Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 Navigacija
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3
jures
aha pardon, kliknil sem link od une all in one....
Lumpek
A se sedaj ve kakšna je končna cena tega izdelka ? Z upoštevanjem vseh stroškov. Sem namreč kandidat za mazdo6 letnik 2005.

LP Peter
Panter23
Pozdravljeni.
Tudi jaz sem interesent za takole navigacijo.
Če prav razumem, se v tej zadnji verziji dobi
navigacija, BT povezava in DVB-T MPEG4 ?
Kako pa je s predvajanjem video posnetkov? (divx ipd?)

Če bi bil še kakšne potencialni kupec, bi bilo fino kakšno
skupno naročilo?

Ali pa se to da naročit pri kakšnem našem trgovcu?

Sprašujem pa za model mazde6 letnik 2003 party0012.gif

sdspecy
Evo ti enga trgovca, klikn mene biggrin.gif

Uglavnem, roba je končn prišla z UK (no, provzaprov iz Čajne).
Glede TV tunerja; mislim, da bo še en čas MPEG-2, ker smo v EU skor edini, ki smo se odločili za MPEG-4 harhar.gif
Se mi zdi, da še niste mel velik biznisa s kitajčki, namreč, večina njih veliko obljublja, rezultati pa so bolj tak tak, glede na dosedanje izkušnje v naši firmi... osebno ne verjamem, da bo to tk hitr zarad prodaje 5 kom/leto (držim fige, da se mi ne bo treba posipat s pepelom tongue.gif )
Če bi zdej kdo to imel, nej se javi, za enkrat objavljam samo tu, za člane foruma cool.gif happy0158.gif
Cena 500€, kar je končna!! (nabavna + poštnina!). Pa dvomim, da bote kje cenej čez pršli, ker sm se zase muči s tem, da najdem najcenej (kar je iz UK, brez carine in davka jasno, z nekaj količinskega rabata whistling.gif )
Sicer pa se ta vikend lotim montaže in potem še kaj več povem tongue.gif
V kratkem pa bi nej prišle tud IR reverse kamere po nekje 20€.

jures
(sdspecy @ 10 Jun 2010, 17:02) *

Evo ti enga trgovca, klikn mene biggrin.gif

Uglavnem, roba je končn prišla z UK (no, provzaprov iz Čajne).
Glede TV tunerja; mislim, da bo še en čas MPEG-2, ker smo v EU skor edini, ki smo se odločili za MPEG-4 harhar.gif
Se mi zdi, da še niste mel velik biznisa s kitajčki, namreč, večina njih veliko obljublja, rezultati pa so bolj tak tak, glede na dosedanje izkušnje v naši firmi... osebno ne verjamem, da bo to tk hitr zarad prodaje 5 kom/leto (držim fige, da se mi ne bo treba posipat s pepelom tongue.gif )
Če bi zdej kdo to imel, nej se javi, za enkrat objavljam samo tu, za člane foruma cool.gif happy0158.gif
Cena 500€, kar je končna!! (nabavna + poštnina!). Pa dvomim, da bote kje cenej čez pršli, ker sm se zase muči s tem, da najdem najcenej (kar je iz UK, brez carine in davka jasno, z nekaj količinskega rabata whistling.gif )
Sicer pa se ta vikend lotim montaže in potem še kaj več povem tongue.gif
V kratkem pa bi nej prišle tud IR reverse kamere po nekje 20€.

A ti kaj veš a se v teh napravicah da upgrejdad mpeg2 na mpeg4?
Panter23
Huhu, tole bi pa mene mogoče tud zanimal smile.gif
Sam glede Mpeg4 pa skor ne verjamem da bi se dal samo softwersko upgradat ...

Kolk časa bi pa imel, da se odločmo? Financminister@press glare.gif
Marko_mx-3
Če znate nekaj angleščine si lahko na spodnjem linku pogledate razlike med Mpeg standardi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Moving_Picture_Experts_Group
Panter23
Huh:

The mpeg2 decoders that are implimented in the typcial STB's is pretty much hardwired in silicon. All do use some level of firmware decoding (the IBM chipsets in particular) however all the firmware does is control a set of hardware tools, all of which are mpeg2 focused.

The bottom line is that none of the mpeg2 SOC (system on a chip) designs used in mpeg2 STB's has either the ability or the power to implement mpeg4. Chip manufacturers have developed completely new (and significatnly more complex and expensive) chipsets to implement mpeg4, these chips naturally also do mpeg2

Nekdo drug pa je napisal:

The PC based receivers (lower and mid cost PCI cards, and USB sticks) should be fine as long as the software vendor will release updated software.

Pol pa ne veš dry.gif

Link
Stroker
(sdspecy @ 10 Jun 2010, 17:02) *

Bo še en čas MPEG-2... Vsaj do leta 2012, ko ga bodo v EU ukinili...
Drugače pa je že cela EU ob MPEG-2 tudi na MPEG-4.

Pa čestitke za pogum!
sdspecy
Ko ste že tolk zapel za ta MPEG-4 u avtu (čeravno sm mal u dvomih glede dejanske uporabnosti te zadeve v avtu dry.gif ); nabaviš kakšno takole zadevo (DVB-T Resiver MPEG-4 Sagem SD ITD81) za na 12V, pa flikneš u predal pred sovoznikom + 1 mal boljšo anteno (s tistimi priloženimi pačkami tk ni nč, če nisi blizu oddajnika), vse skup za cca 60-70€. Plus je v tem, da ga lahk uporablaš tud kje drugje (doma, na dopustu...).
Aj je al ni čist solidna opcija? Če vam je drago, pa počakte do naslednega leta, ko jih bojo skor zastonj talal rolleyes.gif

Glede EU in MPEG4; kolkr je men znano, je MPEG4 v uporabi v nekaterih državah (Italija, Francija, Španija, Norveška...) samo za HD signal. A da bi HD sprejemal na 7" ekranu? OK, sam pol rabiš itak HD sprejemnik, kar ga pa v teh napravah verjetno nikol ne bo. Realno gledano mislim, da bo šele čez več let večina Evrope pokrite z MPEG4 na SD&HD. Nevem, to je moj občutek, glede na izkušnje iz zgodovine.
Lahko pa se tudi motim.

lp,
D

PS: A je pol še kak korajžneš, da se javi za komponento (moja že zmonitana in pazi, celo dela!!! happy0158.gif ), da ne bo ostalo sam opri besedah, sej niste politiki, ali pač tongue.gif
Bom pa jutr probu še kak PIC nalimat sem...
Panter23
Jaz bi najverjetneje bil, samo ne še takoj ta mesec blush.gif
Bom pa z veseljem počakal še na slikce.
Si se že kaj igral z navigacijo in pa BTjem?
sdspecy
Končn uspel najt mal cajta, da par slik gos stisnem in mal komentiram zadevo.

V glavnem, zadeva celo dela biggrin.gif
Glede tehničnih karakteristik je ponekod celo napradovala (npr. podpora microSD HC 8GB, Win CE.60, procesor AT840 533 MHz, ekran 800*480 touchscreen, ki lepo deluje in prikazuje in ne zajebava, kot nekateri smile.gif , hitrost delovanja tudi solidna ipd. ), se pa najde kakšna malenkost, ki bi lahko bila bolje zasnovana, kot npr. daljinc, ki ga ponekod lahko uporabiš, drugod ne, predvsem pa ne rabiš vseh tistih 50 knofov tongue.gif BT sicer deluje, samo kot nekateri že vemo, BT ni ravno Ferrari tehnologija dry.gif in tako ga je najbolje uprabljati enostransko (iz GSMa). V glavnem, zadovoljen z delovanjem naprave (majku, kamero še vedn čakam, jebela cesta Robert angry.gif ) in mislim, da jo bomo koristno uporabljali cool.gif

Če koga še kaj zanima, na dan z besedo!
Spodaj pa še kot obljubljeno, slikice:

lp,
D
YavarYe X6V6
Part 2

mazdaman
kako izgleda pa radio z RDS
JernejL
yawar & sdspecy: za koliko so vaju kitajci "olajšali" za tole?
sdspecy
Fantje, dajte prebrat vsaj par postov nazaj, da ne boste bedarij pisali biggrin.gif Šefa Ajvarja ni za tole še nihče "olajšal" wink.gif
Sicer pa kot že rečeno, cca 450-500€ komplet, odvisn tud od varjante.
Stroker
Tale tema je pa že skoraj v naftalinu....

V glavnem, za vse, ki imajo take in podobne napravice (Win CE), imam novo iGO Primo navigacijo (800x480 in 480x272), če bi kdo želel imeti...

Več o programu: iGO primo

Je pa zakon, precej boljša od iGO 8-ke.
jures
(Stroker @ 7 Oct 2010, 19:22) *

Tale tema je pa že skoraj v naftalinu....

V glavnem, za vse, ki imajo take in podobne napravice (Win CE), imam novo iGO Primo navigacijo (800x480 in 480x272), če bi kdo želel imeti...

Več o programu: iGO primo

Je pa zakon, precej boljša od iGO 8-ke.

8.5.11?
Stroker
(jures @ 7 Oct 2010, 20:19) *

8.5.11?

Ja.
A rabiš? A maš v Seatu aftermarket navi?
jures
(Stroker @ 8 Oct 2010, 07:22) *

Ja.
A rabiš? A maš v Seatu aftermarket navi?

itak

8.5.9 se mi louda

kolk je veliko brez zemljevidov in vsega? Sej pri zemljevidih ni nič novega ne?
Stroker
(jures @ 8 Oct 2010, 08:30) *

itak

8.5.9 se mi louda

kolk je veliko brez zemljevidov in vsega? Sej pri zemljevidih ni nič novega ne?

A imaš zaslon 800x480? Če ja, ti 8.5.9 ne bo delal pravilno.
Vse pride preko 2GB, samo program mislim, da je 70MB.
Zemljevidi so zadnji (nič novega, Titove v Lj. še ni gor), je pa zraven dodatek za Real Junctions:

pa na razvrstilnih tablah na AC so sedaj tudi oznake št. izvozov in izgled terena je res realističen (hribi v ozadju...).

Pa daj ne loudaj, se bova dobila, pa si boš skopiral (saj proceduro pa že poznaš, tvoj laptop....), počakaj samo, da ga poštimam (slo. vodenje, tipkovnica s šumniki č,š,ž...).
jures
(Stroker @ 8 Oct 2010, 08:47) *

A imaš zaslon 800x480? Če ja, ti 8.5.9 ne bo delal pravilno.
Vse pride preko 2GB, samo program mislim, da je 70MB.
Zemljevidi so zadnji (nič novega, Titove v Lj. še ni gor), je pa zraven dodatek za Real Junctions:

pa na razvrstilnih tablah na AC so sedaj tudi oznake št. izvozov in izgled terena je res realističen (hribi v ozadju...).

Pa daj ne loudaj, se bova dobila, pa si boš skopiral (saj proceduro pa že poznaš, tvoj laptop....), počakaj samo, da ga poštimam (slo. vodenje, tipkovnica s šumniki č,š,ž...).

Como, kje si našel moje korenine!!!!!!!! happy0064.gif

JA sej zemljevide imam, vse ta nove, loh nekam teh 70MB obesiš - ja 800x480 itak dela
jures
Sem ga potegnu, vse dela.....samo kako hudiča se najde GPS sprejemnik? V IGO 8 si dal v nastavitvah auto search in ga je nasel, tukaj pa ne najdem tega menija??
Samo na zemljevidu pravi samodejno iskanje GPS sprejemnika pa se nič ne zgodi.....
angry.gif
jures
Se mi je zloudala, začela delat, pa mi SPLOH ni všeč - totalno kičasto...grem nazaj na Igo 8.4
jures
TMC mi je začel delati v SLO....

KAALman
vidim da ste vsi tak na teh android in ostalih navigacijag, mene pa še vedno muči, če bi se dalo usposobiti originalno navigacijo v 6ki do letnika 2005 wink.gif
YavarYe X6V6
(KAALman @ 27 Jun 2011, 06:38) *

vidim da ste vsi tak na teh android in ostalih navigacijag, mene pa še vedno muči, če bi se dalo usposobiti originalno navigacijo v 6ki do letnika 2005 wink.gif

Js sem raje zamenjal letnik, na tega kjer navi dela BP. blush.gif
KAALman
(YavarYe X6V6 @ 27 Jun 2011, 14:53) *

Js sem raje zamenjal letnik, na tega kjer navi dela BP. blush.gif

ko*j!

sorry, mogu sem smile.gif
JozaGulikoza

Pol sva na istem, tista navigacija iz tovarne, mi samo gužvo dela na armaturki, zaenkrat! dry.gif
`ripper`
Pa res ni za stare šestice nobenga update CDja? Sosed me je prosil, ker ima 6ko z navigacijo, da mu probam najt kak CD s kartami, pa ništa od tega...nism tolk pametn biggrin.gif
Da bi vsaj približno pokril ceste... A se ve vsaj, kter software laufa na njih, se mogoče kake kompatibilne karte vrtijo kje. Nekje sm zasledil, da so not Panasonicove navigacije, res niso mogl bl leve firme zbrat za našo regijo smile.gif
Kar se tiče iGO kart pa... kdor rabi nove, naj me kontaktira, samo vedt je treba, kater software se ganja.
A je to 8.3.x al je 8.0.x al je še 2006, ker se karte razlikujejo in posledično ne delujejo vse z vsemi. Je pa iGO navigacija pomoje ena najbolj hvaležnih za obdelavat, ker maš res vse, lane assistant s tablami, panorama view, TMC dela ob ustreznem radijskem sprejemniku...
Andriy
(`ripper` @ 4 Jul 2011, 11:37) *

Pa res ni za stare šestice nobenga update CDja? Sosed me je prosil, ker ima 6ko z navigacijo, da mu probam najt kak CD s kartami, pa ništa od tega...nism tolk pametn biggrin.gif
Da bi vsaj približno pokril ceste... A se ve vsaj, kter software laufa na njih, se mogoče kake kompatibilne karte vrtijo kje. Nekje sm zasledil, da so not Panasonicove navigacije, res niso mogl bl leve firme zbrat za našo regijo smile.gif
Kar se tiče iGO kart pa... kdor rabi nove, naj me kontaktira, samo vedt je treba, kater software se ganja.
A je to 8.3.x al je 8.0.x al je še 2006, ker se karte razlikujejo in posledično ne delujejo vse z vsemi. Je pa iGO navigacija pomoje ena najbolj hvaležnih za obdelavat, ker maš res vse, lane assistant s tablami, panorama view, TMC dela ob ustreznem radijskem sprejemniku...

S tem vprašanjem sem se tudi sam veliko ukvarjal in obupal na idejo da bi lahko kje našel karte.

Sedaj pa imam v avtu tole:
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6000&st=100

tongue.gif

Z zadevico več kot zadovoljen.

Moram pa še malo uredit napeljavo blush.gif
`ripper`
HUm...si dejansko stlacil tablet pc v lukno not? =) Svaka ti cast wink.gif
Jest sm sicer zdle dobil nekej za mp3je svirat, samo bi mi kaka takale rec ala car-pc hudo hudo prijala. al pa kaka tablica z androidom...zdej k mam ze dve navigaciji k delata na androidu, bo to zmaga... gps receiver pa mam se na BT...sam ne vem, kolk so kej med sabo kompatibilni...teli receiverji pa tablce. smile.gif za probat bo
alko
@ripper in joza:

Landrover navigacija dela tudi na mazdah smile.gif

Je pa najnovejša le iz leta 2008(vzhodna evropa, vključno s Slovenijo).
batko
(alko @ 28 Aug 2011, 20:27) *

@ripper in joza:

Landrover navigacija dela tudi na mazdah smile.gif

Je pa najnovejša le iz leta 2008(vzhodna evropa, vključno s Slovenijo).

sem jo proval na moji Mazdi ampak vse skupaj ni nič, slabsa pokritost zemljevida, pa še grafično je vse skupaj bolj bogo...za moje pojme skoraj neuporabno sad.gif

sem proval vse varjante ampak original navigacija, v mazdah do letnika 2005 je DENSO in je totalno neuporabna...če imaš malo volje za predelavo bom dal slike kako sem mojo predelal tako da vsaj tisti ekran na armaturi ni več za okras biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.