Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
AVTOPLIN
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Ploki
ej, kako ti V6 laufa na plin?
YavarYe X6V6
(Ploki @ 28 Apr 2010, 16:29) *

ej, kako ti V6 laufa na plin?

BP party0024.gif
simons
(kerr @ 20 Apr 2010, 10:58) *

_____ uporabnik_______max(km)______min(km)______avg(km)______tank (l)___Moped

1. ______Štajerc_________max 500_____min 350______avg 450_______55 l______M6 2.3i
2_______ iVar___________max 623____ min 508______avg 565_______57-59l____M6 2.3i
3.______Sishi____________max 450_____min 320______avg370_______41.5L_____MX-3 1.8
4.______jures____________max 430_____min 300 :)____avg 370_______55L______CX-7 2.3
5.______Gulikoža (Reno)___ max 540_____ min 370_____ avg 500______ 48L(od 50)___ 1.8 16V
6. ______ Joža (323FBA)____max 560 ____min 420_______avg 480 _____ 44,59 (od 44L)__1.5,16V
7.______kerr____________max 500_____min 430 ____avg 460_______52L______CX-7 2.3
8.______simons___________max 533_____min 465 _____ avg 485 ______44L _____ M3 1.6i

... načrtujem pa nakup CX-7 ali M6
Grga
Ekola, postal srečni lastnik plina v CX-7. smile.gif
Prvi vtis: daljše pospeševanje, pospešek se začuti na večjih obratih kot prej, sicer pa kaj drugega še nisem opazil. Kaj več pa še napišem...
YavarYe X6V6
(Grga @ 12 May 2010, 18:31) *

Prvi vtis: daljše pospeševanje, pospešek se začuti na večjih obratih kot prej, sicer pa kaj drugega še nisem opazil. Kaj več pa še napišem...

A šajbe gredo gor in dol ? biggrin.gif
Grga
Haha, ja sem ugotovil, da so ga čist zresetiral. smile.gif To sem že uredil, pa uro sem tud nastavil harhar.gif

Sicer pa po prvih podatkih je prišaranega 5,5 EUR na 100 km, kar pomeni okoli 27 EUR na tank.

Aja, pa malce bolj glasen motor se mi zdi...
YavarYe X6V6
Poglej če kaj ni privito, kak pokrov.
jures
(Grga @ 12 May 2010, 18:31) *

Primoz nam ne verjame da ni izgub na plin smile.gif

No po popravkih mojstra Tomaza - Sigas imam boljši občutek tudi range se je malo dvignil, predvsem pa je avto veliko bolj uglašen.

Le še naštelat bo treba indikator.

Tjenk ju Sigas - men je vazno da imam podporo.
Grga
Danes sem naredil prvo malce daljšo pot v tujino.
Potrebno se je bilo navaditi na tale pospešek, pa v šesti si včasih lahko lenaril, sedaj je treba pa delat, saj pri 140 izgubi moč in jo dobi le počasi. Sicer pa je poraba za teh 300 km, bila odlična, ugasnila je le ena lučka pri plinu (domnevam da bo druga čez par kilometrov), cagar za bencin pa še vedno kaže na F. party0024.gif

Sem pa ugotovil, da nekaj "praska" po kolesih, tako da bo potrebno malce pod pokrov pogledat kaj drajsa, tako da bo imel Primož v ponedeljek še malce dela. smile.gif

Edini minus je, da bo potrebno na zadnjo polico še malce počakati, ker jim je mojster pobegnil. glare.gif

PS: Drugače pa jo je primož pripeljal v Ljubljano, tako da je lahko sam na pedalu občutil, da so izgube malenkostne oz. se jih je potrebno navaditi! (če misliš primoža iz Sigasa)
kerr
(Grga @ 13 May 2010, 17:33) *

Danes sem naredil prvo malce daljšo pot v tujino.
Potrebno se je bilo navaditi na tale pospešek, pa v šesti si včasih lahko lenaril, sedaj je treba pa delat, saj pri 140 izgubi moč in jo dobi le počasi. Sicer pa je poraba za teh 300 km, bila odlična, ugasnila je le ena lučka pri plinu (domnevam da bo druga čez par kilometrov), cagar za bencin pa še vedno kaže na F. party0024.gif

Edini minus je, da bo potrebno na zadnjo polico še malce počakati, ker jim je mojster pobegnil. glare.gif

ma ne vem, na začetku sem neprestano ugašal in prižigal plin, da bi nekako probal občutiti razliko... Iskreno, mislim da je razlika bolj psihološka, ker jo pač iščeš. Če ne bi vedel da je plin prižgan ali ugasnjen bi težko vedel s čim se voziš- vsaj moja izkušnja je taka.

Glede police pa... meni jo je delal tale mojster, pa če te zanima kako izgleda pri meni in si kaj v LJ se javi. Sem super zadovoljen.

LP
mazdaman
A je to polica za dvig spodnjega roba prtljažnika?

dajte kako sliko, da vidim kako so vam naredili.
kerr
(mazdaman @ 14 May 2010, 09:07) *

A je to polica za dvig spodnjega roba prtljažnika?

dajte kako sliko, da vidim kako so vam naredili.

mam tole, ko mi je mojster poslal predogled. Sicer je polica lesena, s tem da se zadnji del (ki gleda proti ven) da dvigniti, da imaš fin dostop do predlačkov spodaj. Sicer pa jasno je narejeno po meri, da se nič ne vozi gor in dol. Polica je oblečena v usnje (OK, skaj), da se roba ne vozi ravno po lesu...

Mislim da je vse skupaj koštalo dobrih 100 EUR

Boss
QUOTE(kerr @ 14 May 2010, 08:49) *

ma ne vem, na začetku sem neprestano ugašal in prižigal plin, da bi nekako probal občutiti razliko... Iskreno, mislim da je razlika bolj psihološka, ker jo pač iščeš. Če ne bi vedel da je plin prižgan ali ugasnjen bi težko vedel s čim se voziš- vsaj moja izkušnja je taka.

Pa si ziher, da ti ne priklopi samo na benz, ko se motor zavrti nad 3.000 oz. 3.500 obratov? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 14 May 2010, 10:17) *

Pa si ziher, da ti ne priklopi samo na benz, ko se motor zavrti nad 3.000 oz. 3.500 obratov? z0tdntknw.gif

Malo višje rpm bo treba.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 14 May 2010, 10:19) *

Malo višje rpm bo treba.

kolk?
jures
(Boss @ 14 May 2010, 10:24) *

kolk?

1300-4600 je plin

Drugace mam jest tud lesen podn za 15€ smile.gif
Mizarju sem samo plastično korito dal za mušter smile.gif
Imam pa dve polovici po sredini, da dostopim do celotnega prtljaznika po dolzini in sirini
Boss
QUOTE(jures @ 14 May 2010, 11:28) *

1300-4600 je plin

pardon se opravičavam blush.gif

a pod 1300 je benz oz. na štandgasu, al zakaj si napisal od 1300? z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
Jap DISI motor pod 1300 rpm laufa na benz, moj pa ne, ko prešalta na LPG je skozi na LPG.
Grga
Ekola, zdaj lahko bolj točno napišem, poraba na 100 km-jev je 12,5L LPGja in 4,9L bencina (98) => 13,8 EUR;

Hvala Kerr, mogoče se bom res enkrat oglasil, da si pogledam. Sicer pa to ni samo moja ugotovitev ampak je tudi žena opazila, da potrebuje obrate okoli 3000, da spet "potegne". V Vrhniški klanec, kjer je v šesti pri 140 lepo vlekel še naprej, pa sedaj malce izgubi, tako da je potrebno dati v peto in potem spet pridobi na moči... smile.gif

Sicer pa kar se denarnice tiče, je kar lepo, glede na prejšno porabo... Pri vsakem tanku prišparaš za eno kosilo. smile.gif
JozaGulikoza
(Grga @ 14 May 2010, 13:12) *

12,5L LPGja in 4,9L bencina (98) => 13,8 EUR;

Tole se mi zdi kr nekam visoka potrošnja (benza), da ni prišlo do kake pomote al si ga tišču k sto matr? tongue.gif
jures
(JozaGulikoza @ 14 May 2010, 13:51) *

Tole se mi zdi kr nekam visoka potrošnja (benza), da ni prišlo do kake pomote al si ga tišču k sto matr? tongue.gif

Treba se je prilagoditi sistemu, tudi jaz sam sem se začel truditi, CX-7 na ravnini kruza v 6i prestavi na 1500rpm brez problema, a to je na benz lahko, zato je treba mal več in kasneje šaltat pa je, in se spravi benz na 2L poleg plina.

Problem tega avta so kratke razdalje in 'veliko vžigov' na dan....
Sem že napisal tle, dnevno vrtec in mesto pa naredim 2-3.000km z enim tankom bencina, ko sem šel pa v FRA pa 6000km z enim....

točneje:
Sistemi Gpl e metano
Un kit per motori turbo a iniezione diretta
Le Suv non sono certo l’emblema della mobilità sostenibile. E la Mazda CX-7 lo è ancora meno considerato che abbina alle forme voluminose un motore da sportiva di razza. Si tratta di un sofisticato 4 cilindri di 2,3 litri con iniezione diretta, fasatura sequenziale delle valvole e sovralimentazione che sviluppa 191 kW/260 cv di potenza.
A renderla più compatibile con l’ambiente è il kit di trasformazione a Gpl sviluppato da Tartarini. Si tratta di un sistema sequenziale fasato multipoint con iniettori Evo 07 e software di gestione del gas sviluppato appositamente per la CX-7. Quest’ultimo provvede alla commutazione automatica dell’alimentazione, convertendo a Gpl nei regimi compresi tra 1300 e 4500 giri. Sotto e sopra tale range, come in altre condizioni di sovraccarico del propulsore, il sistema funziona a benzina per preservare iniettori e altri componenti dell’impianto originale. Il risultato è che le prestazioni (210 km/h di velocità massima e 8” per lo scatto 0-100 km/h) rimangono pressoché immutate e le emissioni medie di CO2 scendono da 243 grammi/km a 216. Un valore sempre alto, ma comunque discreto per un’auto di oltre 1700 chili anche in considerazione dell’abbattimento di alcuni inquinanti grazie alle qualità del Gpl. E, non secondario, l’adozione dell’impianto a gas ha effetti benefici anche sul portafoglio: il costo chilometrico medio a gas intorno a 7 centesimi di euro, esattamente la metà di quelli necessari viaggiando a benzina. Un divario che consente di recuperare l’esborso per la trasformazione (circa 1900 euro) in circa 30.000 km. Ma attenzione, a differenza di altri impianti a Gpl, quelli studiati per i motori a iniezione diretta consumano benzina anche con il commutatore fisso sul gas per garantire la lubrificazione dei componenti. Ricordiamo che la CX-7 è in listino con un unico ricco allestimento a 36.450 euro.
Grga
(jures @ 14 May 2010, 19:32) *

točneje:
Sistemi Gpl e metano
Un kit per motori turbo a iniezione diretta
Le Suv non sono certo l’emblema della mobilità sostenibile. E la Mazda CX-7 lo è ancora meno considerato che abbina alle forme voluminose un motore da sportiva di razza. Si tratta di un sofisticato 4 cilindri di 2,3 litri con iniezione diretta, fasatura sequenziale delle valvole e sovralimentazione che sviluppa 191 kW/260 cv di potenza.
A renderla più compatibile con l’ambiente è il kit di trasformazione a Gpl sviluppato da Tartarini. Si tratta di un sistema sequenziale fasato multipoint con iniettori Evo 07 e software di gestione del gas sviluppato appositamente per la CX-7. Quest’ultimo provvede alla commutazione automatica dell’alimentazione, convertendo a Gpl nei regimi compresi tra 1300 e 4500 giri. Sotto e sopra tale range, come in altre condizioni di sovraccarico del propulsore, il sistema funziona a benzina per preservare iniettori e altri componenti dell’impianto originale. Il risultato è che le prestazioni (210 km/h di velocità massima e 8” per lo scatto 0-100 km/h) rimangono pressoché immutate e le emissioni medie di CO2 scendono da 243 grammi/km a 216. Un valore sempre alto, ma comunque discreto per un’auto di oltre 1700 chili anche in considerazione dell’abbattimento di alcuni inquinanti grazie alle qualità del Gpl. E, non secondario, l’adozione dell’impianto a gas ha effetti benefici anche sul portafoglio: il costo chilometrico medio a gas intorno a 7 centesimi di euro, esattamente la metà di quelli necessari viaggiando a benzina. Un divario che consente di recuperare l’esborso per la trasformazione (circa 1900 euro) in circa 30.000 km. Ma attenzione, a differenza di altri impianti a Gpl, quelli studiati per i motori a iniezione diretta consumano benzina anche con il commutatore fisso sul gas per garantire la lubrificazione dei componenti. Ricordiamo che la CX-7 è in listino con un unico ricco allestimento a 36.450 euro.

Jah, vozil sem tako kot sem navajen, nisem nič spreminjal stila vožnje...

Google translate:
LPG in CNG sistemov
komplet za turbo direktno vbrizgavanje
SUV so komaj simbolične trajnostne mobilnosti. In Mazda CX-7 je še manj šteje združuje oblike zajetno športni dirka motor. To je prefinjeno 2,3-litrski 4-valjni z direktnim vbrizgavanjem, turbopolnilnik in krmiljenja ventilov spremenljivka, ki razvija 191 kW/260 KM.
Da bi bila bolj skladna z okoljem je LPG konverzijo kit ki ga je razvil Tartarini . To je večtočkovni zaporedno sistem z injektorji Evo 07 in programske opreme za upravljanje s plinom razvit posebej za CX-7. Poskrbi, da se samodejno preklapljanje napajanja, se preusmeri na sisteme LPG med 1300 in 4500 vrt. / min. pod in nad tem razponu, kot je v drugih pogojih, preobremenitev motorja, sistem deluje za ohranjanje bencina injektorji in druge sestavne dele "izvirnik strukturo. Posledica tega je, da je uspešnost (210 km / h najvišja hitrost in 8 "za sprejemanje 0-100 km / h) ostal skoraj nespremenjen in povprečnih emisij CO2 znižanje od 243 g / km do 216. Vrednost vedno visoka, vendar pravičen za avto £ 1700 v zameno za ubijanje nekaterih onesnaževal zaradi kakovosti utekočinjenega naftnega plina. In, ne srednje, sprejetje plina ima tudi pozitivne učinke na portfelj: povprečna plina kilometrine stal okoli 7 centov, točno na sredini bencina potrebno potujejo. Vrzel, ki omogoča, da si opomore izdatek za predelavo (okrog 1900 evrov) pri približno 30.000 km. Toda pozor, za razliko od drugih sistem LPG, tiste, ki porabijo motorji z direktnim vbrizgavanjem bencina za celo s stikalom na plin težko zagotoviti mazanje sestavnih delov. Spomnimo se, da CX-7 je enoten seznam s polno proizvodnjo v 36.450 €.
Grga
Ekola, Primož nastavil mešanico, sedaj se pa res skoraj nič ne pozna na moči. smile.gif

Rabim pa pomoč, narediti/kupiti/naročiti moram zadnjo polico. Jure ti si jo dal nekemu mizarju narediti, ali obstaja možnost, da naredi še eno?
jures
(Grga @ 21 May 2010, 10:17) *

Ekola, Primož nastavil mešanico, sedaj se pa res skoraj nič ne pozna na moči. smile.gif

Rabim pa pomoč, narediti/kupiti/naročiti moram zadnjo polico. Jure ti si jo dal nekemu mizarju narediti, ali obstaja možnost, da naredi še eno?

itak....

na kok ti je dal - 20?
Grga
Cool... Do cetrtka sem v tujini, potem bi te pa poklilcal.

Mislim, da je dal +20, ampak nisem preprican, vem da je bilo 20!
jures
(Grga @ 21 May 2010, 10:58) *

Cool... Do cetrtka sem v tujini, potem bi te pa poklilcal.

Mislim, da je dal +20, ampak nisem preprican, vem da je bilo 20!

sej minusa pa plusa ni smile.gif

loh pogledava mam tud jest ta SW, sam da dela
Grga
Ja, zdej dela BP, ko je dal na 20.
jures
CX-7, ki gre je sedaj z novim multiventilom neverjeten - 490km šlo je pa notri pol samo 51L plina!!!
punk.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 24 May 2010, 12:05) *

CX-7, ki gre je sedaj z novim multiventilom neverjeten - 490km šlo je pa notri pol samo 51L plina!!!
punk.gif

In til boš pa prodal, a si normalen ?
jures
(YavarYe X6V6 @ 24 May 2010, 12:17) *

In til boš pa prodal, a si normalen ?

Jah nažalost sem premal balkanca, ubogam...smile.gif
Pa ne me dražit ker žalujem devil.gif

p.s. Boš servisiral moj navor smile.gif ?
YavarYe X6V6
(jures @ 24 May 2010, 12:19) *

Jah nažalost sem premal balkanca, ubogam...smile.gif
Pa ne me dražit ker žalujem devil.gif

p.s. Boš servisiral moj navor smile.gif ?

A je treba, to kerj šraufat-vzdržvat
Navorov tako al ta nam več šraufal, ker nč ne odpove in pol vsa oprema ki jo rabim postane odveč. devil.gif
LabiGT
tle je plin (na kosovu) 42cent...to je pa res pocen voznja pol
Grga
(jures @ 24 May 2010, 12:05) *

punk.gif

Jst bi tud to... Ravno danes tankal, notri dal samo 37l, pa je bil čist prazen, pa naredil 320km.... sad.gif
jures
(Grga @ 27 May 2010, 21:23) *

Jst bi tud to... Ravno danes tankal, notri dal samo 37l, pa je bil čist prazen, pa naredil 320km.... sad.gif

Caki a mas ti original 55L tank? Jaz imam vecjega, sicer ne veliko vec a v 58L sem vedno spravil 52L ???
Grga
58 litrov... sad.gif Bo Primož v ponedeljek pogledal, kaj se dogaja.... Midva se bova pa za polico slišala... party0012.gif
BOJČ
(YavarYe X6V6 @ 19 Nov 2009, 15:34) *

V kašnem smislu, js mam za tankat tam kot benz, samo en nastavek pršraufam vmes, je pa res da še nikol ni blo gužve na točilnem mestu za LPG. biggrin.gif
Pomoje bolj čudno tao da slonim na točilni avtomat kot bi bil nabasan in ne morem sam stat. biggrin.gif

Hahaha, to sem tudi jaz včeraj pomislil, ko sem 1. tankal happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Grga
Ej, ali mi lahko kdo pove, kakšn aje razlika med LPG in GPL. Zadnjič ko sem bil na hrvaškem je ponekod pisalo LPG, pri drugih GPL, na tretjih pa oboje?

Najdu... smile.gif

"In the UK "LPG" and "autogas" are used interchangeably. In Italy, "GPL" (shorthand for "gas propano liquido"), in Spain "GLP" "gas licuado del petróleo" is used instead."

http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas
jures
(Grga @ 28 May 2010, 15:50) *

58 litrov... sad.gif Bo Primož v ponedeljek pogledal, kaj se dogaja.... Midva se bova pa za polico slišala... party0012.gif

tak k moj, vec kot 50L moras garant spravit not

(Grga @ 29 May 2010, 07:41) *

Ej, ali mi lahko kdo pove, kakšn aje razlika med LPG in GPL. Zadnjič ko sem bil na hrvaškem je ponekod pisalo LPG, pri drugih GPL, na tretjih pa oboje?

Najdu... smile.gif

"In the UK "LPG" and "autogas" are used interchangeably. In Italy, "GPL" (shorthand for "gas propano liquido"), in Spain "GLP" "gas licuado del petróleo" is used instead."

http://en.wikipedia.org/wiki/Autogas

Je ni
Ploki
a če maš avto na plin pa greš na tehničnega ti lahk izpuh merijo na plin al morš preklopit na benz?
ko bi si drgač katalizator vn vrgu..
Rok
zelo zanimiva debata... happy0005.gif

Kateri sistem pa najbolj priporočate za M3 1.6? (najboljša kvaliteta in najmanjša poraba)

A se še da dobit te subvencije s strani države?
Grga
(Rok @ 2 Jun 2010, 15:59) *

zelo zanimiva debata... happy0005.gif

Kateri sistem pa najbolj priporočate za M3 1.6? (najboljša kvaliteta in najmanjša poraba)

Država ne subvencionira, na Petrolu pa dobiš 200 EUR, pri izbranih montažerjih!
JozaGulikoza
(Grga @ 2 Jun 2010, 16:10) *

Država ne subvencionira, na Petrolu pa dobiš 200 EUR, pri izbranih montažerjih!

Katere pa ima Petrol najrajši? blush.gif
jures
(Rok @ 2 Jun 2010, 15:59) *

A si se ti šele priselil v SLO? smile.gif
Rok
(jures @ 2 Jun 2010, 16:31) *

A si se ti šele priselil v SLO? smile.gif

Ma ne spremljam ravno naše zakonodaje, subvencij itd. Mogoč pa obstaja kaka "eko" europska subvencija blush.gif

Kako je pa s sistemi? Katerga proizvajalca priporočate? Kateri je najbolj kvaliteten?
jures
(Rok @ 3 Jun 2010, 09:51) *

Ma ne spremljam ravno naše zakonodaje, subvencij itd. Mogoč pa obstaja kaka "eko" europska subvencija blush.gif

Kako je pa s sistemi? Katerga proizvajalca priporočate? Kateri je najbolj kvaliteten?

Jah kar nekaj nas je na SIGASU in dela lepo
Ploki
ce hocs subvencije pojdi v svico smile.gif

jaz grem verjetno k plineksu
Rok
(Ploki @ 3 Jun 2010, 10:24) *

Gledam G-1 in zgleda (na prvi pogled) zelo hightech. Ima kdo ta sistem vgrajen? Kakšne so izkušnje?
YavarYe X6V6
(Ploki @ 3 Jun 2010, 10:24) *

Itak oni so NAJBOLJŠI(vsaj tak se hvaljo), zato jaz niti pod razno nisem montiral pri njih.
Ploki
ma moj kolega ma V6ko (ne mazde) pa je pri plineksu dal pa mu ze kar nekaj casa b.p. tece (ta tanov sistem ima)...
so pa od vseh ki sem jim povprasevanje poslal skoraj najcenejsi
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.