Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
AVTOPLIN
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
jures
(LabiGT @ 24 Jun 2009, 17:27) *

prebral sem tale test
zelo zanimivo smile.gif
v reviji so bli tudi podatki za pospeske (tukaj jih ni) in so bli na strani 1.4...(pa se 7 stopenjski avtomatik je)
happy0158.gif

In drazji ker uporabljajo eco foro....svašta...

So v tretjem zavihku
Herstellerangabe 0-100 km/h 9,9 Sek. 10,2 Sek.

Eco ga pele scat

in dizla pele scat tudi na porabi - ta desen je dizel
Verbrauch
Benzinart Super Benzin Diesel
Minimal (Normrunde) 4,6 L/100 km 4,5 L/100 km
Maximal 7,6 L/100 km 8,4 L/100 km
Testverbrauch 5,5 L/100 km 6,9 L/100 km
ECE-Verbrauch (Stadt) 5,8 L/100 km 7,0 L/100 km
ECE-Verbrauch (über Land) 3,7 L/100 km 4,6 L/100 km
ECE-Verbrauch (gesamt) 4,5 L/100 km 5,5 L/100 km

Najbolj zanimivo pa je najvecji strosek: zavarovanje
Grundpreis 31.125 Euro 30.375 Euro

Festkosten
Steuer 94,50 Euro 308,80 Euro
Teilkasko 436,10 Euro 576,95 Euro
Vollkasko 1.755,08 Euro 2.296,76 Euro

Zaradi kilovatov je ECO 50% cenejsi
LabiGT
QUOTE(jures @ 25 Jun 2009, 09:48) *

In drazji ker uporabljajo eco foro....svašta...

So v tretjem zavihku
Herstellerangabe 0-100 km/h 9,9 Sek. 10,2 Sek.

sej sem vse pogledal. mislil sem pa na pospeske, ki so jih namerili oni, ne sluzbene podatke od 0-100 smile.gif
sej v vseh pogledih je bencin+plin boljsi
majev
Pozdravljeni,

Tudi sam se malo zanimam o predelavah na plin, pa me zanima koliko vas je dejansko predelalo avto ter ga tako uporablja že kar nekaj časa.
Bi bil kdo pripravljen svoje izkušnje deliti na mojem blogu kjer malo pišem o tem?

Lp
YavarYe X6V6
(majev @ 30 Sep 2009, 09:30) *

Pozdravljeni,

Tudi sam se malo zanimam o predelavah na plin, pa me zanima koliko vas je dejansko predelalo avto ter ga tako uporablja že kar nekaj časa.
Bi bil kdo pripravljen svoje izkušnje deliti na mojem blogu kjer malo pišem o tem?
Lp

Alo stric, kdor je napisal da ima izkušnje tisti ga verjetno uporablja.

Js ga imam cca 3 masece in dela bp, poraba je harhar.gif , edino gume in voferja še nisem zmontiral v ohišje, pač me melo cajt je...
dekss
(majev @ 30 Sep 2009, 09:30) *

Pozdravljeni,

Lp

nimaš o tem kaj preveč filozofirati. imaš par tem tukaj na katerim se o tem razpravlja. prebereš, razmisliš in se odločiš: ja ali ne.

kje se nahaja ta blog? prav me zanima kaj bi se o tem dalo povedati wink.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 30 Sep 2009, 10:53) *

Alo stric, kdor je napisal da ima izkušnje tisti ga verjetno uporablja.

Js ga imam cca 3 masece in dela bp, poraba je harhar.gif , edino gume in voferja še nisem zmontiral v ohišje, pač me melo cajt je...

A ti ga ne bi mogu stlačt kam spredi (vufer)?
majev
Nisem strokovnjak s tega področja, me pa stvar defenitivno zanima...

http://www.vozilanaplin.com/
YavarYe X6V6
(majev @ 1 Oct 2009, 08:30) *

Nisem strokovnjak s tega področja, me pa stvar defenitivno zanima...

http://www.vozilanaplin.com/

Napiši kaj potrebiješ pa se bomo zmenl kako ti bomo pomagal.
majev
(YavarYe X6V6 @ 1 Oct 2009, 08:40) *

Napiši kaj potrebiješ pa se bomo zmenl kako ti bomo pomagal.

Če ima kdo že kaj spisano, kako je potekala predelava, koliko časa, kje... Pač cel postopek ter potem kakšne so bile izkušnje.
YavarYe X6V6
(majev @ 1 Oct 2009, 08:42) *

Če ima kdo že kaj spisano, kako je potekala predelava, koliko časa, kje... Pač cel postopek ter potem kakšne so bile izkušnje.

1. Hitro
2. 1 dan
3. Jesenice na dolenjskem - Sigas G1
4. Nadomestni avto
5. Odlične

Na kratko.
cRaZY
(YavarYe X6V6 @ 1 Oct 2009, 08:44) *

1. Hitro
2. 1 dan
3. Jesenice na dolenjskem - Sigas G1
4. Nadomestni avto
5. Odlične

Na kratko.

Hja, kaj pa to ko nekje beres da ti morajo 10x nastavljati. To pomeni da se 10x peljes na drug konec slovenije, torej rabis 10 dni dopusta?
jures
(cRaZY @ 1 Oct 2009, 09:12) *

Hja, kaj pa to ko nekje beres da ti morajo 10x nastavljati. To pomeni da se 10x peljes na drug konec slovenije, torej rabis 10 dni dopusta?

Vsakič je prišev v LJ!!! In to iz Hrvaške meje....
YavarYe X6V6
(cRaZY @ 1 Oct 2009, 09:12) *

Ne rabiš dopusta(pelješ popoldne in greš iskat drugo popoldne oziroma kadar se zmeniš), ker je že v štartu ok narejeno,, drugače pa imaš pol servis na domu, samo kaj ko ni nič treba. biggrin.gif

Meni ostajajo samo valji in nastavitev na fino, baje mi je zgubil cca 5 konjev, samo jih bova že ujela. biggrin.gif
Rok2
Pozdravljeni
Prebral skoraj cel forum, sadaj pa prosim za informacijo oz. priporočilo, katero predelavo na plin (kateri izvajalec, podjetje ali sistema) je najboljše, na koga naj se obrnem. Cena vseeno ne bo glavno merilo, (eni hvalijo tega na Jesenicah na Dolenjskem, plinex je tudi kar znan... Predelava bo na xc 90.

Pozdrav

Rok
JozaGulikoza
Težko rečt, tukaj na forumu smo v glavnem na Jesenicah montiral, pa smo zaenkat zadovoljni! party0024.gif
YavarYe X6V6
(Rok2 @ 2 Nov 2009, 13:37) *

Pozdravljeni
Prebral skoraj cel forum, sadaj pa prosim za informacijo oz. priporočilo, katero predelavo na plin (kateri izvajalec, podjetje ali sistema) je najboljše, na koga naj se obrnem. Cena vseeno ne bo glavno merilo, (eni hvalijo tega na Jesenicah na Dolenjskem, plinex je tudi kar znan... Predelava bo na xc 90.

Pozdrav

Rok

Model na jesenicah na dolenjskem, je ta avto že obdelal, če se ne motim, za XC70 sem pa siguren, ker sem ga na laste oči videl. Vozi pa se v kranju.
jures
(Rok2 @ 2 Nov 2009, 13:37) *

Pozdravljeni

Pozdrav

Rok

Ne da bi reklamo delal enemu ampak SIGAS imam ze 1,5 leta (1. CX-7 v SLO) in se vedno dela... blush.gif medtem ko mi je Plinex dejal - po 60.000km bo vas avto crknil na plin!

In nisem edini, ki mu je to rekel - razlog - ne znajo tega avta predelat....oz. si ga ne upajo. Verjamem da obvladajo kake 1.0 1.4 in podobne masine - ampak ali ima smisel tam?

+ drazji so
slidy
Jaz sem zadnjič spraševal na G-1 glede volva motor 2,5T pa so mi rekli, da do sedaj ni bilo nobenih tažav z volvom. Torej predlagam da pokličeš in povprašaš.

Lp, S
YavarYe X6V6
(jures @ 3 Nov 2009, 09:30) *

Ne da bi reklamo delal enemu ampak SIGAS imam ze 1,5 leta (1. CX-7 v SLO) in se vedno dela... blush.gif medtem ko mi je Plinex dejal - po 60.000km bo vas avto crknil na plin!

In nisem edini, ki mu je to rekel - razlog - ne znajo tega avta predelat....oz. si ga ne upajo. Verjamem da obvladajo kake 1.0 1.4 in podobne masine - ampak ali ima smisel tam?

+ drazji so

Primož danes dela spet eno CX-7. party0024.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 4 Nov 2009, 14:24) *

Primož danes dela spet eno CX-7. party0024.gif

je bila pri meni na referencnem ogledu..........
primoza je zdej mazda zaj*** k so dizla dal ven whatever.gif
jernic
No tako... tudi jaz od včeraj dalje zaplinjen... biggrin.gif
Montirana naprava za vbrizg tekočega plina, Icom jtg

Prvi občutki... zgleda ,da motor potegne kot prej. happy0158.gif
Krepko pa se pozna dodatna teža 67 litrske plinske kangle za zadnjo osjo.
To slednje dejstvo mi ni preveč všeč, pakajčmo.. mad.gif

Ko bomo navozili več km , bom pa znal tud več povedat ..itak...
LabiGT
QUOTE(jernic @ 5 Nov 2009, 08:20) *

nekako druga izjava iznici tisto prvo smile.gif
jures
(LabiGT @ 5 Nov 2009, 08:30) *

nekako druga izjava iznici tisto prvo smile.gif

razen ce mu pleše....
jernic
(jures @ 5 Nov 2009, 08:57) *

razen ce mu pleše....

Pleše.. ? !? Ne, trebušna plesalka pa ni bila vgrajena... Žal.. wink.gif
YavarYe X6V6
(jernic @ 5 Nov 2009, 08:20) *

No tako... tudi jaz od včeraj dalje zaplinjen... biggrin.gif
Montirana naprava za vbrizg tekočega plina, Icom jtg

To slednje dejstvo mi ni preveč všeč, pakajčmo.. mad.gif

Ko bomo navozili več km , bom pa znal tud več povedat ..itak...

Kolk cajta si bil brez avta ?
jernic
(YavarYe X6V6 @ 5 Nov 2009, 09:30) *

Kolk cajta si bil brez avta ?

Cele tri dni...!!
Sem pa imel na domestni avto...

Pa tud ,da je bil pravi material naročen in dostavljen je trajalo..

Je bilo treba vmes ugotavljat neke tehnikalje okol bencinski injektorjev
in preden se dobavitelj in naročnik zmenita , pa da še jaz pridem okol avto pokazat.... traja... biggrin.gif

Zgleda, da tole res še ni velikoserijsko v proizvodnji in ne snamejo kar kuj s police ,
ko poveš za kak tip avta rabiš.

Đebat ga, nekdo mora bit poskusni zajček.. huh.gif
jures
(jernic @ 5 Nov 2009, 09:59) *

Cele tri dni...!!
Sem pa imel na domestni avto...

Pa tud ,da je bil pravi material naročen in dostavljen je trajalo..

Je bilo treba vmes ugotavljat neke tehnikalje okol bencinski injektorjev
in preden se dobavitelj in naročnik zmenita , pa da še jaz pridem okol avto pokazat.... traja... biggrin.gif

Zgleda, da tole res še ni velikoserijsko v proizvodnji in ne snamejo kar kuj s police ,
ko poveš za kak tip avta rabiš.

Đebat ga, nekdo mora bit poskusni zajček.. huh.gif

Halo? In zakaj si bil poizkusni zajcek z0tdntknw.gif
jernic
(jures @ 5 Nov 2009, 14:53) *

Halo? In zakaj si bil poizkusni zajcek z0tdntknw.gif

Ja kajvem ..menda tovrstnih sistemov ni prav veliko vgrajenih... z0tdntknw.gif
slidy
BTW folk jutri plin na Petrolu po novi ceni 0,605€ za liter.
YavarYe X6V6
(jernic @ 5 Nov 2009, 15:39) *

Ja kajvem ..menda tovrstnih sistemov ni prav veliko vgrajenih... z0tdntknw.gif

Si se vprašal zakaj ni veliko teh sistemov ?
Pa ne mislim nič slabega, naj ti dela maximalno najboljše.
jernic
(YavarYe X6V6 @ 5 Nov 2009, 18:51) *

Si se vprašal zakaj ni veliko teh sistemov ?
Pa ne mislim nič slabega, naj ti dela maximalno najboljše.

Ammm... neeee ?

Ampak,evo, sem bom sedaj na tvojo pobudo
zasekiral in globooooko razmislil...

Mogoče cena ..? Je res dražji kot klasika. whatever.gif

Ti pa zih imaš kak pravi odgovor, gotovo imaš insajderske informacije..

In hvala za dobre želje.
Ne dvomim da bo zadeva delovala kot mora.
YavarYe X6V6
Lej s takim človekom se ne da komunicirat, postaviš mu vprašanje pol pa se sekira in podobno, samo mene je zanimalo če ve zakaj je malo takih sistemov. Cena me ne gane, me pa vseeno zanima kolk sedaj pokuriš manj in koliko je stal sistem, kaj si dobil za te €?
Tebi zalaufa direkt na LPG ?

Od kje imam informacije naj te sploh ne skrbi, verjemi mi pa da sem se pozanimal o tem in imam neko svoje mnenje o teh sistemih, ker me čudi da je teh sistemo zelo malo pa niso nevem kako novi, kje je problem ?
jernic
(YavarYe X6V6 @ 6 Nov 2009, 21:52) *

Lej s takim človekom se ne da komunicirat, postaviš mu vprašanje pol pa se sekira in podobno, samo mene je zanimalo če ve zakaj je malo takih sistemov. Cena me ne gane, me pa vseeno zanima kolk sedaj pokuriš manj in koliko je stal sistem, kaj si dobil za te €?

Od kje imam informacije naj te sploh ne skrbi, verjemi mi pa da sem se pozanimal o tem in imam neko svoje mnenje o teh sistemih, ker me čudi da je teh sistemo zelo malo pa niso nevem kako novi, kje je problem ?

Lej s takim človekom se ne da komunicirat, postaviš mu vprašanje pol pa se sekira
in podobno,
++Vprašaj kaj pametnega ,pa boš dobil pameten odgovor,ne pa da ga vprašaš ,če se je vprašal,
če ve..
To pa je vprašanje, res.. love0030.gif

Za filozofske debate bom poiskal temu primeren forum, če me bo taka debata zanimala.

samo mene je zanimalo če ve zakaj je malo takih sistemov.
++evo,še vedno ne ve.. huh.gif

Cena me ne gane, me pa vseeno zanima kolk sedaj pokuriš manj in koliko je stal sistem,
kaj si dobil za te €?
++Da bi manj pokuril menda ni za pričakovat pri plinu, alkako, menda raje več ?
V narbolšem primeru enako, trenutno pa mi kaže BC kar dober liter povprečne več.

Vžiga na benz in po 30 sek. preklopi na plin.
€1800, torej tristo več ,kot ja bila ponudba dolenjskega jeseničana za klasiko.

Kaj sem dobil.?
Ne veliko; eno frdamano težko 67litrsko kanto v prtljažnik, štiri injektorje
,vstavljene v glavo (motorno ,ne mojo biggrin.gif ) en regulator pritiska, eno črno škatlo s čipovjem,
nekajmetrov cevi in dratov,priključek za plin zdraven bencinskega lijaka...
and približno that's about it ..

Od kje imam informacije naj te sploh ne skrbi,
++ne vem zakaj misliš , da me to skrbi... z0tdntknw.gif

verjemi mi pa da sem se pozanimal o tem in imam neko svoje mnenje o teh sistemih,
++verjamem na besedo.. whatever.gif

ker me čudi da je teh sistemo zelo malo pa niso nevem kako novi, kje je problem ?
++tudi tega ne vem,kje je problem. z0tdntknw.gif

vem pa, da si en mesec nazaj debelo gledal,
ko sem omenil da sem se odločil za tekočo fazo.. wink.gif

YavarYe X6V6
(jernic @ 8 Nov 2009, 08:52) *

vem pa, da si en mesec nazaj debelo gledal,
ko sem omenil da sem se odločil za tekočo fazo.. wink.gif

Debelo sem gledal ker vem da je teh sistemov malo in me je presenetilo da si se odločil za to.
Zdej jasno zakaj sem debelo gldedal ?

Kolk ima tvoj sistem garancije 50,100 kkm ?

Zdi se mi da ti mene ne maraž, kot češ prpagiram samo jeseničana, samo ni res, ti si ga samo poklical al pa poslal email, če bi se zapeljal do njega bi dobil bolj civilno ceno.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 8 Nov 2009, 10:48) *

Zdi se mi da ti mene ne maraž, kot češ prpagiram samo jeseničana, samo ni res, ti si ga samo poklical al pa poslal email, če bi se zapeljal do njega bi dobil bolj civilno ceno.

Hehe Ajvar ti pa ne maraš nobenega k nima plina al pa bognedej ma diesel... happy0195.gif
PrimusG

Pozdravljeni

Za tekočo fazo je zelo malo proizvajalcev ter posledično tudi monterjev. Sistem se precej razlikuje od sistema za plinasto fazo. Cena sistemov je precej dražja (nabava).

Tomaž kateri mislim da je montiral tale avto se je sigurno maksimalno potrudil. Čeprav je naša konkurenca, velikokrat podebatirama kakšno o avtoplinu.

Vsak sistem ima svoje prednosti in slabosti, pomembno je le, da kdorkoli vam vgrajuje se potrudi ter je pripravljen vedno servisirat in vzdrževat sistem.

Nobena faza brez supporta ni 0.

lp P
YavarYe X6V6
(Boss @ 8 Nov 2009, 12:08) *

Hehe Ajvar ti pa ne maraš nobenega k nima plina al pa bognedej ma diesel... happy0195.gif

in to brez pluga. angry.gif
dekss
pred kratkim sem nekje prebral (ne spomnim se več kje): da je eden izmed problemov z plinom to da gori na precej višji temperaturi kot bencin in da to lahko poškoduje motor.
jaz plin že imam. preden sem ga vgradil sem naredil raziskavo in sem našel same pozitivne lastnosti, tole pa takrat nisem nikjer prebral.
ali kdo ve kaj o tem in ali lahko malo razloži?

drugač, s plinom sem zadovoljen in zaradi tega kar vprašam nisem zaskrbljen - samo bi rad bil informiran.

če je tole že bilo na forumu, se opravičujem - priznam nisem iskal blush.gif
jures
(dekss @ 9 Nov 2009, 10:25) *

pred kratkim sem nekje prebral (ne spomnim se več kje): da je eden izmed problemov z plinom to da gori na precej višji temperaturi kot bencin in da to lahko poškoduje motor.
jaz plin že imam. preden sem ga vgradil sem naredil raziskavo in sem našel same pozitivne lastnosti, tole pa takrat nisem nikjer prebral.
ali kdo ve kaj o tem in ali lahko malo razloži?

drugač, s plinom sem zadovoljen in zaradi tega kar vprašam nisem zaskrbljen - samo bi rad bil informiran.

če je tole že bilo na forumu, se opravičujem - priznam nisem iskal blush.gif

Sistemi imajo poseben lbrikant za mazanje motorja. Verjetno imas nekje ob motorju posodico z lubrikantom - preveri, ker je del vzdrzevanja...

Moj na primer ki je pa direkten vbriz goriva (TURBO) pa maze direktno z bencinom vsak 14 vbrizg.

Glede tega se danes ni več za bati, razen če je šalabajzarska napeljava....
Barkley
Evo je že dogovorjeno...naslednji petek tudi jaz uplinim mojo RX-o pri G-1. 90l rezervoar za plin pa še 65l za benz...domet preko vsakega dizla tongue.gif
Po posegu poročam in pofotkam rezultate. Pa še LPG dobim po 0,42 EUR yahoo.gif
Cena 1280 EUR + 70 EUR homologacija.
Reden servis na 20.000 km cena 20 eur. Mislm da se bo tale vložek hitr obrnil happy0158.gif
JozaGulikoza
Tele cene so noro ugodne, še posebej liter LPG! party0024.gif confused0059.gif
dekss
(jures @ 9 Nov 2009, 10:28) *

Sistemi imajo poseben lbrikant za mazanje motorja. Verjetno imas nekje ob motorju posodico z lubrikantom - preveri, ker je del vzdrzevanja...

Moj na primer ki je pa direkten vbriz goriva (TURBO) pa maze direktno z bencinom vsak 14 vbrizg.

Glede tega se danes ni več za bati, razen če je šalabajzarska napeljava....

ja imam flash lube (upam da sem pravilno napisal) za mazanje.

samo kako mazanje motorja prepreči eventualne poškodbe zaradi višje temperature na kateri plin gori? oz kaj mazanje ima s tem?

(Barkley @ 10 Nov 2009, 11:04) *

Evo je že dogovorjeno...naslednji petek tudi jaz uplinim mojo RX-o pri G-1. 90l rezervoar za plin pa še 65l za benz...domet preko vsakega dizla tongue.gif
Po posegu poročam in pofotkam rezultate. Pa še LPG dobim po 0,42 EUR yahoo.gif
Cena 1280 EUR + 70 EUR homologacija.
Reden servis na 20.000 km cena 20 eur. Mislm da se bo tale vložek hitr obrnil happy0158.gif

kje dobiš LPG po 0,42€?

kateri sistem ti bojo vgradili?

jures
(dekss @ 11 Nov 2009, 13:22) *

ja imam flash lube (upam da sem pravilno napisal) za mazanje.

samo kako mazanje motorja prepreči eventualne poškodbe zaradi višje temperature na kateri plin gori? oz kaj mazanje ima s tem?
kje dobiš LPG po 0,42€?

kateri sistem ti bojo vgradili?

to se da ce mas dejavnost tako da vrnejo....al pa ce si blizu hrvaske meje blush.gif
plin veliko hitreje eksplodira in nič višje - ce bi bilo to res bi ti se temperatura motorja takoj zvisala a ne?
Barkley
(jures @ 11 Nov 2009, 15:49) *

to se da ce mas dejavnost tako da vrnejo....al pa ce si blizu hrvaske meje blush.gif
plin veliko hitreje eksplodira in nič višje - ce bi bilo to res bi ti se temperatura motorja takoj zvisala a ne?

ma ne vem kje ga ta tipson dobi ampak gre bolj na princip "plačaj in ne sprašuj"...jz mu dam dnar na roke in garantira mi Petrolov LPG za to ceno ne glede na to kok niha na trgu...več pa ne vem z0tdntknw.gif
dekss
(jures @ 11 Nov 2009, 15:49) *

ja, tudi jaz sem to pomislil, sam, ker sem to že prebral sem prišel tukaj vprašati - vem da so mazdaši strokovnjaki za plin wink.gif

Sirius
(Barkley @ 11 Nov 2009, 16:57) *

ma ne vem kje ga ta tipson dobi ampak gre bolj na princip "plačaj in ne sprašuj"...jz mu dam dnar na roke in garantira mi Petrolov LPG za to ceno ne glede na to kok niha na trgu...več pa ne vem z0tdntknw.gif
A sem mogoče kaj zamudil???
A imaš ti RX-8 na plin???
JozaGulikoza
Meni na 323F niso vgradili "flash luba", baje da ni potreben! dry.gif

Kokrkol po 15Kkm še zlo lepo laufa! tongue.gif
Barkley
(Sirius @ 11 Nov 2009, 20:35) *

A sem mogoče kaj zamudil???
A imaš ti RX-8 na plin???

Drug teden jo bom mel ampak za plin vem ker ga ta človek že kr ene par ljudem tukaj okol dostavlja pa tudi že od prej ga poznam.
jures
(Barkley @ 12 Nov 2009, 07:12) *

Drug teden jo bom mel ampak za plin vem ker ga ta človek že kr ene par ljudem tukaj okol dostavlja pa tudi že od prej ga poznam.

ja nekaj prijavis neko dejavnost in dobis nazaj, doma moras imeti eno cisterno itd itd itd....
Sirius
(Barkley @ 12 Nov 2009, 07:12) *

Si mogoče pomislil, da bi v tem poslovanju bilo lahko kaj narobe?????
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.