Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Xedos 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
esko
Torej, moji mazdi se bliža tehnični pregled in tukaj se pojavi nekaj problemov. Imam slabo ohranjeno mazdo Xedos 6. Prvi problem se pojavi pri vzmetenjeu, sumim da je prejšnji lastnik porezal fedre spredaj, zato bi prosil še kakega lastnika X6 V6 da zmeri višino avta od tal spredaj takoj pred gumo, ker se mi zdi avto kljub športnem vzmetenju nenormalno nizek + da je spredaj močno opazno nižji, zadaj je normalna višina. Naprej, ker je tehnični naslednji mesec in najbrž ne bo denarja za porihtat vse naenkrat me zanima katere stvari so mi nujne da naredim tehnični. Se pravi za zrihtat pa imam, vzmetenje (razen če je to normalno), servo ojačevalnik zavor (stvar deluje ampak se pedal rahlo pogrezne, kot da bi bil zrak noter seveda prezračeno dvakrat), prednji levi ležaj, ker sem sodeč po tujih forumih zajebal z oljem (not sem natočil ELF 5W40, mogel bi pa 5W30, in priporočajo Mobil1) moram spucat motor in dat noter eno kvalitetno olje + kak aditiv za HLA (to je baje vzrok čudnega zvoka mojega motorja), nobena luč na zadnjem pokrovu mi ne dela se pravi ne vzvratna luč ne meglenka, žarnice so dobre, da ne omenjam rastrgan voznikov sedež in rje okrog vetrobranskega stekla.

Zdej ker sem zanjo dal 1700€ lani avgusta, zgubim ene 1000€ na njej če jo grem zdej prodajat ker je skoraj za po delih za prodat, zgubim pa približno toliko če jo grem rihtat. Avto mi je zelo všeč čeprav malo pretrd za moj okus, V6 je enostavno fantastičen čeprav ga zdej ne slišim zaradi ležaja smile.gif. Rad bi ga zrihtal in vozil ampak se bojim da bo postala jama brez dna.

Prosim mišljenja, nasvete glede servisa in razumnosti le tega. Hvala.
Marko_mx-3
Po mojem bi bilo nujno za porihtat, ležaj in zadnje luči. Za lluči poglejte tam ko gredo kabli iz pokrova motorja v karoserijo, mora biti ena gumijasta cev. Največkrat se na takih mestih zalomijo kabli in potrgajo.
esko
Ležaj zrihtan, vesel ko radio sem se danes peljal v max tretji iz uršnih sel v nm yahoo.gif . Majster mi je še menjalnik zrihtal, neko plastiko not zamenjal, sem mel namen rihtat ampak ni bilo v nujno grupi, pa še z računom sem zadovoljen biggrin.gif . Zdej se bo še za fedre pozanimal, z motorjem je baje vse ok, kar se sliši tako je baje šum jermena za alternator pa še eden je, ne pogonski, katere je treba zamenjat.

Pravi tudi da je z servom za zavore vse v redu. Nisem več siguren glede tega, mogoče ni močno zaviral da bi opazil al kaj, vglavnem dva sta mi rekla da je treba zamenjat, dva pa da je v redu. Ali mi lahko kdo pomaga indetificirat problem. Se pravi pedalka za zavore je mehka, in ko jo pritisnem močno oz do konca se malo pogrezne oz poč kot da bi bil zrak noter. Zdej en mi je rekel da je mogoče kak prednji cilinder fuč, eden da je servo zanič in da se olje meša al ne pretaka pravilno ne vem. To mislim zrihtat ampak ne bi pa rad da me okoli prinesejo. Ker ponavadi če avto samo pripelješ serviserju in rečeš na zrihtej bo našel še petindvajeset stvari katere je moral zamenjat in mi pokazal masten račun.
jures
Samo ce jo porihtas kot je treba ti bo vračala se dolgo, verjemi....
esko
Danes sem poizkusil spravit zadnje sedeže vun, ker se edino tako baje vzame polica vn i zvočnike zamenja. Operacija kakopak ni uspela, šraufov katere sem videl na sliki pri meni ni huh.gif . Ker pa zvočnikov tako al tako ne bom sedaj menjal to ni pomembno. Naletel sem pa na neko škatlico pod sedežem in me zanima kaj je to.

Un bel krogec se da obračat, jaz ga nisem.
YavarYe X6V6
(esko @ 5 Apr 2009, 09:58) *

Danes sem poizkusil spravit zadnje sedeže vun, ker se edino tako baje vzame polica vn i zvočnike zamenja. Operacija kakopak ni uspela, šraufov katere sem videl na sliki pri meni ni huh.gif . Ker pa zvočnikov tako al tako ne bom sedaj menjal to ni pomembno. Naletel sem pa na neko škatlico pod sedežem in me zanima kaj je to.

Un bel krogec se da obračat, jaz ga nisem.

Senzor tresljajev za alarm.
esko
Aha, sploh nisem vedel da imam alarm, kaj šele kako ga vklopit. Sem dobil zraven dva daljinca s tremi gumbi ampak nobene funkcije nimajo, baterije zamenjal. Vredu, samo firbec me je matral biggrin.gif . Hvala.

K bolj resnim zadevam, na vrsto bo prišlo kmalu olje, ali naj samo zamenjam olje z filtrom, ali naj spustim še tisto čistilo čez, ker bo šlo not drugo olje oz drugačne viskoznosti (Mobil 1 Formula Rally 5w50). Pravtako kljub trditvam mehanika da je z motorjem vse vredu sem malo skeptičen glede zvoka motorja, je preveč kako bi rekel, kovinski, kot da se nebi prav mazal. Bom probal posnet pa sem prilimat.

Mogoče sem malo tečen, ampak hočem da je vse tako kot mora bit, in držim se politike več glav več ve biggrin.gif .
YavarYe X6V6
(esko @ 5 Apr 2009, 10:13) *

Mogoče sem malo tečen, ampak hočem da je vse tako kot mora bit, in držim se politike več glav več ve biggrin.gif .

Ni nujno, več glav bolj te zmede. biggrin.gif biggrin.gif
esko
Ma sej maš prav, mi je danes bratranec pojasnil kako se sploh maže motor, to je glih to ko ti vsak neki doda pol si pa začne človek umišljat da je vse narobe.
mazda_mx
5W50 je pregosto olje za V6 motor.
YavarYe X6V6
(mazda_mx @ 6 Apr 2009, 12:01) *

5W50 je pregosto olje za V6 motor.

confused0059.gif confused0059.gif confused0059.gif
A pol je men zaribou ?
jures
Jaz sem polico dobil ven brez odmontaze zicev, samo prevrni jih pa gre lepo, samo predal za prvo pomoc ven vzames iz nje ter pazis ker je zahaklana pri sipi

Ekola
http://www.mazdaxedos6.com/english-audio.htm
esko
Glih po teh navodilih sem delal, ampak ne morem naslona podret, zadaj sem dal na unlock pa vseeno ne gre. Mah če bo nagajalo bom pa po stari metodi, šraufenciger pa gas biggrin.gif .
jures
(esko @ 6 Apr 2009, 14:52) *

Glih po teh navodilih sem delal, ampak ne morem naslona podret, zadaj sem dal na unlock pa vseeno ne gre. Mah če bo nagajalo bom pa po stari metodi, šraufenciger pa gas biggrin.gif .

jaz sem ga samo nagnil naprej, pa je slo....samo predal ven
esko
Evo počasi napredujem, bil pri serviserjih in so baje fedri fuč, ker so ti fedri večinoma v kompletih bo treba vse zamenjat. Ker se mi zdi 410€ za eibach fedre veliko (amortizer, cena vključuje vzmeti, montažo in homologacijo) sem našel alternativne možnosti. Naletel sem na fedre podjetja FK in sicer za 180€ vendar imajo neke popuste in bi se izšlo okrog 130€ + da mi jih vidic v nm zmontira za 100€ z optiko. Iz nemčije se da dobit eibach fedre za 190€. Torej, koliko je ta zadeva slabša, ne pričakujem neke nore športnosti ampak ali lahko pričakujem da bom ovinke normalno speljal tudi pri malo višjih hitrostih? In pa, če je avto tovarniško spuščen za 30mm, in jaz nabavim športne vzmeti ki spuščajo za 30mm, ali moram vseeno homologacijo delat, ker avto bo ostal na isti višini le da ne bo original del noter?

Gre se za tole zadevo http://www.bolha.com/oglas382838060/sportn...a-mazda-xedos-6.
esko
Dečki še enkrat, bom ostal na cesti s tako robo al ne? Mal se mudi ker se bom mogoče ta teden spravil to rihtat!
jures
(esko @ 20 Apr 2009, 10:05) *

Dečki še enkrat, bom ostal na cesti s tako robo al ne? Mal se mudi ker se bom mogoče ta teden spravil to rihtat!

NA tehničnem gredo v kanal in vidijo barvo fedrov, če se bo hotel se bo lahko zapičil.
V Kranju na Laborah te na primer nihce ne bo vprašal... blush.gif

Drugače je pa tvoja odločitev - homologo stane 30€, al greš probat al pa to, vse kar rabiš je račun in nek TUV certifikat na katerem piše da je produkt za Xedos 6.

Jaz sem v cetrtek sel feltne in gume homologo dat na Laborah (215/40/17 na Xedos 6 happy0158.gif )
29€...pa mi nben ne bo tezil.

P.S. Od prejsnjega lastnika mam pa HIDke notri....sporočim januarja kako bo v Kranju..smile.gif Tu sem registriral obe moji Vespi oldtimerci...l.1970 sem pripeljal na stezo pa prav: ne bomo jo matral, kar registrirat pejte, s ta rdeco 1986 pridem tja pa sem imel predolgo cev za benz je ob gumo drsala in se tik pred stezo bencin ulije....kar pejd registrirat samo cev moras zamenjat.. love0072.gif
esko
Tehnični sem že naredil z obljuobo da bom čimprej zrihtal, kar tudi bom ne samo zaradi njih tudi zaradi sebe. Mene je bolj zanimalo kako se obnesejo ti cenejši fedri, ampak kolikor razumem mora biti veliko bolje kot je sedaj tako da bo pomoje kar zadovoljivo, si drznem upat tudi na malo udobnejšo vožnjo happy.gif

Kako se pa kej obnesejo tile HID kompleti, ker luči pri X6 so katastrofalne, po dežju pa kot da bi imel sveče prižgane.
jures
(esko @ 20 Apr 2009, 23:34) *

Tehnični sem že naredil z obljuobo da bom čimprej zrihtal, kar tudi bom ne samo zaradi njih tudi zaradi sebe. Mene je bolj zanimalo kako se obnesejo ti cenejši fedri, ampak kolikor razumem mora biti veliko bolje kot je sedaj tako da bo pomoje kar zadovoljivo, si drznem upat tudi na malo udobnejšo vožnjo happy.gif

Kako se pa kej obnesejo tile HID kompleti, ker luči pri X6 so katastrofalne, po dežju pa kot da bi imel sveče prižgane.

Let there be light - neverjetno se vidi in nikogar ne moti - so leče in preverjena višina
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.