Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
AVTOPLIN
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
jures
(Ploki @ 3 Jun 2010, 11:42) *

ma moj kolega ma V6ko (ne mazde) pa je pri plineksu dal pa mu ze kar nekaj casa b.p. tece (ta tanov sistem ima)...
so pa od vseh ki sem jim povprasevanje poslal skoraj najcenejsi

Res je najcenejši, poznam pa 2 uporabnika ki sta po tej ceni ostala popolnoma brez podpore.

Jaz ne bom sugeriral, ampak ti svetujem najdi vsaj 3 zadovoljne uporabnike. Za naš sistem imaš tukaj 4-5 uporabnikov ki so zelo zadovoljni, sam ti povem da so mi 3 stvari v garanciji menjali ne da bi sistem crknil brez pripomb (poslušali mene kot uporabnika, da sumum da nekaj nagaja, ni pa crknilo)
To je merilo....po 50k kilometrov sedaj plinski CX-7 deluje bolje kot nov pri novemu lastniku (povečal range glede na moje komentarje in popravke)

Bom samo to napisal - leta 2008 ko se je moja CX-7 prva v Sloveniji na sploh montirala na plin pri SIGASU brez problema in res prvič tudi za njih je Plineks 2m ali 3m uporabnikom tukaj rekel da sistem crkne pri 60k, ker enostavno niso imeli rešitve za ta avto, danes pa se smejijo strankam da ni problem in da imajo najboljši sistem za CX-7

To jim zamerim, čeprav nimam njihovega sistema.
Ploki
ti zaj za sigas govoriš?
sej sem lih prebral mail, nisem opazil da so čisto spodaj v eku slovenije. to bom moral počakat še nekaj časa če hočem tja. no pa sej tk hočem še mal sfurat avto če bo vse ok, še ene 1000/2000km na benz narest
jures
(Ploki @ 3 Jun 2010, 13:00) *

ti zaj za sigas govoriš?
sej sem lih prebral mail, nisem opazil da so čisto spodaj v eku slovenije. to bom moral počakat še nekaj časa če hočem tja. no pa sej tk hočem še mal sfurat avto če bo vse ok, še ene 1000/2000km na benz narest

izpostava v gorenji vasi in ljubljani drugače party0035.gif
Sishi
(Rok @ 2 Jun 2010, 15:59) *

A se še da dobit te subvencije s strani države?

Ja, če si z dunaja - 1000€ za fizične osebe, 2000€ za taxiste...
lesko
sm ne k tipu v zreče vozit!!
Barkley
Jaz sem bil razočaran nad G-1...4× sem se peljal do Celja (zame je to like 200 km vsakič) zastonj!!!
2× zmenjeni, da pridem pogledat demo RX8 na LPG in ni blo avtomobila tam, 2× zmenjeni za montažo in prvič ni sploh o tem noben nč vedu (?!?!?!?!), drugič pa niso mel pravega plinskega kestla zame...
Po mojih izkušnjah je to bolj podjetje za zaposlovanje lenuhov...vedno, ko sem prišel tja so vsi pili kavo in noben ni imel kaj za počet...v glavnem KATASTROFA!!!

Potem se me pa upa še model klicat po dveh mesecih, da zdj pa le majo kestl zame in da zdj bi se pa lahko enkrat naročil na vgradnjo...

Od vsega interesa za LPG sem na koncu imel približno 400 EUR čistih stroškov z gorivom in izostankom iz firme...

drugač pa še vedno podpiram LPG...

LP
Ploki
sem lih zadnic bral tvojo temo pa sem htel vprasat kak se kej plin na wanklu obnese z0tdntknw.gif
mercurio
Jest sicer zaenkrat vozim na nafto, ma nekoč imam v mislih kupit enga poštenga bencinarja pa plin notr. Na spletnih straneh sm pa najdu velik nekih "nujnih opozoril":
http://www.avtonaplin.si/nujno-opozorilo

http://www.plineks.si/Novice/index.php?id=35

http://www.zavoli.si/avtoplin/nujno-obvestilo/

Kdo je zdej tu šalabajzer???
jures
Ni bilo supporta pa so se med seboj skregali - evo dokaza, uporabniki pa bosi....
Boss
Hmmm Petrol je spet plin podražu in je zdaj 0,699€

Sam tole je pa zdaj bistveno dražje od tistega, da naj bi bil plin pol cenejši od Bencina 95 z0tdntknw.gif
jures
(Boss @ 7 Jun 2010, 11:58) *

Sam tole je pa zdaj bistveno dražje od tistega, da naj bi bil plin pol cenejši od Bencina 95 z0tdntknw.gif

orientacijsko je to - pa lahko gledajo E100
slidy
(Rok @ 3 Jun 2010, 10:47) *

Gledam G-1 in zgleda (na prvi pogled) zelo hightech. Ima kdo ta sistem vgrajen? Kakšne so izkušnje?

Jst in sem zelo zelo zadovoljen. smile.gif Tudi s supportom, ki sem ga deležen od začetka leta 2007 dalje.

LP, S
Ploki
da ne bo šel zej gor.. ko si jst hočem nardit, nebom jebal pol ježa :/
Sishi
(Boss @ 7 Jun 2010, 11:58) *

Na Verovškovi je 0,62€ harhar.gif
jures
tako kot pri benzu se stalno pogovarjamo o centih +/- pa saj to ni tragedija dokler je se vedno skoraj 50% ceneje z0tdntknw.gif
Boss
Zdele bodo še trošarine užgal gor na plin, kar naj bi pomenilo 10% podražitev vsega plina od zemeljskega do LPG-ja. mad.gif
jures
(Boss @ 11 Jun 2010, 09:14) *

Zdele bodo še trošarine užgal gor na plin, kar naj bi pomenilo 10% podražitev vsega plina od zemeljskega do LPG-ja. mad.gif

Pazi!!!

zemeljski plin (trošarine) ne vplivajo na LPG!!
Boss
QUOTE(jures @ 11 Jun 2010, 09:17) *

Pazi!!!

zemeljski plin (trošarine) ne vplivajo na LPG!!

Kot sem jaz zastopil iz odredbe gre za dvig trošarin za vse vrste plina in ne samo zemeljskega. Načeloma je to logično, ker ne vem zakaj bi gospodinjstva in gospodarstvo plačevala višje trošarine vozila pa ne. Zemeljski plin je tudi prispevek k zvečanju ekološke ustreznosti tako kot pri lpg in ne vem zakaj bi bila tukaj izjema.
jures
(Boss @ 11 Jun 2010, 09:32) *

Kot sem jaz zastopil iz odredbe gre za dvig trošarin za vse vrste plina in ne samo zemeljskega. Načeloma je to logično, ker ne vem zakaj bi gospodinjstva in gospodarstvo plačevala višje trošarine vozila pa ne. Zemeljski plin je tudi prispevek k zvečanju ekološke ustreznosti tako kot pri lpg in ne vem zakaj bi bila tukaj izjema.

Torej bi moral biti cenejši a ne? Logiko pa imamo na mestu....

Vprašanje, kadar se dražijo kuriva vključno z zemeljskim plinom se lpg ne spreminja.

LPG vedno spada med goriva...bo zanimivo videti
Sishi
Subvencije v SLO?

http://www.rtvslo.si/slovenija/za-zelena-v...bvencije/232715
jures
u la la, bom mogu dizla predelat

in sicer 300 evrov za vgradnjo sistema za pogon na utekočinjen naftni plin in ali stisnjeni zemeljski plin ter 400 evrov za vgradnjo filtra za delce v motorno vozilo na dizelski pogon.

A boste dpf vgrajeval v dizle za 400€? smile.gif
Ploki
jupi! mogoč bom pa počakal.
a jih za nazaj tudi dajo?

drugače pa, čakam samo še homolomo za motor pa pridem v LPG klub.
jures
(Ploki @ 17 Jun 2010, 12:12) *

jupi! mogoč bom pa počakal.
a jih za nazaj tudi dajo?

drugače pa, čakam samo še homolomo za motor pa pridem v LPG klub.

v predlogu piše če si imel avto 3 leta in si ga uničil (dokaz)

ker drugače bi lahko 2 dobila subvencijo na isti avto
mazdaman
(Sishi @ 17 Jun 2010, 11:58) *

Ja malo pa se le premika, upam, da čim prej sprejmejo.
Ploki
(jures @ 17 Jun 2010, 12:12) *

v predlogu piše če si imel avto 3 leta in si ga uničil (dokaz)

ker drugače bi lahko 2 dobila subvencijo na isti avto

pa ne za LPG, to samo za nova vozila?
mazdaman
Kako se obnese plin na Tojotah baje imajo neke mehke zlitine z0tdntknw.gif ali imajo vsi Japonci iste materiale, ali se plin v vseh isto obnaša, kaj potrebno vse vgraditi, da zmanjšaš vplive plina?
YavarYe X6V6
Dodatno mazanje ventilov(eni napišejo hlajenje ventilov), s tem je motor bolje podmazan kot na benz.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 19 Jun 2010, 12:01) *

Dodatno mazanje ventilov(eni napišejo hlajenje ventilov), s tem je motor bolje podmazan kot na benz.

Kako pa se mažejo teli ventili... a maš posebej olje , al kako? z0tdntknw.gif
lesko
(Boss @ 19 Jun 2010, 12:21) *

Flash lube, al pa kake cenejše variante
YavarYe X6V6
(Boss @ 19 Jun 2010, 12:21) *

Jap posebej kanta, z 4dl olja za 10 kkm.
mazdaman
in klko to košta poleg sistema?
YavarYe X6V6
(mazdaman @ 20 Jun 2010, 21:11) *

in klko to košta poleg sistema?

"navaden" mislim da je cca 50€
električni pa mislim da cca 120€

Cenie so 20€-+.
JozaGulikoza
Ampak sej tega kokr vem ne rabjo vsi avti - npr. pr men niti Laguna (2002) niti 323F (1997) naj ne bi nucali tega. Prav tako mi je Tomaž reku, da tega ne nucajo Švabi, ker majo nek sistem bolj dodelan kokr Japončki! party0024.gif harhar.gif
YavarYe X6V6
(JozaGulikoza @ 21 Jun 2010, 10:39) *

Ampak sej tega kokr vem ne rabjo vsi avti - npr. pr men niti Laguna (2002) niti 323F (1997) naj ne bi nucali tega. Prav tako mi je Tomaž reku, da tega ne nucajo Švabi, ker majo nek sistem bolj dodelan kokr Japončki! party0024.gif harhar.gif

Pri mojem načeloma tud ni treba tega je pa priporočljivo.
Švabi (bmw) zaribajo ventili če ni tega.
Sistem tle nima veze, materijali pa jo imajo.
Boss
QUOTE(JozaGulikoza @ 21 Jun 2010, 10:39) *

Kakorkoli že, a ni škoda reskirat mašine, ki je vredna bistveno več kot 50€ kot pa dat tole mazanje notr za 50€ z0tdntknw.gif
JozaGulikoza
Točn to sm jz reku, ampak ko majstra 2x prašaš in reče da ne rabiš, pol pač ne rabiš! tongue.gif
Boss
QUOTE(JozaGulikoza @ 21 Jun 2010, 12:48) *

Točn to sm jz reku, ampak ko majstra 2x prašaš in reče da ne rabiš, pol pač ne rabiš! tongue.gif

Majster očitno ve, da Laguna kej več kot 200.000km pač ne bo naredla zato je vseeno a da to mazanje not al ne. ** devil.gif

**šala, da ne bo preveč resno mišljeno harhar.gif
JozaGulikoza
Hehe, zdele jih ma že kr neki prek 200Kkm! party0024.gif tongue.gif

@David - stavim pa da alfa krepne še prej kokr Laguna? harhar.gif tongue.gif
Boss
QUOTE(JozaGulikoza @ 21 Jun 2010, 13:49) *

Se prav bo zdaj zdaj crknila z0tdntknw.gif happy0195.gif

JozaGulikoza
Hehe, pr Renoju, se neb glih upal kontra tebe stavit (vsaj ne dolgoročno)! blush.gif
jures
(JozaGulikoza @ 21 Jun 2010, 12:48) *

Ker sama dost skoz maže...olje je skoz v mašini.... party0016.gif
David
(JozaGulikoza @ 21 Jun 2010, 13:49) *

Totally not true.... w00t.gif
jures
(David @ 21 Jun 2010, 13:57) *

Totally not true.... w00t.gif

ker crkne prej notworth.gif
David
Jure.... prodajaš CXko?? biggrin.gif
jures
(David @ 21 Jun 2010, 14:06) *

Jure.... prodajaš CXko?? biggrin.gif

wake up navor je prihodnost..... wallbash.gif
Ploki
a izpuste na tehničnem merijo na bencin al na plin?
eye
a za 1.6 motorje se že "splača" plin montirat ...
lesko
odvisno kolk kilometrov delaš
Ploki
za vse se splaca, edin za cliota 1.2 se ti obrne sele pri okol 50.000km, ce mas porabo vec kot 7 ca 35000, ce mas porabo vec kot 9-10 se ti pa zlo hitr.
ma res ce nardis 5.000km letno se ti ne splaca, ce nardis vec kot 10-15.000 letno se pa pomoje ze, na dolgi rok 100%
eye
jah letos ne bom prišel čez 15000 km ...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.