Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 Navigacija
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3
YavarYe X6V6
(dogy_ @ 9 Sep 2009, 10:50) *

pozdravljeni sem nov na forumu passifier.gif passifier.gif me pa zanima ce ma kdo kaksno novejso navigacijo oz cd (dvd) ki bi mi bil pripravljen poslati da bi mel novejso karto mam pa mazdo6 in original karto se notri ki ne podpira slo in hr.....lepo bi prosil koga ce je tako dober.....

Na to lahko pozabiš, tehga nima noben lastnik mazde z navigacijo, ker to sploh ne obstaja. angry.gif
dogy_
(YavarYe X6V6 @ 9 Sep 2009, 11:02) *

Na to lahko pozabiš, tehga nima noben lastnik mazde z navigacijo, ker to sploh ne obstaja. angry.gif

kaj pa lahko naredim da bom mel kaj novejsega???? ker v predalu mam dvd...predvajalnik....
YavarYe X6V6
(dogy_ @ 9 Sep 2009, 11:18) *

kaj pa lahko naredim da bom mel kaj novejsega???? ker v predalu mam dvd...predvajalnik....

Welcome to the club, najbolš da vzameš tist dvd z zemljevidi ven, da ti dvd ne bo škripal vsakič ko obrneš ključ.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 9 Sep 2009, 11:23) *

Welcome to the club, najbolš da vzameš tist dvd z zemljevidi ven, da ti dvd ne bo škripal vsakič ko obrneš ključ.

happy0158.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 9 Sep 2009, 11:23) *

Update obljubljajo od leta 2008 - Navteq, in ja kupit ga bo treba

tole jee pa edino - kar ze mas

http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP...igationMenu=YES
dogy_
ne se jebat da je tisto le brez veze notri....fak..... kaj pa tisto z karminom ko je en razlagal......ce bi garmina gor priklopil in bi sam mape mel njegove....
jures
(dogy_ @ 9 Sep 2009, 11:28) *

ne se jebat da je tisto le brez veze notri....fak..... kaj pa tisto z karminom ko je en razlagal......ce bi garmina gor priklopil in bi sam mape mel njegove....

to ne vem, v glavnem ko se bos zapeljal do ITA ali AUT meje ti bo teta rekla Welcome to Italy al pa Welcome to Austria...smile.gif

Poprej pa samo bel ekran..........
YavarYe X6V6
(dogy_ @ 9 Sep 2009, 11:28) *

Lej noben te ne je.., tako je.
dravni
Zanima me ali se je glede tega že kaj zgodilo, bi bil jaz tudi ineresent W2-D796M za staro 6 -ko
sdspecy
(dravni @ 20 Sep 2009, 20:30) *

Zanima me ali se je glede tega že kaj zgodilo, bi bil jaz tudi ineresent W2-D796M za staro 6 -ko

Zgleda, da še ni cajt razprodaj tongue.gif
dravni
(sdspecy @ 21 Sep 2009, 10:08) *

Zgleda, da še ni cajt razprodaj tongue.gif

A je zdej že cajt za razprodaje in kdaj bo?
polde
(MK_R1 @ 14 Apr 2009, 17:20) *

Jaz imam original v avtu, pa ne dela v slo, hr,...
Spraševal sem pri posredniku točno za tako DVD, Navi kot si ti dal link in Garmina boš imel samo tako, da boš prenosnega priklopil preko AV vhoda.

Jaz pa sem uspel staknit od enega madzara nauradno verzijo Navteq map za Hrvasko, Slovenijo, Avstrijo in preostale drzave vzhodne Evrope. Deluje v M6, letnik 2006.
YavarYe X6V6
(polde @ 29 Oct 2009, 18:18) *

Jaz pa sem uspel staknit od enega madzara nauradno verzijo Navteq map za Hrvasko, Slovenijo, Avstrijo in preostale drzave vzhodne Evrope. Deluje v M6, letnik 2006.

Od letnika 2005 naprej je drug sistem navigacije kot do leta 2005, tako ne bo delovalo na starejših mazdinih navigacijah, če sploh bo delovalo, ni pa greh probat, go for it !
polde
(dogy_ @ 9 Sep 2009, 10:18) *

Ni res.
Jaz imam in dela. (Slo, Hr, Avstrija, Madzarska,...) Sicer pa je neuradna verzija.
dravni
(Stroker @ 6 Aug 2009, 13:33) *

Seveda je Touchscreen. Le tako lahko navigacijo upravljaš.
Jaz imam karte iGO 8. Drugače pa lahko uporabljaš katerokoli karto - kompatibilno z Windows CE.
Sem si jih pa snel z neta. Tak da če rabiš ti jo lahko jaz dam.

Stroker a z to navigacijo lahko uporabljaš POI točke
Stroker
(dravni @ 16 Nov 2009, 09:38) *

Stroker a z to navigacijo lahko uporabljaš POI točke

Ja, kar želiš si lahko gor naložiš (radarje, bankomate, trgovine, parkirišča...).
dravni
(Stroker @ 16 Nov 2009, 09:41) *

Ja, kar želiš si lahko gor naložiš (radarje, bankomate, trgovine, parkirišča...).

Hvala, izgleda se bom jaz tudi spustil v to zadevco, kakšni nasveti mogoče?
jures
Kake razlike v ceni za CX-7

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...e=STRK:MEWAX:IT

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...e=STRK:MEWAX:IT

300€...
pa obadva imata GPS, touch screen, bluetooth, 6CD virtual veksler, USB, i pod...etc etc

380€ za vse mazde:
http://stores.shop.ebay.de/bluetoothmobile...p;submit=Finden

Za Mazdo 6 je hudo dober

Ta ponudnik je pa drazji:
http://stores.shop.ebay.de/Future-Star-Mar...634Q2ec0Q2em322

dostave so iz China - torej se nekaj malega carine (jaz sem za diske iz Amerike 400USD plačal 60€ vseh stroškov)
Stroker
(dravni @ 16 Nov 2009, 09:55) *

Hvala, izgleda se bom jaz tudi spustil v to zadevco, kakšni nasveti mogoče?

Jah, jaz ti priporočam. Meni že več kot leto lepo služi. Če boš rabil pomoč pri vgradnji pa javi.
Nameravaš vgraditi tudi kamero za vzvratno vožnjo?
TV tuner ne bo deloval pri nas (tudi z eno pasivno anteno bo bolj kilavo delal zunaj Slovenije).
Kaj pa ekrančki na zadnjih sedežih?
Pa založi se z 2GB SD karticami (za filme in glasbo)....

Če pa koga zanima za nove Mazdice naj se oglasi pri Primožu (zraven Game). Dobavlja nekaj zadevic direktno od proizvajalcev.
dravni
(Stroker @ 18 Nov 2009, 17:24) *

Jah, jaz ti priporočam. Meni že več kot leto lepo služi. Če boš rabil pomoč pri vgradnji pa javi.
Nameravaš vgraditi tudi kamero za vzvratno vožnjo?
TV tuner ne bo deloval pri nas (tudi z eno pasivno anteno bo bolj kilavo delal zunaj Slovenije).
Kaj pa ekrančki na zadnjih sedežih?
Pa založi se z 2GB SD karticami (za filme in glasbo)....

Če pa koga zanima za nove Mazdice naj se oglasi pri Primožu (zraven Game). Dobavlja nekaj zadevic direktno od proizvajalcev.

Evo sem napravico tudi jaz dobil. Zahvalil bi se BO CUI happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif happy0158.gif res pošten fantiček. Če koga kaj zanima postopek?

Stroker

Ja rad bi vgradil tudi kamero pa kero mi priporočaš?
Ja za TV imam eno za digitalne signale, pa misliš, če jo bom dal pod armaturo, da bo stvar delala?
Kje imaš ti postavljeno anteno za GPS?
Pa ali imaš kakšne dobre karte in kako preneseš garminove karte oz kakšno ime mora imeti karta?
Ekrančke tudi mislim vgraditi bi rabil nasvete ja, katere in kako vgraditi?

Zadevca je res yahoo.gif
Stroker
(dravni @ 3 Dec 2009, 17:20) *

Ja rad bi vgradil tudi kamero pa kero mi priporočaš?
Ja za TV imam eno za digitalne signale, pa misliš, če jo bom dal pod armaturo, da bo stvar delala?
Kje imaš ti postavljeno anteno za GPS?
Pa ali imaš kakšne dobre karte in kako preneseš garminove karte oz kakšno ime mora imeti karta?
Ekrančke tudi mislim vgraditi bi rabil nasvete ja, katere in kako vgraditi?

1. Kamer je ogromno na eBay-u. Jaz sem imel prej kamero s 120° kotom, brez IR, sedaj imam tako s 180° kotom ima pa tudi IR in prikazovalnik razdalje z usmerjevalnimi črtami. Razlika je očitna, še posebej ponoči. Tako, da priporočam, da pri kameri iščeš sledeče karakteristike: vidni kot vsaj 170°, IR, prikazovalnik razdalje.
2. Antena bo delala, če jo daš pod armaturko, kako bo pa lovila je pa že vprašanje. Raje je ne montirat tako, da bo skrita, ker bo preveč motenj. Jaz imam anteni montirani na obeh zadnjih stranskih šipah, ko sem jih probal nižje pod robom šipe je slika že skakala (med vožnjo).
3. Anteno za GPS pa komot pospraviš pod armaturko oz. jo montiraj v luknjo za zaslonom (prilepi kovinsko ploščico na plastiko in nanjo postavi magnetno anteno).
4. Karte moraš imeti s programom, ne moreš imeti samo kart na SD kartici. Se pravi, da je ime kart odvisno od programa. iGO8 ima svoje karte, Route66 svoje, Garmin svoje...., npr. z iGO8 ne moreš uporabljati kart, ki so za Route66. Drugače pa uporabljam jaz program iGO8 s kartami celotne Evrope (Z&V). Če bi pa raje katere druge pa pazi, da bo program kompatibilen z Windows CE (za WinMobile ne bo delal).
5. Pri ekrančkih je pa malce bolj komplicirano. Kako bi jih pa rad imel vgrajene? Jaz sem zrezal vzglavnike, tako, da je to vgradnja brez povratka, ampak LCD-ji pa zgledajo kot bi bili serijsko vgrajeni (tudi če so vzglavniki dvignjeni oz. izvlečeni, ni nikjer nobenih kablov videt). Če boš ubral tako vgradnjo vzemi največ 7" LCD-je. Če jih pa misliš le montažno obesit na palice od vzglavnikov potem pa lahko tudi večje. Tako vgrajene lahko tudi kadarkoli vzameš iz avta. Torej se moraš najprej odločiti ali bo vgradnja za vedno ali občasna. Lahko poslikam in dam gor slikco kako imam, če te zanima.
mazdaman
Lepo bi bilo videti kake slike, da tudi drugi vidimo kaj se dogaja
Deluxe
(mazdaman @ 7 Dec 2009, 08:36) *

Lepo bi bilo videti kake slike, da tudi drugi vidimo kaj se dogaja

Js sm nov tukaj. Naročil sem si Mazdico 6 in sedaj tukaj čekiram kako in kaj.

Mi kdo nalepi link kakšne navigacije, ki jo je že kupil in se dobro obnese.
Zanima me pa še vir kje se dobi karte Slovenije in sosednjih držav, predvsem Italija, Austria, Nemčija, Švica... Pa po možnosti da je screen touch, pa kaj je potrebno da je tudi TV in da tudi lovi kak program?

Lp happy0158.gif
Boss
Več ali manj je vse opisano ravno v tej temi, če pa želiš imeti navigacijo le kot navigacijo je pa najbolje, da kupiš recimo Garmina ali pa kej podobnega samo ne pričakuj, da boš lahko priklopil recimo TV anteno ali pa DVD player.
Deluxe
(Mazda 6 1.8i TE @ 8 Dec 2009, 21:36) *

Js sm nov tukaj. Naročil sem si Mazdico 6 in sedaj tukaj čekiram kako in kaj.

Mi kdo nalepi link kakšne navigacije, ki jo je že kupil in se dobro obnese.
Zanima me pa še vir kje se dobi karte Slovenije in sosednjih držav, predvsem Italija, Austria, Nemčija, Švica... Pa po možnosti da je screen touch, pa kaj je potrebno da je tudi TV in da tudi lovi kak program?

Lp happy0158.gif

Link do več navigacij:

http://www.alibaba.com/product-gs/26136752...azda_6_dvd.html
Deluxe
(Boss @ 9 Dec 2009, 10:27) *

Več ali manj je vse opisano ravno v tej temi, če pa želiš imeti navigacijo le kot navigacijo je pa najbolje, da kupiš recimo Garmina ali pa kej podobnega samo ne pričakuj, da boš lahko priklopil recimo TV anteno ali pa DVD player.

še tale link - navigacija za cca 400€!!:

http://wholesale.alibaba.com/product-gs/25...holesalers.html
jures
(Mazda 6 1.8i TE @ 10 Dec 2009, 22:25) *

ze zdavnaj zgoraj sem jih napopal od 300€ naprej.

samo pazite dobave so vse iz Kitajske - torej carina.....tudi ce je ponudnik iz eu morate brati drobni tiski iz kje se pošilja.

iz tvojega linka:
Supplier Details
Gold Link Information Technology Co., Ltd.

[Guangdong China (Mainland)]
Deluxe
(Mazda 6 1.8i TE @ 10 Dec 2009, 22:25) *

Kaj ta TV tuner, ki ga imajo te navigacije je ustrezen za nas: ''the DVB-T will support mpeg-2''?
Stroker
(Mazda 6 1.8i TE @ 11 Dec 2009, 11:41) *

Kaj ta TV tuner, ki ga imajo te navigacije je ustrezen za nas: ''the DVB-T will support mpeg-2''?

Ne. Mora podpirati MPEG-4.
Bo pa "še nekaj časa" delal v HR in drugih državah EU.
Deluxe
(Mazda 6 1.8i TE @ 11 Dec 2009, 11:41) *

Ne. Mora podpirati MPEG-4.
Bo pa "še nekaj časa" delal v HR in drugih državah EU.

http://www.diytrade.com/china/4/products/5...or_MAZDA_6.html

Deluxe
(Mazda 6 1.8i TE @ 12 Dec 2009, 12:12) *

Hello,
vsem ponudnikom sem že pisal in zaenkrat še noben nima digitalnega TV tunerja mpeg 4. Vsi so mpeg 2. To pa ne dela pri nas, tako da bom še malo počakal z nakupom. Menda jih bodo pričeli vgrajevati čez 2 meseca.. happy0158.gif
Stroker
(Mazda 6 1.8i TE @ 15 Dec 2009, 19:04) *

Hello,
vsem ponudnikom sem že pisal in zaenkrat še noben nima digitalnega TV tunerja mpeg 4. Vsi so mpeg 2. To pa ne dela pri nas, tako da bom še malo počakal z nakupom. Menda jih bodo pričeli vgrajevati čez 2 meseca.. happy0158.gif

He, he, jaz se že več kot pol leta vozim z MPEG 4 tunerjem... Pa zdaj so spet končno dali nazaj na DVB-T POP TV, Kanal A, TV Piko in TV 3...
Počakaj še dva mesca, se splača.
Deluxe
(Stroker @ 15 Dec 2009, 20:45) *

He, he, jaz se že več kot pol leta vozim z MPEG 4 tunerjem... Pa zdaj so spet končno dali nazaj na DVB-T POP TV, Kanal A, TV Piko in TV 3...
Počakaj še dva mesca, se splača.

čaki čaki, kje si ga pa ti dobu? dodatna škatla, al si dobil že tako mašino? linki...
dravni

Jaz kot že veste sem zadevo pred kratkim kupil in zadevica dela res OK. Uspelo mi je naložiti gor iGO 8 kart pa bi rad Garminove. Vse že probal ali se komu sanja kako bi garminove karte gor naložil. Zadeva pa potrebuje exe file da zadeva laufa. Ta zadeva nima ID naprave. Se komu kaj svita? huh.gif

Drugače je tukaj rešitev zadeve glede TV DVB-T ker ima ta zadeva še en AV vhod prost.link
Stroker
(Mazda 6 1.8i TE @ 15 Dec 2009, 20:55) *

čaki čaki, kje si ga pa ti dobu? dodatna škatla, al si dobil že tako mašino? linki...

Dodatna škatla.
YavarYe X6V6
(dravni @ 15 Dec 2009, 21:26) *

Jaz kot že veste sem zadevo pred kratkim kupil in zadevica dela res OK. Uspelo mi je naložiti gor iGO 8 kart pa bi rad Garminove. Vse že probal ali se komu sanja kako bi garminove karte gor naložil. Zadeva pa potrebuje exe file da zadeva laufa. Ta zadeva nima ID naprave. Se komu kaj svita? huh.gif
Drugače je tukaj rešitev zadeve glede TV DVB-T ker ima ta zadeva še en AV vhod prost.link

Vsaka jo ima.
dravni
(YavarYe X6V6 @ 16 Dec 2009, 22:00) *

Vsaka jo ima.

Kaj to a misliš ID?
YavarYe X6V6
(dravni @ 16 Dec 2009, 22:49) *

Kaj to a misliš ID?

Aha.
dravni
(YavarYe X6V6 @ 17 Dec 2009, 20:53) *

Aha.

Dej povej mi a imaš idejo oz. ali znaš kako naj to zadevico uredim, da bo lavfala z garmin kartami. Sem probal že marsikaj ampak z0tdntknw.gif
x-layer
(dravni @ 17 Dec 2009, 21:15) *

Dej povej mi a imaš idejo oz. ali znaš kako naj to zadevico uredim, da bo lavfala z garmin kartami. Sem probal že marsikaj ampak z0tdntknw.gif

Kateri Garmin pa si poiskusil naložit?
dravni
(x-layer @ 17 Dec 2009, 21:36) *

Kateri Garmin pa si poiskusil naložit?

Garmin Mobile Xt For Windows Mobile V 5.00.20W
Stroker
(dravni @ 21 Dec 2009, 19:55) *

Saj sem že napisal, da karte, ki so za Windows Mobile ne bodo delale, da morajo biti za Windows CE.
Jest
(dravni @ 21 Dec 2009, 19:55) *

Poskusi z verzijo za starejse Windows Mobile >> http://www8.garmin.com/support/collection....ct=010-10844-00

Garmin Mobile XT for Windows Mobile (for older devices), Ver. 4.10.40w, as of Oct 12, 2007, Download
dravni
(Jest @ 22 Dec 2009, 12:13) *

Poskusi z verzijo za starejse Windows Mobile >> http://www8.garmin.com/support/collection....ct=010-10844-00

Garmin Mobile XT for Windows Mobile (for older devices), Ver. 4.10.40w, as of Oct 12, 2007, Download

Hvala, bom probal
dravni
(dravni @ 22 Dec 2009, 21:22) *

Hvala, bom probal

Evo probal tole GarminMobileXTforWindowsMobile_forolderdevices__41040w in stvar huh.gif
krco22
(Stroker @ 17 Apr 2009, 17:55) *

Evo nekaj slikic...

Zaprt...

GPS meni...

DVD meni...

iGO 8 meni in pogled karte...

De mi lahko kdo pove ce je potrebno kej na original radiji spremenit ce bi hotu to vgradit?
Sele zdej se zanimam za nakup pa bi rabu kako informacijo kupujem pa tega vrjetn se je ze kej spremenu!
Imam pa bose ozvocenje mazda je pa letnik 2004!

http://www.witson.com/view_pro.php?id=1278
jures
(krco22 @ 12 Jan 2010, 15:34) *

De mi lahko kdo pove ce je potrebno kej na original radiji spremenit ce bi hotu to vgradit?
Sele zdej se zanimam za nakup pa bi rabu kako informacijo kupujem pa tega vrjetn se je ze kej spremenu!

Kot prvo star radio gre ven......pa pa...

glede bose pa naj nekdo napise ce ga dovolj napaja OEM radio....
Deluxe
(krco22 @ 12 Jan 2010, 15:34) *

čez par mesecev obljubljajo navigacije ki bodo imele tudi DVB-T TV tuner mpeg4, pomeni boš lahko gledal tv pri nas...js bom še malo počakal... smile.gif
Jest
(jures @ 12 Jan 2010, 16:54) *

Kot prvo star radio gre ven......pa pa...

glede bose pa naj nekdo napise ce ga dovolj napaja OEM radio....

Pri starih sesticah originalni radio pomoje ostane notri... ker navigacija pride v predal zgoraj na armaturi ... Tale tudi nima napisano, da bi imel se audio sistem (radio, CD player,...)

Sedaj sem celo videl, da tudi pise z rdeco, da se integrirani radio ne odstranuje smile.gif

Stroker
Na prvi strani tele teme je vse napisano in poslikano, kako in kam se priklopi, kako deluje...

Nič se ne spreminja na original radiju in nima veze kakšno ozvočenje je (Bose ali navadno).

In še enkrat: karte prirejene za Windows Mobile na teh napravah NE bodo delovale.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.