni Robin Hood smile.gif vzemi velikim daj majhnim smile.gif v tem primeru mu dam še za pir...
Moje prepričanje je, da je treba pumpe in zavarovalnice je*at kolikor se jih le da...tko da tuki mam čisto vest happy0158.gif

HAUG!
JozaGulikoza
Se strinjam, vsak naj se znajde kokr ve in zna, sam ne pa v direktno škodo drugih! party0024.gif happy0158.gif
Sishi
Pi*da povečal so ceno PLG iz 50 na 53centov dry.gif
Boss
QUOTE(JozaGulikoza @ 12 Nov 2009, 11:06) *

Se strinjam, vsak naj se znajde kokr ve in zna, sam ne pa v direktno škodo drugih! party0024.gif happy0158.gif

Hja, o tem smo se že razpisali pred kratkim... utajevanje trošarin in davkov je pač povzročanje škode vsem. Je pa utajevanje davkov kaznivo dejanje in se kar pošteno kaznuje tako da je pri takih mahinacijah potrebno bit previden, da na koncu vseskup ni dražje od zneska prihranka. tongue.gif
JozaGulikoza
No ja, zna bit blush.gif

@ Siši - na Petrolu je že lep cajt preko 60 centov! angry.gif
jures
(Boss @ 12 Nov 2009, 11:12) *

Hja, o tem smo se že razpisali pred kratkim... utajevanje trošarin in davkov je pač povzročanje škode vsem. Je pa utajevanje davkov kaznivo dejanje in se kar pošteno kaznuje tako da je pri takih mahinacijah potrebno bit previden, da na koncu vseskup ni dražje od zneska prihranka. tongue.gif

Da ne bi spet o tem - ravno sem plačeval vodo in elektriko za bajto.
Voda 8€, trosarine, omreznine, dajatve za okolje 9€
Elektrika - poraba 19€ - vse kurc*** dajatve, trosarine 22€

Sam ne recti da drzava ne pobira dosti - z novim letom Pahor uvaja vecje prispevke na elektriko - sam tolk...Ze zdavnaj preplačujemo uporabo česarkoli več kot 2x...
YavarYe X6V6
Js si bom za bajto namontiral 2k litrsko cisterno in se bom vozil za 45 centov in to po čisto uradni poti. biggrin.gif
Barkley
Velik sreče pri pridobivanju vseh potrebnih papirjev za postavitev cisterne...če smo že tok državoljubni tongue.gif

Glede na to kok vseh možnih kur*evih davkov plačujem bom mirne vesti vlekel državo za jajca okol LPG-ja...sploh glede na to, da vsi okol mene pa na črno delajo dry.gif
YavarYe X6V6
(Barkley @ 12 Nov 2009, 19:54) *

Velik sreče pri pridobivanju vseh potrebnih papirjev za postavitev cisterne...če smo že tok državoljubni tongue.gif

Glede na to kok vseh možnih kur*evih davkov plačujem bom mirne vesti vlekel državo za jajca okol LPG-ja...sploh glede na to, da vsi okol mene pa na črno delajo dry.gif

Kje je problem, cisterna je itaq ista kot za kurjavo, postavljena nad zemljo, samo izpust je spodaj in ima črpalko ? confused0059.gif
Barkley
A ni potrebno neka dovoljenja dobit za postavitev plinske cisterne?
Ne poznam lih dobro zadeve ampak nekje sem pa že slišal za to...ali se pač motim? Upam da biggrin.gif
YavarYe X6V6
Kakšne glupe imajo, itak saj smo v sloveniji. (smalji ki bruha)

Menimo, da problema postavitve plinske cisterne ni potrebno reševati skupaj z gradbenim dovoljenjem, vendar pa zato v gradbeno dovoljenjo gotovo ne boste mogli vključiti centralne kurjave. Plinska cisterna je namreč eden izmed bistvenih elementov sistema centralnega ogrevanja in brez rešenega tega problema vam upravna enota ne bo izdala gradbenega dovoljenja z vključenim delom sistema centralnega ogrevanja. Zato boste morali gradbeno dovoljenja za celoten sistem centralnega ogrevanja pridobiti naknadno. Ker pa gotovo želite hišo čimprej graditi vam svetujemo, da najprej pridobite gradbeno dovoljenje zanjo, šele kasneje, ko se boste dogovorili glede lokacije cisterne za plin pa še dovoljenje za centralno ogrevanje.

V 1. odstavku 51. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (ZUN) je določeno, za katera dela lokacijsko dovoljenje ni potrebno. Med naštetimi deli ni navedena postavitev cisterne za plin. V 2. odstavku navedenega zakonitega določila pa je dano pooblastilo občinam, da s svojimi predpisi lahko določijo, da lokacijsko dovoljenje ni potrebno tudi za graditev pomožnih objektov za potrebe občanov in njihovih družin. S predpisom določi vrsto, namen, največjo velikost in način gradnje teh objektov. Tožena stranka v izpodbijani odločbi pravilno razloguje, da v navedenem zakonitem določilu in v odloku o določitvi pomožnih objektov in naprav, ki se lahko gradijo brez lokacijskega dovoljenja (Uradni list SRS, št. 9/91) ni navedena vgraditev cisterne za plin in instalacij. Ker so po 1. odstavku 51. člena ZUN navedena dela, za katera ni potrebno lokacijsko dovoljenje, in ker po 2. odstavku navedenega zakonitega določila s predpisom občine ni določeno, da lokacijsko dovolnjenje ni potrebno za vgraditev cisterne za plin, je po mnenju sodišča pravilna odločitev tožene stranke v izpodbijani odločbi, dočim tožbeni ugovori niso utemeljeni, saj je tožena stranka pravilno uporabila določbe ZUN kakor tudi določbe odloka o določitvi pomožnih objektov in naprav, ki se lahko gradijo brez lokacijskega dovoljenja. Zato je izpodbijana odločba zakonita, tožba pa ni utemeljena in jo je bilo potrebno zavrniti po 2. odstavku 42. člena zakona o upravnih sporih (ZUS).

Kolegi imajo ogrevanje hiše z plinom in niben ni rabil nobenega dovoljenje za postavitev le tega, tudi tisti ki tanka avto, poleg kurjave. z0tdntknw.gif
Barkley
Se oproščam za sarkazem sam sj lahko tud bajto postavš na črno pa nimaš nobenih problemo dokler ti je ne poderejo oz. napišejo kazni blink.gif
Drugač pa če hočeš vse delat po zakonih ne boš nikamor pršu...
Sirius
Mislim, da take razprave niso "zdrave" na forumu, da ne boste po nepotrebne koga usmerili na svoj naslov.
Eden od virov informacij odkrivanja "pravilnosti" so tudi forumi.
Barkley
(Sirius @ 13 Nov 2009, 09:44) *

Mislim, da take razprave niso "zdrave" na forumu, da ne boste po nepotrebne koga usmerili na svoj naslov.

Vse zaposlene na davčni, inšpektorje itd., ki to berejo vabim k meni na kavico in cimetove piškotke party0027.gif
Boss
QUOTE(Sirius @ 13 Nov 2009, 09:44) *

hja sej na to opozarjam, sam vse preveč jih po forumih razlaga kako bodo državo okrog prinesli - to ni gut, ker celo google vrže ven teme iz tega foruma in dacarju ni treba druzga kot mal pobrskat pa najde "žrtev" za obdelavo.
Sishi
Včasih so kupovali jeklenke s plinom in filali ta plin v avto. Danes je avtoplin cenejši kot UNP za v cisterno ali v jeklenki. Če imaš avto z LPG in cisterno z UNP za ogrevanje se splača tankat v avto in pol doma v cisterno confused0059.gif
Ne vem kje ste dobili ceno 45centov?
JozaGulikoza
Siši - govora je o 42 centih? party0024.gif
Sishi
(JozaGulikoza @ 13 Nov 2009, 11:20) *

Siši - govora je o 42 centih? party0024.gif

Ja to je cena na črno od enga...
Yavar je napisal po 45 centov.
JozaGulikoza
Hja; črn avto - plin na črno! tongue.gif
jures
Doma pred bajto imamo pod zemljo 2700 litersko cisterno za plin če kdo rabi, lahko pa odpremo tank štele smile.gif placa je dost, pa še ob cesti je biggrin.gif

Dovodno luknjo bom zasul, ker imamo sedaj toplotno črpalko ZRAK/VODA
kerr
jaz bi rabil ja... smile.gif imam čisto na frišno končno mojo CX-7 na plin (od Sigasa).

Podatkov o porabi še nimam (BC mi sicerkaže enako kot pri bencinu), dela pa b.p. Nisem pa opazil nekega manjka moči.
jures
(kerr @ 17 Nov 2009, 12:35) *

jaz bi rabil ja... smile.gif imam čisto na frišno končno mojo CX-7 na plin (od Sigasa).

Podatkov o porabi še nimam (BC mi sicerkaže enako kot pri bencinu), dela pa b.p. Nisem pa opazil nekega manjka moči.

Welcome to the club

A ti je Primoz kaj stelal tisto edino nastavitev 15-25%?

Zanima me ce ti kaj vrze ven ko uporabis 260 konjev. happy0158.gif
kerr
(jures @ 17 Nov 2009, 12:43) *

Welcome to the club

A ti je Primoz kaj stelal tisto edino nastavitev 15-25%?

Zanima me ce ti kaj vrze ven ko uporabis 260 konjev. happy0158.gif

a veš da nimam pojma... 2x so mi menjali ECU pa software, da dela (kot kaže) kot treba.

Malo sem probaval pa se mi ni zdelo, da bi se kaj poznalo pri moči. Primož pravi, da itak ob vrhuncih tudi bencin zraven not šprica...
jures
(kerr @ 17 Nov 2009, 12:53) *

a veš da nimam pojma... 2x so mi menjali ECU pa software, da dela (kot kaže) kot treba.

Malo sem probaval pa se mi ni zdelo, da bi se kaj poznalo pri moči. Primož pravi, da itak ob vrhuncih tudi bencin zraven not šprica...

a ti si tisti z novim firmwareom na CX7 happy0158.gif
bencin sprica not vedno - vsak 14 špric in s tem maže mašino.

Mi2 z ajvarjem sva se igrala mal s to EDINO nastavitvijo, ker je sistem delan SAMO za CX7. In avtonomija mi je zrastla na 500+km samo plina, vrze ven po 500km, benz trenutno 1700km (trenutno ker ko je hladen dalj casa vozi na benz) - to bo webasto popravil smile.gif

Mislim da je čas za eno srečanje plinašev.......uporabnik PrimusG bo pa sponzor passifier.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 17 Nov 2009, 12:56) *

Mislim da je čas za eno srečanje plinašev.......uporabnik PrimusG bo pa sponzor passifier.gif

happy0158.gif
David
Kaj jaz lahko tudi pridem...

Super hitri taljan pa to.... w00t.gif w00t.gif
PrimusG

če se tule sponzorstva merijo v pijači in jedači bo šlo..... wink.gif

res že pol leta pripravljam srečanje pa mi ne uspe nikoli (ponoviti)

vsak petek je aktualen pa nikakor ne gre...
STAJERC
Po novem tudi moja mazda laufa na plin biggrin.gif biggrin.gif

Zadevo so pri Sigasu profesionalno zmontirali happy0158.gif avto hitro preklopi na plin in dela brez problemov vse do rdečeg polja. Na moči se ne pozna skoraj nič, poraba pa je bila prvi tank okol 9,6 l plina, kar se mi zdi povsem normalno yahoo.gif

Do sedaj jih lahko samo pohvalim ker res vse dela kot mora.

lp
BOBI
dry.gif jebo vas plin,benzin pa gasa,te pa si kupte 1.0 motore ce vas poraba moti harhar.gif
Sishi
(STAJERC @ 17 Nov 2009, 20:13) *

happy0158.gif
jures
(BOBI @ 17 Nov 2009, 22:35) *

dry.gif jebo vas plin,benzin pa gasa,te pa si kupte 1.0 motore ce vas poraba moti harhar.gif

He he - kot prvo ce kupujes avto vreden vec kot 20.000€ NE GLEDAS porabe! Upam da je razumljivo.....vsaj jaz nisem, me je pa enostaven izračun prepričal da zakaj ne prišparam če lahko happy0158.gif

(STAJERC @ 17 Nov 2009, 20:13) *

Zadevo so pri Sigasu profesionalno zmontirali happy0158.gif avto hitro preklopi na plin in dela brez problemov vse do rdečeg polja. Na moči se ne pozna skoraj nič, poraba pa je bila prvi tank okol 9,6 l plina, kar se mi zdi povsem normalno yahoo.gif

lp

Madona kaj je to ratalo - pa samo CX7 smo prvo v SLO probal passifier.gif
jures
Fantje AGIP LPG love0076.gif

Avto vleče neprimerno lepše, mašina tišja in gladka.....ne morem verjet, avtonomija velika - še ne vem ker ni zmanjkalo od Dunaja do Prage - sem še na 3h lučkah z0tdntknw.gif

A mamo res gnoj pri nas whatever.gif
kerr
mimogrede, a so nastavki za tankat plin enaki povsod? Najbolj me zanima Hrvaška pa Avstrija..
jures
(kerr @ 18 Nov 2009, 15:20) *

mimogrede, a so nastavki za tankat plin enaki povsod? Najbolj me zanima Hrvaška pa Avstrija..

DA! Je standard, samo sistem tankanja je drugač, ni ti treba izgubiti roke, imajo bolj pametne zadeve - ročko na preklop ali stikalo.

Pa še to v AUT in HR ti tankajo sami - avstijec prileti ven _NEIN NEIN, zie must nich alein tanken.........ko mas ti not ze 30L smile.gif

P.S: Pazi da v Avstriji ne zavijes na pumpo z ERDGAS - to je popolnoma drugo, njihov sistem za avte.

V avstriji zaradi tega ni veliko pump, samo AGIP se sedaj sele posodablja, na agip.si imas iskalec, izberes avstijo in LPG (pa nek bliznji kraj) kamor gres
LabiGT
tle je se en test:
http://www.auto-motor-und-sport.de/verglei...ht-1335058.html
STAJERC

Če hočeš bencinarja vozit pa met kr nekaj konjev je to kr cenej, še posebej če delaš več kot 25.000 km letno

party0024.gif
YavarYe X6V6

Majstr 1X boš sigurno na naši poti.

Lej avto ima še vedno 166 konjev samo porabi manj 5 litrov(preračunano v €), ne smrdi in je še ekološki.
Barkley
(YavarYe X6V6 @ 18 Nov 2009, 21:04) *

Majstr 1X boš sigurno na naši poti.

Lej avto ima še vedno 166 konjev samo porabi manj 5 litrov(preračunano v €), ne smrdi in je še ekološki.

Pa še jebach si k tankaš tam k skor noben ne yahoo.gif folk pa debel gleda confused0059.gif
YavarYe X6V6
(Barkley @ 19 Nov 2009, 12:42) *

Pa še jebach si k tankaš tam k skor noben ne yahoo.gif folk pa debel gleda confused0059.gif

V kašnem smislu, js mam za tankat tam kot benz, samo en nastavek pršraufam vmes, je pa res da še nikol ni blo gužve na točilnem mestu za LPG. biggrin.gif
Pomoje bolj čudno tao da slonim na točilni avtomat kot bi bil nabasan in ne morem sam stat. biggrin.gif
JozaGulikoza
Ja Ajvar, al pa kok se folk ustraš, ko začne mašinerija "nabijat" plin pod pritistkom, pa je to fajn ropot - zadnjič se je ena ženska, ko je u bližin Klijota tankala, skor podelala u gate! dry.gif happy0195.gif
Barkley
(YavarYe X6V6 @ 19 Nov 2009, 14:34) *

je pa res da še nikol ni blo gužve na točilnem mestu za LPG. biggrin.gif

točno to sem imel v mislih

(YavarYe X6V6 @ 19 Nov 2009, 14:34) *

Pomoje bolj čudno tao da slonim na točilni avtomat kot bi bil nabasan in ne morem sam stat. biggrin.gif

se ti to pogosto dogaja tongue.gif
joke wink.gif
YavarYe X6V6
(Barkley @ 22 Nov 2009, 11:55) *

točno to sem imel v mislih
se ti to pogosto dogaja tongue.gif
joke wink.gif

cca 1X na 10 dni. z0tdntknw.gif
Sam na blagajni pa ostali debelo gledajo party0024.gif .
jures
Najboljs je ko odklopis in se zakadi in nardi PŠŠŠŠ, tud vsi stran letijo ko prtegnjeni..... happy0158.gif

Men se je pa ze v Kranju zgodil, kjer imajo 8povsod ne tle) tako butasto postavljen plin med dve točilni mesti, in se seveda butlji zapeljejo na zunanjo ceprav je notranja frej - in mu recem se lahko prosim do naslednje notri zapeljete, jaz imam plin - ja sej plin pa zadaj prodajajjo a ni tko (bombe je mislu....)

Sam res a ste opazili da folk nima pojma o toleranci, smislu za druge itd....ustavi se na prvem točilnem mestu, pa tudi ce sta 2 pred njim frej....zadi pa čakamo ko budale, najdejo se pa se pametnjakovici ki te napizdevajo ce gres mimo njih na prostega pred njim...
majke mi
JozaGulikoza
Jure, maš prov, bemumatr, a se je tok težko 3m naprej sparkirat (eni pač ne vidjo dlje od svojga nosu)! whatever.gif ninja.gif
YavarYe X6V6
Včeraj sem tankal pri kolegu doma. yahoo.gif
Sishi
(YavarYe X6V6 @ 24 Nov 2009, 07:08) *

Včeraj sem tankal pri kolegu doma. yahoo.gif
confused0059.gif
YavarYe X6V6
(Sishi @ 24 Nov 2009, 11:20) *

confused0059.gif

Kva tle ni jasn ?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.