Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 Navigacija
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3
krco22
Lep pozdrac na Ebay sem zasledil tole zadevico ki je na sliki za mazde 6 kakor sem prebral podpira dvd,mp3,dvix,usb priključek,navigacija se lahka garmin gor naloži cena je pa 698 dolarjev! Ima mogoče kdo kakšno iskusnjo s tem, ali pa saj mnenje?

http://cgi.ebay.com/Mazda-6-DVD-GPS-Naviga...0211145010r4357

Pred nekaj casa se je nekaj podobnega prodajalo na bolhi za 800€!

KAALman
nekateri smo se že poigravali z mislijo, da bi si kaj podobnega nabavilil namesto originalne navigacije, ki ne podpira južne in vzhodne Evrope, pa nas je minilo, pa smo raje denar v kaj pametnega naložili smile.gif

izgleda pa zanimivo... je pa tega več tipov, na USA mazda forumu so ene trije v opisu...

če se ti da, pobrskaj malo na www.mazda6club.com
MK_R1
Jaz sem se pred pol leta zanimal za navi za Mazdo 6 in Toyoto rav pri slo distributerju.Nikjer nisem zasledil katere karte uporablja in tudi prodajalce mi ni znal drugega povedat, kot da v Slo dela dry.gif .
Ko sva se že skoraj zmenila, jih je umaknil iz prodaje, le zakaj !
Sem jih pa kmalu potem na ww.ebay.de zasledil po 420€ , ampak me niso več prepričali, da bi se odločil !
Jaz se bom zdaj verjetno odločil za TV adapter kateri uporablja original monitor in ima 4 x video vhode in lahko potem gor priklopiš kar želiš, tudi garmina, tom toma,...

lp
krco22
A to si se zanimu za to zadevo ki je aftermark al za original od mazde ker ne vem zakaj se nebi dalo uporabljat garmina in adriarout ce ima vse priključke če ne drugač garmina na usb ključ pa gasa!

Moje mnenje sam jaz sm lajik glede teh stvari! Jaz raj kupm pa sprobam če ni to to kar pričakujem pa na ebay in gre dajle! tongue.gif
MK_R1
Jaz imam original v avtu, pa ne dela v slo, hr,...
Spraševal sem pri posredniku točno za tako DVD, Navi kot si ti dal link in Garmina boš imel samo tako, da boš prenosnega priklopil preko AV vhoda.
Stroker
To zadevico sem si jaz lani omislil in si jo naročil (iz Anglije, cca. 300€ s poštnino). Zmontiral v avto sem jo sam in deluje odlično. Za navigacijo uporabljam karte iGO 8 3D (celotna Evropa, tudi SLO in HR).
Sistem ima operacijski sistem Windows CE in na to je treba biti pazljiv pri kartah, ker tiste za Win Mobile ne bodo delovale (jih sistem ne prepozna). Sistem tudi žal ne podpira TMC - sicer ga pri nas še ni, v tujini bi bil pa precej uporaben. Ima pa naprava dva slota za SD kartice (podpira le do 2GB), ena le za GPS karte, druga pa za filme, slike, glasbo... in DVD player ter USB vhod. Istočasno lahko deluje navigacija (navigiranje poslušaš preko vgrajenega zvočnika) in gledanje DVD-ja (zvok preko radija). Touchscreen deluje le pri navigaciji oz. GPS menu-ju, pri uporabi DVD-ja ali AV1/AV2 vhoda, je treba uporabiti tipke ob zaslonu ali pa priložen daljinski upravljalnik. Jaz imam na AV2 povezano kamero za vzvratno vožnjo in nastavljeno tako, da se zaslon (če ni v uporabi) samodejno dvigne in prikaže sliko kamere ob prestavitvi v vzvratno. Je pa lahko zaslon lahko tudi zaprt ob uporabi navigacije in le poslušaš navigiranje.
Tunerja za TV nima vgrajenega tako, da če želiš gledati TV, moraš tuner dokupiti, lahko tudi DVB-T, vendar ne bo delal pri nas (mi imamo že MPEG4, 12V tunerji so pa v glavnem še vsi MPEG2), v tujini bo pa delal odlično in bo slika med vožnjo kot bi gledal DVD.
Je pa zadeva bolj "čangšlang" narejena, ampak deluje in je uporabna. Aja, proizvajalec je pa Witson.

Pa Garmina ne boš priklapljal gor preko AV vhoda, ker ga boš moral še vedno upravljati preko njegovega zaslončka. Le Garminove karte na SD kartici moraš imeti pa bo delovalo.
MK_R1
Evo več info., kot so jih zmožni dati vsi prodajalci skupaj. happy0158.gif

Kako pa zgleda, ko je ekran zaprt, razlika armature in pokrova ??
Stroker
Evo nekaj slikic...

Zaprt...

GPS meni...

DVD meni...

iGO 8 meni in pogled karte...
krco22
E super za 300€ ga pa se jaz naročm! Kako si ti to naroču a prek ebaya ali kako drugače če ni skrivnost! happy0158.gif

Ma če pomislem da je garmin tak solidn cirka 200€ in da ti pol tisti kabli visijo čez armaturko pa vakumsk nosilc na šip bi raj to kupu! happy0158.gif
Stroker
(krco22 @ 17 Apr 2009, 22:25) *

E super za 300€ ga pa se jaz naročm! Kako si ti to naroču a prek ebaya ali kako drugače če ni skrivnost! happy0158.gif

Ma če pomislem da je garmin tak solidn cirka 200€ in da ti pol tisti kabli visijo čez armaturko pa vakumsk nosilc na šip bi raj to kupu! happy0158.gif

Na angleškem ebayu (ebay.co.uk), štacuna je bla angleška in paket je bil poslan iz Anglije (0 carine). Bom probal najdet papirje...

Drugače je pa tole proizvajalec:
http://www.witson.com/newproduct.php?sort1...6&sort3=269
sdspecy
Stroker, kako pa je zadeva povezana na vgrajen avtoradio, če sploh? Činči so ja za direkt za na zvočnike priklopit, original avtoradio pa itak nima avdio vhodov v osnovi!?!
A se zadeva še sploh kje dobi ...ker mi ponudba in cene slabe zgledajo dry.gif

lp,
D
Stroker
(sdspecy @ 23 Jul 2009, 23:45) *

Stroker, kako pa je zadeva povezana na vgrajen avtoradio, če sploh? Činči so ja za direkt za na zvočnike priklopit, original avtoradio pa itak nima avdio vhodov v osnovi!?!
A se zadeva še sploh kje dobi ...ker mi ponudba in cene slabe zgledajo dry.gif
lp,
D

Zadeva se priključi na original radio preko konektorja za CD menjalec (na zadnji strani radia). Preko tega konektorja dobi štrom (se sam ugasne in zapre, ko potegneš ključ ven), ter v radio pošilja Audio signal (na radiu ga vklopiš s CD tipko).

Potem pa imaš zraven še: štiri činče za Audio OUT (FR, FL, RR, RL), dva za Audio IN (L, R), dva Video IN in en Video OUT.

PS: Činči so za direkt na ojačevalec, ne za na zvočnike. Načeloma bi lahko tudi preko teh činčev naredil priklop na radio preko Audio Link-a, ki je vključen na priklop za CD menjalec ali pa če imaš kartico za audio vhodom namesto kasetarja kot imam jaz.
Pentagor
(Stroker @ 24 Jul 2009, 09:21) *

Zadeva se priključi na original radio preko konektorja za CD menjalec (na zadnji strani radia). Preko tega konektorja dobi štrom (se sam ugasne in zapre, ko potegneš ključ ven), ter v radio pošilja Audio signal (na radiu ga vklopiš s CD tipko).

Potem pa imaš zraven še: štiri činče za Audio OUT (FR, FL, RR, RL), dva za Audio IN (L, R), dva Video IN in en Video OUT.

PS: Činči so za direkt na ojačevalec, ne za na zvočnike. Načeloma bi lahko tudi preko teh činčev naredil priklop na radio preko Audio Link-a, ki je vključen na priklop za CD menjalec ali pa če imaš kartico za audio vhodom namesto kasetarja kot imam jaz.

Ti Stroker, pa je tale LCD touch? Se mi zdi da ne.
Kako je pa s kartami za GPS? ... ups, zdaj videl: IGO 8 3D... kje to dobiš?
Stroker
(Pentagor @ 6 Aug 2009, 14:20) *

Ti Stroker, pa je tale LCD touch? Se mi zdi da ne.
Kako je pa s kartami za GPS?

Seveda je Touchscreen. Le tako lahko navigacijo upravljaš.
Jaz imam karte iGO 8. Drugače pa lahko uporabljaš katerokoli karto - kompatibilno z Windows CE.
Sem si jih pa snel z neta. Tak da če rabiš ti jo lahko jaz dam.
Pentagor
(Stroker @ 6 Aug 2009, 14:33) *

Seveda je Touchscreen. Le tako lahko navigacijo upravljaš.
Jaz imam karte iGO 8. Drugače pa lahko uporabljaš katerokoli karto - kompatibilno z Windows CE.
Sem si jih pa snel z neta. Tak da če rabiš ti jo lahko jaz dam.

O super!
Kaj pa BT za telefon? A to nima na touch screen?

Sem poslal mail tistemu prodajalcu, pa čakam odgovor.
Stroker
(Pentagor @ 6 Aug 2009, 14:38) *

O super!
Kaj pa BT za telefon? A to nima na touch screen?

Sem poslal mail tistemu prodajalcu, pa čakam odgovor.

BT-ja pa tale zadevica žal nima in ne moreš upravljat telefona z njim. (Jaz imam Parrota.)

P.S. Pa po mojih izkušnjah prodajalci nimajo pojma. Če te še kaj zanima vprašaj mene, ker ga uporabljam že več kot pol leta in ga dobro poznam.
Pentagor
(Stroker @ 6 Aug 2009, 14:45) *

BT-ja pa tale zadevica žal nima in ne moreš upravljat telefona z njim. (Jaz imam Parrota.)

P.S. Pa po mojih izkušnjah prodajalci nimajo pojma. Če te še kaj zanima vprašaj mene, ker ga uporabljam že več kot pol leta in ga dobro poznam.

Ampak Tale zadeva bi naj imela BT. In tudi v navodilih tako piše.

Me prav zanima kolko košta.

Torej to stvar imaš priključeno namesto CD playerja na vgrajen radio? Torej če prav razumem, preklopiš vgrajeni radio na CD source in imaš vse na tej napravi: radio, CD, DVD, MP3, NAVI,.....?
Stroker
(Pentagor @ 6 Aug 2009, 14:51) *

Ampak Tale zadeva bi naj imela BT. In tudi v navodilih tako piše.

Me prav zanima kolko košta.

Torej to stvar imaš priključeno namesto CD playerja na vgrajen radio? Torej če prav razumem, preklopiš vgrajeni radio na CD source in imaš vse na tej napravi: radio, CD, DVD, MP3, NAVI,.....?

A sori. Nisem vedel da so ga obnovili. Jaz imam še star model.
Ja po novem imaš vgrajen tudi BT in opcijsko celo DVB-T (tega imam jaz posebej), pa nov programski vmesnik je... Lušno.

To stvarco priklopiš zadaj v radio na mesto za priklop CD menjalca. Radio in CD ti ostaneta na radiju, lahko pa zvok iz napravice poslušaš preko radija (2x pritisneš tipko CD).

Plug&Play varianta!

Cene so pa od 390 - 465 USD. Verjetno glede na to kaj dodatno še vzameš (in kakšne karte)...
Stroker
So pa končno dali ven zadevico tudi za novo 6-ko:

http://www.witson.com/view_pro.php?id=1472

Na italjanskem eBayu je po 779 €. Direktno od proizvajalca je verjetno okol 600 USD.
Pentagor
(Stroker @ 7 Aug 2009, 09:46) *

So pa končno dali ven zadevico tudi za novo 6-ko:

http://www.witson.com/view_pro.php?id=1472

Na italjanskem eBayu je po 779 €. Direktno od proizvajalca je verjetno okol 600 USD.

Za staro šestico je direktno od proizvajalca s poštnino vred 595 USD (brez carine in davka).
Stroker
(Pentagor @ 7 Aug 2009, 10:59) *

Za staro šestico je direktno od proizvajalca s poštnino vred 595 USD (brez carine in davka).

Hm, se je pa mal podražil. A pri njih pa ni recesije? No OK, maš pa zdej še mal več opremce zraven. Pa carina in davek bo še dobrih 100€. A dajo še kej popusta, če vzameš več kosov?
Pentagor
(Stroker @ 7 Aug 2009, 11:19) *

Hm, se je pa mal podražil. A pri njih pa ni recesije? No OK, maš pa zdej še mal več opremce zraven. Pa carina in davek bo še dobrih 100€. A dajo še kej popusta, če vzameš več kosov?

Za popust nisem vprašal, sem pa tudi sam razmišljal o tem.
Sem pa zmenjen, da mi nižjo fakturo napišejo....
handan
(Pentagor @ 7 Aug 2009, 14:43) *

Poz. če boš naročal povej maš še enega kandidata happy0158.gif prej me poklič 051-256-520 lp.
iceman22
(Pentagor @ 7 Aug 2009, 14:43) *

js sem tudi kandidat za navi za novo mazdo..tako da povej ane..da si razdelimo stroske postnine ok?
jures
(iceman22 @ 8 Aug 2009, 00:30) *

js sem tudi kandidat za navi za novo mazdo..tako da povej ane..da si razdelimo stroske postnine ok?

Če ste pametni za vec kosov zahtevajte vsaj 10% skonta
Pentagor
(handan @ 7 Aug 2009, 19:11) *

Poz. če boš naročal povej maš še enega kandidata happy0158.gif prej me poklič 051-256-520 lp.

Kateri letnik?

(iceman22 @ 8 Aug 2009, 00:30) *

Ti bi verjetno tole?

Aja, kdo nam bo pa not zašraufal? blush.gif
jures
(Pentagor @ 10 Aug 2009, 09:01) *

Aja, kdo nam bo pa not zašraufal? blush.gif

En šalabajzar ki bo računal 50€ na uro happy0158.gif

Pa še nekaj - tale navigacija je verjetno neuporabna v sloveniji? Se vam splača?
Pentagor
(jures @ 10 Aug 2009, 09:13) *

En šalabajzar ki bo računal 50€ na uro happy0158.gif

Pa še nekaj - tale navigacija je verjetno neuporabna v sloveniji? Se vam splača?

Kater šalabajzar?

Po besedah Strokerja, grejo gor tudi slovenske karte, ker v tej ceni je brez kart.
jures
(Pentagor @ 10 Aug 2009, 09:15) *

Kater šalabajzar?

Po besedah Strokerja, grejo gor tudi slovenske karte, ker v tej ceni je brez kart.

To je stara fora - vsi ki sravfajo mal tko so salabajzarji smile.gif
Jah Adria rute ne bo šla po moje, bolj kake druge samo vprašanje natančnosti- Tom tom gre drugace
Jaz osebno nisem fan tega - da je GPS na armaturki pa gledas dol, pa ni mi jasno kako lahko na enkrat na takem displajcku hkrati gledas navigacijo in DVD, a potniki zadaj vrat lomijo in se stegujejo v sredino - podnapisi - ali moras dokupiti se monitorje za zadaj????
Three Zone function, listening to Radio/watching GPS image in the front and watching DVD/TV from the back Monitor at the same time
Da ne bo na koncu to prislo 1000€ - pa se karta Tom tom

Jaz imam za 150€ iz quele 2 ekrancka na naslonjalih in se vidi 1A, otroc popadajo takoj ker so naslonjeni v sedezih, muziko ali slusalke imajo svojo, jaz pa svoje...
Pentagor
(jures @ 10 Aug 2009, 09:17) *

To je stara fora - vsi ki sravfajo mal tko so salabajzarji smile.gif
Jah Adria rute ne bo šla po moje, bolj kake druge samo vprašanje natančnosti.

Ja, saj tut Adriaroute ga precej "sračka" zadnje cajte, tako da.... bo Stroker povedal, kaka je ažurnost njegovih kart.

Meni pa gre predvsem za BT telefonijo, MP3 in pa DVD za ta malo. Če pa bo še GPS vsaj malo spodoben, pa še tolk boljše.

Jasno, da rabiš monitor za zadaj.
Jaz imam staro šestico in ni montirano v sredino spodaj, pač pa na vrhu, kjer imam predalček zdaj.
jures
(Pentagor @ 10 Aug 2009, 09:21) *

Ja, saj tut Adriaroute ga precej "sračka" zadnje cajte, tako da.... bo Stroker povedal, kaka je ažurnost njegovih kart.

Meni pa gre predvsem za BT telefonijo, MP3 in pa DVD za ta malo. Če pa bo še GPS vsaj malo spodoben, pa še tolk boljše.

BT, Mp3 = Xcarlink za 100€ - in se prenosliv je (med mazdami)
http://www.xcarlink.si/MAZDA.html
DVD kot sem ti rekel:
http://www.quelle.si/si/q4r/home/shop/such...f923b13ae1098cd

Imam ga ze 3 leta, in bil je v Mazda 5, Xedos 6 in sedaj v CX-7, dela brez napake, in gre iz avta v avto....pa tudi ce otroci kaj polomijo se ni tolk za sekirat smile.gif

V bistvu se moras vprasati kaj se ti splača, ker tista zadeva gre z avtom potem pa pa....
Še enkrat - stvar posameznika....jaz ne bi nikoli dal tok dnarja za nekaj kar potem ne morem prenesti...
Pentagor
(jures @ 10 Aug 2009, 09:26) *

BT, Mp3 = Xcarlink za 100€ - in se prenosliv je (med mazdami)
http://www.xcarlink.si/MAZDA.html
DVD kot sem ti rekel:
http://www.quelle.si/si/q4r/home/shop/such...f923b13ae1098cd

Imam ga ze 3 leta, in bil je v Mazda 5, Xedos 6 in sedaj v CX-7, dela brez napake, in gre iz avta v avto....pa tudi ce otroci kaj polomijo se ni tolk za sekirat smile.gif

V bistvu se moras vprasati kaj se ti splača, ker tista zadeva gre z avtom potem pa pa....
Še enkrat - stvar posameznika....jaz ne bi nikoli dal tok dnarja za nekaj kar potem ne morem prenesti...

Še enkrat: Imam STARO šestico - predelava radia, pa spet dve napravi, pol pa še Garmin enkrat.... kaj pa vem, se mi tole le zdi lepša rešitev.
Boss
Sam neki pa vseen pozabljaš Jures... zgleda full cool yahoo.gif ampak mene pa moti to, da je to neka čangšlang kitajska firma z0tdntknw.gif
Pentagor
(Boss @ 10 Aug 2009, 09:37) *

Sam neki pa vseen pozabljaš Jures... zgleda full cool yahoo.gif ampak mene pa moti to, da je to neka čangšlang kitajska firma z0tdntknw.gif

Ja tut jaz imam okol tega še pomisleke.

Bomo vidli, kolko discounta bo ponudil, pa se bomo potem naprej pogovarjali.
iceman22
ja js bi za novo mazdo letnik 2008..js sem mislu sam sraufat.mislim da bi mi uspelo..bo kdo narocu?

a bi lahko uprasal se za ceno za moj radio?

hvala
Pentagor
(iceman22 @ 10 Aug 2009, 09:39) *

ja js bi za novo mazdo letnik 2008..js sem mislu sam sraufat.mislim da bi mi uspelo..bo kdo narocu?

a bi lahko uprasal se za ceno za moj radio?

hvala

delam na tem...
Stroker
Aja, kdo nam bo pa not zašraufal?
Lahko jaz (sem že več šestkam narazen armaturko dal - svoji neštetokrat in mi taka vgradnja vzame 5 minut).
Pa računal bomo 0€ na uro. OK?

Jah Adria rute ne bo šla po moje, bolj kake druge samo vprašanje natančnosti
Katerakoli karta se lahko uporabi. Važno je le, da je kompatibilna z WinCE. Lahko tudi Garmin. Jaz imam iGO8 kjer je dobro pokrita celotna EU, tudi Slo in Hr. Karta ima dejanski pogled 3D (hribi, doline, zgradbe..).

ni mi jasno kako lahko na enkrat na takem displajcku hkrati gledas navigacijo in DVD
Ne moreš. Lahko gledaš DVD, ki ga poslušaš prek glavnih zvočnikov in hkrati poslušaš navodila navigacije (zavij levo, itd.) preko vgrajenega zvočnika.

ali moras dokupiti se monitorje za zadaj
Itak, če hočeš Three Zone function uporabljat. Jaz sem zadnja monitorja vgradil v naslona za glavo.

? Cena je kot je. Poštnina, carina, davek in to je to. Karto (kdor rabi) lahko dobi pri meni (za 0€).
Pentagor
(Stroker @ 10 Aug 2009, 09:55) *

Aja, kdo nam bo pa not zašraufal?
Lahko jaz (sem že več šestkam narazen armaturko dal - svoji neštetokrat in mi taka vgradnja vzame 5 minut).
Pa računal bomo 0€ na uro. OK?

Jah Adria rute ne bo šla po moje, bolj kake druge samo vprašanje natančnosti
Katerakoli karta se lahko uporabi. Važno je le, da je kompatibilna z WinCE. Lahko tudi Garmin. Jaz imam iGO8 kjer je dobro pokrita celotna EU, tudi Slo in Hr. Karta ima dejanski pogled 3D (hribi, doline, zgradbe..).

ni mi jasno kako lahko na enkrat na takem displajcku hkrati gledas navigacijo in DVD
Ne moreš. Lahko gledaš DVD, ki ga poslušaš prek glavnih zvočnikov in hkrati poslušaš navodila navigacije (zavij levo, itd.) preko vgrajenega zvočnika.

ali moras dokupiti se monitorje za zadaj
Itak, če hočeš Three Zone function uporabljat. Jaz sem zadnja monitorja vgradil v naslona za glavo.

? Cena je kot je. Poštnina, carina, davek in to je to. Karto (kdor rabi) lahko dobi pri meni (za 0€).

Evo, Stroker je govoril!

Vidim, da si iz LJ. Mene res firbec matra, kako zadeva zgleda. A mi pokažeš za eno pivo?
jures
(Boss @ 10 Aug 2009, 09:37) *

Coll ze, to ja, sam gledat moras itak cesto...smile.gif

Mene pa moti da je Bill Gates....imam samo 2 napravi v avtu garmina (po zelji, drugace v predalu) in ta čunga lunga DVD player in mi ni žal....(medtem ko Xcarlink ne ves da imas) saj ga upravljas z radijem in volanskim kontrolam.

Pa se to ce date tole notri v nov avto - adijo garancija - verjemte mi....servisi v slo so sitni ko muha glede tega. Nisem proti temu ampak samo opozarjam da ne bo pol se vec tezav.
Ce crkne - je samo posiljanje nazaj in prejem novega (carina, ddv) tudi veliko....

A obvolanske kontrole delajo?
Pentagor
Tako iceman22: W2-D797M bi bil s popustom 550 $US.

Stroker
Sej gledaš cesto in poslušaš zvočna navodila navigacije.
Je pa zakon v stoječi koloni pogledat kak DVD al pa televizijo gledat (sicer pri nas trenutno le SLO 1, 2 in 3, na primorskem še KP, na štejerskem še MB, v Lj. pa testno HD). (Pa pazi, ker s tem priloženim DVB-T tunerjem ne bo nobenega od teh programov).

Pa garancija normalno naprej velja.

Obvolanske kontrole delajo samo za glasnost. Lahko pa uporabljaš priložen daljinski upr.

Pa pred tem sem imel tudi sam Xcarlink in mi je tukaj bolje, ker imaš na ekranu pregleden seznam skladb (MP3, wav..).

(Pentagor @ 10 Aug 2009, 10:11) *

Vidim, da si iz LJ. Mene res firbec matra, kako zadeva zgleda. A mi pokažeš za eno pivo?

Sem iz Lj. BP ti pokažem kako zgleda, tudi brez piva, ampak najhitreje naslednji teden.
iceman22
(Pentagor @ 10 Aug 2009, 10:56) *

Tako iceman22: W2-D797M bi bil s popustom 550 $US.

kaj je to s postnino in carino ali sam radio?kok pa potem pride se carina in postnina?priblizno?
Pentagor
(iceman22 @ 10 Aug 2009, 13:38) *

kaj je to s postnino in carino ali sam radio?kok pa potem pride se carina in postnina?priblizno?

To je naprava s poštnino. Na to pride še carina in davek.
Pri CURS-u preverjam carinsko stopnjo (če mi bodo sporočili), davek je pa 20% (DDV). Obračuna pa se na fakturno vrednost (faktura bo narejena posebej). Razen če se cariniki odločijo, da je zadeva vredna več kot piše na računu.
Bom vse sporočil.
Stroker
(Pentagor @ 10 Aug 2009, 13:57) *

To je naprava s poštnino. Na to pride še carina in davek.
Pri CURS-u preverjam carinsko stopnjo (če mi bodo sporočili), davek je pa 20% (DDV). Obračuna pa se na fakturno vrednost (faktura bo narejena posebej). Razen če se cariniki odločijo, da je zadeva vredna več kot piše na računu.
Bom vse sporočil.

Pri mojih nakupih je bilo takole:
Carina za PRC je pribl. 13% in gre samo na stvar, DDV gre pa na stvar in poštnino.
Primer: radio 80€ + poštnina 20€ = 100€ /=/ carina cca. 10€ + DDV 20€ = 30€ doplačila
Pentagor
(Stroker @ 10 Aug 2009, 15:24) *

Pri mojih nakupih je bilo takole:
Carina za PRC je pribl. 13% in gre samo na stvar, DDV gre pa na stvar in poštnino.
Primer: radio 80€ + poštnina 20€ = 100€ /=/ carina cca. 10€ + DDV 20€ = 30€ doplačila

URADNO je carinska osnova vrednost blaga na meji EU. Če je torej zadeva iz Kitajske, bi se morala poštnina obračunati do meje, kjer prestopi v EU.
Če kak carinik obračuna tako kot pri tebi, dela narobe in v tvojo korist. happy0158.gif
DDV pa se potem obračuna na celotno vrednost s carino vred.
Zato bom jaz upošteval to različico.

To je uradna razlaga. Še enkrat: če kdo dela drugače, dela narobe. Pa hvala bogu, da je tako!

Ampak 13% se mi pa zdi kar veliko. Ponavadi je tam okrog 4 - 5%. Lahko pa da je kak embargo na to robo....
Stroker
Men sploh ni jasno kako računajo. Ne vem tudi do katere vrednosti ni carine.
Zdaj gledam papirje carinske uprave od ene pošiljke iz USA in vidim, da so računali le DDV = 8,98€, carine pa niso. So pa DDV računali na artikel 35$ in poštnino 26$. Ta pošiljka je prišla prek navadne pošte in sem jo moral it iskat na carinsko pošto na Vič.
Drug papir pa je od DHL-a od ene pošiljke iz PRC kjer je bil skupen račun 173$ in sem DHL-u (dostava na dom) plačal 25€ - račun ni bil detaljno razčlenjen (carina/DDV).
Pentagor
(Stroker @ 10 Aug 2009, 16:39) *

Men sploh ni jasno kako računajo. Ne vem tudi do katere vrednosti ni carine.
Zdaj gledam papirje carinske uprave od ene pošiljke iz USA in vidim, da so računali le DDV = 8,98€, carine pa niso. So pa DDV računali na artikel 35$ in poštnino 26$. Ta pošiljka je prišla prek navadne pošte in sem jo moral it iskat na carinsko pošto na Vič.
Drug papir pa je od DHL-a od ene pošiljke iz PRC kjer je bil skupen račun 173$ in sem DHL-u (dostava na dom) plačal 25€ - račun ni bil detaljno razčlenjen (carina/DDV).

Brez dajatev so nekomercialne pošiljke v vrednosti do cca. 25 EUR (s poštnino vred). Nekomercialna pošiljka je takrat, kadar sta pošiljatelj in prejemnik fizične osebe (ne me držat čisto za besedo, ker še sami ne vedo razložit). Čeprav jaz nisem plačal nič tudi za pošiljko v skupni vrednosti 29 EUR iz Hong Konga....

Če je vrednost nad tem zneskom, letijo gor dajatve. Osnova za dajatve ni samo znesek nad 25 EUR, pač pa celoten znesek.
1 . Carina (ki je lahko tudo 0%, odvisno od vrste blaga) - tarifna oznaka in carinska stopnja se določi TULE (cela znanost).
2. DDV, ki je 8,5 ali 20% in gre tudi na carino.

Vse to velja seveda za uvoz iz tretjih držav in ne iz EU. Pošiljke iz EU so seveda carinskih dajatev proste. Plačaš pač DDV prodajalcu, ki ga odvede svoji državi (če kupuješ kot fizična oseba).

V glavnem, da ne bo kak admin tole brisal kot off topic: za navigacijo sem poslal na CURS vprašanje za uvrstitev v tarifno skupino in čakam odgovor. Je pa res, da lahko dotični carinik, ki bo dobil pošiljko v roke, zadevo uvrsti drugam. Ja, tako to je... na žalost.
Pentagor

Spoštovani,

na podlagi posredovanih podatkov menimo, da se vaš izdelek uvršča v sledečoTARIC številko 8526 91 20 90.

Zgoraj navedene ugotovitve o uvrstitvi blaga so narejene na podlagi podatkov in opisov, ki ste nam jih posredovali. Ta informacija o uvrščanju ni zavezujoča. Konkretno uvrščanje blaga v carinsko tarifo se ugotavlja v postopku carinjenja blaga, na osnovi lastnosti blaga, ki se v konkretnem primeru uvaža.

Lep pozdrav,

Tole številko sem vnesel v taric in dobil: CARINA ZA TRETJE DRŽAVE: 3,7%
Plus seveda 20% DDV.
sdspecy
(Pentagor @ 7 Aug 2009, 10:59) *

Če bo to kdo naročval, nej mi javi, sm potencialni interesent wink.gif
dogy_
pozdravljeni sem nov na forumu passifier.gif passifier.gif me pa zanima ce ma kdo kaksno novejso navigacijo oz cd (dvd) ki bi mi bil pripravljen poslati da bi mel novejso karto mam pa mazdo6 in original karto se notri ki ne podpira slo in hr.....lepo bi prosil koga ce je tako dober.....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.