Zdravo,
Danes sem opazla na spletni strani www.g-1.si da so prvi na svetu predelali wanklov motor na plin. Sama se zanimam, da bi predelala svojo mazdico na plin.
www.g-1.si
http://www.g-1.si/index.php?option=com_con...0&Itemid=62Enkrat sem se ze zanimala na Plineksu pa so mi rekli, da se wankla ne da predelati na plin.
Plin pa je veliko bolj poceni, pa še onesnažuje se manj.
Za podjetje G-1 sem slušala danes prvič. Ima kdo kaj več podatkov?
Ima kdo kake izkušnje?
Hvala za odgovor.
Sam imam avtoplin, a za G1 se nisem slisal...sem vprasal kolega ki mi je vgradil, in ne more reci da sistem ni slab, je pa sigurno zelo drag in ne popolnoma vpeljan, torej sigurno, tako kot je bilo pri njih na zacetku bodo popravki...
Kontaktiraj jih, drugace pa so predelali RX7...
Se pa ne branim novosti, ampak ce bi imel RX8 bi raje se malo pocakal. Moja CX7 je bla sicer tudi prva v SLO na plin, a sistem iz Italije je bil ze dobro vpeljan.
Marko_mx-3
5 Mar 2009, 23:05
Kakor so meni razlagali, naj bi neke primesi v plinu oz. sam plin škodoval tesnilom na robu rotorja (ene vrste batni obročki) Zato naj se nebi delalo predelav na plin pri wanklu.
PS: malo sem popravil naslov teme, da gre za plin pri wanklovem motorju.
simonst
8 Mar 2009, 20:18
Pozdravljeni,
Opazil sem pogovore o avtoplinu, zato sem se včlanil na forum.
Res smo dosegli odlične rezultate pri delovanju wankla.
Zakaj ostali proizvajalci ne predelujejo wanklov a plin? Razlog je v tem, da ostali sistemi ne delujejo v realnem času, temveč z zamikom enega cikla. Naš patentiran sistem pa omogoča vodenje vbrizga avtoplina v realnem času, kar je izboljšanje izgorevanja in delovanja ne samo pri wanklu temveč pri vseh motorjih.
Samo iz tega razloga naša tehnologija omogoča inštalacijo avtoplina tudi v RX7 kot tudi v RX8.
Rezultat delovanja na avtoplinu pa je pri vseh vozilih tako tudi pri wanklu čistejše izgorevanje.
Zaradi svojih tehničnih lastnosti, avtoplin izredno ugodno vpliva na motor. Trajnost motorja se lahko poveča tudi za 35% v primerjavi z motorjem, ki za pogonsko gorivo uporablja le bencin. Delovanje motorja je tišje, obraba cilindrov motorja je manjša – ker ne prihaja do redčenja motornega olja z gorivom je življenjska doba olja daljša, trajnost katalizatorja in lamda sonde pa se podvojita. Popolnejše zgorevanje zmesi »plin-zrak« v cilindrih motorja ne vodi do izgube goriva v izpušni sistem, zato so izpušni plini veliko čistejši.
Tudi pri wanklu pričakujemo podaljšano življensko dobo rotorja.
Kar se tiče testiranj. Impulse sistem smo razvili leta 2006 in smo ga preden smo pričeli s prodajo testirali dve leti. Sistem odlikuje najkvalitetnejša elektronika z uporabo optoelementov in najkvalitetnejše ostale komponente, s čimer edini na svetu ponujamo 7 letno garancijo na avtoplinsko inštalacijo.
Vabljeni da nas kontaktirate, Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja.
www.g-1.si
Lep pozdrav
Simon Štrancar
No fantje, informacije iz prve roke, sicer pa Ante, ne bi bilo slabo da kar sam prikljucis komentarje semle:
Zdravo Jure
Wankel deluje na plin naravnost fantastično. Naša predelana RX7 je od
lastnika iz LJ, ki veliko potuje in nam jo je posodil za predelavo za
obdobje 4 mesecev. V tem času smo spoznali prednosti in specifičnosti
wanklovega motorja. Renesis oz. katerikoli W. sodobnejše generacije pa je v
primerjavi z >našo< RX7 čisto enostaven in sicer zaradi tega, ker RX7
injektorji delujejo v pulsnem in ne >injection timing< načinu, pulsnega pa
ne podpira nobena plinska naprava na svetu razen naše. In to ni marketing,
ampak dejstvo. J
Seveda so vsi slo in tuji predelovalci in proizvajalci naprav >presenečeni<,
ko se srečujejo z nastavitvami avtomobila na plin, saj morajo vnesti v SW za
nastavitev izgorevanja parametre kot so:
1. Število valjev,
2. Kilowatt-i po valju,
3. Način delovanja injektorjev po valju (sekvenčno, semisekvenčno ali
full-group) in ni opcije pulsno, torej RX7 injection no-go J
4. Izbor pravilnega diametra šob po moči in številu valjev
Torej vse kalkulacije, nastavitve, . je vezano za nekaj + ŠTEVILO VALJEV.
RX8 nima pulsnega načina delovanja, ampak sekvenčnega, torej je točka št. 3
delno mogoča tudi zanj, podre pa se pri (štiritaktnih) valjih, ker jih pri
wanklu seveda ni, je pa rotor, ki strela gorivo trikrat na obrat. (pustimo
ostale podrobnosti kot RPM, .)
Pri našem sistemu ni softwareskih >izzivov< pri nastavitvi motorja, saj
sploh sistem software-a za nastavitev ne uporablja/omogoča. ECU je tako
napreden, da zna delati s >čemerkoli z injektorji< out of the box. Izbor šob
in pravega pritiska plina pa je plod naše raziskave in igračkanja tudi z
>bolj čudnimi motorji< kot valjni.
Če se lahko malo pohecam: Naš sistem bi deloval tudi če bi ga priključili na
peč za ogrevanje hiše, ki ima injektorje. Težava bi bila le obrati oz. RPM
kotla.
J J
Pri avtu pa je pomembno le zagotoviti 14,7:1 masnega razmerja plinov, ne
glede na zunanje dejavnike in to naš sistem zmore z odliko. Edino česar ne
zmore pa je direct injection, saj ta sistem (naš Impulse ali Budget) deluje
na način popolnega izklopa bencinskih (v resnici katerih koli) injektorjev,
ki bi se pri D.I. motorju zapekli. D.I. Vozilo bi torej delovalo lahko le
kot monovalentni port injection, bencinski D.I. injektorji pa bi se
definitivno sčasoma pokvarili.
Ampak to je le stvar razvoja in našega produkta nove generacije, ki pa je v
aktivnem razvoju (čisto v povojih, a bo že dozorel).
V glavnem: Če imaš kakega interesenta se več kot toplo priporočamo in
ugotavljamo, da za wankla smo pa res edini na svetu.
Lep pozdrav,
Ante Moscatelli
G-1 d.o.o.
Teharska 4
SI-3000 Celje
Slovenia
www.g-1.si
info@g-1.si
tel.: +386 (0)3 600 12 10
fax: +386 (0)3 600 12 11
ante.moscatelli@g-1.si
gsm: +386 (0)70 777 546
Super. Sedaj se je potrebno samo še z uvoznikom dogovorit, da obdržijo nova vozila po vgradnji plinskega sistema osnovno mazdino garancijo.
Drugače pa sem imel tak sistem jaz v P206 in moram priznati da deluje odlično.
LP, S
G-1 zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija
Podjetje G-1 je zmagovalec letošnjega tekmovanja novoustanovljenih (start-up) podjetij. Zmagovalca so slovesno razglasili na 29. mednarodni podjetniški konferenci PODIM v Mariboru. Nagrado za najboljši poslovni načrt je prejelo podjetje Optilab iz Ljubljane, najboljše spletno novoustanovljeno podjetje pa je Spletosfera s projektom Webpixel.
Podjetje G-1 se je posvetilo razvoju in aplikaciji preprostih tehnologij uporabe alternativnih virov energije v avtomobilski industriji. Razvili so lasten sistem za pogon na avtoplin, ki prinaša izboljšave tako pri delovanju vozila kot tudi pri poenostavitvi montaže. Tehnologijo so julija 2008 patentirali in pridobili certifikate za prodajo v tujini. Podjetje že izgrajuje mednarodno prodajno mrežo, z letošnjim nastopom na sejmu v Carigradu pa načrtujejo dokončen prodor na tuje trge. G-1 je kot poslovni angel dokapitaliziral poslovnež Mirko Tuš, strokovno komisijo pa je prepričalo resno zastavljeno delo ter potenciali, ki jih izraža visoko usposobljena ekipa ustanoviteljev in sodelavcev.
Podjetje Optilab, ustanovljeno leta 2008, je “spin off” Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Po mnenju strokovne komisije je pripravilo najbolje spisan poslovni načrt.
Novost letošnjega tekmovanja Start:up Slovenija je kampanja Najdi.si Kapital za najboljše spletno novoustanovljeno podjetje. Za naj spletno podjetje je bilo izbrano leta 2007 ustanovljeno podjetje Spletosfera, ki deluje kot redni član Tehnološkega parka Ljubljana.
23-članska komisija je letošnjega zmagovalca izbrala izmed sedmih finalistov. Finalisti, ki jih je izmed vseh prijav izbrala predselekcijska komisija, so bili poleg podjetij G-1 in Optilab še Lumian računalniški laboratorij, Konstelacija H2, OBS, UNIKI in Versor.
Vseslovensko tekmovanje organizira Tovarna podjemov skupaj z osrednjima partnerjema Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Ministrstvom za gospodarstvo. Gre za nadgradnjo regionalnih podjetniških tekmovanj, ki jih organizirajo različni tehnološki parki, inkubatorji oz. regionalni podjetniški centri. (aNET)
mazda_mx
28 Mar 2009, 20:39
RX-8 ima sistem dvojnih injektorjev. Prvi set deluje pri manjsi obremenitvi, drugi pa pri vecji.
Ja mati mila... sej razumem da tisti ki nimete plina v avtu ne morete poznati principa delovanja in razvojnih faz plinskih naprav... ampak... vse do sedaj sem bil tiho in sem imel namen tudi ostati tiho, ko pa prebiram tu na forumu toliko samohvale in neresnic se pač moram oglasiti
Plin kot pogonsko gorivo za motorje z notranjim izgorevanjem spremljam že blizu 10 let, kolikor se tudi že vozim z avtom predelanim na LPG. Podjetje ki se (samo?!) kuje v zvezde češ da so edini in celo prvi na svetu, ki so predelali Wanklov motor na pogon na LPG, milo rečeno prodaja BUČE nepoučenim bralcem raznih forumov kot je tale. Pa da ne bo pomote, nimam nič proti uporabnikom tega foruma, saj sem tudi sam med njimi.
Ne bom šel v detajle ampak samo ponujam nekaj linkov kjer se da videti predelane Wanklove motorje na LPG, ali pa strani predelovalcev ki so predelali Wankla, pa niso plod dela zgoraj omenjenega podjetja, in nekateri so ''na cesti'' že dve leti in več

Sedaj pa naj mi kdo pojasni kdo ima koga za norca?!?!
http://www.autogastechnik.net/a-technik/http://www.paul-weiss.com/go.to/modix/2,42...w_zubehoer.htmlhttp://www.autogas-centrum.finke-edv.de/kontakt.phphttp://www.egasweb.co.uk/downloads/egasnew...w_at_egsauk.pdfNajvečji hec v celi zadevi pa je da so Wanklov motor predelali pred našimi ''heroji'' celo Poljaki, katerih naprave se na splošno ocenjujejo kot manj kvalitetne!!! Pa če to ni
YavarYe X6V6
5 May 2009, 06:14
Je sploh pomembno kdo je bil prvi ?
Bistvo je da se da predelat in to je to.
Da se še jaz malce pohvalim, da sem se pridružil mazda avtoplinarjem
M6 2.5i 2009 je uspešno prestala predelavo na plin. Moram reči, da deluje odlično. Najbolj je pa zadovoljna moja denarnica

Zadevo so zrihtali fantje pri G-1.
LP, S
YavarYe X6V6
23 Jun 2009, 08:45
Kolk €€€ ?

Kam si dal vofer ?
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:44)

M6 2.5i 2009 je uspešno prestala predelavo na plin. Moram reči, da deluje odlično. Najbolj je pa zadovoljna moja denarnica

LP, S
No to so ta pravi fantje!!
Dej povej kolk, k jest se za ajvarja borim...
(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:45)

Kolk €€€ ?

Kam si dal vofer ?

Imeli so akcijo mislim da 20% off kar je naneslo nekje okoli 1,3keur.
Aja pa vodja Mazda servisa je zadevo pregledal in rekel, da je odlično narejeno.
(jures @ 23 Jun 2009, 09:47)

No to so ta pravi fantje!!
Dej povej kolk, k jest se za ajvarja borim...

20% na redno ceno ker so imeli tako akcijo in je naneslo 1,3keur. Vredno vsakega centa kar se mene tiče.
Vufer imam v prtljažniku oblečenega v box, pa se mi zdi, da ima dovolj globok zvok. So naredili luknjo za bass refleks, potegnili kable, naštimali konektorje, da lahko zadevo vzamem iz avta. Vsa stvar stoji pokonci in ne zaseda veliko prostora.
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:50)

Aja pa vodja Mazda servisa je zadevo pregledal in rekel, da je odlično narejeno.
20% na redno ceno ker so imeli tako akcijo in je naneslo 1,3keur. Vredno vsakega centa kar se mene tiče.
Sem zdele govoru z njim, baje se ni vidu lepsega avta....

Hoce se znebit une impreze pa ne gre...

Ajvar danes - jutri, uklopko ti tud.
(jures @ 23 Jun 2009, 09:51)

Sem zdele govoru z njim, baje se ni vidu lepsega avta....

Hoce se znebit une impreze pa ne gre...

Ajvar danes - jutri, uklopko ti tud.

S kom si to govoru?
YavarYe X6V6
23 Jun 2009, 08:54
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:50)

A lahko poslikaš pod haubo kako zgleda ker če je grdo pol se tega nam lotu, ker hočem da se sploh ne vidi.
Ker sem že večkrat videl kako visijo kaki šlaufi in kabli in to me resnično moti.
Kje imaš pa rezervoar za plin in kje wofer ?
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:54)

S kom si to govoru?
dejan
a so ti delal na jesenicah na dol al na celovski al na stajerskem
(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:54)

A lahko poslikaš pod haubo kako zgleda ker če je grdo pol se tega nam lotu, ker hočem da se sploh ne vidi.
Ker sem že večkrat videl kako visijo kaki šlaufi in kabli in to me resnično moti.
Ta nova 6ka nima gume....ima predpripravo za plin

Ej kam so ti pa dal za tankat - pod pokrov in adapter?
(jures @ 23 Jun 2009, 09:54)

dejan
a so ti delal na jesenicah na dol al na celovski al na stajerskem

Ne to so delal v Celju

kjer majo novo delavnico in odličnega monterja.
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:56)

Ne to so delal v Celju

kjer majo novo delavnico in odličnega monterja.
Yep....sedaj se fantje samo se po TV vlacijo kot Start up podjetje, zadnjic so bli na RTV v polemiki, ker so eni redkih ki sedaj delajo dobro.
Kurc alternativa se splača sam kravatarji jo nočejo!!! Tu je problem.
Tebi so dali ze njihov lasten sistem, ampak za turbake je pa se vedno Tartarini...tko kot v mojem
POHVALNO! V enem letu se ti bo obrnil, mogoce tud prej ce se voziš dost, ko meni pol pa samo +++++
YavarYe X6V6
23 Jun 2009, 08:58
Alo, bi mi prosim en odgovoril ?
(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:54)

Komot. Lahko si prideš tud pogledat.
YavarYe X6V6
23 Jun 2009, 08:58
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:58)

Komot. Lahko si prideš tud pogledat.

Kam, rabim vijeto ?
LabiGT
23 Jun 2009, 08:59
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:58)

Kam, rabim vijeto ?

ti bos najprej dal en turbo tam kjer je plac, potem bos dal se plin
(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:58)

Kam, rabim vijeto ?

Loh te jest šlepam, mam slovensko in avstrijsko...
(jures @ 23 Jun 2009, 09:57)

Yep....sedaj se fantje samo se po TV vlacijo kot Start up podjetje, zadnjic so bli na RTV v polemiki, ker so eni redkih ki sedaj delajo dobro.
Kurc alternativa se splača sam kravatarji jo nočejo!!! Tu je problem.
Tebi so dali ze njihov lasten sistem, ampak za turbake je pa se vedno Tartarini...tko kot v mojem
POHVALNO! V enem letu se ti bo obrnil, mogoce tud prej ce se voziš dost, ko meni pol pa samo +++++
Jaja tole je blo 2 dni za mojo predelavo. Na žalost nisem gledal.
No sej sem imel preje že P206 predelanega pa sem se zato tudi odločil kupiti bencinarja in predelati.
YavarYe X6V6
23 Jun 2009, 09:01
(LabiGT @ 23 Jun 2009, 09:59)

ti bos najprej dal en turbo tam kjer je plac, potem bos dal se plin

Ne bom vse zamenjal, sam polža gor je za amaterje.
(slidy @ 23 Jun 2009, 10:00)

Jaja tole je blo 2 dni za mojo predelavo. Na žalost nisem gledal.
No sej sem imel preje že P206 predelanega pa sem se zato tudi odločil kupiti bencinarja in predelati.
A ti si un k ga je na Facebooku tud Dejan prodajal...
(YavarYe X6V6 @ 23 Jun 2009, 09:58)

Kam, rabim vijeto ?

S kje pa si?
(slidy @ 23 Jun 2009, 10:01)

S kje pa si?
Bom ga jest mal pošlepal - gorenjska pri ŠK.LOKI
V bistvu bi lahko naredili ze srecanje plinkotov in Dejanu zatezil za sponzorstvo (10€ na avto za plin...)
(jures @ 23 Jun 2009, 10:01)

A ti si un k ga je na Facebooku tud Dejan prodajal...

jaja. Folk dobi manijo k mu rečeš da maš avto na plin predelan. Se jih je kr ene par premisll k sm jim povedu da je plin not. Nimam pojma kva folk razmišlja.
(jures @ 23 Jun 2009, 10:03)

Bom ga jest mal pošlepal - gorenjska pri ŠK.LOKI
V bistvu bi lahko naredili ze srecanje plinkotov in Dejanu zatezil za sponzorstvo (10€ na avto za plin...)

Ah sej to je pa plunk stran od lj

Ideja ni slaba. A niso enkrat že nekej mel na to temo.
BTW čakam še homologacijski karton, k bi mogu pridt enkrat ta teden.
ajvar - uklopko na zs imata
Ka zdej, dejte se kej rect?
Dej povej a so ti tko kot men dal za tankat zraven bencina pa adapter, da ne kazi lepote japonske?
Pa se tole stestiraj, res da je MPS masina mal hujsa ampak ce ti pri koncu obratov - se pravi ko trga gate ven vrze in da samo na bencin?
Pri meni ko dela 260 konjev preklop tike pred rdecim poljem....
(jures @ 23 Jun 2009, 10:14)

ajvar - uklopko na zs imata
Ka zdej, dejte se kej rect?
Dej povej a so ti tko kot men dal za tankat zraven bencina pa adapter, da ne kazi lepote japonske?
Pa se tole stestiraj, res da je MPS masina mal hujsa ampak ce ti pri koncu obratov - se pravi ko trga gate ven vrze in da samo na bencin?
Pri meni ko dela 260 konjev preklop tike pred rdecim poljem....

Ja tkole je:
ECU je zmontiral za akumulatorjem,
šobe v kolektorju, injektorji so lepo skriti pod plastični pokrovom, da se ničesar ne vidi,
uparjalnik je pod filtrom pritrjen na šasijo, se ga tudi ne vidi,
vidi se torej le konektor od ecuja, plinski filter in merilec pritiska, pa še to je tako lepo lično narejeno, da ne veš al je original al je dodano.
Za tankat je zmontiral lepo zraven bencinskega dotoka za vratci

nič se ne vidi z zunaj.
Tank je v predelu rezervne gume (ki je v tem avtu itak ni). Tank je 66litrski (na žalost večjega niso imeli na zalogi, ker bi šel notri še večji, ampak nič zato). Woofer je v prtljažnem prostoru v lično narejenem ohišju oblečenem v črno z izrezanim bass refleksom ob strani in se lepo zlije z samim prtljažnikom. Zaseda cca 30cm širine pa celotno višino.
Sem že vse potestiral takoj ko sem zapeljal iz delavnice

Pri polni obremenitvi ne preklaplja na bencin in lepo konstantno vleče čez celotno območje vrtljajev. Kar se tiče pa porabe pa prve tri kesle nism šparu (jah pou cnej kaj čmo

) in je bila nekje okoli 10.5l plina, bencina je pa popapcov med 9,5 in 10 pri moji vožnji ki ni šparovna (govorim o mestni vožnji). Mislim, da bo nekje do 5% večja poraba, kar pa je naravnost odlično.
Bom poslikov, pa še dons prlepu fotke.
YavarYe X6V6
23 Jun 2009, 09:31
Ok čakam-o slike.
(slidy @ 23 Jun 2009, 09:44)

LP, S
P.S. Zdaj boš lahk 'varčnim' traktorjem tole kazal
(Sishi @ 23 Jun 2009, 11:22)

jaja. Plačam manj kot dizelaši za prevoženih 100km
(slidy @ 23 Jun 2009, 11:25)

jaja. Plačam manj kot dizelaši za prevoženih 100km

na 1, 10 100 in 1000km..

pa ne pozabi da tudi manj onesnazujes in to brez DPF filtra.......
(slidy @ 23 Jun 2009, 10:29)

Mislim, da bo nekje do 5% večja poraba, kar pa je naravnost odlično.
Ker ti vbrizgava bencin za mazanje masine......
Drugace pa jaz 1x na leto izklopim plin in prepeljem masino s polnim benz tankom za ziher da jo mal spuca pa podmaze...
(jures @ 23 Jun 2009, 11:37)

na 1, 10 100 in 1000km..

pa ne pozabi da tudi manj onesnazujes in to brez DPF filtra.......
Drugace pa jaz 1x na leto izklopim plin in prepeljem masino s polnim benz tankom za ziher da jo mal spuca pa podmaze...

Jst sem pri prejsnjem avtu poskrbel za to, kar vmes ko mi je zmanjkalo plina pa je preklopil na bencin, pa dokler nisem sel ponovno natocit plina

Tudi tukaj se mi je to ze zgodilo.
(jures @ 23 Jun 2009, 11:37)

Sem skoraj prepričan, da mu ne vbrizgava bencina poleg plina (razen, če M6 2.5 ima direktno vbrizgavanje). Tak sistem imaš ti, ker imaš motor z direktnim vbrizgavanjem (cca 20'%benz+80%plin). Pri 'klasičnih' motorjih pa dela al na bencin al na plin. Je pa pri novejših mazdah priporočjivo vgraditi 'flash lube' sistem za dodatno mazanje - hlajenje ventilov.
JozaGulikoza
23 Jun 2009, 11:34
Slidy - dobra odločitev, zdej ko se ti bo sedelovc pohvalu, da mu Passat TDI pije 6 litrov se mu gladko nasmeješ, vkolikor mu matematika kej laufa, v nasprotnem primeru itak ne bo dojel kdo je zmagovalc porabe v vajinem primeru!
(Sishi @ 23 Jun 2009, 12:12)

Sem skoraj prepričan, da mu ne vbrizgava bencina poleg plina (razen, če M6 2.5 ima direktno vbrizgavanje). Tak sistem imaš ti, ker imaš motor z direktnim vbrizgavanjem (cca 20'%benz+80%plin). Pri 'klasičnih' motorjih pa dela al na bencin al na plin. Je pa pri novejših mazdah priporočjivo vgraditi 'flash lube' sistem za dodatno mazanje - hlajenje ventilov.
Sistemi od G1 so razviti v lastni hiši in ce se ne motim imajo tud to...lah pa da se motim, nisem se videl v zivo. Ja moj je itak Tartarini, to je druga pesem
Kaj so teb dal?
(JozaGulikoza @ 23 Jun 2009, 12:34)

Slidy - dobra odločitev, zdej ko se ti bo sedelovc pohvalu, da mu Passat TDI pije 6 litrov se mu gladko nasmeješ, vkolikor mu matematika kej laufa, v nasprotnem primeru itak ne bo dojel kdo je zmagovalc porabe v vajinem primeru!

Hehe.
(jures @ 23 Jun 2009, 12:38)

Kaj so teb dal?
Ha, ha...jaz mam čist obični 'venturi' sistem za male pare
(Sishi @ 23 Jun 2009, 12:12)

Ne ne vbrizgava bencina nič ko deluje na plin. Motor nima direktnega vbrizga. Je pa zmontiran flashlube za podmazovanje ventilov.
Ko sem govoril o 5% večji porabi sem mislil na večjo porabo plina glede na isto prevožene kilometre z bencinom.
Evo obljubljene fotke.
Na zadnji sliki je oblečen woofer v prtlažniku.
JozaGulikoza
23 Jun 2009, 21:48
Niti ne porajtam kje poteka plinska inštalacija, za razliko od moje Celice!
YavarYe X6V6
24 Jun 2009, 04:59
Ja tukaj pa je razlika da ima tanova 6 cel kup cevk in kablov tega pri stari ni tolk bom prav slikal in napopal.
Drugače pa zgleda kr ok, se ne opazi laj je več samo tist ventil na požarni in flash lube, samo sem pač picajzlast, tist razdelilec pa je kr z vezicami privezan na "bencinsko" letev in napol prerezan šlauf je vmes podložen, verjetno zarad vibracij, pa to se da lepše narest, samo vseen funkcijo pa vseeno opravlja.
(YavarYe X6V6 @ 24 Jun 2009, 05:59)

Ja tukaj pa je razlika da ima tanova 6 cel kup cevk in kablov tega pri stari ni tolk bom prav slikal in napopal.
Drugače pa zgleda kr ok, se ne opazi laj je več samo tist ventil na požarni in flash lube, samo sem pač picajzlast, tist razdelilec pa je kr z vezicami privezan na "bencinsko" letev in napol prerezan šlauf je vmes podložen, verjetno zarad vibracij, pa to se da lepše narest, samo vseen funkcijo pa vseeno opravlja.
Z vezicami je pritrjen, ker ga drugače na zelo preprost način ne moreš pritrditi. Vsaj ne tako, da bi se vse skupaj skrilo pod plastični pokrovom, kar je bil namen, da se ne vidi ne injektorjev, ne kablov, ne šob, itd. Te novi injektorji nimajo nikjer kakršnegakoli navoja da bi zadevo pritrdil na kak nosilec. Guma je spodaj zaradi vibracij ja. Meni je važno v glavnem to, da ko odprem pokrov motorja, da tudi če se vidi, da je lepo vse zloženo, kar pa tukaj je. Pa še ne maram preveč vrtanja po avtomobilu, v kolikor ni nujno potrebno.
(slidy @ 24 Jun 2009, 13:14)

Z vezicami je pritrjen, ker ga drugače na zelo preprost način ne moreš pritrditi. Vsaj ne tako, da bi se vse skupaj skrilo pod plastični pokrovom, kar je bil namen, da se ne vidi ne injektorjev, ne kablov, ne šob, itd. Te novi injektorji nimajo nikjer kakršnegakoli navoja da bi zadevo pritrdil na kak nosilec. Guma je spodaj zaradi vibracij ja. Meni je važno v glavnem to, da ko odprem pokrov motorja, da tudi če se vidi, da je lepo vse zloženo, kar pa tukaj je. Pa še ne maram preveč vrtanja po avtomobilu, v kolikor ni nujno potrebno.
Filter mora bit pa pr roki....(p.s. stane 40€ z menjavo)
LabiGT
24 Jun 2009, 16:27
prebral sem tale
testzelo zanimivo

v reviji so bli tudi podatki za pospeske (tukaj jih ni) in so bli na strani 1.4...(pa se 7 stopenjski avtomatik je)