Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
pomisleki pred nakupum mazde6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
mazdarobby
Smo tik pred nakupom mazde6 sport combi 2.0 D (120konjev) ob tem pa imam nekaj pomislekov za katere upam, da mi jih boste pomagali razjasniti.
Ob ogledu euroncap testov sem bil presenecen, da je mazda 6 (2003) dobila skupno samo 26 tock...
http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=3&id2=181
v primerjavi s konkurenti kot so honda accord, toyota avensis in peugeot 407 je to slabo. Se je varnost v novih letnikih ze izboljsala???
Nadalje sem nekje na netu zasledil, da prihaja facelift mazda6 in tudi boljsi dizli ter vecja varnost. Ima kdo konkretne podatke glede tega, saj ne bi rad sedaj kupil nov avto, cez 2 meseca bi pa prisel facelift...?
Drugace sem pa bil nepricakovano prijetno presenecen ob ogledu avta v salonu!
hvala za vse odgovore
lp,
vuk
Facelift naj bi prišel ven nekje spomladi 2005...
KLIK

lp vuk
Boss
Facelift naj bi bil po nekaterih podatkih šele konec 2005 vendar neglede na to, bo facelift (po slikah sodeč) precej neopazen. Malenkostne spremembe kar se motorja tiče so ponavadi odraz zgolj v tunanju elektronike (kar zna vsak powerbox).

Močnejši turbo diesel pa bo zaradi tega po novem padel v območje dražje registracije in to zgolj za borih pet konjev.

Pa še beseda, dve (al pa pol romana wink.gif ) o testnih trčenjih. Nažalost je to trčenje čisto po pravilih v točno določeno oviro pri točno določeni hitrosti. In proizvajalci avtomobilov temu primerno "goljufajo" in izdelujejo varnost točno določenemu testu. V realnosti se taka situacija lahko meri v procentih ali promilih, da se bo točno tako zgodila kot na testu. Eden takih je Renault, ki veliko večino svoje proizvodnje prodaja na trgih kjer velja EuroNCAP.

Vprašanje je kako bi se obnesel tak avto na ameriškem testu? Sigurno ne tako dobro kot na evropskem.

Da ne nabijam v prazno lahko povem za določen primer, ki je sicer ravno obraten. KIA Carnival II je na ameriškem testu doživela fantastičnih pet zvezdic za varnost na evropskem pa čisto porazni dve zvezdici.

Pa naj še zaključim: test trčenja je dobrodošla zadeva vendar počasi zgublja svoj prvotni namen, saj čedalje bolj postaja marketinški trik za povečanje prodaje. Vsekakor ga je potrebno upoštevati nikakor pa to ne velja, da v kolikor ima avto pet zvezdic je v trčenju boljši od tistega s štirimi (ja v testnem EuroNCAP že).

Pa še nekaj - Mazda 6 ni dobila točk za opozorilo pripetosti varnostnega pasu. Lahko ti povem, da tisti piskač v šestki tako nadležno piska, da moraš biti mazohist, da se ne pripneš in tu bi lahko dobila še dodatni dve do tri točke.
Allyssa
ojla

Da ne bom odpirala nove teme,.. smile.gif

A mogoče kdo ve kere so te nove barve, ki nej bi pršle skupi s tem faceliftom?

hvala za odgovor smile.gif

Lp
LabiGT
Ja, tam na linku k ga je dal Vuk pise: Haiti-Blau-Metallic (modra kot na sliki) in Noblessgrau-Metallic (neka siva).

Drugace pa dobrodosla smile.gif

PS: tko "objektivno" najboljsa barva za M6 je crna smile.gif
Allyssa
ja sj sm pogledala un link,..sam js pa nemščina,..hehe,..ne gre skupi biggrin.gif

drugač sm pa upala na kšno bl pametno barvo,..ker tale modra mi ni kj preveč ušeč,..jih je že preveč smile.gif

drugač pa,..objektivno,..js sm za temno violčno smile.gif
Mazda323
QUOTE (Allyssa @ Mar 2 2005, 17:55)

Samo ti moram sporočit da te barve več ni!
Allyssa
QUOTE (Mazda323 @ Mar 2 2005, 18:24)
QUOTE (Allyssa @ Mar 2 2005, 17:55)

Samo ti moram sporočit da te barve več ni!

wem sad.gif sam še zmer pa obstaja možnost d jo daš sam preštiraht a ne? smile.gif
Mazda323
Obstaja res možnost če še ti ostane denar samo jaz tega ne bi šel delat sploh pa ne če je čisto nov avto... wink.gif
Allyssa
ma ja,..sj wem,..sj men se tud to zdi mau krneki smile.gif
zato sm pa upala d bo zdj kšna pametna barva na nov,..pa nč od tega sad.gif kr od teh k so na razpolago mi nobena ni res wawwww

aja pa še neki,..k en je reku d pride prenovlena vn spomlad, en pa d šele konc leta,..pa k js pa nemščina nisva lih kolegice smile.gif
tko d pls če mi en loh še to pove kaj je zdj res smile.gif

tnx, Lp
LabiGT
V clanku pise pomlad 2005.
Sam v vsakem primeru se ti splaca cakat na prenovo.
Mazda323
Mazda 6 pride v začetku poletja 2005 na tržišče!
Allyssa
uuu ful fajn smile.gif lih takrt jo mamo namen kupt wink.gif pa ja itq d bi tko al tko čakala na tanovo,..sam če bi blo pa treba čakat do konc leta bi bla pa mal predolga smile.gif

tnx usm,..ful ste zlati smile.gif

Lp
Mazda323
Kaj veste mogoče kje je na netu več slik o prenovljeni Mazdi 6?
Allyssa
js sm vidla sam eno od navadne 6ke pa eno od une bl sportish variante,..sam me ta tadruga ful spominja na rx-8 in mi ni ušeč,saj od uzadi ne,..spredi j pa verjetn ista..una navadna mi j pa ušeč,..čeprou se res komi opaz razliko,..sam se jo smile.gif je pa verjetn ta tanova modra barva,..k ni pa sploh nč posebnga sad.gif prou smotana je,..najdla sm jo pa na MMS Mazda

drugač bi pa js tud slikce ja smile.gif
wildcat
Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo 1. marca ob 11.30 uri
na uradni tiskovni konferenci znamke Mazda prvič uradno predstavljena prenovljena Mazda6.

Neuradno bo pri nas predvidoma junija/julija.
Cene prenovljene Mazde6 še niso določene. (neuradno: bo dražja)
Prve neuradne slike prenovljene Mazde6:
wildcat
slika 2
wildcat
slika 3
Mazda323
Počakte do naslednega tedna bom jo jaz podrobno poslikal, če še do takrat ne bo več slik na internetu! wink.gif
Boss
Sorry, ampak bolj kot gledam manj vidim, kje naj bi bila opazna ta prenova. Edino kar mi je padlo v oči je oblika zgornjega dela (maska) odbijača, ki se malenkostno seli v preteklost k zadnjem modelu 626.
Allyssa
Pomlajena Mazda6 – imeniten avto je lahko še boljši

Drugi Mazdin poudarek na letošnjem ženevskem salonu je pomlajena in prenovljena Mazda6. Zunaj je na vseh treh različicah karoserije že na prvi pogled opazen še izrazitejši atletski dizajn s športnimi poudarki spredaj in zadaj. To so oblikovalci karoserije dosegli z novo prednjo masko, novim prednjim in zadnjim odbijačem, s črnimi podlagami prednjih in zadnjih luči, z novim dizajnom koles in zaključka izpušne cevi. Komur to ni dovolj, si bo še več športnega videza zagotovil z dodatnim paketom športne opreme v slogu vrhunske Mazde 6 MPS.

Prenovljena notranjost z novo opremo, novimi barvami in boljšimi materiali še poudarja videz in udobje, zaradi katerih je Mazda6 postala eden najprivlačnejših avtomobilov v svojem razredu. Med spremembami so nove obrobe merilnikov, kljuke vrat in centralna konzola v barvi temnega titana. Tu je še kup izboljšav udobja in praktičnosti: odklepanje brez ključa, električni pomik voznikovega sedeža s spominom za nastavitve, brisalniki s senzorjem za dež, protivlomni alarm in med drugim tudi športna prednja sedeža (kot opcija).

Nove gume in platišča, boljši izolacijski materiali, novi tehnični prijemi proti vibracijam in dodatne ojačitve, ki zmanjšujejo prenos hrupa s ceste, naredijo prenovljeno

Mazdo 6 še bolj uživaško in udobno.

user posted image

no,..tole j mal skrajšan smile.gif

aja pa še slikca od M6 MPS
user posted image

Lp
Boss
slikce by SIOL (Aleksander Praper)
user posted image
user posted image
wildcat
QUOTE (Mazda323 @ Mar 3 2005, 12:07)
Počakte do naslednega tedna bom jo jaz podrobno poslikal, če še do takrat ne bo več slik na internetu!  wink.gif

Jaz tudi čakam slikce katere bo direktor Skornšek iz Ženeve poslal, da se jih objavi biggrin.gif še posebej MPS-a in MX-5 smile.gif
vuk
Ti pa nisi šla?? Eno vprašanja:a misliš zamenjati MX-5ko z novim modelom? lp
wildcat
QUOTE (vuk @ Mar 3 2005, 18:15)
Eno vprašanja:a misliš zamenjati MX-5ko z novim modelom? lp

forget it! whatever.gif ne bom ti prodala mojo mx-5 tongue.gif biggrin.gif
vuk
He,he-v jok pa na drevo wink.gif...nisem na to ciljal..(trenutno bolj razmišljam o dvokolesniku biggrin.gif ).pač me je zanimalo če boš menjala; 2 litrski motor z 160 KM kr vabi...
YavarYe X6V6
Še en Mazda-mopedist ? rolleyes.gif
vuk
Zaenkrat mopedist biggrin.gif , upam pa da v kratkem motorist;če bom lahko časovno uskladil, grem kmalu delat izpit za motor. Potem pa nabavim kakšno pametno zadevco.
YavarYe X6V6
QUOTE (vuk @ Mar 4 2005, 07:37)
Zaenkrat mopedist biggrin.gif

Mopedist - nad 50 ccm, kar je pod 50 ccm, so zame sodobni kolesarji ali pa jezedci sesalcev. smile.gif
vuk
pol sem pa zaenkrat jezdec sesalca biggrin.gif
Boss
no pa smo fantu ukradli temo... shame on us.
YavarYe X6V6
QUOTE (Boss @ Mar 4 2005, 10:36)
no pa smo fantu ukradli temo... shame on us.

Ok priznam, jaz sem ta, ki je speljal temo na drug tir. z0tdntknw.gif
Se opravičujem.
Mazda323
user posted image

user posted image
vuk
Mi čakamo'live' slike... biggrin.gif . Kdaj se vračaš nazaj?
Mazda323
V sredo zvečer krenemo in pridemo v petek zjutraj nazaj! Slike pa bodo, če boš jih želel še več ti jih lahko zapečem na Cd-ju!? biggrin.gif
vuk
Ja to bi te prosil;pa skeniraj mi potrdilo o nakazilu,ko boš plačal v torek,da ga pošljem jodlarju.
Allyssa
ojla,..

upam d me nimate že usi polhn kufr s temi uprašanji smile.gif

zdj me pa še zanima a se da mogoče dobit tud modro mat al so sam metalne, pa so mat sam rdeča, rumena, bela pa črna unsure.gif

tnx,

Lp, Allys
IngvarL
QUOTE (mazdarobby @ Feb 27 2005, 12:08)
Smo tik pred nakupom mazde6 sport combi 2.0 D (120konjev) ob tem pa imam nekaj pomislekov za katere upam, da mi jih boste pomagali razjasniti.
Ob ogledu euroncap testov sem bil presenecen, da je mazda 6 (2003) dobila skupno samo 26 tock...
http://www.euroncap.com/content/safety_rat...p?id1=3&id2=181
v primerjavi s konkurenti kot so honda accord, toyota avensis in peugeot 407 je to slabo. Se je varnost v novih letnikih ze izboljsala???
Nadalje sem nekje na netu zasledil, da prihaja facelift mazda6 in tudi boljsi dizli ter vecja varnost. Ima kdo konkretne podatke glede tega, saj ne bi rad sedaj kupil nov avto, cez 2 meseca bi pa prisel facelift...?
Drugace sem pa bil nepricakovano prijetno presenecen ob ogledu avta v salonu!
hvala za vse odgovore
lp,

Zdravo,

Sam imam tocno tak model 6-ice, kot ga kupujete. Z avtom sem v splosnem precej zadovoljen, razen parih malenkosti, ki pa so jih na servisu sproti odpravili (pac, pri vsaki znamki imas lahko smolo, da naletis na vecjo ali manjso "limonco").

Facelift bo viden predvsem v notranjosti avta (spremenjena sredinska konzola), navzven pa bolj malo. Nekateri na nemskih forumih celo vecinoma pravijo, da jim je zdajsnja oblika sprednje maske veliko bolj vsec (kolikor je videti razliko). Sicer pa naj bi dizelska agregata dobila 6-stopenjski menjalnik, kolikor je meni znano, kar bo vsekakor dobrodoslo, se posebej glede na to, da je trenutni menjalnik v 6-ici precej skrtajoc (verjetno ne prenese najbolje velikega navora). Sicer pa so otroske bolezni 6-ice vec ali manj znane (http://37747.rapidforum.com/) in so jih do sedaj verjetno ze odpravili.

Ce se ti ne mudi, bi jaz pocakal na nove posiljke zgolj zaradi menjalnika, zdaj, ko vem, kaksen je obstojeci. Lahko pa seveda, da ne bo nic boljsi.

Kar zadeva primerjave z ostalimi avtomobili. Prenovljena Laguna se mi zdi znotraj slabsa kot prej (pac stvar osebnega okusa), P407 mi znotraj ravno tako ni prevec vsec, edina resna konkurenca (tako cenovno kot oblikovno) sta nova Octavia in Avensis, ki mi je se posebej bil vsec. Na zalost ima sibkejsi, in koliko pravijo drugi manj prozen in bolj pozresen motor.

Sicer pa so na enem forumu (zgornji link) nekateri zatrjevali, da je 6-ica kar zadeva kakovost, do sedaj najslabsa mazda, kar so jih imeli. Jaz prej nisem imel mazde, zato pri tem nimam posebnega mnenja.

Ena dobra stran tega, da prihaja nekoliko spremenjen model je tudi v pogajalski moci pri ceni. Ce vam je vseeno glede modela, boste verjetno lahko dobili avto (iz zaloge) po bolj ugodnih pogojih kot sicer.

In na koncu se "the ultimate test". Ali bi ponovno kupili mazdo? Zelo verjetno.
LabiGT
Mene osebno zanima kako bo z novim podvozjem in trso karoserijo. To je bolj pomembno kot kaksen styling (vsaj zame)...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.