Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mašina M3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Herkules
Pri M3 (GTA) so mi šle ojnice - se to sploh splača menjat ali je bolje kupit novo ali rabljeno mašino? Mogoče kdo ve, kolk stanejo nove?

LP
YavarYe X6V6
(Herkules @ 20 Apr 2009, 10:37) *

Pri M3 (GTA) so mi šle ojnice - se to sploh splača menjat ali je bolje kupit novo ali rabljeno mašino? Mogoče kdo ve, kolk stanejo nove?

LP

Ojnice in samo ojnice ? confused0059.gif
Dejansko nemogoče, kaj pa je z glavno gredjo, ležaji na glavni gredi, ojničnimi ležaji, bati in cilindri ?
Herkules
Sem bolj na hitro pisov pa omenil sam najpomembnejše
Poleg ojnic bo treba še gred pobrust, ležaje, obročke zamenjat; bati in cilindri so OK!
YavarYe X6V6
(Herkules @ 20 Apr 2009, 10:49) *

Sem bolj na hitro pisov pa omenil sam najpomembnejše
Poleg ojnic bo treba še gred pobrust, ležaje, obročke zamenjat; bati in cilindri so OK!

Aha pol ti je "obrnilo" ojnične ležaje. sad.gif
Mojster, vprašaj na servis, seveda se prej se pripravi na šok, ker ne vem če boš dobil ležaje za brušeno glavno gred, tak bo verjetno tudi to potrebno novo(upam da ne), rabiš pa ojnične in ležaje glavne gredi, ker tisti tudi sugurno niso preživeli tega šoka, upam samo da ti ni tudi teh obrnilo. sad.gif

PS. To se lahko zgodi pri vseh vozilih, ne glede na zanmko in model. dry.gif

Pa fantje in dekleta, treba je mazat na suho ne gre dolgo.
Herkules
Ležaje glavne gredi ni obrnilo. Drgač se zanimam na vseh koncih, zato sem še tukaj mal povprašov, če kdo kaj ve. .

Avto je bil servisiran, olje tud zamenjano,.. še predobro vem, da je treba skrbet za avto.....
YavarYe X6V6
(Herkules @ 20 Apr 2009, 11:05) *

Ležaje glavne gredi ni obrnilo. Drgač se zanimam na vseh koncih, zato sem še tukaj mal povprašov, če kdo kaj ve. .

Avto je bil servisiran, olje tud zamenjano,.. še predobro vem, da je treba skrbet za avto.....

Zakaj se pravazapraje zgodilo kar se je ? confused0059.gif
Herkules
O tem ne bi, kr je že tko vse skup zame velika živčna vojna .
YavarYe X6V6
(Herkules @ 20 Apr 2009, 11:11) *

O tem ne bi, kr je že tko vse skup zame velika živčna vojna .

Olčka premal, al kak bolj hardverski feller ?
Herkules
Res tukaj o tem ne bom pisov. Lahk rečem sam, da krivda ni moja. Pač zdej je kar je.
YavarYe X6V6
Stari poznam filing, naj ti povem da nisi sam tudi nekaterim drugim na forumu se je že to zgodilo in to na dizli ki si ga je prej lastil človek ki dela na cosmosu, tako da ... z0tdntknw.gif
mazda_mx
Poisces sposobnega mehanika, ki bo razdrl motor in zamenjal vse potrebno in vse sestavil. Ce pa najdes komplet motor se toliko bolje.
Grega_
Fajn bi bilo da bi napisal kaj se je zgodilo, vsaj v tej smeri ali je mehankar "zasral" ali je bil drugi razlog.
Nas ima že par GTA-jke na forumu in da bomo vedeli kaj in kako, komu ne peljat avta če je servis kriv ipd., da se nebi zgodilo še kakšnemu od nas ista zadeva. blush.gif ..pa veliko sreče s popravilom oz. če je tako hudo upam da dobiš nekje dober motor, čeprav zna biti verjetno kar drag, v SLO ga pa rabljenega verjetno tako ali tako ni za dobiti sad.gif
uklopko
no ne bom pač komentiral glede popravil (ker ziher tako ali drugače ne bo poceni) kot tudi same skrivnosti kako je do tega prišlo-pač zamlel je tako ali drugače!

ko je pač zadeva 1x prepozna se itak ponavasi proba krivda prenest na drugega ipd-in če ne rata nazadne požreš sam!
Če je zamlel potem lahka vam je malo jasno da je šlo nekaj hudo narobe-

kriv mehanik ali serviser
premalo olja
slabo olje
mrzlo tišanje
pomotoma iz 5 v 3 prestavo,.... in še in še bi najdl vzroke!
Ampak preden se je to zgodilo gotovo so morali biti kaki simptomi oz znamenja da nekaj ni uredu!

Upam da poročaš kako in kaj boš uredil zadeve,in kot lastnik gta modela sočustvujem s tabo.

lp
YavarYe X6V6
(uklopko @ 20 Apr 2009, 18:51) *

pomotoma iz 5 v 3 prestavo,.... in še in še bi najdl vzroke!

To ni lih nek problem, glede na to da 3 gre vsaj 140 km/h in je že čey vse omejitve. biggrin.gif
Herkules
Ko bo vse enkrat za mano, se bom mal več o tem razpisov.

Glede simptomov pa - ni bilo niti enega znaka, ne lučke na armaturi, ropot motorja oz ležaja se je slišav šele ko je blo prepozno.

LP
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.