Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
AVTOPLIN
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
YavarYe X6V6
(kerr @ 8 Jul 2010, 09:30) *

jaz skoraj zmeraj zavohavm plin po tankanju, ampak sem pol ugotovil da zaradi tega, ker sem še moker (od plina) ventil oz. nastavek vrgel v avto. Jah, pol ko pogruntaš se ti sliši logično... biggrin.gif

Zdaj pa ko grem plačat pustim nastavek zunaj, da se zlufta in je OK.

Man nkol ne smrdi po avtu, mi je pa parkrat pozimi zasmrdel na semaforju., samo sem pa takrat tankal na barju, od takrat ne tankam na barju pa mam mir.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 8 Jul 2010, 09:42) *

Man nkol ne smrdi po avtu, mi je pa parkrat pozimi zasmrdel na semaforju., samo sem pa takrat tankal na barju, od takrat ne tankam na barju pa mam mir.

To od smetišča, ki je zraven, smrdi... harhar.gif Drugač pa tam tud metan zbirajo - to bi bilo zanimivo za pogon devil.gif
Sishi
(Ploki @ 7 Jul 2010, 22:37) *

a je normalno da sem ze kar ene parkat plin zavohu?

NE! Če vohaš plin pol ti nekje pušča! Jaz še nikoli nisem zavohal plina...

Drugo je nastavek po tankanju (kerr) al pa ko se ustaviš in zavohaš izpuh - ima mal vonja po plinu....
jures
(Sishi @ 8 Jul 2010, 14:46) *

NE! Če vohaš plin pol ti nekje pušča! Jaz še nikoli nisem zavohal plina...

Drugo je nastavek po tankanju (kerr) al pa ko se ustaviš in zavohaš izpuh - ima mal vonja po plinu....

Verjetno nekaj ni zategnjeno do konca.
Boss
QUOTE(jures @ 8 Jul 2010, 14:48) *

Verjetno nekaj ni zategnjeno do konca.

Sam to bi verjetno opazil, ker bi mu tank hitro izpraznilo, če bi kje kaj puščalo. z0tdntknw.gif
jures
(Boss @ 8 Jul 2010, 15:22) *

Sam to bi verjetno opazil, ker bi mu tank hitro izpraznilo, če bi kje kaj puščalo. z0tdntknw.gif

ne ne to je cist mini.....tank ce odpres na ful se baje prazni tud do pol ure mi je rekel Tomaž....ker je blo treba menjati ventil, pa sem moral skurit cel tank prej smile.gif
Ploki
evo , moja teorija:
cist mam sesut auspuh in pusca, racunalnik je slabo sprogramiran in sprica prebogato mesanico v nizkih obratih zato ga gre neki skoz auspuh in ga potegne v zracenje ker mam lih nekje pri catu cev luknasto.

pa tut cez 1000rpm mi v leru laufa na plin vecinoma nevem zakaj?

drgac pa, danes ko se je mal usedu sistem je lepse pelu avto kot vceri ampak ga je treba sprogramirat ker je avto res cist zaspan..ko dam na benz je tk ko da bi se 2 cilidnra vklucu biggrin.gif

ampak to cez en teden, zaj pa na morjeeeeeeeeeee party0024.gif party0024.gif NA PLIN harhar.gif

slike po morju pridejo gor, zele se mi ne da s tem zajebavat tongue.gif
jures
(Ploki @ 8 Jul 2010, 16:27) *

evo , moja teorija:
cist mam sesut auspuh in pusca, racunalnik je slabo sprogramiran in sprica prebogato mesanico v nizkih obratih zato ga gre neki skoz auspuh in ga potegne v zracenje ker mam lih nekje pri catu cev luknasto.

pa tut cez 1000rpm mi v leru laufa na plin vecinoma nevem zakaj?

drgac pa, danes ko se je mal usedu sistem je lepse pelu avto kot vceri ampak ga je treba sprogramirat ker je avto res cist zaspan..ko dam na benz je tk ko da bi se 2 cilidnra vklucu biggrin.gif

ampak to cez en teden, zaj pa na morjeeeeeeeeeee party0024.gif party0024.gif NA PLIN harhar.gif

slike po morju pridejo gor, zele se mi ne da s tem zajebavat tongue.gif

No ja ne ga srat, zrihti si zadeve kot je treba da ti ga ne zagrabi kaj.....Tud za motor ni dobro da je preslaba mešanca

Da pa lavfa nad 1000 samo na plin je pa normalno...ne glede na ler ali ne (ne vem ker sistem imas točno) samo ko avto preklopi na plin ti mora delati stalno na plin - a ni tko - lahko pa da imas sekvencno da ti dela samo nad 1200rpm....?
YavarYe X6V6
(jures @ 8 Jul 2010, 18:21) *

No ja ne ga srat, zrihti si zadeve kot je treba da ti ga ne zagrabi kaj.....Tud za motor ni dobro da je preslaba mešanca

Da pa lavfa nad 1000 samo na plin je pa normalno...ne glede na ler ali ne (ne vem ker sistem imas točno) samo ko avto preklopi na plin ti mora delati stalno na plin - a ni tko - lahko pa da imas sekvencno da ti dela samo nad 1200rpm....?

Jurček s5 buče trosiš.
Njegov sistem ko 1X dela na plin dela na plin tud pri 400 obratih.
Je pa seveda možnost da ima nastavljeno da pod 1000 obrati preklopi na plin, to se načeloma zelo redko uporablja, pa še to samo če ima motor težave s plinom(noče sodelovat tako kot je treba) pod 1000 obrati.
Da smrdi po plinu pa sm veš kako gre, eno cev dol pa je. biggrin.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 9 Jul 2010, 07:00) *

Jurček s5 buče trosiš.
Njegov sistem ko 1X dela na plin dela na plin tud pri 400 obratih.
Je pa seveda možnost da ima nastavljeno da pod 1000 obrati preklopi na plin, to se načeloma zelo redko uporablja, pa še to samo če ima motor težave s plinom(noče sodelovat tako kot je treba) pod 1000 obrati.
Da smrdi po plinu pa sm veš kako gre, eno cev dol pa je. biggrin.gif

Niso ravno bučke 2.5 V6 zna imeti sekvenčno, pa ti tud pišeš bučke
pa seveda možnost da ima nastavljeno da pod 1000 obrati preklopi na plin
love0076.gif
uklopko
(jures @ 9 Jul 2010, 08:13) *

love0076.gif

halooooooo ko je govora o zelenjavi ma keri kaj paprike in kumar harhar.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 9 Jul 2010, 08:13) *

love0076.gif

Vsi sedanji sistemi so SEKVENČNI, ne vem v katerem letu si se zataknil da še vedno misliš na venturija.
To možnost sem pa napisal, itaq bom videl ko s pride z dopusta.
Boss
QUOTE(uklopko @ 9 Jul 2010, 08:19) *

halooooooo ko je govora o zelenjavi ma keri kaj paprike in kumar harhar.gif

mam jest... rabiš kej? wink.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 9 Jul 2010, 08:22) *

Vsi sedanji sistemi so SEKVENČNI, ne vem v katerem letu si se zataknil da še vedno misliš na venturija.

Ja sej to mam v mislih, ampak v tem primeru preklopi pod 1000 na bencin ne plin..... rolleyes.gif
JozaGulikoza
(YavarYe X6V6 @ 9 Jul 2010, 08:22) *

Pomoje je vidu od Sishija, srednjeveško inštalacijo! harhar.gif tongue.gif
mazdaman
(JozaGulikoza @ 9 Jul 2010, 09:29) *

Pomoje je vidu od Sishija, srednjeveško inštalacijo! harhar.gif tongue.gif

Samo Sishi ne jamra da mu ne dela
JozaGulikoza
Njemu špila kokr treba, že 2 leti, tko da tut u Novem Sadu vedo kako se tem rečem streže! party0024.gif happy0158.gif
LabiGT
itak, tle (MK pa KS) ima skor vsak avto plin
en kolega, ki mi pomaga pri instalaciji ima na jugu plin smile.gif
plin pa stane nekaj cez 40 centov, instalacija za jugo pa 200 eur

PS: pa to je tko ze 20 let
mazdaman
(LabiGT @ 9 Jul 2010, 10:53) *

itak, tle (MK pa KS) ima skor vsak avto plin
en kolega, ki mi pomaga pri instalaciji ima na jugu plin smile.gif
plin pa stane nekaj cez 40 centov, instalacija za jugo pa 200 eur

PS: pa to je tko ze 20 let

Samo oni imajo zelo nekvalitetne sisteme nehomologirane in vsake tlko kerega v luft vrže blink.gif kot pišejo slovenski ponudniki.
JozaGulikoza
(mazdaman @ 9 Jul 2010, 11:05) *

Samo oni imajo zelo nekvalitetne sisteme nehomologirane in vsake tlko kerega v luft vrže blink.gif kot pišejo slovenski ponudniki.

Me zanima, če je res kej na tem, ker to lohk tretiramo tut kot metanje polen pod noge "nelojalni" konkurenci! harhar.gif
LabiGT
ne vem, ce bi blo tko bi ze slisal, da eksplodirajo avti ipd ipd...
ljudje so obcutljivi na eksplozije tukaj smile.gif
slidy
Da ne mešam. Kako vam kaže števec za bencin v primeru plinske inštalacije? Ali kaže pravilno količino, ali gre na 0 pa se resetira, .... ? Meni je namreč do pred kakim mesec vedno ostalo na četrtini in ko je dejansko nivo bencina padel pod to je kazalo točno nad tem pa na 'oko'.

Lp, S
lesko
(slidy @ 12 Jul 2010, 09:48) *

Da ne mešam. Kako vam kaže števec za bencin v primeru plinske inštalacije? Ali kaže pravilno količino, ali gre na 0 pa se resetira, .... ? Meni je namreč do pred kakim mesec vedno ostalo na četrtini in ko je dejansko nivo bencina padel pod to je kazalo točno nad tem pa na 'oko'.

Lp, S

cagar mi kaže točno
JozaGulikoza
(slidy @ 12 Jul 2010, 09:48) *

Lp, S

Tole je pa ful čudno, kajti mislim da nimata direktne povezave kazalček količine plina in benza!
jures
(JozaGulikoza @ 12 Jul 2010, 11:13) *

Tole je pa ful čudno, kajti mislim da nimata direktne povezave kazalček količine plina in benza!

Če tankaš manj kot 20L vsakič benza se računalniku zmeša. ampak plovec ne bi smel imeti veze. Kot rečeno re pa tistemu remaining čist zmeša biggrin.gif
Ploki
cut short iz morja.. angry.gif no, bo pač druga runda... dry.gif
zadnjo plinsko rundo v puli sva s stajercem mela se nenapovedano srecanje. smile.gif)
sem pa bil cist paf ko sem sel domov in sem sel tankat plin, odvil pokrovcek od bencina in ga POZABIL NA HAVBI biggrin.gif (kar se mi ni prej ko sem tankal bencin niti 1x zgodilo)

mi je pa plin malo hecno delal vmes, mi je avto crknil ko je presaltalo na plin z0tdntknw.gif in to 2x zapored, ko je bil se hladen.. sem ga pol fural par km na benz pa je blo ok. mislim da mam na 30 stopinj nastavljeno
jures
(Ploki @ 15 Jul 2010, 07:41) *

cut short iz morja.. angry.gif no, bo pač druga runda... dry.gif
zadnjo plinsko rundo v puli sva s stajercem mela se nenapovedano srecanje. smile.gif)
sem pa bil cist paf ko sem sel domov in sem sel tankat plin, odvil pokrovcek od bencina in ga POZABIL NA HAVBI biggrin.gif (kar se mi ni prej ko sem tankal bencin niti 1x zgodilo)

mi je pa plin malo hecno delal vmes, mi je avto crknil ko je presaltalo na plin z0tdntknw.gif in to 2x zapored, ko je bil se hladen.. sem ga pol fural par km na benz pa je blo ok. mislim da mam na 30 stopinj nastavljeno

Mogoče malo prenizko
JozaGulikoza
Ne zastopm čist dobr, zakaj si šel pokrovček za benz odvijat, če si tankal LPG? blush.gif
Boss
Mrbit ma tolk blizu priključek za plin, da je premal prostora, če je pokrovček gor z0tdntknw.gif
JozaGulikoza
(Boss @ 15 Jul 2010, 08:52) *

Mrbit ma tolk blizu priključek za plin, da je premal prostora, če je pokrovček gor z0tdntknw.gif

To bi blo zlo čudno, ker mamo doma isti avto, pa izvajala je vgradnjo ista firma, pa use štima! tongue.gif
Boss
Mogoče se je pa zmotu al je pa stvar navade in je hotu v benz tank natankat plin happy0195.gif
Ploki
diarrhea of the mind.. blush.gif blush.gif
tudi jaz nevem zakaj sem ga. biggrin.gif stvar navade.
največja fora je pa da sem ga še pozabu na havbi biggrin.gif (hvala štajerc)
JozaGulikoza
(Sishi @ 16 Jul 2010, 13:59) *

Vrjetn bojo hodil na Verovškovo tankat, da jh bo gorivo cnej pršlo! harhar.gif tongue.gif
mazdaman
nekaj vpršanj za Lpg uporabnike

kje ste kupili nadomestek za rezervno kolo?
kje kupujete Flash Lube?
je potrebno dati LPG svečke?
Ploki
1.) Na petrolu
2.) nisem se, ga bom tam ko sem predelal reku nej mi dajo cel liter
3.) kolikor sem bral ne, jaz mam NKG Iridium IX
JozaGulikoza
(mazdaman @ 27 Jul 2010, 09:44) *

kje ste kupili nadomestek za rezervno kolo? nimam nadomestka, mam kolo - 16 col
kje kupujete Flash Lube? - baje ga ne potrebujem
je potrebno dati LPG svečke? nimam specialnih svečic

mazdaman
(Ploki @ 27 Jul 2010, 14:28) *

1.) Na petrolu
2.) nisem se, ga bom tam ko sem predelal reku nej mi dajo cel liter
3.) kolikor sem bral ne, jaz mam NKG Iridium IX

kaka pa je cena na Petrolu?
Ploki
par evrov mislim da 6.50
Gustav
Kaj pa potovalni računalnik? a kaže potem ko na plin voziš pravilno porabo? in kako veš, da je plina zmanjkalo? Imaš poseben števec?

mazdaman
(Mazda 6 Combi @ 28 Jul 2010, 09:25) *

Kaj pa potovalni računalnik? a kaže potem ko na plin voziš pravilno porabo? in kako veš, da je plina zmanjkalo? Imaš poseben števec?

Potovalni računalnik mi kaže normalno dalje porabo ( če je pravilna bom pa šele videl)
Ko plina zmanjka preklopi na bencin avtomatsko pa zapiska
Je pa tudi števec, ki kaže količino plina (je pa bol tko tko wallbash.gif slabše kot v jugecu)
YavarYe X6V6
(mazdaman @ 27 Jul 2010, 09:44) *

kje ste kupili nadomestek za rezervno kolo?
kje kupujete Flash Lube?
je potrebno dati LPG svečke?

1. Mam kr original rezervo v prtljažniku.
2. V garaži ga imam še cca 5 litrov
3. načeloma ni treba, samo da niso preveč "zjebane" al pa jih daš 0,1 bolj skupaj in je to to.
mazdaman
Verjetno bom kupil ta nadomestni kit za rezervno kolo

Elastofit

ima kdo interes za group buy
lesko
(mazdaman @ 28 Jul 2010, 09:52) *

Verjetno bom kupil ta nadomestni kit za rezervno kolo

Elastofit

ima kdo interes za group buy

jeba je če presekaš gumo!
Ploki
to je tk v vsakem primeru ce nimas rezervne gume
Boss
Sam neki je treba pazit pri teh kitih in sicer to da če ga 1x uporabiš v gumi je ponavadi guma nato dokončno fuč, ker se zadeva napaca/zatrdi in jo ni možno odstraniti. Da bi pa novo gumo kupoval zarad enega cveka mi pa tud ni, raje MES pokličem, ta kit je pa samo zarad policajev notri ali pa zaradi res ekstremne situacije, kjer ni druge rešitve. blush.gif
slidy
Kar se tiče pa flashluba sem pa iz zanesljivih virov izvedel da je natego. Jaz ga sicer imam namontiranega v avtu vendar ne bom vel zlival olja notri ko mi ga zmanjka.
Informacija o tem je prišla od japoncev, ko so delali teste in ugotovili da je larifari.

LP, S
JozaGulikoza
Jzt ga nisem mel še v nobenem avtu (flashluba), pa je blo vse okej (to je že 3.voz na LPG preštiman)! party0024.gif
mazdaman
(slidy @ 4 Aug 2010, 08:51) *

Kar se tiče pa flashluba sem pa iz zanesljivih virov izvedel da je natego. Jaz ga sicer imam namontiranega v avtu vendar ne bom vel zlival olja notri ko mi ga zmanjka.
Informacija o tem je prišla od japoncev, ko so delali teste in ugotovili da je larifari.

LP, S

Je kje kaj uradnega ali je to samo baba čula baba rekla?

vsi bi se radi vozili brez FL če nebo škode.
Sishi
(slidy @ 4 Aug 2010, 08:51) *

LP, S

Na katerih motorjih so delal teste?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.